Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 544
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dorotka, dzięki , lepiej niech nie sciskaja . Ile brakuje ......... hmmm, do tej pory zaplaciłysmy za obie sunie 4 500.

Dziekuje za plakaty. Jezeli możecie to rozwieście proszę. poproszę Doddy aby napisała co u dziewczynek słychać.

Dziekuję wszystkim za pomoc.

ps. Tak , Dozia to Laki a bullka to Paris :)

Posted

Dzieczyny, jest taki watek o zadłużonych psach lub psach potrzebujących pilnie pomocy. Jest też specjalna akcja, do której zbieramy pieniądze na zadłuzonych. Ten watek jest podwieszony w PWP, czemu tam jeszcze nie ma psiaków? Ja zaraz wpiszę, to ogromne zadłużenie i wprawdzie naszych pieniędzy pewnie wiele nie bedzie, ale zawsze to coś.

Posted

z ranca Was wpisalam i przepraszam ze odrazu sama o tym nie pomsylalam,sledze watek i mi ulecialo:oops:

Beata tu od zawsze tak bylo najpierw wielkie chory "bierzcie bierzcie pomozemy" a pozniej radzcie sobie sami przeciez psy zabrane nic im nie grozi:shake: zreszta pojawia sie 5 nowych watkow gdzie mozna jak zwykle sluzyc "dobra rada" a pozniej jakby nigdy nic spierdulic:angryy:

powiedz mi jeszcze czy macie jakis dlug czy teraz zbierane sa fundusze na operacje?na razie umiescilam Was w poscie o zbiorkach ale jak jest jakies zadluzenie to zaraz przepsiuje....

Posted

Kostek, dzieki , ja to wszystko wiem ale napisalam to co napisalam, poniewaz przy zabieraniu psow byla wielka awantura , straszenie sadem itd. W programie TV tez znana osoba wystepowala wiec ....
Powiem tak , gdyby to tylko chodzilo o operacje guza to wszystko byloby ok. Zreszta w tym temacie jest ok bo guz dawno wyciety, sladow nie ma i sunia czuje sie swietnie. Ale dochodzi do tego operacja obu uszu i to juz nie jest zabawne.
Dlugu jako dlugu nie mamy bo placimy na biezaco ale placimy z wlasnych pieniedzy a koszty sa dzien w dzien bo one caly czas na sggw.

Dzieki Beka , przekaże Doddy info o nowych wiadomosciach .

Posted

Beata_Dorobczyńska napisał(a):
Dzieki Loozerka.
Wiesz troche glupio sie prosi o pieniadze zwazywszy , ze tyle osob na dogo bylo zainteresowanych sytuacja psow dopoki nie zostaly zabrane. Nawet byl program w Interwencji w ktorym byla rowniez jedna z dogomaniaczek.

Wiem Beata, że trudno. Ja tu na dogomanii nauczyłam się zebractwa i bezceremonialności w żądaniu pieniędzy ;). Jest to konieczne, ponieważ nikt z osób, ktore masowo ratują psy, albo trafi im się psiak wymagajacy szczególnych nakładów- a u Ciebie i Doddy zebrało się 2 w 1 , nie jest w stanie poradzić sobie finansowo z tym. A dzieki wspolnemu działaniu, jakoś można dac sobie radę.
To, że często ratujący psa po czasie zostaje sam ze swoim problemem, jest częste. Własnie to było załozeniem wątku zadłużeniowego, by pomoc w takich sytuacjach. Dlatego przede wszystkim pprzyjaciel koni, ale inni apelują, by wspisywac tam psy. Jedna osoba przegladając dogo nie jest w stanie wychwycic wszystkich sytuacji wymagających pomocy.
ja na razie niestety mam do sfinansowania dług na bieżące leczenie psa, w utrzymaniu ktorego obiecałam uczestniczyć, wiec nie mogę w tym momencie finansowo pomoc, ale jak pokryjemy bieżącą naleznosc, ktora nie jest ogromna, to kolejne rzeczy wystawię na Wasze psy. kokosów z tego nie będzie, ale choć benzynę na przewóz pokryje, czy wykupienie leków.
Powodzenia i ogromne wyrazy uznania za konsekwentna opiekę nad psami :)

Posted

Beatko wiem,ze wam ciężko - w koncu tyle pieniedzy zapłaciłyście za pobyt i leczenie,ze strach...Prawda jest jedna - bullowatym mało kto pomaga.

Jak tylko będę miała jakąś nadwyżkę na pewno wam prześlę!

Posted

Laki wczoraj miała operacje na zdrowsze ucho, by ratować słuch.

Został poszerzony kanał słuchowy. Operacja była ciężka – tak mi dziś powiedział lekarz. Było dużo przerostów. Zrobili co mogli. Mamy nadzieję, że Laki będzie słyszeć choć na to ucho. Są duże szanse ponieważ kanał słuchowy nie jest uszkodzony.

Zobaczymy jaki będzie efekt operacji. Jak dobry, to lekarze będą operować drugie ucho.

Posted

Dzięki Loozerka .
Jakos tak sie zlozylo, ze z Doddy mamy taka zasade, ze gdy cos robimy to do konca .
Przyznam, ze takie obciazenie naszego rachunku spowodowalo, ze chwilowo nie jestesmy w stanie ratowac innych zwierzaków w takiej ilosci w jakiej Doddy robila to do tej pory.

Dziekuje Wam bardzo dziewczyny za wsparcie.

Pozdrawiam.
B

Posted

Bardzo prosimy o pomoc finansową !!!!!
Konieczna jest jeszcze jedna operacja sunieczki !!!!!

Tak wielkie nakłady nie powinny obciążać dwóch Osób !!!!

Każda wpłata będzie mile widziana - pomoże pośrednio również innym podopiecznym Doddy !!!!!

Posted

Dziekuje, czuje sie dobrze . Operacja pozwolila mi miec sluch choc na jedno ucho . Gdyby jej nie zrobiono stalo by sie to samo co z drugim uchem czyli straciłabym słuch.

Drugie ucho tez bede miala operowane ale na nie nie bede juz slyszec.

Pozdrawiam,
Dożka

Posted

Wczoraj na AFN przkazałam 20zł z aukcji na bazarku wystawionej przez Jona. Zatytułowałam przelew jako :dozia Laki, więc nie powinno być problemu z zakwalifikowaniem do własciwej skarpetki.

Posted

Przeczytałam post Doddy na AFN ,zapomniałam jak się cytuje więc tak wstawię "Ze względu na to, że nie będę w stanie przekazywać Wam faktur z widniejącą Waszą Fundacją w nazwie proszę o zamkniecie zbiórek w których uczestniczę.

Pieniądze bojowców u doddy proszę przelać... nie wiem na co... może na dożkę Laki - choć nie wiem jak Wam wymodzi Beata fakture z Waszą nazwą (ale nie ma rzeczy niemożliwych)..."

Kasia lub Beata mam prośbę, wejdźcie na wątek "Skrajnie wycieńczony DA itd" na Molosach i podajcie tę informację. Zamieściałam między innymi i tam apel o wsparcie Laki podając konto Funduszu Alarmowego.Moje pieniądze na Laki też już poszły na AFN.
Nie chcę by pieniądze innych osób wpłynęły na zły adres- o ile w ogóle zostaną wysłane albowiem dano mi do zrozumienia , że "agresywnie '" nagabuję co niektórych forumowiczów o pomoc,a przecież charytatywność to gest dobrej woli i mam im nie zawracać dupy.W tej sytuacji jeszcze raz bardzo prosze aby któraś z was podała na Molosach aktualne konto na które można wpłacać pieniądze. Dziękuje