Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na razie będę przynajmniej podnosić malutką. Hopaj Tineczko na swoich pięknych, długich nogach, może ktoś cię zauważy, ktoś, kto jest całkiem blisko, tylko jakoś mu umknęłaś w tym tłumie nieszczęśników.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

akucha napisał(a):
Tylko pytam, bo rozważamy zawsze różne opcje... O transport do Warszawy łatwiej, ale na dogo nic nie jest niemożliwe:lol:

...........zwłaszcza przed Świetami, kiedy ludziska się przmieszczają po całej Polsce :p

Posted

Isabel,ja doceniam z calego serca i pragne jak najlepiej dla suni.I ciesze sie,ze masz tak dobre serce.
Ale co,jezeli nie spełni oczekiwan? Na jak dlugo jestes w stanie byc dla niej domem tymczasowym.Szukanie domu dla starszej suni moze potrwac miesiacami.Zobacz,jak dlugo my tutaj szukamy dla niej domu.
Dlaczego mam te watpliwosci? Nie bede mogla w razie problemow pojechac po Tine.

Posted

brazowa1 napisał(a):
Isabel,ja doceniam z calego serca i pragne jak najlepiej dla suni.I ciesze sie,ze masz tak dobre serce.
Ale co,jezeli nie spełni oczekiwan? Na jak dlugo jestes w stanie byc dla niej domem tymczasowym.Szukanie domu dla starszej suni moze potrwac miesiacami.Zobacz,jak dlugo my tutaj szukamy dla niej domu.
Dlaczego mam te watpliwosci? Nie bede mogla w razie problemow pojechac po Tine.

brazowa to trzeba Isabel zapewnienia, ze sunia u niej bedzie dopoki nie znajdzie sie domek;) A mala zgodzi sie pewnie z domownikami:lol: a tak warto dac jej troche szczescia i ciepelka rodzinnego. Moze mala bedzie ciut zaborcza i blagac bedzie o milosc tylko dla niej samej? Ale rece sa dwie to mozna glaskac glowki :lol: Daj sznse malutkiej, prosze i pomysl ze te petardy zabily juz niejedno wrazliwsze psie istnienie. Nio:lol: to cio? Damy rade?

Posted

Ona nie bedzie zaborcza,bedzie unikała psow.

Sluchajcie,to nie tak,ze ja stoje okoniem.Ale mamy powazny problem-transport.Za kazdym razem,gdy slysze,ze ktos fajny jest,ale mieszka daleko,skora na mnie cierpnie.Bo nie jestem w stanie zapewnic transportu.
Czuje sie bardzo sfrustrowana.

Posted

Prosimy odfrustrowac brazowa, jak ona biedna te pierogi ulepi? Barszczyk sie skwasi zanim sie ugotuje, w pierogach lzy brazowej zamieszkaja i beda plakac, a karp stanie okoniem:lol: O bigosie nie mowie bo bigos juz jest:evil_lol:

Posted

Brązowa, jedyny problem jaki ja widzę to to, czy Tina nie będzie goniła moich kotów, bo to są takie małe strachajły, typowe nakolanniki nie wychodzące z domu. Z moją sunią bardzo się kochają, ona była pierwsza i po kolei je przyjmowała. Moja staruszka jest bardzo łagodna i jestem pewna, że z nią nie będzie problemów. Z tego co dziewczyny pisały o Tinie na wątku wynika, że ona nie będzie chciała dominować, że wycofuje się, taka przynajmniej jest w schronie i mam nadzieję, że ona już tak ma. Jeżeli nie będzie z nią problemów nie do pokonania, to ona już po prostu zostanie. Wy bardziej znacie jej charakter i zachowanie, możecie trafniej ocenić jak ona się dopasuje do mojej gromadki. To starsza sunia i mam nadzieję, że będzie zostawała sama w domu (oczywiście nie na długo) i nie będzie alarmowała sąsiadów (to jest prywatna kamienica). Ja ją chętnie wezmę, ale proszę oceńcie same jakie są szanse.

Posted

bede pytac.Juz dzis zaczne.
ciotka Gina jest sprawdzona,kochana.Do tego znaja sie z Millarca,obie hoduja szczurki.
Jaki ten psi swiat mały.
Dziekuje za wsparcie,dusje,siły we mnie wstapiły!

Posted

Jutro Rybc!a ze swoim Tatą jadą do mnie z Elbląga. A Bora pewnie po Świętach będzie jechać do Krakowa przez Warszawę. Trzeba by to przemyśleć jakoś.
NIe wiem czy dam radę przechować jeszcze jednego psa... ale cholera, a może warto próbować?

Posted

Isabel napisał(a):
Brązowa, jedyny problem jaki ja widzę to to, czy Tina nie będzie goniła moich kotów, bo to są takie małe strachajły, typowe nakolanniki nie wychodzące z domu. Z moją sunią bardzo się kochają, ona była pierwsza i po kolei je przyjmowała. Moja staruszka jest bardzo łagodna i jestem pewna, że z nią nie będzie problemów. Z tego co dziewczyny pisały o Tinie na wątku wynika, że ona nie będzie chciała dominować, że wycofuje się, taka przynajmniej jest w schronie i mam nadzieję, że ona już tak ma. Jeżeli nie będzie z nią problemów nie do pokonania, to ona już po prostu zostanie. Wy bardziej znacie jej charakter i zachowanie, możecie trafniej ocenić jak ona się dopasuje do mojej gromadki. To starsza sunia i mam nadzieję, że będzie zostawała sama w domu (oczywiście nie na długo) i nie będzie alarmowała sąsiadów (to jest prywatna kamienica). Ja ją chętnie wezmę, ale proszę oceńcie same jakie są szanse.

Uwierz mi bedzie dobrze. Ja mialam ten sam dylemat. Pies i kotka. Okazalo sie ze kotka poradzila sobie doskonale, bo to przeciez KOTKA i w kasze sobie nie da dmuchac. Ustawila moje 2 psy samce, dzisiaj same oddaja jej honor i podlizuja sie....fuj ale waciaki:evil_lol: Buzi jej daja lobuzy i od miski pryskaja jak tygrysica w poblizu. Pozniej daja jej pojesc z wlasnej michy i uprzejmie ona pozwala im zajrzec do swojej. Baaardzo niezdrowe dla zoladkow. Bedzie okey:lol:

Posted

Ja też wierzę, że będzie OK.Ale moja kotka (najstarsza z 3 kotów) jest największym strachajłą, wiem coś o tym, bo miałam w tym roku na tymczasie 2 pieski krakowskie. Pierwszy był starszym, małym pieskiem i Milka siedziała tylko 3 dni na szafie - on dreptał tylko za mną, więc stwierdziła, że żadnego zagrożenia nie ma.Potem miałam 4-miesięcznego szczeniaka. Mała z upodobaniem, radośnie goniła moje koty (oczywiście zero agresji) i Milka tydzień siedziała na szafie, potem pomalutku zaczynała schodzić, ale co szczeniak ruszał do biegu, ona znowu była na szafie.To jest kotka, którą mam od niemowlaka, wykarmiłam ją butelką.Kocurki są trochę odważniejsze, zwłaszcza ten średni.Ale nie sądzę, żeby Tinie, jako starszej damie, chciało się gonić koty.

Posted

Kocina przywyknie:lol: W koncu uzna za dobra kolezanke psine. Wszelkie awanturki pozostawilabym im do rozstrzygniecia. One maja swoj jezyk i nie nam sie wtracac:evil_lol: