NikaEla Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Pyrdka napisał(a):Oj tak kochana. Łobuzować zaczyna. bo się pewniej u was czuje :) Quote
Plicha Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 I dobrze niech łobuzuje :) Znaczy się w końcu prawdziwe dzieciństwo ma :) A wtulanie się w piżamkę cioci Pyrdki rozczulające :loveu: Quote
Pyrdka Posted October 29, 2011 Author Posted October 29, 2011 Dzisiaj Jula poszła w wielki świat tzn. na długi spacer do centrum, wieczorkiem. Nie było najgorzej, ale na widok naszej słynnej nowotomyskiej fontanny- totalna panika. Szybciutko na rączki i biegiem do domu:cool3: W domu czuje się bezpieczna, na osiedlowych alejkach też , ale są jeszcze w jej główce jakieś strachy. W domu na zapoznanie z Julcią czekał nie kto inny jak Dredzik:evil_lol: Też z psiego bidula. Julka ciekawa była tego Czarnego diabełka i skora do zabawy:lol: Mimo wszystko trzeba było trzymać rękę na pulsie- bo Dredek ( spaniel) ma swoje humorki:lol:, ale nie było źle. Quote
Juldan Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Chciałabym poznać osobiście Julkę (tak jak poznałam Izoldę, Misię i Lorkę) ale mam nadzieję, że jak przyjedziemy do NT to Malutka będzie już u siebie:) Quote
Akrum Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 tak się właśnie zastanawiałam jak przebiegło spotkanie Julki z Dredkiem - ale widzę, że nie było najgorzej :) Łobuziara się z niej robi - hahaha, niech sobie mała używa w DT, żeby w DS już nie narobiła wstydu :) Quote
Pyrdka Posted October 30, 2011 Author Posted October 30, 2011 Łobuziara pełną gębą! W mojej ulubionej piżamce na brzuchu wygryzła wieeeelką dziurę:mad::mad::mad: Widocznie uczy mnie porządku:lol: Całe popołudnie spędziła na działce nad jeziorkiem. Była prze szczęśliwa :lol: Latała jak taki dzik. Cieszyła się niemiłosiernie. Latała z Tosią i Frankiem. Jak Tosia szalała i prowokowała Franka do zabawy to leciała na odsiecz i pomoc wujkowi Frankowi. Źle odbierała sygnały i ratowała mojego psiaka. Zdjęcia wkleję za chwilkę. Co prawda są nieudane bo cały czas była w biegu. Jest kochana i szybciutko się aklimatyzuje w nowym otoczeniu:lol: Jest chyba u nas bardzo szczęśliwa. Trzeba jej szybko poszukać domu, bo będzię tragedia na całej linii. Quote
Akrum Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Łobuziara pełną gębą :) A ja dziś chwilkę widziałam małą Julcię :) Przyjechała przywieźć książeczkę i wyniki badań jednej starej suni wraz z Pyrdką :) ale mała wypiękniała przez te kilka dni :) Quote
sylwiaso Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Jakie super wieści Pyrdusiu jesteś dla Julci najlepszą ciocią na świecie!! Quote
Plicha Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Ta dziura w piżamce to żebyś miała wentylację w nocy :evil_lol: cudnie się czyta o szczęściu Julci :loveu: Kochane cioteczki chciałam Was zaprosić na bazarek z bardzo fajnymi książkami, na 4 bidulki w tym dwa potwornie pogryzione szczeniaczki, które walczą o życie :-( http://www.dogomania.pl/threads/217002-Super-ksi%C4%85%C5%BCki-na-pogryzione-Pepsi-i-Col%C4%99-oraz-Misi%C4%99-i-Gret%C4%99-do-11-listopada-24-00 Quote
Akrum Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 no Julcia - przyznaj się - zbroiłaś może coś dzisiaj?? dzisiaj miałyśmy fajny telefon w sprawie Julci, jednak po namyśle Pani oddzwoniła i powiedziała, że te procedury adopcyjne, że się ich trochę obawiają i zrezygnowali... Czy wizyta przedadopcyjna, podpisanie umowy adopcyjnej - to na prawdę taka straszna rzecz?? nie rozumiem ludzi... Quote
Penny Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Na tym wątku rodzina szuka małego, młodego psiaka (nie chcą suczki, ale Julcia i tak jest wykastrowana): http://www.dogomania.pl/threads/217045-Dom-dla-psa-lubi%C4%85cego-dzieci-z-kujawsko-pomorskiego-lub-z-mo%C5%BCliwo%C5%9Bci%C4%85-transportu Może by napisać w tym temacie o Julce? I prócz krótkiego opisu o niej i zdjęcia dać też link do tego tematu, albo do wydarzenia na facbook'u? Quote
Penny Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Może tutaj też o Julci napisać: http://www.dogomania.pl/threads/216299-DOMEK-dla-m%C5%82odego-pieska-niedu%C5%BCego-z-okolic-Katowic Nie chcę się rządzić dlatego wklejam te linki. Quote
Akrum Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 możesz wrzucić jak masz czas :) w gazecie artykuł się nie ukazał - nie wiadomo dlaczego, więc musimy szukać domków :) Quote
Pyrdka Posted October 31, 2011 Author Posted October 31, 2011 Julcia grzeczna jak aniołek. Z dnia na dzień kocham ją coraz bardziej Quote
Penny Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Akrum napisał(a):możesz wrzucić jak masz czas :) w gazecie artykuł się nie ukazał - nie wiadomo dlaczego, więc musimy szukać domków :) Czy link do wątku o Julce też podać? Quote
Pyrdka Posted October 31, 2011 Author Posted October 31, 2011 Tak podaj. Zamieszczaj ją gdzie chcesz. Wybierzmy ten najlepszy dom. Quote
Akrum Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Penny napisał(a):Czy link do wątku o Julce też podać? tak, podaj :) Quote
Plicha Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Trzymam kciuki żeby Julcia najlepszy domek znalazła :) Quote
Poker Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 A próbowałaś porozmawiać z ludźmi i rozwiać ich obawy ? Spotkałam się już z taka sytuacją i po wyjaśnieniu na czym polega wizyta i o co chodzi w umowie, ludzie przestali się bać i wszystko poszło gładko.Ludzie często boją się tego , czego nie znają. Quote
Pyrdka Posted November 1, 2011 Author Posted November 1, 2011 Wydaje mi się,że adopcja nie była do końca dobrze przemyślana. Julę wydam do domu, który będzie pewien na 100%. Szkoda,że tak wyszło. Szkoda mi Juli bo szybko się do nas przywiązała. Chciałabym, aby jak najszybciej znalazła dom( choć serce mówi co innego). Quote
Penny Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Na wydarzeniu: http://www.facebook.com/event.php?eid=305418826140941 pewna Pani napisała, że mogłaby wziąć Julkę, ale tylko na tymczas. My raczej chcemy ją dać do domu stałego, prawda? No i ta Pani mieszka daleko od Nowego Tomyśla, bo aż w Białymstoku. Quote
Pyrdka Posted November 2, 2011 Author Posted November 2, 2011 Julka pójdzie tylko i wyłącznie do ds. Nie mogę jej tego zrobić. Nie zmieni dt. Nam obu serducho, by chyba pękło z żalu. Wiem mój tymczas gwarantowałam na 2-3 tygodnie. Dobrze by było gdybym w tym czasie znalazła jej ds., ale jak nie to też dam radę. Szkoda mi tylko Juleczki, bo patrzy we mnie jak w obrazek i chodzi krok w krok. Dzisiaj jest biedna strasznie bo calutki dzień jest sama w domu. Quote
Akrum Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Julciu malutka - szukamy ci najlepszego domku na świecie :) Penny - do kiedy trwa allegro Julci?? trzeba zrobić Julci piękną sesję zdjęciową - jesienną. Pyrdka - może spróbuj się umówić z Kwiątkiem? może będzie miala czas?? pójdziecie do parku - teraz jest ślicznie w parku - pełno kolorowych liści - zdjęcia wyjdą świetne :) ja bym nas umówiła, ale skoro będziecie musiały iść beze mnie, to lepiej byście się same umówiły tak, jak Wam będzie pasować :) Quote
Penny Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 [quote name='Akrum'] Penny - do kiedy trwa allegro Julci?? Aukcja skończyła się wczoraj. Właśnie ją aktywowałam znów: http://allegro.pl/show_item.php?item=1913293568 Usunęłam informację, że Julka szuka też domu tymczasowego, zostawiłam tylko prośbę o dom stały. Quote
Recommended Posts