Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 961
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

halbina napisał(a):
Dziś nie dzwoniłam, tzn wczoraj... Gosiu, gdyby była sugestia, że mamy szczekacza zabierać do domu, to puść sms ;-) wszyscy tu na wątku doczekać się nie możemy, a w domu pusto się zrobiło, bo Majka pojechała do ds. Wujcio Platon nie ma się kim opiekować...

hehe, wujcio Platon nie przywykl do takiej pustki w domu, zeby choc jednego malego szczekacza nie musial nianczyc piersiá wlasná :lol:

chyba uda mi sié zdobyc surowicé z Czech, na pewno 50 sztuk jak nie wiécej, jakby ktos potrzebowal na zapas, proszé sié zglosic na maila.

Posted

Dzis dzwoniłam do kliniki,"Szczekacz"bo taka ma ksywę Bertie dziś dostał saszetke rc Sensitive z lyzeczki zwrócił...Biegunki ustały...Jutro jak obejdzie się bez ekscesów wyiotnych a to się dowiem dzwoniąc wieczorem to psiak będzie do odbioru za 7 dni...Nadal bedzie musial dostawac zastzryki antybiotyki i inne leki wzmacniajace oraz tzreba go karmic saszetkami rc gastro coś tam nazwy nie pamietam...Wszystko będzie wiadomo jutro wieczorem:)Także ciotki kciuki!

Posted

Ten tydzien dla niego tam jest potrzebny, ma tam świetną opiekę i reakcje natychmiastową jakby przyszło jakieś załamanie... Formica wraca własnie w tych okolicach, ja przyszły weekend pracuję całymi dniami, więc najchętniej odebrałabym go w poniedziałek za tydzień. Teraz staję na głowie, by skończyć wreszcie remont, zostało jeszcze malowanie i sprzątanie... kafelki prawie położone - uuuuuuuufff...
Bertie ma 719 zł w gotówce u mnie od pani Barbary.

Posted

Kava napisał(a):
a ja czekam i czekam na wiesci o pudlisci.... co z mamuska?????? moze wreszcie pare slow jak jej sie wiedzie?????

o tak !!!! ....

Posted

paulinken napisał(a):
A ja bym jeszcze prosiła o decyzję, co mam zrobić z kasą, która do mnie wpływała - rozliczenie w poście 4. Bo do halbiny też wpływa kasa dla malucha.

Do mnie osobiście dotarła ta kwota, o której pisałam. Nie wiem, czy i ile wpłynęło na konto fundacji, szefowa wraca chyba za tydzień, wtedy się dowiemy, ile konkretnie wpłynęło na chorutka.

Odebrałam z przesyłki konduktorskiej trzecią dawkę surowicy, tym razem czeskiej. Ponieważ zasponsorowała ją Emilia, za co bardzo serdecznie dziękujemy, zapłacimy tylko za przesyłkę jakieś 30 zł. Dziękuję także Elżbiecie z Krakowa, która tak szybko wszystko zorganizowała! Miło mi było poznać kolejną wspaniałą osobę!

PS: Mam nadzieję, że z mojej strony sposób informowania o maluszku i podejmowanie decyzji nie budzi zastrzeżeń niczyich...

Posted

Bärbel Odermatt-Maehler napisał(a):
halbino Ty prowadzisz to bardzo dobrze, u Ciebie wszystko jest jasne i konkretne i kazdy wie co sie dzieje i jaka pomoc jest potrzebna. Zyczylabym pudliczce mamusi Bertiego zeby o niej tez byli dogomaniacy informowani.Jak maja ludzie pomoc jak wszystko jest zakamuflowane.

Podpisuje se pod pani słowami...!

Posted

cierpliwosc sie powoli wyczerpuje,

brak jakichkolwiek jednoznacznych informacji o pudlisi nie tylko mnie martwi ale i powoli mam obawy ze cos nie tak??????????????

Posted

Kava napisał(a):
cierpliwosc sie powoli wyczerpuje,

brak jakichkolwiek jednoznacznych informacji o pudlisi nie tylko mnie martwi ale i powoli mam obawy ze cos nie tak??????????????

Nie zaglądałam dawno na wątek, myśląc ze tylko za maluszka trzymamy kciuki bo chory, a mamuśka bezpieczna.
to co z nią jest?? Co jest grane??

Posted

Pudelka przebywa w dt tam gdzie ON-ek Timonek.
Jest tam bezpieczna - czuwa nad Nią Pani Teresa Borcz - tak jak nad ON-kiem.
Dziewczyna dostała szampony na skórkę i witaminki - zdecydowanie teraz odpoczywa po synku,który wyciągał z Niej witaminki.
Pani Teresa zapewne niebawem zawita na wątku i wszystko dokładnie opisze.
Chcemy sunię wysterylizować jak tylko będzie to możliwe.
Postaramy się także o nowe zdjęcia.

Posted

Klaudus zdobyła caniserin i chce go małemu zasponsorować, za poprzednie dawki też na razie grosza nie wzięła, teraz próbuje zorganizować transport. Muszę się dowiedzieć od wetów, czy w tej sytuacji lepiej dać caniserin czy to obojętne, jaką damy surowicę. Czeska leży w mojej lodówce gotowa do przekazania.

Uwaga, uwaga! Bertie zjadł i nie zwrócił dzisiaj.

Posted

halbina napisał(a):
...Odebrałam z przesyłki konduktorskiej trzecią dawkę surowicy, tym razem czeskiej. Ponieważ zasponsorowała ją Emilia, za co bardzo serdecznie dziękujemy, zapłacimy tylko za przesyłkę jakieś 30 zł. Dziękuję także Elżbiecie z Krakowa, która tak szybko wszystko zorganizowała! Miło mi było poznać kolejną wspaniałą osobę!...

Cała przyjemność po mojej stronie :)
A za transport tj. opłata za przesyłkę konduktorską 26 zł - taki jest cennik PKP za przyjęcie i przewiezienie przesyłki.
Poniżej skan opłaty konduktorskiej

Posted

halbina napisał(a):
O! witamy Elik na naszym wątku i jeszcze raz dziękujemy za pomoc i zaangażowanie!

Jak już powiedziałam - cała przyjemność po mojej stronie :)