Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 961
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wrócilismy z wizyty u Młynarskich. Bardzo serdeczne podziękowania dla Ani Shirley, która zaoferowała na dziś pomoc w transporcie i towarzyszła nam, więc - mam nadzieję - odezwie się na wątku także. Zaoszczędziliśmy 30 zł. na taksówkę jak nic. Niestety poza antybiotykiem czeka nas także dalsza walka - jutro na 16.20 mam się stawić z Inką i Bertiem w celu transfuzji krwi. Surowicy jednak już nie dostanie. Temperatura 39 stopni. Zrobiono badanie krwi kontrolne.
Wyniki:

Posted

Maluch przepiękny:lol:. Ma milutkie , mięciutkie futerko- nic tylko go zagłaskać;). Trochę osowiały- widocznie słaby po chorobie jeszcze. Do Halbiny tuli się jak mały kotek.
Może po transfuzji trochę sie ożywi.

Posted

Co do maluszka, to nie podaba mi się jeszcze to, jak staje na przednich łapkach, stawia je tak niedźwiedziowato... krzywica?... muszę na to zwrócić uwagę w klinice.

Posted

I jeszcze jedno, nie chce tego żarełka dietetycznego, za to jak wczoraj w nocy znalazl chrupka chapi (czekaliśmy na dostawę puriny dog chow z krakvetu, więc kupilismy byle co na dwa dni... ups) to myślałam, że mi palce odgryzie, że mu zabieram... teraz to samo z puriną odstawił... sugestie, żeby ugotować kurczaka znam, więc mnie nie męczcie... przerabiałam z mAlutką... ale cóż, spróbujemy i kurczaka... mimo remontu (jak wygląda można zobaczyć na moim wątku...)

Oto chrupek zdobyczny:

Posted

Na zdjęciu nie widać remontu ;) tylko ślicznego pieseczka. :evil_lol:
Żarty żartami , ale on musi zacząć jeść.
Miałam kiedyś sunię w DT w stanie skrajnego zagłodzenia i miała 5 % hemoglobiny.Nikt nie proponował transfuzji krwi.
Karmiłam ją najlepiej jak umiałam. Kilka razy dziennie, mięsko, twarożek, żółtko. Bardzo szybko przybierała na wadze i poziom hemoglobiny podniósł się skutecznie. Fakt ,że maluszek miał chore jelitka i może mieć problem z wchłanianiem.

Posted

Halina ja siedzę dzień w dzień 8 godzin non stop przy komputerze w pracy, jak wychodzę to nawet nie widzę w którą stronę do domu. Ja i tak mam słaby wzrok sam w sobie a jeszcze go sobie tylko pogarszam dlatego w domu nie włączam bez potrzeby no bo ileż można ?:(
Mały jest cudny;) taki puchaty niedźwiadek, super fotki no i dostojna Inka ;) Widzę że chrupkiem się delektował :D tylko jedz mały żeby zdrowieć :)

Posted

Rety, jaki on jest duży! A nie ma jeszcze 2 miesięcy... Piękny kluch, dożyca też cudna. Chappi to chyba jest ulubione żarcie wszystkich psów, bo widocznie dobrze śmierdzi. Moje jedzą Brita, Fitmina i Pronature, ale za Chappi dałyby się pokroić :/