Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 527
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj Jula poszła w wielki świat tzn. na długi spacer do centrum, wieczorkiem. Nie było najgorzej, ale na widok naszej słynnej nowotomyskiej fontanny- totalna panika. Szybciutko na rączki i biegiem do domu:cool3:
W domu czuje się bezpieczna, na osiedlowych alejkach też , ale są jeszcze w jej główce jakieś strachy.
W domu na zapoznanie z Julcią czekał nie kto inny jak Dredzik:evil_lol: Też z psiego bidula. Julka ciekawa była tego Czarnego diabełka i skora do zabawy:lol: Mimo wszystko trzeba było trzymać rękę na pulsie- bo Dredek ( spaniel) ma swoje humorki:lol:, ale nie było źle.

Posted

Chciałabym poznać osobiście Julkę (tak jak poznałam Izoldę, Misię i Lorkę) ale mam nadzieję, że jak przyjedziemy do NT to Malutka będzie już u siebie:)

Posted

tak się właśnie zastanawiałam jak przebiegło spotkanie Julki z Dredkiem - ale widzę, że nie było najgorzej :)

Łobuziara się z niej robi - hahaha, niech sobie mała używa w DT, żeby w DS już nie narobiła wstydu :)

Posted

Łobuziara pełną gębą! W mojej ulubionej piżamce na brzuchu wygryzła wieeeelką dziurę:mad::mad::mad:
Widocznie uczy mnie porządku:lol:
Całe popołudnie spędziła na działce nad jeziorkiem. Była prze szczęśliwa :lol: Latała jak taki dzik. Cieszyła się niemiłosiernie. Latała z Tosią i Frankiem. Jak Tosia szalała i prowokowała Franka do zabawy to leciała na odsiecz i pomoc wujkowi Frankowi. Źle odbierała sygnały i ratowała mojego psiaka. Zdjęcia wkleję za chwilkę. Co prawda są nieudane bo cały czas była w biegu.
Jest kochana i szybciutko się aklimatyzuje w nowym otoczeniu:lol: Jest chyba u nas bardzo szczęśliwa. Trzeba jej szybko poszukać domu, bo będzię tragedia na całej linii.

Posted

Łobuziara pełną gębą :)
A ja dziś chwilkę widziałam małą Julcię :)
Przyjechała przywieźć książeczkę i wyniki badań jednej starej suni wraz z Pyrdką :)
ale mała wypiękniała przez te kilka dni :)

Posted

Ta dziura w piżamce to żebyś miała wentylację w nocy :evil_lol: cudnie się czyta o szczęściu Julci :loveu:

Kochane cioteczki chciałam Was zaprosić na bazarek z bardzo fajnymi książkami, na 4 bidulki w tym dwa potwornie pogryzione szczeniaczki, które walczą o życie :-(

http://www.dogomania.pl/threads/217002-Super-ksi%C4%85%C5%BCki-na-pogryzione-Pepsi-i-Col%C4%99-oraz-Misi%C4%99-i-Gret%C4%99-do-11-listopada-24-00

Posted

no Julcia - przyznaj się - zbroiłaś może coś dzisiaj??

dzisiaj miałyśmy fajny telefon w sprawie Julci, jednak po namyśle Pani oddzwoniła i powiedziała, że te procedury adopcyjne, że się ich trochę obawiają i zrezygnowali...
Czy wizyta przedadopcyjna, podpisanie umowy adopcyjnej - to na prawdę taka straszna rzecz?? nie rozumiem ludzi...

Posted

Akrum napisał(a):
możesz wrzucić jak masz czas :)

w gazecie artykuł się nie ukazał - nie wiadomo dlaczego, więc musimy szukać domków :)

Czy link do wątku o Julce też podać?

Posted

A próbowałaś porozmawiać z ludźmi i rozwiać ich obawy ?
Spotkałam się już z taka sytuacją i po wyjaśnieniu na czym polega wizyta i o co chodzi w umowie, ludzie przestali się bać i wszystko poszło gładko.Ludzie często boją się tego , czego nie znają.

Posted

Wydaje mi się,że adopcja nie była do końca dobrze przemyślana. Julę wydam do domu, który będzie pewien na 100%. Szkoda,że tak wyszło. Szkoda mi Juli bo szybko się do nas przywiązała. Chciałabym, aby jak najszybciej znalazła dom( choć serce mówi co innego).

Posted

Julka pójdzie tylko i wyłącznie do ds. Nie mogę jej tego zrobić. Nie zmieni dt. Nam obu serducho, by chyba pękło z żalu. Wiem mój tymczas gwarantowałam na 2-3 tygodnie. Dobrze by było gdybym w tym czasie znalazła jej ds., ale jak nie to też dam radę. Szkoda mi tylko Juleczki, bo patrzy we mnie jak w obrazek i chodzi krok w krok.
Dzisiaj jest biedna strasznie bo calutki dzień jest sama w domu.

Posted

Julciu malutka - szukamy ci najlepszego domku na świecie :)

Penny - do kiedy trwa allegro Julci??

trzeba zrobić Julci piękną sesję zdjęciową - jesienną.

Pyrdka - może spróbuj się umówić z Kwiątkiem? może będzie miala czas??
pójdziecie do parku - teraz jest ślicznie w parku - pełno kolorowych liści - zdjęcia wyjdą świetne :)

ja bym nas umówiła, ale skoro będziecie musiały iść beze mnie, to lepiej byście się same umówiły tak, jak Wam będzie pasować :)