Pragnienie-Milosci Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Aż się wzruszyłam! Jaki on kochany. Jeszcze bardziej zazdroszczę :) Na DS nie mogę. Na szczęście posiadam resztki zdrowego rozsądku, no i więcej psiaków zyska DT dzięki temu. Jak patrzę na ten filmik z łańcuchem i teraz...ech. Po co ludziom zwierzęta...Dzięki za Tobiego. Świata się nie zbawi, ale chociaż Tobi będzie miał teraz raj. Quote
gallegro Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 [quote name='Pragnienie-Milosci'](...)Świata się nie zbawi, ale chociaż Tobi będzie miał teraz raj.[/QUOTE] Gdyby tak każdy człowiek, choć raz w życiu, zdobył się na podobny gest... Świata by nie starczyło... Quote
Jasza Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Ja zawsze jak czytam o Buni to mam mokre oczy.... Zazdroszczę Wam Jej okrutnie. Tobiaszek - jak szczeniak a niby nie jak szczeniak. Ma takie poważne, mądre spojrzenie.... Będzie/jest mądrym, dobrym, wyjątkowym psem. Wiem to. Chauwo - Bulba jest zjawiskowa. Czy Ona ma zielone oczy??? Quote
chauwa Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 My już po pierwszej nocy. Biling następujący: Wytrzymał 8 h bez dworu-dom czysty:) Bardzo mnie to cieszy. Zamiast gryzaka w postaci piłki wybrał moje letnie sandałki:) To mnie mniej cieszy ale popracujemy nad tym i nad swędzącymi dziasłami;p Widzę poprawę kontaktów z Bulba(Bulba ma brązowe oczka:D) Próba nawiązania kontaktu z kotem poprzez pobudkę ciągnąc za ogon skończyła sie policzkiem :D Przed nami dzień pelen wrazen. Pozdrawiam Wszystkich. Quote
ania shirley Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Mądry szczeniuś. I ciekawy świata(kotek i sandałki:evil_lol:). Miłego dnia. Quote
gallegro Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 [quote name='chauwa'](...)Zamiast gryzaka w postaci piłki wybrał moje letnie sandałki:) To mnie mniej cieszy ale popracujemy nad tym i nad swędzącymi dziasłami;p(...)[/QUOTE] Widocznie zapomniałaś mu powiedzieć, którym z dostępnych gadżetów powinien, a którym nie powinien się zabawiać :evil_lol:. I co z tego, że Tobi jest inteligentny... przecież on potrzebuje jakichś wzorców. Nie zapominaj, że stojąc na łańcuchu nie miał ich skąd czerpać. Wczoraj został "wyzerowany", a teraz należy mu załadować odpowiednie "oprogramowanie". Nie ukrywam, że po cichu liczę na Twoją inwencję w tym względzie ;). Zresztą, to Twoje sprawa i Twoje... sandały - wybór należy do Ciebie :diabloti:. P.S. Uważam, że i tak zachował się O.K., bo przecież mógł jeszcze do nich bez problemu nasikać :eviltong:. Quote
juliaikamil Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 gallegro - ale macie fajne stadko :) a Tobiaszek to wyjątkowy słodziak :) Quote
chauwa Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Jeszcze dodam, że zdjął kołdrę na podłogę z narzeczonego, oparł głowe o kant łóżka i swoimi ślipkami powiedział: Koleś wstawaj! Ja chce się bawić . Quote
juliaikamil Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [quote name='chauwa']Jeszcze dodam, że zdjął kołdrę na podłogę z narzeczonego, oparł głowe o kant łóżka i swoimi ślipkami powiedział: Koleś wstawaj! Ja chce się bawić .[/QUOTE] mówiłam, że słodziak ;) miłego, pełnego wrażeń dnia :) Quote
Jasza Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Ale nie nasiusiał - i tego się trzymajmy! Milego, najlepszego dnia! Quote
gallegro Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 [quote name='juliaikamil']gallegro - ale macie fajne stadko :) a Tobiaszek to wyjątkowy słodziak :)[/QUOTE] Z drugim członem zdania zgadzam się bezwarunkowo, natomiast z pierwszym, z wyłączeniem codziennego, żmudnego procesu przygotowywania posiłków, w celu, skąd inąd, bezsensownego zapełnienia przepastnych brzuchów członków rzeczonego stada ;-). Bezsensownego, ponieważ bywa, że pomimo pokaźnego areału posesji, chodząc po niej, trzeba szukać miejsc wolnych od... no wiecie... :roll: A... no i wyłączył bym też proces sprzątania tego... co wyżej :cool3:. Quote
gallegro Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 [quote name='chauwa']Jeszcze dodam, że zdjął kołdrę na podłogę z narzeczonego, oparł głowe o kant łóżka i swoimi ślipkami powiedział: Koleś wstawaj! Ja chce się bawić .[/QUOTE] No i jeśli TZ wstał, to ponownie musicie go "wyzerować" i ulepszony software wgrać na nowo ;-). I tak aż do skutku, ew. utraty... zmysłów ;-). Quote
pumka1990 Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Super filmik. Tobiaszek jest taki szczęśliwy ;) Masz duże to stadko :P Quote
gallegro Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 Jeszcze kilka fotek Tobiego wyciągniętych z filmu: Quote
Jasza Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Filmik ogląda się z buzia uśmiechniętą.... Mały konik - podskoki cudne! Quote
Ewa Marta Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Filmik jest rewelacyjny! Już pierwsze kadry mnie wzruszyły:-) Jak on dzielnie i spokojnie stał, kiedy całe stado w milczeniu go wąchało:-) No cudo po prostu!!! Benia, moja ulubienica jak zawsze na posterunku wykonala 100% planu:-) Tobiaszek kapitalny. Nareszcie może ganiać do woli i cieszyć się wolnością i brakiem wielkiej obroży i łańcucha przy szyi. Kochani, jesteście wielcy!!! Chauwa, nie mam słów, żeby Ci podziękować, że tak z marszu dałaś Tobiaszkowi schronienie. Obawiam się, że gdyby został kilka dni u Gallegro, to jego stadko liczyłoby 9, a nie 8 ogonków;-) Pragnienie Miłości - byłam wczoraj u mojego Kulfona. Niestety zaczął ciągnąć na spacerze. Jest ewidentnie nie wybiegany, przytył 2,5 kg, ewidentnie poczuł się lepiej i energia go rozpiera. Jest kochany, ale koniecznie chce się wyszaleć na spacerze. W tej sytuacji nieuczciwe byłoby mówienie Ci, że to spokojny psiak. Niewątpliwie jest kochany bardzo i uwielbia wszystkie psy. Jednak jako drugi pies na smyczy na spacerze może sprawiać problem:-( Quote
gallegro Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 Zajrzyjcie proszę na wątek Pestki z podpisu Jaszy. Jestem wstrząśnięty tym co się stało... Upodlenie ludzkie nie zna granic... Tobi jest już bezpieczny, a to biedactwo walczy o życie i potrzebuje wsparcia. Quote
Jasza Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Pesteczka mnie wyjątkowo ujęła...nie potrafię przestać o niej myśleć.... I budzą się we mnie uczucia złe o które bym siebie nie podejrzewała... Jeżeli Ona przeżyje i wybaczy ludziom, jeżeli pokocha człowieka - to na Boga, powinniśmy schylić glowy przed tą malutka istotką. Quote
gallegro Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 Dla takich zwyrodnialców szkoda sądów, więzień itp. Nie, żebym chciał ich ukatrupić, ale... Najwyższy, który może ponoś wszystko, mógłby sprawić, żeby przestała oddziaływać na nich grawitacja. Bez hałasu, skutecznie i bezpowrotnie :angryy: Quote
Ewa Marta Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [quote name='Jasza']Pesteczka mnie wyjątkowo ujęła...nie potrafię przestać o niej myśleć.... I budzą się we mnie uczucia złe o które bym siebie nie podejrzewała... Jeżeli Ona przeżyje i wybaczy ludziom, jeżeli pokocha człowieka - to na Boga, powinniśmy schylić glowy przed tą malutka istotką.[/QUOTE] Nie piszę na jej wątku, ale spłakałam się strasznie, kiedy wczoraj tam weszłam:-( Nie ma usprawiedliwienia, nie ma takiej kary, której bym nie dała tym zwyrodnialcom. I jestem pewna, że nie zadrżałaby mi ręka, gdybym sama miała ją wynierzać:-( Oby jej się udało pokonać ból, cierpienie ale też strach przed każdym człowiekiem, który się nad nią pochyla:-( Jest u Biafry, a to już połowa sukcesu. To osoba, która nie zaniedba niczego. Jeśli maleńka ma szansę, to na pewno zostanie wykorzystana... Quote
Jasza Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Tobiaszek, Pestka - szczęściarze. W całym swoim nieszczęściu. Quote
Javena Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Filmik superowy .Tobiaszek -brak mi słów .Jaki szczęsliwy. Stadko fajniusie ,ale nie zazdroszczę .Ile to pracy. Jesli chodzi o mała Pestke ,wstrzasneło mnie ,ale jeszcze wiekszy szok ,przeżyłam na interwencji u nas k/Oswiecimia. Piękny dom ,ludziom nic nie brakuje ,a na tyłach domu pies ,wyjacy z bólu od kilku dni .Lezał w błocie, z ogromnym nowotworem na plecach .Niczym wielbłądzi garb.Zareagowali sąsiedzi. Sprawa trafiła do sadu ,ale co z tego wyniknie?? Ile takich sytuacji o których nie wiemy. Piesek niestety nie do uratowania. T.M. Quote
juliaikamil Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 widziałam wątek Pestki,, teraz on - czy ludzie kiedyś zmądrzeją, cos do nich dotrze?! Quote
gallegro Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 Piesku z okolic (nomen-omen) Oświęcimia... nie wiem jakie masz imię i czy w ogóle masz jakiekolwiek imię, ale... PRZEPRASZAM CIĘ za gatunek ludzki... :-(. Brak mi słów na określenie tego co czuję... Quote
Recommended Posts