Romka Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 A ja mam jeszcze Witusia: Wituś jest słodki,łagodny,przytulaśny i cudnie chodzi na smyczy.Na pewno przybywał wśród ludzi bo nie boi się ich i szuka z nimi kontaktu.Nie wiemy jak stracił dom,wiemy,że od pewnego czasu błąkał się po mieście i widywany był w różnych jego częściach.Mieszkał trochę na cmentarzu,trochę na jednym z osiedli.Wszędzie był zapamiętywany i dokarmiany bo jest wyjątkowo miłym i kontaktowym psiakiem.Do schroniska trafił z lecznicy,do której przyprowadziły go małe dziewczynki.Psiak bez problemu pozwolił zapiąć sobie obrożę i smycz i radośnie pobiegł za dziewczynkami.Jest młody ma około 2-3 lat.Szukamy domu dla Witusia.Wituś jest odrobaczony,zaszczepiony,przed adopcją zostanie wykastrowany.Kontakt w sparwie adopcji:604 10 11 65 lub [email protected] Quote
Romka Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 I jeszcze Misia: Ma pospolite imię Misiek ,ma około 2 lat.W Wigilię tuż przed zamknięciem schroniska został przywieziony do schroniska.Jeszcze nie wierzył,że tu zostanie,skakał radośnie i prosił o głaski młodego człowieka,który go przywiózł...ale został ,a oni pewnie usiedli do świątecznego stołu.Miśkowi zmarła pani,a córka pani nie mogła zaopiekować się psiakiem,ma małe dzieci...I tak Misiek trafił do schroniska. Jest tu po raz drugi,wcześniej był w schronisku jako szczeniak.Znalazł dom wydawało mu się już na zawsze...teraz jest przerażony,nie pozwala do siebie podejść ,pokazuje zęby.Jest mały psiakiem,który prosto z kanapy trafił do schroniskowego boksu.SZUKAMY DOMU DLA PSIAKA!Kontakt w sprawie adopcji:604 10 11 65 Quote
Onaa Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 A ja dodam jeszcze Kejsi: http://www.dogomania.pl/threads/206991-Kesi-pi%C4%99kna-zagubiona-sunia-czeka-na-dom.../page15 I Kapselka: http://www.dogomania.pl/threads/213221-Kapselek-wyrzucony-na-stacji-paliw-ju%C5%BC-w-DT-szukamy-DS/page17. Obydwa są do kotów ok. więc królika też polubią :). Quote
kora78 Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 a ja o wizycie, w tej okolicy robila dla mnie keidys wizyte lilutosi, bo tamtedy do pracy jezdzi czasem. trzymam kciuki za braszke :) Quote
terierfanka Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 trzymamy kciuki za dzisiejszą wizytę Quote
Poker Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 Jestem po udanej wizycie. Jak dobrze pójdzie, to Braszka pojedzie do DS w sobotę.Zależy to od tego kiedy będę jechać na pogrzeb do Olsztyna. Pani i pan chcą sunieczkę.Są rozsądni ,ale i tak nakładłam im do głowy na temat bezpieczeństwa.Chyba wzięli to sobie do serca. Znowu będzie się ciężko rozstać. Człowiek durny sam sobie funduje takie przeżycia. Natomiast drugi chętny dom na Braszkę wybrał sobie Witusia. Już napisałam PW do Romki w tej sprawie. Quote
terierfanka Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 No to gratulujemy Braszce i Witusiowi przy okazji też (mam nadzieję, że dogada się z królikiem ;)) Quote
Lucyna Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 (edited) Super, że wizyta udana i jeszcze domek dla Witusia :multi::multi::multi: ... a Witusia to sama bym wzięła :cool3: zapraszam na bazarek ogłoszeniowy dla Nero http://www.dogomania.pl/threads/220880-Bazarek-og%C5%82oszeniowy-50-fajnych-portali-za-9-z%C5%82-do-31-stycznia-2011-godz.-22-00?p=18368471#post18368471 Edited January 10, 2012 by Lucyna Quote
Poker Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 Z Witusiem jest problem o czy nie wiedziałam.Ma lęk separacyjny i z powodu zniszczenia drzwi został zwrócony z adopcji. Jutro muszę powiedzieć o tym potencjalnemu Ds. Quote
Akrum Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 super, bardzo się cieszę że Braszka w końcu do nowego domku pójdzie :) żeby się tylko szybko zaaklimatyzowała, nie przeżywała za mocno, żeby domek był cierpliwy i wyrozumiały :) powodzenia i trzymam mocno kciuki :) Quote
kado Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Poker napisał(a):Jestem po udanej wizycie. Jak dobrze pójdzie, to Braszka pojedzie do DS w sobotę.Zależy to od tego kiedy będę jechać na pogrzeb do Olsztyna. Pani i pan chcą sunieczkę.Są rozsądni ,ale i tak nakładłam im do głowy na temat bezpieczeństwa.Chyba wzięli to sobie do serca. Znowu będzie się ciężko rozstać. Człowiek durny sam sobie funduje takie przeżycia. Natomiast drugi chętny dom na Braszkę wybrał sobie Witusia. Już napisałam PW do Romki w tej sprawie. Wspaniałe wieści!!!!!!!! Dwa domki dla futerek....to jest piękne:) Quote
kora78 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 ciesze sie z dobrych nowin i trzymam kciuki! Quote
Lucyna Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 czyli Wituś jedzie do Wrocka? :loveu: a ja dostałam takiego maila w związku z allegro wystawianego dla bezdomniaków :-(:-(:-( Witamy, Z przykrością informujemy, że następujące Oferty/przedmioty zostały usunięte z serwisu Allegro: Piękny, duży i przyjazny pies do adopcji (2024940635) Usunięte Oferty/przedmioty (lub ich opisy) były niezgodne z zasadami, które obowiązują w serwisie Allegro. W naszym Serwisie umieszczać można tylko i wyłącznie Oferty sprzedaży konkretnych towarów/usług. Nie jest dozwolone wykorzystywanie Ofert Allegro w celu ogłoszeniowym i reklamowym - opis nie może służyć jako reklama oraz sposób promocji swojej działalności, towarów oraz usług, które nie są oferowane w Serwisie Allegro. Zakaz dotyczy także wykorzystania opisu przedmiotu w Allegro do przedstawienia całej swojej oferty wraz z cennikiem. Takie działanie narusza punkt 3a Załącznika nr 2 do naszego Regulaminu. Niedozwolone jest również zamieszczanie w opisie przedmiotu sformułowań zabraniających licytowania lub sugerujących, że zakup jest bezcelowy, gdyż sprzedaż przedmiotu nie odbędzie się w ramach Allegro. Oferta nie może też być wykorzystywana jako sposób kontaktowania się z innymi Użytkownikami, wyrażania opinii na ich temat lub na temat konkurencyjnych produktów. Quote
Romka Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 [quote name='Lucyna']czyli Wituś jedzie do Wrocka? :loveu: a ja dostałam takiego maila w związku z allegro wystawianego dla bezdomniaków :-(:-(:-( Witamy, Z przykrością informujemy, że następujące Oferty/przedmioty zostały usunięte z serwisu Allegro: Piękny, duży i przyjazny pies do adopcji (2024940635) Usunięte Oferty/przedmioty (lub ich opisy) były niezgodne z zasadami, które obowiązują w serwisie Allegro. W naszym Serwisie umieszczać można tylko i wyłącznie Oferty sprzedaży konkretnych towarów/usług. Nie jest dozwolone wykorzystywanie Ofert Allegro w celu ogłoszeniowym i reklamowym - opis nie może służyć jako reklama oraz sposób promocji swojej działalności, towarów oraz usług, które nie są oferowane w Serwisie Allegro. Zakaz dotyczy także wykorzystania opisu przedmiotu w Allegro do przedstawienia całej swojej oferty wraz z cennikiem. Takie działanie narusza punkt 3a Załącznika nr 2 do naszego Regulaminu. Niedozwolone jest również zamieszczanie w opisie przedmiotu sformułowań zabraniających licytowania lub sugerujących, że zakup jest bezcelowy, gdyż sprzedaż przedmiotu nie odbędzie się w ramach Allegro. Oferta nie może też być wykorzystywana jako sposób kontaktowania się z innymi Użytkownikami, wyrażania opinii na ich temat lub na temat konkurencyjnych produktów. Czy to znaczy ,że psiaki bezdomniaki nie będą mogły mieć allegro? Quote
Lucyna Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 na tą chwilę jestem w szoku i szukam jakiegoś potwierdzenia lub rozwiązania innego. Wydaje mi się, że allegro nie będzie możliwe :shake: Quote
NikaEla Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Słyszałam, że były osoby, które już wcześniej dostawały takie informacje z serwisu allegro. Moim zdaniem można to obejść nie pisząc w tytule, że do adopcji Quote
Poker Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 Może sprz4edaz za 5 zł. Szczerze mówiąc niewiele z tego pisma zrozumiałam ,a maturę mam już za sobą. Zrozumiałam ,że nie wolno umieszczać ogłoszeń sprzedaży towarów bez licytacji. Quote
docha Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 czasami stosujecie zapis: "proszę nie licytować" i to jest pewnie tym problemem Quote
Lucyna Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Oni żądają, aby to była sprzedaż - kup teraz lub licytacja i przekazanie psa do osoby, która tę aukcję wygra. Nie jest zgodne z regulaminem pisanie o tym, że mamy prawo do wyboru domku dla zwierzaka. Allegro to portal typowo sprzedażowy, nie służy do kontaktu z potencjalnymi kupcami. To są aukcje, a nie ogłoszenia. Nie widzę możliwości w przypadku bezdomniaków, ale chciałabym zobaczyć. Quote
Lucyna Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 i co ze Szczoteczką Wielkooką, jedzie dzisiaj do nowego domku? Już się stresuję, a może to jutro? ... :cool3: Quote
Poker Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 Braszunia będzie dziś odebrana ok.15.30 :multi::-( Ona jeszcze coraz bardziej się otwiera.Zaczepia chłopaków do zabawy, biega , tupie,pluszaka nosi w pysiu.Powinni mieć z niej pociechę. Żal nam , że nie będzie miała psiego towarzystwa ,ale spróbuję zachęcić ludzi do 2. psa. Był kolejny telefon w sprawie Braszki.Domek super.Obiecałam ,że poszukam innej malutkiej suni . Quote
Recommended Posts