Jump to content
Dogomania

Zagłodzona sunia, Ma wspaniały domek u Morgan, Dziękujemy :))))))))

Recommended Posts

Posted

jotpeg napisał(a):
:multi: Morgan, dzieki za wspaniale zdjecia; za to ze dajesz suni bezpieczenstwo :loveu: nic dziwnego, ze tak cierpiala w samochodzie, kojarzyl sie jej dotad tylko ze strata - bezpieczenstwa i stada - teraz z Toba ma szanse przekonac sie, ze moze byc inaczej.

:mad: Proszę mnie tu nie podpuszczać :p

Rozmawiałam z Tekilą - wejdzie wieczorem na forum i pewnie cosik skrobnie. Mówił, że jest zainteresowanie Astulką. Tekila - napisz coś więcej.

Posted

No to ja spadam - bo nie wiem co się w domu dzieje. Odezwę się jutro. Trzymajcie kciuki za ciszę w domu, bo nie wiem jeszcze jakich mam tam sąsiadów :diabloti: :mad:
Jak wyszłam, to na chwilę "ćwierkała" - jakieś 3 miunuty z coraz dłuższymi przerwami. Ale nie wiem jak jest teraz :roll: Mam nadzieję, że ok.

Posted

Jeszcze jedno - ta jej czaszka z prawej strony istotnie jest zdeformowana. Sama szczęka również, nos przekrzywiony. Albo się "pogniotła" u mamci w brzusiu, albo ją kiedyś jakiś .....:mad: :mad: :mad: z buta ostro potraktował. Tego się nie dowiemy niestety.

Posted

mogę dodać, ale hmm sa troche kiepskiej jakości :( a tamte które wybrałam są naprawde najlepszymi jej zdjęciami....
Jedna osoba obserwuje (i mam nadzieje, ze to nikt z dogomanii tylko rzeczywiście jakiś chętny)
cholerka że też morgan nie mieszka gdzieś w Krakowie (do wieliczki jednak mi trochę daleko

Posted

Morgan:-) napisał(a):
No więc tak...
Zaraz po przyjeździe wniosłam jej koszyczek, postawiłam obok łóżka i... Asta powąchała go i uciekła.
Myślę sobie hmmmm... może zapach tego kocyka jej nie pasi? Bo nie ukrywając zapach był już wstrętny. Więc usunęłam kocyk i wyłożyłam ukochaną skórą. Chodziła w kółko, jojczyła i nie weszła do koszyka. No więc koszyk stoi w rogu pokoju, a ąsta śpi na skórze przed łóżkiem. Oczywiście na zmianę z wykładaniem się na łóżku :cool3: .

morgan powiem ci ze u mnie na poczatku tez jej ten koszyczek nie pasowal-w dzien siedziala u mnie na lozku a spala na kanapie-dopiero gdy dowiedzialam sie o jej malych lokatorach-postanowilam ze jednak powinna spac w koszyku-kiedy zrozumiala o co mi chodzi-fakt niechetnie ale przeniosla sie do niego i juz caly czas w nim spala-tylko rano czasem wlazila do lozka:evil_lol:

Asior napisał(a):

Jedna osoba obserwuje (i mam nadzieje, ze to nikt z dogomanii tylko rzeczywiście jakiś chętny)

asior-mozliwe ze to moze byc taka dziewczyna ktora napisala do mnie w zwiazku z Asta...napisala ze nie moze jej wziasc i pytala czy mogla by jakos pomoc-wyslalam jej plakat,dałam link do wątku i poprosilam zeby pytala sie wśród znajomych,napisalam kilka zdan o suni....ale niestety od pewnego czasu się nie odzywa więc chyba nie udało jej się nic zdziałać w sprawie poszukiwań nowego domku...

Posted

mogę dodać, ale hmm sa troche kiepskiej jakości a tamte które wybrałam są naprawde najlepszymi jej zdjęciami....

Chodzi mi o to cos, co maja te zdjecia :p ten urok i czar tej kochanej mordeczki, ktora moze kogos urzec...

Posted

Jotpeg i inne "stworki" - ja się mogę suńką zająć, ale nie na zawsze. Kocham zwierzęta od zawsze, zawsze pomagałam bidom, ale życie w trasie, cały dzień na ciasnym fotelu w samochodzie to nie jest to, co należy się Aście. Zima - temperatura ją wychłodzi... Lato - upał w środku po 60 stopni. Ja bym ją bardzo chciała zatrzymać, ale mam rozum i zdrowy rozsądek - to nie życie dla Asty.

Mądrze mówisz, Morgan. Do niedawna sama prowadziłam taki wędrowny tryb życia i nie widzialam w nim miejsca na zwierzaka... Dzięki za to co robisz i nie bierz nam za złe naszej ekscytacji i tego, że się uczepiłysmy nadziei jak rzepy.... :roll:
Już nam się ten dom Astowy tak marzy i marzy.... :placz:

Posted

Morgan - suni założyłam watek nba niebieskim astowym i dostałam dziś wiad. na pw :
"Odezwała sie do mnie dziewczyna z niebieskiego forum, która jest bardzo zainteresowana tą zagłodzoną sunią i szuka kontaktu do Ciebie. Jej numer gg 8362454 nick Aspis. Mówi że bardzo jej zalezy, więc podaje kontakt bo szukała Ciebie na forum. Pozdrawiam"

spróbuj się z tą dziewczyną skontaktować i pogadać - ja nie będę robiła za po`średnika, bo będzie najlepiej jak same pogadacie...

Posted

Ello.
Napisałam pod podany numer gg podając kontakt do mnie. Mam nadzieję, że ktoś się odezwie. Czy ewentualnie mamy kogoś w Kielcach, żeby sprawdzić domek? Mam dodatkowe zdjęcia - może uda mi się później wstawić. Posiadam tylko aparat w telefonie - stąd ta kiepska jakość. Niestety - musimy bazować na tym, co mamy.

Posted

Ello.
Napisałam pod podany numer gg podając kontakt do mnie. Mam nadzieję, że ktoś się odezwie. Czy ewentualnie mamy kogoś w Kielcach, żeby sprawdzić domek?

W Kielcach mamy kilka dogomaniaczek : Erka , mag.da, Andzia69.

Posted

Ello.
Mam dodatkowe zdjęcia - może uda mi się później wstawić. Posiadam tylko aparat w telefonie - stąd ta kiepska jakość. Niestety - musimy bazować na tym, co mamy.

Morgan, mam kolege w Tarnowie z dobra cyfrowka? Czy mialabys cos przeciwko, zeby do Ciebie podjechal? Zapytam go, jesli bys sie zgodzila :roll:

Posted

Ello.
Napisałam pod podany numer gg podając kontakt do mnie. Mam nadzieję, że ktoś się odezwie.

Morgan, jesli się nie odezwie na gg napisz jeszcze raz do niej, czasem jeśli osoba do której piszesz jest niedostępna i nie ma ciebie w kontaktach wiadomość na gg nie dochodzi....

Posted

siwucha napisał(a):
Morgan, jesli się nie odezwie na gg napisz jeszcze raz do niej, czasem jeśli osoba do której piszesz jest niedostępna i nie ma ciebie w kontaktach wiadomość na gg nie dochodzi....

racja, często tak się dzieje, Morgan pisz wytrwale...
siwucha TY tez napisz, może ją któraś złapie w końcu

Posted

BeataA napisał(a):
Dziewczyny - skontaktowałyście się z Aspis?
Bo w niedzielę ponawiała prośbę o kontakt:
http://amstaff-pitbull.cyberdusk.pl/viewtopic.php?p=215250#215250

No z tego wynika, że do teraz nikt się z nią nie spontaktował. Prosi o nr tel, Morgan to może podaj nr swój cioteczkom które są i na dogo i na forum astowym (andzia i BeataA) to na pewno przekażą... Szkoda stracić szansę dla Asty...

Posted

Aaaaa ja widze ze tam domek czeka! I to dosyc pewnie dziewczyna napisala, ze dziadkowie CHCA adoptowac. Trzeba szybko jej dac namiary :)
Ze sprawdzeniem w Kielcach, chyba nie powinno byc klopotu...

Posted

Aspis na niebieskim forum Amstaffów, odpisała tak na moje pytanie: 'czy dziewczyny z Dogomanii sie z nią skontaktowały?":
pewnie, tylko nie mam czasu się skontaktować z tą dziewczyną dopiero w środę mam wolne to na spokojnie się umówimy, pozdrawiam

Trochę mnie ten brak czasu martwi, ale... zobaczymy.
Jeśli ona ma we środę wolne, to może Anitka mogłaby od razu się z nią umówić? Morgan, czy Wy się wymieniłyście numerami telefonów? Czy Aspis, to dopiero pierwszy raz się skontaktuje z tobą w ta środę?

Posted

to,ze ona nie ma czasu - no cóz - moze taką ma pracę - ale w sumie skoro to jej dziadkowie chcą adoptować sunię to nie widzę problemu - podjadę, zobaczę ocenię i powiem - tylko Morgan musi mi powiedzieć, gdzie, co i jak - jak już oczywiscie dojdzie do konkretów!

Posted

witajcie. Napisałam do dziewczyny na gg podając numer telefonu. Oddzwoniła, więc mój numer ma - zresztą w archiwum gg też jej się pewnie zachował. Podałam na gg link do wątku na dogomanii - powiedziała, że zajrzy i odezwie się za 10 minut. Czekałam godzinę ponad - wyłączyła się i już nie skontaktowała. Istotnie - poszukuje psiaka dla dziadków, ale myślała sugerując się zachudzonymi zdjęciami, że Asta jest wielkości ratlerka. Ja jej powiedziałam, że jest większa, stwierdziła,że zajrzy w wątek i na tym się skończyło.