Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak , to prawda, ona wygląd szczeniaczka.
Braszka nadal robi postępy. Na spacerku ogonek był już w poziomie, a nie podwinięty. Machała nim do obcych osób, które nas zaczepiały.
Gdy wróciłam do domu ,wybiegła razem z Dolarkiem i Pokerkiem i witała się ze mną , łącznie z wpychaniem nochalka do torby z zakupami.
Spała z nami w sypialni i w nocy zamienili się łóżeczkami z którymś z chłopaków.
I co ważne , zaczęła się przeciągać czyli jest mniej spięta.
Potem wkleję zdjęcia Belli , która była u nas w DT ponad 3 lata temu.Zobaczycie coś.
Trzymajcie kciuki , bo dziadziuś Pokerek ma dziś wieczorem czyszczenie ząbków.

Posted

Lucyna napisał(a):
No to trzymamy kciuki ...:lol:

J ja też trzymam za Pokerka mocno kciuki oby jakoś to zniósł.Zawsze boję się takich ingerencji.Mam nadzieję,że wszystko skończy się dobrze.

Posted

Pokerek już po zabiegu, śpi.Miał usunięte 2 zęby , reszta wyczyszczona.Pazury obcięte i przypalone laserem ,żeby nie rosły za szybko.Jestem taką wredną pańcią ,że korzystając z jego niemocy obcięłam mu kudełki. Musiałam tak zrobić , bo on przy najdrobniejszych nawet zabiegach pielęgnacyjnych dostaje prawie zawału ,a ja z nim.

Braszka robi dalsze postępy.Pańcia przywitała nie mniej radośnie niż mnie. Coraz częściej się przeciąga, wybiega do holu ,że sprawdzić co się dzieje. Zaczepiała nawet delikatnie Pokerka do zabawy. Na spacerku popołudniowym super. Szykuje się z niej świetna sunia.

A teraz wklejam zdjęcia Belli , która była naszą tymczaską 3 lata temu i była moją tak wielką miłością ,że po wydaniu jej do cudownego DS pani Bożenki, przez tydzień ryczałam jak bóbr i miałam deprechę. Żyłam w innym świecie.
Dziewczynki są innego umaszczenia ,ale mimo tego mają w urodzie wiele wspólnego.Pani Bożenka też tak uważa, mój mąż też.
To podobieństwo chyba tłumaczy moją natychmiastową decyzje o jej wzięciu do DT, chociaż wtedy jeszcze nie byłam świadoma podobieństwa.

Posted

Piękne zdjęcia, szczególnie to ostatnie - u mnie stan zwierza aktualnie taki sam jak u Ciebie Poker - 3 psy i 2 koty :)
Cudownie wszyscy razem wyglądają :)

Posted

[quote name='kasiaprodex']teraz sobie tylko zaznacze o pózniej poczytam.
Poker poprosze o nr chipa to wprowadze do bazy chyba ze juz jest zgloszony.[/QUOTE]
Ja nie zgłaszałam noigdzie czipa. Tu jest numer I 166/11 ( to chyba nr w schronisku) i 941000012870918.
Sunia zrobiła kolejny wielki krok, biega po schodach !!! i wcale nie musiałam jej uczyć ,a jeszcze do wczoraj bardzo się bała. Ona otwiera się bardzo szybko. Ogonek lata jak śmigiełko , zaczyna się uśmiechać.Do łóżka nie próbowała wskakiwać, poczekamy i na to.Trochę się boi gwałtownych ruchów i podniesionego głosu . Za 10-14 dni umówię sterylkę i trzeba będzie sunię ogłaszać.

Posted

zmartwiłam się , bo Braszka zrobiła dziś w salonie luźną kupencję z krwią. Dałam jej wczoraj 2 łyżki serka wiejskiego, może on jej zaszkodził? Źle dziś jadła.
Ogólnie jest wesoła, wszystko załatwia na spacerze.Sygnalizuje jak chce wyjść. Śpi z chłopakami. Coraz bardziej się otwiera, do obcych ludzi zachowuje się z dystansem ,ale jest coraz lepiej.
Tak sobie dziś planowałam ,żeby za tydzień ją wysterylizować, szukać domku ,a po drodze zaszczepić przeciw chorobom wirusowym.
Oby tylko cholerna włosogłówka nie ujawniła się teraz.Mam uraz po Tami do tego dziadostwa.

Posted

Dziś kupencja OK. Serka nie daję. Odrobaczana była 10 dni temu , więc ciut późno na reakcję.
Rano na spacerze psy były z mężem.Opowiadał,że Braszka bardzo się wystraszyła ciężarówki. Gdyby nie podwójne zabezpieczenie, zerwałaby się i uciekła. UFFF.
Jeszcze boi się piłeczki, pluszaków na razie nie daję jej ,żeby się nie najadła.