basiagk Posted February 18, 2007 Posted February 18, 2007 wiecie, że ja sie nabrałam, że to Asta?!:crazyeye: Quote
sugarr Posted February 18, 2007 Posted February 18, 2007 Na ostatnim baaardzo podobobna :D ale co do reszty to Asta jednak troche inna :P A swoja droga co to za psinka? Quote
Morgan:-) Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Nikomu Astusi nie oddałam - no niech by tylko ktoś spróbował mi ją zabrać :mad:. Ten psiak tylko na ostatnim zdjęciu jest podobny do Asty. Moja panna ma więcej czarnego na pysku przechodzącego w siwiznę, pozatym jej postawa jest trochę inna - jest bardziej umięśniona na górze przednich nóg (na psich ramionach?) - no w każdym razie ma większe bicepsy :evil_lol: i bardziej pogniecione uszy. Pozatym to u nas po staremu - pancia pracuje, a psina grzecznie czeka w domu, bo pancia teraz jej nie zabiera, bo jest zimno i marzłaby w samochodzie czekając na pancię. W weekendy urządzamy sobie "Dni Lenia", czyli nie wychodzimy z wyra - no chyba że trzeba. Mamy swoje rytuały, czyli po przyjściu do domu pani od razu wychodzi z małą na spacer, a po powrocie musi zdjąć buty i kurtkę, położyć się, a Asta wskakuje na łóżeczko i przytula się na wszystkie sposoby + fika nogami w powietrzu, bo leży zazwyczaj na plecach. I tak pancia musi odbębnić jakieś 15 nimut na czułości. Dopiero potem można działać przy kompie. Jeżeli pancia ominęłaby ten punkt dnia - Asta będzie miauczeć, zawodzić, piszczeć - czyli inaczej mówiąc dyskutować tak długo, dopóki pancia się nie położy i nie wymizia jej na wszystkie możliwe sposoby. Za krótkie mizianie skutkuje tak samo - dyskusja. :eviltong: :p :diabloti: Quote
jotpeg Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Bosssko!!!!!!!!!! :cunao: :cunao: :cunao: Quote
Morgan:-) Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Siwizna na pycholu :razz: Tutaj marszczymy czoło :lol: A tu pozycja przy sikaniu - z daleka można się pomylić ;) Byłoby więcej zdjęć, ale Astusia tak się wierci i kręci ( czyli w miejscu nie ustoi), że wszystkie pozostałe wyszły zamazane (w ruchu) - czyli Aściasta mgiełka się szybko przemieszczająca. Quote
Morgan:-) Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 A tak w ogóle, to pannie rośnie drugi podbródek :cool3: . Jak mi się uda go uchwycić, to wstawię zdjęcie dowodowe. Pozatym pojawiły się fałdy skórne na "karczychu" - no już mówiłam shar-pei jak diabli :diabloti:. Quote
sugarr Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Ale Asta swietnie wyglada! :) Przybrala na wadze troche co? :D:D No, no dobrze jej w tych szeleczkach :) Quote
Morgan:-) Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 no chyba przybrała - ponad 14 kilo żywej wagi to już chyba będzie. W książeczce ma 13kg, ale to już daleka przeszłość :cool3: Ciekawe ile ważyła jak znalazł ją Adam :shake: I CIEKAWE DLACZEGO ADAM NIE ZAGLĄDA JUŻ DO WĄTKU SWOJEJ PUPILKI :-( Quote
Morgan:-) Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Tutaj wyraźnie widać te fałdki karkowe :diabloti: Quote
Ulka18 Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Morgan, to sa faldki nadszeleczkowe :evil_lol: Slodka jest :loveu: Quote
Morgan:-) Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Tylko że jak nie ma szeleczków, to fałdki nadal sobie są :cool3: Quote
Becia66 Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Jedna z nas < Kudłata > wiozła Astę do Kamienia. Nie mogę uwierzyć , że to ta sama Asta. Morgan,nie wiem co powiedzieć -JESTEŚ WIELKA !!!:loveu: Quote
siwucha Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 ja tutaj tak dawno nie bylam i widze ze wiele przegapilam:)przeciez to cudo, naprawde przeslicznie sie prezentuje:)Mogran, naprawde widac ze jej dobrze u Ciebie:loveu::loveu::loveu: [quote name='Morgan:-)'] Quote
Morgan:-) Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Jak jeździmy, to się zwijam i cały czas obserwuję pancię takim wzrokiem :lol: I patrzę... ...i patrzę... ... i napatrzeć się nie mogę (szelki mają duuużo luzu, ale tak jakoś nie wiem skąd przybyło mi skóry na karku i mi się trochę zwija nad szelkami) Quote
basiagk Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Na widok jej oczu aż mi sie coś w żołądku dzieje (jakies motylki). Niesamowite oczy!!! Quote
Morgan:-) Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 A jak jestem zmęczona to główka zaczyna mi się kiwać...:razz: ... oczka zaczynają się kleić...:cool3: ... i kleją się przez dłuższy szas... Ale wystarczy jeden dziwny dźwięk i już jestem czujna!! Quote
Morgan:-) Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Na widok pieska mam postawę a`la "wysięgnik" czyli zapuszczam żurawia :cool3: A jak "facet" nie jest przystojny, to obojętnie udaję, że go nie zauważam i patrzę sobie w dal (tu możecie podziwiać mój drugi podbródek) Tu powtórka podbródka bez szelek - coby nikt Morgan nie oskarżał o podduszanie psa A wracając do psich facetów - jeżeli jest naprawdę mało interesujący i dodatkowo namolny - ostentacyjnie mu pokazuję, że pancia bardziej mnie interesuje! :p Quote
basiagk Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 SUPER!!!:multi: Asta jest Cudna!!! A Ty Morgan robisz świetne komentarze:lol: Quote
Morgan:-) Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 A teraz seria z rodzaju - SIEROTKA MARYSIA A tutaj wyglądam jak "sceniacek" prawda ciotki?? :multi: Quote
basiagk Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Czy Asta jest taka smutna czy to tylko pozory?:cool3: Quote
Morgan:-) Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Teraz "CZARODZIEJKA WZROKO-OCZNA" czyli Asta zamyślona... I to, co Asty lubią najbardziej, czyli - "POPIEŚĆ MNIE" Quote
Morgan:-) Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 basiagk napisał(a):Czy Asta jest taka smutna czy to tylko pozory?:cool3: Ona ma już taki wzrok - taki "wyraz twarzy". Nawet jak się cieszy i wywija całym tyłkiem (bo ogon rzuca Astą a nie na odwrót) to te smutne oczy cały czas mają taki smutny wyraz. Ten typ już tak ma. Ona jest taka hmmm błagalno - filozoficzna. Quote
basiagk Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Ona z tymi oczami to chyba wszystko ze mną mogłaby zrobic! Quote
Morgan:-) Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 basiagk napisał(a):Ona z tymi oczami to chyba wszystko ze mną mogłaby zrobic! No ze mną robi dokładnie wszystko :shake: :eviltong: Quote
Recommended Posts