Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przygarnij miłą, ładną i grzeczną Tinkę!!!
10 lat, to wcale nie taka starość!!!
Moja 10letnia Sendi, która w schronie popychadłem, a już na pewno przytulanką nie była, w domu jest cudną przylepą!!! Już od pirwszych dni stała się łagodna i miła. Suka, która gryzła i warczała podczas prób dotyku, dziś znosi tulenie, głaskanie i całusy; rezoltnego, rozbieganego i hałaśliwego czterolatka.

Bez przeszkód, dogaduje się z 14letnią rezydentką; rozpieszczoną do granic możliwości.

Sunia, która podczas pierwszego spotkania, odwracała wzrok; skoro ja cię nie widzę, to ty mnie również! Dziś, czyta w moich myślach. Dosłownie, tak jest, łapie się na tym, że zanim wydam jej polecenie, Sendi już je wykonuje! Doskonale odczytuje moje nastroje, wystarczy, że jest mi źle; i nagle wciska się rudy nochal - co się marzesz, stara. Przecież masz mnie!!! I już świat staje się lepszy i jakiś weselszy!!!
Psy starzeją się z godnością. Psia starość wcale nie jest taka przykra. One nie zarzucają nas swoim cierpieniem, nie skarżą się na łamanie w kościach, nie miewają migren. Może czasem są bardziej milczące, mniej rozbiegane i rozszczekane. Ale są, trwają i kochają, swojego pana, któremu wraz z miłością oddają swój los.

A my ludzie, wcale nie jesteśmy, ani tak wielcy, ani tak długowieczni, jak się to nam wydaje!

POKOCHAJ, Tinkę ona tak bardzo na to zasługuje i czeka. NIE pozwól jej zatracić się i umrzeć w tej tęsknocie, za człowiekiem, domem i miłością!!!

Posted

Śliczna i potrzebująca Tina potrzebuję Cie Człowieku-weż przygarnij tą Przylepę!!!! Da więcej miłości niż Jesteś to sobie w stanie wyobrazić!!!!
Też wzięłam Staruszki ze schroniska-Kocham Je bardzo-:loveu:

Posted

"Staruszki" od Brazowej to cuda!! Mam taką wspaniałą oddaną całym sercem....mnie i mojemu TZ ..i za nic nie chciałabym zamienić na innego, młodszego..
A tak swoją drogą to te "staruszki" chyba jakąś kuracje odmładzającą przechodzą .....przyznaj się Brazowa! Moją Delmuche ludzie na ulicy "wyzywają" od szczeniora :loveu: Nikt nie wierzy, że ma tyle lat - ja też nie...jej zachowanie, energia ... to młodziak!!

Posted

Witamy Magdziaka na watku Tiny!
Magdziak,Delmucha nawet rusza sie jak szczeniak,prawda?

Ciesze sie,ze sa ludzie,ktorzy nie przekreslaja psiaka w wieku powyzej 6 lat.Nawet jezeli z rzekomej strauszki,ktora ma tylko lezec na kanapie,zamieniaja sie w pelnego wigoru,aktywnego,zabawowego psa ;)

Licze na to,ze Tina odnajdzie swojego czlowieka.

Posted

Potwierdzam, że Delmucha (ponoć 12-letnia więc powinna być dostojna...) porusza się jak młodziak!! A jak wysoko skacze, Osioł jeden!! no i grotołaz i traper...
Nic tylko brać staruszki z Sopotu!!
Tinusia do góry!! taki słodziak z ciebie:loveu: :loveu: :loveu:
Brazowa naprawdę stosuje chyba jakieś mikstury odmładzające...a może to miłość człowieka sprawia, że te psinki tak młodzieją i pięknieją....

Posted

Dzień dobry :) Czy Tina znosi towarzystwo kotów? mam jeszcze w domu suczke wilkowata około 12-13 lat, nie wiadomo ile ma dokladnie, zostala wzieta z lasu :) /znowu jakis "dobry czlowiek" pokazal jak nalezy sie pozbywac klopotu :(
pozdrawiam :lol: