Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 269
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

też mam taką nadzieję wiedziałam że na was zawsze mogłam i mogę liczyć teraz tylko szukam jeszcze domku dla adelci bo o niej już wszyscy zapomnieli i juleczka którzy juz od roku mają swój wątek taki zapomniani przez wszystkich bo nie są rasowi

Posted

gojda1971 napisał(a):
też mam taką nadzieję wiedziałam że na was zawsze mogłam i mogę liczyć teraz tylko szukam jeszcze domku dla adelci bo o niej już wszyscy zapomnieli i juleczka którzy juz od roku mają swój wątek taki zapomniani przez wszystkich bo nie są rasowi

Gojda, czy to są pieski, które wyszukuje Twój tz?

Posted

gojda1971 napisał(a):

Myślę, że to nie ma znaczenia, że nie są rasowe. W typie rasy też siedzą w schronisku i ciężko im znaleźć dom.

Posted

Magda779 napisał(a):
Myślę, że to nie ma znaczenia, że nie są rasowe. W typie rasy też siedzą w schronisku i ciężko im znaleźć dom.
tylko wtedy jak są blokowane przez inne osoby

Posted

EVA2406 napisał(a):
Czy po takiej operacji jelitowej pies może następnego dnia już jeść :-?

Oby wszystko się udało :kciuki:
dzięki ewciu że jesteś na was zawsze mogłam naprawde liczyć musi wszystko być oki

Posted

EVA2406 napisał(a):
Czy po takiej operacji jelitowej pies może następnego dnia już jeść :-?

Oby wszystko się udało :kciuki:

Jelita miała operowane wcześniej, teraz rozeszły się szwy wewnętrzne, dlatego po wczorajszej operacji podjęto próbę podania jej karmy. Trzeba też brać pod uwagę, że ona nie je już od tygodnia i jest bardzo słaba.
Trzeba trzymać kciuki za Stasię, stan nadal niepewny..

Posted

Magda779 napisał(a):
Musi kilka dni siedzieć w kontenerze żeby ograniczyć maksymalnie ruch.

Tak powinno być już po pierwszej operacji.
A czy zapalenie otrzewnej jest już powstrzymane?
Trzymam kciuki za zdrówko Stasi :thumbs::thumbs::thumbs:

Posted

wiga138 napisał(a):
jestem tu na zaproszenie. Co sie dzieje z psem ? Nie mam czasu czytać :(

Stasia jest pogryziona przez psy, 4 razy operowana, z perforacją jelit. Obecnie pod opieką fundacji w Poznaniu. Stan nadal krytyczny :(

Posted

Magda779 napisał(a):
Stasia jest pogryziona przez psy, 4 razy operowana, z perforacją jelit. Obecnie pod opieką fundacji w Poznaniu. Stan nadal krytyczny :(

Jakie są szanse i co potrzeba ?

Posted

Przepraszam, że nie piszę często, wysyłałam dzisiaj do magdy sms - bo poza Stasia akurat teraz kocioł z fundacyjnymi psami i kotami i czasu brak.
Stasia nadal na noc zabierana jest przeze mnie do domu, rano jedzie do lecznicy i tam siedzi do wieczora pod szczegółowa kontrolą.
Na dzisiaj - zjadła troszke - musimy powoli wprowadzac jedzenie bo na samych kroplówkach odejdzie z zagłodzenia. Dzisiaj rano zrobiła sporą kupinke i siusiu - może to powoli świadczyć o drożności jelit, czyli o tym czego się bardzo obawialiśmy.
Smutna, obolała, ale przytulasta bardzo. Niestety musi sie pomeczyć jeszcze jakiś czas - warto, aby żyć.
Stan nadal poważny i za wcześnie na optymizm. To było potworne okaleczenie z martwicami, zapaleniem wewnątrz jamy brzusznej.
O reszcie można będzie pisać póxniej - teraz - oby zaczęły zrastać się wewnętrzne szwy.
Na razie rana sucha.