Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 544
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Laki jest po operacji.
Dziś został usunięty guz z piersi – guz ciężki do usunięcia, bo naczynia krwionośne były na naczyniach... Ale udało się. Guz został posłany na histopatologię, a po Świętach będą wyniki.

Dziś w planach było także zoperowanie guza ucha Laki. Najpierw został zrobiony kontrast. Okazało się, że w pionie kanału (tam gdzie był widoczny gołym okiem guz) kontrast przechodzi (z trudem ale jednak przechodzi), zaś w poziomie kanału już nie... Są tam takie zmiany przerostowe, że wszystko jest zapchane. Laki nie słyszy na to ucho. W obu uszach jest straszny stan zapalny, ropny.
W drugim uchu też są znaczące zmiany przerostowe i pilnie potrzebna jest operacja jeśli suka ma słyszeć choć na jedno ucho i ma nie dojść do rozlewu ropy np. do mózgu...

Na najbliższy wtorek zaplanowana jest więc kolejna operacja. Operacja trudna, ale nie mogąca czekać, bo nie odbyta jest niebezpieczna dla życia dozi...

Na gorszym uchu będzie wykonana operacja usunięcia całego kanału słuchowego, następnie zostanie założony sączek i wszystko zszyte.

Na drugim uchu będzie wykonana operacja poszerzenia kanału.

Jak więc możecie przeczytać sunie czeka długie leczenie i niestety kosztowne....
Beata podjęła się opieki i wyciągnięcia dozi. Włożyła w jej koszty już 2500zł. Ale niestety wydatki będą jeszcze wyższe... Dochodzi leczenie, pobyt w Klinice (ponad 2 miesiące sunia już tam jest i raczej jeszcze pobędzie).
Pomóżmy jej z dozią! Laki potrzebuje operacji, a Beata pomocy. Pokażmy Laki, że może mieć jeszcze szczęście w życiu i radośnie je wieść, bez bólu i cierpnia!

Potrzebne jest wsparcie finansowe na operacje. Bardzo prosimy o wpłaty jakiekolwiek (choć najmniejsze) na konto: ALARMOWEGO FUNDUSZU NADZIEI NA ŻYCIE z dopiskiem: OPERACJA LAKI

Numer konta:
31 1140 2017 0000 4902 0527 0923
MultiBank

Dorota Romaniuk
Żabia 2 m 7

05-220 Zielonka

nr konta dla przelewów z zagranicy
BREXPLPWMUL31114020170000490205270923

Posted

Z zobowiązań na dzień dzisiejszy wynika, że dopiero po nowym roku będe mogła cos wpłacić. Może jakąś aukcję zrobić?
Czy, jeżeli chodzi o adopcję, myślałyście, by dać ogłoszenia gdzieś poza naszym krajem, np. w Niemczech? Zdaję sobie sprawę z tego, ze to trudna decyzja, bo możliwość kontroli (gdyby adopcja taka doszła do skutku), jest wtedy niewielka, chociaz nie niemożliwa. Pomyślcie i napiszcie.

Ja zdaję sobie sprawę z tego, że będzie cholernie ciężko znaleźć jej dom w Polsce, tym bardziej, że wymaga kosztownego leczenia :(

Boże, jak można tak postępować ze stworzeniami? Złe słowa cisnął mi się na usta pod adresem tego pseudohodowcy :angryy:

Posted

Potrzebne jest wsparcie finansowe na operacje. Bardzo prosimy o wpłaty jakiekolwiek (choć najmniejsze) na konto: ALARMOWEGO FUNDUSZU NADZIEI NA ŻYCIE z dopiskiem: OPERACJA LAKI

Numer konta:
MultiBank

Dorota Romaniuk
Żabia 2 m 7

05-220 Zielonka

Narazie moge tylko podnosić :(

Posted

[quote name='aisaK']Potrzebne jest wsparcie finansowe na operacje. Bardzo prosimy o wpłaty jakiekolwiek (choć najmniejsze) na konto: ALARMOWEGO FUNDUSZU NADZIEI NA ŻYCIE z dopiskiem: OPERACJA LAKI

Numer konta:
MultiBank

Dorota Romaniuk
Żabia 2 m 7

05-220 Zielonka

Narazie mogę tylko tyle :(

Posted

Byłam wczoraj u pięknisi :eviltong:
Sunia siedzi w malutkiem klatce na sali pooperacyjnej i....
I się nie załatwia!!!!!!!!!!! JEST!!!!
To oznacza, że mając własciciela, 3-4 spacerki dziennie jest duuuża szansa, że nie będzie brudzić w domu. :multi:

Ogólnie dozia czuje się świetnie. Nawet po operacji spała w łóżku - dosłownie - sama się wślizgnęła i pięknie pospała :diabloti:

Posted

Widzi, widzi...i nigdy o was nie zapomnę, codziennie o was myślę i życzę wam aby spełnił się sen i żebyście znalazły najpiękniejszy domek na świecie...

Posted

Dzięki Enia ale nie ma plakatu i nie bedzie bo mnie nie stac na jego zrobienie. W czwartek nastepna operacja dozki wiec i kolejne kosmiczne pieniadze.
Zal mi tej psiny bo zaczyna sggw traktowac jako swoj dom a raczej nie jest to miejsce dla psa po przejsciach .
No coz , jak to zycie weryfikuje postawy - nagle wszyscy chcieli pomoc ( najlepiej cudzymi rękoma ) teraz nie ma nikogo.