brazowa1 Posted November 22, 2006 Author Posted November 22, 2006 Tinka,dobra,wrazliwa sunia...strasznie teskni.Nie daje sobie rady wsrod innych psow.Takie popychadelko z niej. Quote
Kasia25 Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 Przygarnij miłą, ładną i grzeczną Tinkę!!! 10 lat, to wcale nie taka starość!!! Moja 10letnia Sendi, która w schronie popychadłem, a już na pewno przytulanką nie była, w domu jest cudną przylepą!!! Już od pirwszych dni stała się łagodna i miła. Suka, która gryzła i warczała podczas prób dotyku, dziś znosi tulenie, głaskanie i całusy; rezoltnego, rozbieganego i hałaśliwego czterolatka. Bez przeszkód, dogaduje się z 14letnią rezydentką; rozpieszczoną do granic możliwości. Sunia, która podczas pierwszego spotkania, odwracała wzrok; skoro ja cię nie widzę, to ty mnie również! Dziś, czyta w moich myślach. Dosłownie, tak jest, łapie się na tym, że zanim wydam jej polecenie, Sendi już je wykonuje! Doskonale odczytuje moje nastroje, wystarczy, że jest mi źle; i nagle wciska się rudy nochal - co się marzesz, stara. Przecież masz mnie!!! I już świat staje się lepszy i jakiś weselszy!!! Psy starzeją się z godnością. Psia starość wcale nie jest taka przykra. One nie zarzucają nas swoim cierpieniem, nie skarżą się na łamanie w kościach, nie miewają migren. Może czasem są bardziej milczące, mniej rozbiegane i rozszczekane. Ale są, trwają i kochają, swojego pana, któremu wraz z miłością oddają swój los. A my ludzie, wcale nie jesteśmy, ani tak wielcy, ani tak długowieczni, jak się to nam wydaje! POKOCHAJ, Tinkę ona tak bardzo na to zasługuje i czeka. NIE pozwól jej zatracić się i umrzeć w tej tęsknocie, za człowiekiem, domem i miłością!!! Quote
brazowa1 Posted November 22, 2006 Author Posted November 22, 2006 Kasiu,Ty i Sendi jestescie najpiekniejsza reklama dla wszystkich psich staruszek ze schroniska :loveu: Szukamy dobrych ludzi dla Tiny! Quote
kaerjot Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 Ten apel powinien wisieć na każdym słupie ogłoszeniowym w Polsce. Quote
Celina12 Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 Śliczna i potrzebująca Tina potrzebuję Cie Człowieku-weż przygarnij tą Przylepę!!!! Da więcej miłości niż Jesteś to sobie w stanie wyobrazić!!!! Też wzięłam Staruszki ze schroniska-Kocham Je bardzo-:loveu: Quote
kaerjot Posted November 24, 2006 Posted November 24, 2006 Ślicznotka w średnim wieku szuka domu Quote
Magdziak Posted November 24, 2006 Posted November 24, 2006 "Staruszki" od Brazowej to cuda!! Mam taką wspaniałą oddaną całym sercem....mnie i mojemu TZ ..i za nic nie chciałabym zamienić na innego, młodszego.. A tak swoją drogą to te "staruszki" chyba jakąś kuracje odmładzającą przechodzą .....przyznaj się Brazowa! Moją Delmuche ludzie na ulicy "wyzywają" od szczeniora :loveu: Nikt nie wierzy, że ma tyle lat - ja też nie...jej zachowanie, energia ... to młodziak!! Quote
brazowa1 Posted November 24, 2006 Author Posted November 24, 2006 Witamy Magdziaka na watku Tiny! Magdziak,Delmucha nawet rusza sie jak szczeniak,prawda? Ciesze sie,ze sa ludzie,ktorzy nie przekreslaja psiaka w wieku powyzej 6 lat.Nawet jezeli z rzekomej strauszki,ktora ma tylko lezec na kanapie,zamieniaja sie w pelnego wigoru,aktywnego,zabawowego psa ;) Licze na to,ze Tina odnajdzie swojego czlowieka. Quote
Kasia25 Posted November 24, 2006 Posted November 24, 2006 Dlaczego, ona nadal szponiasta?? Mi się to z wroną kojarzy, a ona taka śliczna. Tinka, serducho, nie czekaj tam długo.......... Quote
akucha Posted November 24, 2006 Posted November 24, 2006 Powklejałam ją w takie watki, podoba się, zobaczymy, czy coś z tego będzie... Tinucha w górę!!! Quote
Celina12 Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 Tineczko!!!Maszeruj na szczyty po domek!!! Tina bardzo zaniedbana była dopóki w ręce Brązowej nie trafiła. Sliczną ma fryzurkę- Komu komu taką CÓRKĘ?? Quote
Magdziak Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 Potwierdzam, że Delmucha (ponoć 12-letnia więc powinna być dostojna...) porusza się jak młodziak!! A jak wysoko skacze, Osioł jeden!! no i grotołaz i traper... Nic tylko brać staruszki z Sopotu!! Tinusia do góry!! taki słodziak z ciebie:loveu: :loveu: :loveu: Brazowa naprawdę stosuje chyba jakieś mikstury odmładzające...a może to miłość człowieka sprawia, że te psinki tak młodzieją i pięknieją.... Quote
Zosia4 Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 Tineczka - śliczna uszatka z kitkami czeka na swój wymarzony domek. Quote
kaerjot Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 Zrobione, przepraszam Tinuś, że tyle to trwało, ale to te łącze. Tina na allegro Quote
Kasia25 Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Pocieszna, strasznie; patrząc na nią , nie można być w złym humorze:lol: Quote
kaerjot Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Wczoraj widziałam Tinulkę, próbowałam zrobić jej fotkę, ale przez kraty nie wyszło. Quote
Magdziak Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Delmucha i kociarstwo trzyma kciuki za Tinusie!! (szczególnie kociarstwo..:cool1: ) Quote
brazowa1 Posted November 28, 2006 Author Posted November 28, 2006 Zero. Ale wiem,ze Szuwarek znaleziony został na ogloszeniach w Trojmiescie,wiec ludzie jednak szukaja psow i zagladaja. Do Tiny tez ktos napisze. Quote
kaerjot Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Tinula z kucykami wygląda jak przedszkolak Quote
magdaze Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Dzień dobry :) Czy Tina znosi towarzystwo kotów? mam jeszcze w domu suczke wilkowata około 12-13 lat, nie wiadomo ile ma dokladnie, zostala wzieta z lasu :) /znowu jakis "dobry czlowiek" pokazal jak nalezy sie pozbywac klopotu :( pozdrawiam :lol: Quote
Recommended Posts