Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 961
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Halbinko napisz czego maluch będzie potrzebował będąc u Ciebie?Czeka go teraz rehabilitacja po chorobie,dalsze leczenie,które przejmie Formica,ale to tez kosztuje,leki itp...

Posted

[quote name='halbina']Poczekajmy na decyzję Klaudus i Budryska, mały ma prawie 700 zł. jeszcze od Pani Barbary :-)

Było 819 zł.
100 zł.- transport caniserinu Zabrze - Pszczyna - Zabrze
26 zł. transport surowicy z Krakowa (PKP)
560 zł. leczenie i pobyt w klinice Młynarskich
dojdą jeszcze wydatki na antybiotyk i wizyty kontrolne

doliczam wydatek na taksówkę na transfuzję - 20 zł

Koszty pobytu w klinice wzrosły z 560 zł ostatnio podawanych do 730 zł na dziś. Jedna puszeczka specjalistycznej diety u Młynarskich kosztuje 12 zł. Faktura i specyfikacja będzie do odebrania z kliniki w tygodniu, Ania_Shirley pomoże i ją odbierze, żebym nie musiała osobiście tam iść. Leczenie przejmie Formica (weterynarz i prezes naszej fundacji), dlatego na pewno będzie taniej, bo tylko za leki i puszki.
Mały ma dostawać przez 5 dni jeszcze antybiotyki: lincopetin, metronian w zastrzykach, przez14 dni zastrzyki z witaminami: intrawit i cotosal, za pięć dni badanie kontrolne krwi (morfologia).
Przydałyby się też podklady higieniczne, żeby maluch miał już mozliwość przyuczania się do czystości, dodatkowo od 1 września wracam do pracy, więc maluch będzie zostawał w klatce kennelowej, którą trzeba wyściełać podkładami właśnie.
Jak tylko Formica zacznie po urlopie normalnie funkcjonować poda mi stan konta fundacyjnego i info dot. wpłat z dogomanii i facebooka na Bertiego.

Dygresja: jeśli by doliczyć koszt caniserinu, który zasponsorowała Klaudus (dziękujemy!) i koszt karmy, to mamy kundelka wartego już ponad 1200 zł. może by zrobić mu allegro, że "oddajemy psiaka za zwrot kosztów poniesionych"... Może ludzie zaczęliby myśleć przed wykręceniem numeru... wszyscy wiemy, jak beznadziejne czasem są to telefony...

Posted

Halbina w razie czego wiesz, codziennie przechodze koło kliniki jak wracam z pracy, gdyby coś trzeba było :)
Szczerze mówiąc nie rozumię tego allegro za kasę, na czym to polega ?

Posted

to taka moja złośliwość, bo jak pies jest do adopcji, za daarmo to nie podchodzą poważnie do wielu rzeczy, np do tego, że to ja jako jego opiekun decyduję, komu go oddam... mam jakieś wymagania, chce wizyty przedadopcyjnej, podpisania umowy itp. Przecież jest za darmo, a oni robią łaskę, że biorą... a tu jakieś sterylizacje itp. Jak ktoś psa kupuje z hodowli, to wydaje konkretną kasę i wtedy nagle słucha hodowcy, udawadnia mu, że będzie dobrym domem dla psa, mimo że przecież płaci... dlatego może powinniśmy oddawać psa "za zwrot kosztów utrzymania i leczenia", wtedy oszołomy nie dzwoniłyby na pewno, pies miałby dom odpowiedzialny, przejęty i gotowy do poniesienia kosztów.. Tytuł takiej akcji allegro brzmiałby: "Kundelek warty 1200 zł. Stać Cię?" To oczywiście sarkazm i marzenie jednocześnie...

Posted

Właśnie był Piotr - tz Formicy, maluszka nawodnił kroplówką i zaopatrzył w leki. Wczoraj mały nie chciał jeść, wcisnęłam mu strzykawką rozwodnioną puszkę, dziś podałam dwie 20 ml dawki półpłynne proszku dla rekonwalescentów, teraz mam jeszcze specjalną pastę. Mały miał jednak objawy neurologiczne - wczoraj rozjeżdżał mu się tył, miał problem z chodzeniem, dziś Piotr przed kroplówką stwierdził, że jego główka coś za bardzo się poddaje i przy podnieieniu odchyla do tyłu... na szczęście to chwilowe tylko i mały nie tylko leży, chodzi też, choć przede wszystkim drzemie... ta walka jest długa, może jeszcze potrwać... oby była wygrana...

Posted

Z tym allegro to rzeczywiście masz rację, żartu nie zrozumiałam :D
Mały trzymaj się a nie kiwaj się ;) będzie dobrze choć jeszcze to potrwa :(