Beata_Dorobczyńska Posted January 9, 2007 Author Posted January 9, 2007 Dzieki za pomoc i post na Molosach. Nie nagabuj nikogo, jak bedzie chcial to pomoze jak nie to nie i trudno . Pieniadze moga wplywac na AFN , nie chce na swoje prywatne konto bo nie chce aby to bylo pozniej przedmiotem niepotrzebnych dyskusji. AFN ma prawo sponsorowac i przekazywac darowizny na rzecz .... tym razem zaplaci poprostu rachunek na SGGW. Cos wymodze jak to Doddy napisala ( choc czasem zastanawiam sie dlaczego ona we mnie tak wierzy ). Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki za pomoc. Quote
loozerka Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 Alez dziewczyny, własnie tak mozna zrobic- poprosic SGGW o wystawienie faktury na AFN. A jesli bedzie to niemożliwe co do pewnych wydatkow- mozna uchwałami o darowiznach. Dziewczyny z AFN niejeden raz deklarowały, ze przemiana w fundacje nie może szkodzic podstawowej sprawie, dla ktorej AFN powstało- szybkiej pomocy psiakom Quote
Beata_Dorobczyńska Posted January 9, 2007 Author Posted January 9, 2007 Loozerka, nie wiem czy SGGW sie zgodzi bo obie sunie sa na Kasie i sa ze znizka. Ale jak nie kijem go to palka - bedzie dobrze. Wplaty na AFN mile widziane do skarpetki Dozi Laki . Quote
VitisVini Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 Jeśli AFN nadal aktualny to wszystko w porządku.Też sądze , że dziewczyny znajdą sposób aby przekazać pieniądze, choćby poprzez te darowiznę.Pozdrawiam. Quote
loozerka Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 Wiem, ze sunie tez w potrzebie, ale moze ktos zechciałby pomoc dwóm potrzebującym schroniskom w zdobyciu karmy Pomożcie proszę zdobyć Ostródzie i Uciechowowi karmę, to tak niewiele kosztuje- 1 głos, oddajcie go- tu są informacje: OSTRÓDA UCIECHÓW przepraszam za zaśmiecenie wątku , ale staram sie propagować, gdzie mogę. Te schroniska potrzebują bardzo pomocy Quote
Beata_Dorobczyńska Posted January 10, 2007 Author Posted January 10, 2007 Nie ma za co przepraszac, dobrze, ze wkleilas bo ja nie widzialam tego watku . Quote
loozerka Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Ja tylko zapomniałam napisać, ze można oddac głos na więcej schronisk, ale tylko trzy otrzymają karmę. Warto więc wybrać 3. ja promuje te dwa własnie- bo wiem, ze naprawde są w ogromnej potrzebie, a pomoc, ktora tam pojdzie nie zostanie zmarnowana :) Quote
andzia69 Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 no to podnosimy potrzebujące psinki na górę!!!! Quote
Beata_Dorobczyńska Posted January 12, 2007 Author Posted January 12, 2007 Dziekuje bardzo wszystkim , ktorzy zasilili konto dozi Laki - kwota na prawdę jest imponujaca . Prosimy pilnie o pomoc w szukaniu domków. Quote
andzia69 Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Podnosimy sunieczki - obie chcą do domków!!!!! Quote
Beata_Dorobczyńska Posted January 15, 2007 Author Posted January 15, 2007 Uprzejmie donoszę tym , ktorych to interesuje, iz operacja ucha Dozi zakonczyła sie powodzeniem i sunia na jedno ucho slyszy i bedzie słyszeć. Domki pilnie potrzebne. Quote
andzia69 Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Dobrze,ze sie udało!!!! Domki szt 2 dla bulki i dozi potrzebne!!!!!!!!!!!!!! Quote
Beata_Dorobczyńska Posted January 15, 2007 Author Posted January 15, 2007 Teraz jeszcze operacja drugiego ucha i sterylizacja. I sunia gotowa do domu - tylko domu nie ma :( Quote
andzia69 Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 na razie domków nie widać:shake::shake::shake: Quote
loozerka Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 Cieszę się, ze Laki zdrowieje :)) Szczególnie ona została wyrwana śmierci.... Quote
Paola06 Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 Beatko,ponawiam propozycję na nagłośnienie historii Dożki w mediach. Udostępnię namiary na dziennikarza z Faktu,Metro. Tyle moge pomóc. Quote
Beata_Dorobczyńska Posted January 18, 2007 Author Posted January 18, 2007 Dzieki Paola ale to juz bylo w mediach. Mam nadzieje, ze jednak znajdzie sie dobry domek. Patrzac na psy i ich stan jakim udaje sie Doddy znaleźć i zawieźć do nowego domu ( czasem i ja mam te przyjemnosc ) to wierze, ze sie znajdzie. Quote
Paola06 Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Ale gdybyś zmieniła decyzję, daj znać.:) Może chociaż w Fakcie-i nadmienić o zbiórce na leczenie? Jak się czuje dożynka?Guzek też juz ma usunięty-czy jeszcze nie?Się troche pogubiłam:( Quote
Beata_Dorobczyńska Posted January 18, 2007 Author Posted January 18, 2007 Ok, dziekuje, damy znac :) Guzka juz dawno nie ma , to byla pierwsza operacja , pozniej bylo ucho to lepiej slyszace a teraz niedlugo bedzie drugie ucho, ktorego nie da sie uratowac i niestety sunia nie bedzie juz slyszec i od razu sterylizacja. Pozdrawiam, Beata Quote
doddy Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 A ja myślę, że fajnie by było gdyby napisano jeszcze o dziewczynach. Dla Pariski znalezienie domu graniczy z cudem. Musi być wybitny fanatyk bullowatych, bo ona nie dość że zołza do psów to się w domu załatwia. Jeśli jest wiec możliwość napisania o niuniach jestem ZA. Quote
Beata_Dorobczyńska Posted January 19, 2007 Author Posted January 19, 2007 Doddy to skontaktuj sie z Paolą , prosze. Quote
monita Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Witam Na tym rofum jestem zarejestrowana od niedawna, ale od dłuższego czasu śledzę losy suniek ( zaczęłam na Forum Molosy) Chciałam się dowiedzieć jaki domek jest preferowany dla Laki oraz kiedy sunia będzie już po wszystkich zabiegach? Aha i czy można jeszcze wpłacać pieniądze na ich leczenie? Quote
Beata_Dorobczyńska Posted January 19, 2007 Author Posted January 19, 2007 Witam, Pieniądze mozna wplacac zawsze bo duzo brakuje a o domku napisze za chwile Doddy. Pozdrawiam, B Quote
doddy Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Chciałam się dowiedzieć jaki domek jest preferowany dla Laki oraz kiedy sunia będzie już po wszystkich zabiegach? Aha i czy można jeszcze wpłacać pieniądze na ich leczenie? Jaki domek jest preferowany? Najlepszy z możliwych. Taki, który będzie ją kochać do końca jej dni, który nauczy ją co to miłość, radosna i kochająca rodzina. Szukamy rodziny, która nie zrazi sie jej historią, stanem zdrowotnym, tym że nie jest niczego nauczona itp. Laki obecnie mieszka w Klinice cały czas. Umie egzystować w pomieszczeniach. W domu jednak trzeba liczyć sie z tym, że może wskakiwać na meble w poszukiwaniu pożywienia, wskakiwać na ludzi z radości - ona nie wie, że tak nie wolno. Laki jednak mimo wszystko jest grzeczna. Jak się wyciszy u boku człowieka to się kładzie na swoim posłanku i śpi. Nowa rodzina musi zdawać sobie sprawę, że to biały pies, skłonny do uczuleń, zmian nowotworowych. Laki może aczkolwiek nie musi okazać się nie tanim psem w utrzymaniu. Wolę to napisać teraz, by nie było niespodzianek. Kiedy sunia będzie po zabiegach? Nie wiadomo jeszcze. Na razie ma wyciety wielki guz z klatki piersiowej. Druga operacja była niedawno ratowania słuchu. Laki dochodzi po niej do siebie dopiero. Wczoraj miała zdjęte część szwów. Potrzebne są jeszcze 2 operacje. Jedna na ucho, druga sterylka. Mam nadzieję, ze uda sie je połączyć, aczkolwiek operacja na ucho jest bolesna... Operacja na bank nie nastąpi w ciągu tygodnia ani pewnie dwóch. Nie możemy non stop kłaść suni na stole operacyjnym. Zarazem jednak operacja drugiego ucha nie może długo czekać. Pieniążki na leczenie mozna wpłacać na ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI z dopiskiem: DOZIA - LAKI. Będziemy wdzięczne za pomoc. Monita a to może Wy macie sznaucerka? Quote
monita Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Czyli wpłacać należy na konto podane we wcześniejszych postach? Quote
Recommended Posts