Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='magdaze']Dzień dobry :) Czy Tina znosi towarzystwo kotów? mam jeszcze w domu suczke wilkowata około 12-13 lat, nie wiadomo ile ma dokladnie, zostala wzieta z lasu :) /znowu jakis "dobry czlowiek" pokazal jak nalezy sie pozbywac klopotu :(

Witamy Magdaze na forum :)

Podejrzewam,ze sunia dobrze znosi towarzystwo kotow,bo generalnie ona jest niewaleczna,unika konfliktow,czasem nie chce polozyc sie na kocyku,jezeli ktoras z suk na nia warknie.To delikatna sunia.
Ostatnio coraz gorzej z jej psychika,posmutniala;Akucha ,ona juz nie szczeka do przechodzacych ludzi,zobojetniala.Juz nie podchodzi tak chetnie.Wyciagniecie z boksu kojarzy jej sie bardziej z zabiegami usuwania kaszakow,niz z czyms fajnym.:-(
Oczywiscie jej reakcje na koty zawsze mozemy sprawdzic,ale nasz Ursus,kot ,zyjacy "na luzie", nie jest reprezentatywny,bo wszystkie psy sie go boja :lol:
Oczywiscie najlepsza droga poznania Tiny jest wizyta w schronisku,w niedziele bede tam od 10 do 18.Odwiedziny u suni,nie obliguja automatycznie do adopcji,prosze sie nie obawiac,ze potraktujemy to jako obietnice adopcji Tiny.

Pozdrawiam serdecznie!

Posted

odpowiadając w sprawie mojej suczki to łagodniejszego psa chyba nie ma, aha nie lubi psów większych od siebie takich jak rottwailer poniewaz byla przez takiego pogryziona :( koty wyjadaja jej jedzenie z miski i sie pierdoła nie odezwie :) kotki sa dwa: biała kotka i szary pręgowany kocurek :) wstawilabym zdjecia, ale nie wiem jak :)

Posted

o jak fajnie, mamy nową ciocię,
Witam Magda, serdecznie!!!

A wiecie, jak ja widzę te moje dwie rozłożone i byczące się na łóżku staruszki, to tak mi żal tej naszej Tinki:placz:
No bo co ją w tym życiu dobrego spotkało. Była pani, :shake: nie kochała, teraz w schronie, biedna zdominowana, ona chyba traci chęci do życia. No bo co to życie warte ech.......

Posted

Tak o to mnie "szanowano i kochano"!!!!!!!!!!

Dziś mam CIOCIE, które w miarę możliwości dbają i na pewno KOCHAJĄ

Ale czy nie zasługuję na ten prawdziwy kochający dom???

Posted

akucha napisał(a):
Wczoraj mnie z dogo wywaliło :cool3: Kasiu, co to za avatar :lol: ????

Tina czeka na kogos, kto pokocha i zabierze do domu!!!

Widocznie byłaś niegrzeczna

Posted

Nie martw się Madzia, nic na siłę. Ona ma jeszcze szansę opuścić schron, nie takie "przypadki" grzeją dooopkę na fotelu. Ale, może w domu przemyślą i zmienią zdanie.
Tak, naprawdę to nie duży i niekłopotliwy psiak. Ja mam dwie takie w domu i po przybyciu drugiej wcale, tego tak bardzo nie odczułam. No bo i tak z jedną trzeba wyjść, to i druga się załapie;) Tylko głaskania i tulenia wzmożona ilość:diabloti:

Posted

Musze aktualne zdjecia Tiny odnalezc,bo ona teraz jest puchata,ale kitki zawsze da rade zrobic :)

Magdaze,moze kontakt z wolontariuszami z najblizszego schronu?A jezeli czasu brak na regularne odwiedziny w schronisku,to Dogo oferuje szeroka game sposobow pomocy,zapewniam :)

Posted

Zostań DogoCiotkom:evil_lol:
Tyle tu bied, zawsze możesz wspomóc chociażby postami. Przygarnęłąś psinę, możesz też opisać Wasze początki i że warto, było (prawda?) Na niektórych wątkach potrzebują rady, więc jeżeli masz jakieś doświadczenie na dany temat....... tak naprawdę na wiele sposobów można pomóc.:lol: Są watki transportowe, może masz znajomych, którzy mógliby pomóc. To są tylko przykłady, z czasem na pewno sama się rozeznasz;)
Fajnie, że do nas zawitałaś, no i już chyba zostaniesz?:cool3:

Posted

tak na pewno sie na to zanosi, ze zostane. wszystkie zwierzeta mamy po przejsciach: kotka ledwo odratowana jako kocie skopana przez bezmyslne dzieci, a kocurek rok temu wziety ze schroniska, a o suni juz pisalam, aha moge dodac, ze zostawiono ja w tym lesie pewnie dlatego, ze byla ciezarna. mam nadzieje, ze na cos sie przydam :)

Posted

Przygarnij miłą, ładną i grzeczną Tinkę!!!
10 lat, to wcale nie taka starość!!!
Moja 10letnia Sendi, która w schronie popychadłem, a już na pewno przytulanką nie była, w domu jest cudną przylepą!!! Już od pierwszych dni stała się łagodna i miła. Suka, która gryzła i warczała podczas prób dotyku, dziś znosi tulenie, głaskanie i całusy; rezolótnego, rozbieganego i hałaśliwego czterolatka.

Bez przeszkód, dogaduje się z 14letnią rezydentką; rozpieszczoną do granic możliwości.

Sunia, która podczas pierwszego spotkania, odwracała wzrok; skoro ja cię nie widzę, to ty mnie również! Dziś, czyta w moich myślach. Dosłownie, tak jest, łapie się na tym, że zanim wydam jej polecenie, Sendi już je wykonuje! Doskonale odczytuje moje nastroje, wystarczy, że jest mi źle; i nagle wciska się rudy nochal - co się marzesz, stara. Przecież masz mnie!!! I już świat staje się lepszy i jakiś weselszy!!!
Psy starzeją się z godnością. Psia starość wcale nie jest taka przykra. One nie zarzucają nas swoim cierpieniem, nie skarżą się na łamanie w kościach, nie miewają migren. Może czasem są bardziej milczące, mniej rozbiegane i rozszczekane. Ale są, trwają i kochają, swojego pana, któremu wraz z miłością oddają swój los.

A my ludzie, wcale nie jesteśmy, ani tak wielcy, ani tak długowieczni, jak się to nam wydaje!

POKOCHAJ, Tinkę ona tak bardzo na to zasługuje i czeka. NIE pozwól jej zatracić się i umrzeć w tej tęsknocie, za człowiekiem, domem i miłością!!!

(Znowu to zrobiłam:oops: Ale tak dla przypomnienia.......)

Posted

Kasiu-pięknie-wzruszyłam się i to bardzo.Patrzę teraz na moje staruszki-:-(
Zabiedzeni.przestraszeni,nieufni-tacy byli-którego wybrać?-wziełam od razy dwa.Nie żałuje ani chwili, że są ze mną-są przy mnie kiedy mi źle , kiedy dobrze-zawsze .To prawda ,że starzeją się z godnością.To ja stękam,że stawy i kości bolą-one wtedy wtulają się.Boli mnie głowa-lizną po ręce.....Dużo tego można by było wymieniać...