Pyrdka Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Julka znalazła swoją pańcię. W grudniu zamieszka w swom domu. W przytulisku w Opalenicy od wiosny przebywa mikrosunia - około 2 letnia, malutka, około 6 kg. Słodziak z niej straszny, podchodzi do człowieka, domaga się pieszczot i brania na ręce. Zamknięta w kojcu bardzo płacze za człowiekiem. Serce pękało, gdy musiałyśmy ją tam zostawić. Łagodna, radosna, z mnóstwem niespożytkowanej energii :smile: Tak suńka wyglądała latem. Quote
Pyrdka Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 W piątek jak byłyśmy w przytulisku to sunia, nie była już tak radosna jak latem. Płakała, piszczała, abyśmy tylko zwróciły na nią uwagę. To był krzyk rozpaczy. Niestety nie mogłyśmy jej zabrać. :-( Gardła miałyśmy sciśnięte, łzy same płynęły. Wymościłyśmy jej tylko budę, aby tak nie marzła:placz: Błagam chociaż o dt. dla malizny Ona nie da rady przetrzymać zimy w tych warunkach. :shake: Quote
Akrum Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Już jestem u małej :) Trzeba jej dać jakieś imię - może Julka? Roxi? Po drugie - Pyrdka, może byśmy pojechały w czwartek do Opalenicy, może Penny by mogła z nami jechać? W sensie - może będzie miała auto do dyspozycji?? Chciałabym więcej się o suni jeszcze dowiedzieć I szczeniakom trzeba by zrobić zdjęcia, bo te ostatnie nie wyszły. Na DS bądź chociażby DT czekają jeszcze 3 szczeniaczki, które są w kojcu zewnętrznym - otwartym. Dwa to małe kudłaczki, trzecia to krótkowłosa sunieczka, która też lada moment nie będzie w stanie przetrzymać mroźnych nocy. :shake::shake::shake: Quote
obraczus87 Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Jestem u Niuni... taka fajniutka jest, mała i zgrabna. Biedna strasznie. Pchełka mała... Quote
supergoga Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Ale malizna. Warto porobic ładne fotki i szybko ogłoszenia - taki mikropsiak młody powinien znaleźć domek szybko. Bedę pamiętała gdy ktos będzie nas pytał o małą sunię - u nas teraz takich nie ma. Quote
Akrum Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 witaj supergoga :) ślicznie Ci dziękuję za przybycie na wątek :) Quote
Andzike Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Akrum, zróbcie ładne fotki i prześlij wieeeesz gdzie ;) malizna trafi na mikropsiaki na FB ;) Quote
Akrum Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Żeby to było takie łatwe :) Jak się wchodzi do kojca - to ona skacze jak ping-pong :) ile się namęczyłyśmy z Pyrdką, by jej zrobić zdjęcia - u mnie w aparacie wszystkie rozmazane, Pyrdce wyszły tylko dwa :) A jak jest wypuszczona, to biega i biega, ciągle chce się przytulać, ale przy tym wierci się jak mrówki... Ale jest plan z BDT :):):) Quote
obraczus87 Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Jakim BDT?? uchyl rabka tajemnicy :) Quote
Andzike Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 [quote name='Akrum'] Ale jest plan z BDT :):):)[/QUOTE] O qrcze, super! Mocno trzymam kciuki! :) Quote
Akrum Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 no tak planujemy, ale czy coś z tego wyjdzie - kto to wie... w końcu to taka malizna... da się ją upchać do jakiejś szafy :) póki co nic nie będę pisać, by nie zapeszyć... bo to znów tak na sile będzie upchana... chyba że się inne BDT jeszcze zgłosi - czekamy na propozycje :) Quote
obraczus87 Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Mnie na razie diablica Negrita wystarczy w zupełności :diabloti: Quote
Becia Lublin Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 [quote name='Akrum']no tak planujemy, ale czy coś z tego wyjdzie - kto to wie... w końcu to taka malizna... da się ją upchać do jakiejś szafy :) póki co nic nie będę pisać, by nie zapeszyć... bo to znów tak na sile będzie upchana... trzymamy kciuki za BDT, takiemu maluszkowi należy się ciepły kąt w trakcie mroźnej zimy :) chyba że się inne BDT jeszcze zgłosi - czekamy na propozycje :)[/QUOTE] trzymamy kciuki za BDT, takiemu maluszkowi należy się ciepły kąt w trakcie mroźnej zimy :evil_lol: Quote
doris66 Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Chociaz podniose, bo inaczej nie moge pomóc. Na podlasiu tyle biedy, ze nie wyrabiamy. Quote
Akrum Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 dziękuje cioteczki za przybycie :) mam nadzieję, że już nie długo mała będzie grzała dupke w DT...:roll: Quote
Pyrdka Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 Uchylam rąbka tajemnicy. Prawdopodobnie, w sobotę Juleczka przyjedzie do mnie:lol: Na 2-3 tygodnie a potem się zobaczy:evil_lol: Quote
Akrum Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Może Julka znajdzie domek przez ten czas, a jeśli nie, to przeniesiemy Julcie do innego DT na czas remontu w Waszym domciu Quote
Andzike Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 [quote name='Pyrdka']Uchylam rąbka tajemnicy. Prawdopodobnie, w sobotę Juleczka przyjedzie do mnie:lol: Na 2-3 tygodnie a potem się zobaczy:evil_lol:[/QUOTE] Wow!!!! :D :D :D Rewelacja!!! :D :D :D Kolejny pies, który pozna dobrodziejstwo rozpieszczania! :) Pyrdka, jesteś wspaniała :) :) :) Quote
ania z poznania Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Zapisuję malutką. W Mosinie mamy jej starszą kopię dosłownie! Quote
Pyrdka Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 Nie ja, ale TZ. To on łaskawie, pod moją presją wyraził zgodę :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ja to zawsze i o każdej porze otworzę serce i drzwi.:lol: Czekam niecierpliwie, szkoda że dopiero do soboty:-( Quote
Akrum Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 [quote name='ania z poznania']Zapisuję malutką. W Mosinie mamy jej starszą kopię dosłownie![/QUOTE] pokaż jeśli masz zdjęcie :) Quote
supergoga Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 To super, bo ja już w głowę zachodziłam gdzie ją zmieścić, u kogo. Będę tez o domku dumała - pokażemy sunię. Quote
Pyrdka Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 Dumaj , dumaj o domku dla Julki, kochana cioteczko. Quote
ania z poznania Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 [quote name='Akrum']pokaż jeśli masz zdjęcie :) A mam :). Oto Abi :) Quote
Recommended Posts