Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Julka znalazła swoją pańcię. W grudniu zamieszka w swom domu.
W przytulisku w Opalenicy od wiosny przebywa mikrosunia - około 2 letnia, malutka, około 6 kg.
Słodziak z niej straszny, podchodzi do człowieka, domaga się pieszczot i brania na ręce. Zamknięta w kojcu bardzo płacze za człowiekiem.
Serce pękało, gdy musiałyśmy ją tam zostawić.
Łagodna, radosna, z mnóstwem niespożytkowanej energii :smile:

Tak suńka wyglądała latem.

• Replies 527
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W piątek jak byłyśmy w przytulisku to sunia, nie była już tak radosna jak latem. Płakała, piszczała, abyśmy tylko zwróciły na nią uwagę. To był krzyk rozpaczy. Niestety nie mogłyśmy jej zabrać. :-( Gardła miałyśmy sciśnięte, łzy same płynęły. Wymościłyśmy jej tylko budę, aby tak nie marzła:placz:

Błagam chociaż o dt. dla malizny Ona nie da rady przetrzymać zimy w tych warunkach. :shake:

Posted

Już jestem u małej :)

Trzeba jej dać jakieś imię - może Julka? Roxi?

Po drugie - Pyrdka, może byśmy pojechały w czwartek do Opalenicy, może Penny by mogła z nami jechać? W sensie - może będzie miała auto do dyspozycji??

Chciałabym więcej się o suni jeszcze dowiedzieć

I szczeniakom trzeba by zrobić zdjęcia, bo te ostatnie nie wyszły.
Na DS bądź chociażby DT czekają jeszcze 3 szczeniaczki, które są w kojcu zewnętrznym - otwartym. Dwa to małe kudłaczki, trzecia to krótkowłosa sunieczka, która też lada moment nie będzie w stanie przetrzymać mroźnych nocy. :shake::shake::shake:

Posted

Ale malizna. Warto porobic ładne fotki i szybko ogłoszenia - taki mikropsiak młody powinien znaleźć domek szybko. Bedę pamiętała gdy ktos będzie nas pytał o małą sunię - u nas teraz takich nie ma.

Posted

Żeby to było takie łatwe :)

Jak się wchodzi do kojca - to ona skacze jak ping-pong :)
ile się namęczyłyśmy z Pyrdką, by jej zrobić zdjęcia - u mnie w aparacie wszystkie rozmazane, Pyrdce wyszły tylko dwa :)

A jak jest wypuszczona, to biega i biega, ciągle chce się przytulać, ale przy tym wierci się jak mrówki...

Ale jest plan z BDT :):):)

Posted

no tak planujemy, ale czy coś z tego wyjdzie - kto to wie...

w końcu to taka malizna... da się ją upchać do jakiejś szafy :)

póki co nic nie będę pisać, by nie zapeszyć...
bo to znów tak na sile będzie upchana...

chyba że się inne BDT jeszcze zgłosi - czekamy na propozycje :)

Posted

[quote name='Akrum']no tak planujemy, ale czy coś z tego wyjdzie - kto to wie...

w końcu to taka malizna... da się ją upchać do jakiejś szafy :)

póki co nic nie będę pisać, by nie zapeszyć...
bo to znów tak na sile będzie upchana...

trzymamy kciuki za BDT, takiemu maluszkowi należy się ciepły kąt w trakcie mroźnej zimy :)

chyba że się inne BDT jeszcze zgłosi - czekamy na propozycje :)[/QUOTE]
trzymamy kciuki za BDT, takiemu maluszkowi należy się ciepły kąt w trakcie mroźnej zimy :evil_lol:

Posted

[quote name='Pyrdka']Uchylam rąbka tajemnicy. Prawdopodobnie, w sobotę Juleczka przyjedzie do mnie:lol: Na 2-3 tygodnie a potem się zobaczy:evil_lol:[/QUOTE]

Wow!!!! :D :D :D Rewelacja!!! :D :D :D
Kolejny pies, który pozna dobrodziejstwo rozpieszczania! :)
Pyrdka, jesteś wspaniała :) :) :)

Posted

Nie ja, ale TZ. To on łaskawie, pod moją presją wyraził zgodę :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ja to zawsze i o każdej porze otworzę serce i drzwi.:lol: Czekam niecierpliwie, szkoda że dopiero do soboty:-(