Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 961
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Gosiara']Halina pewnie odsypia,pozwoliłam sobie zadzwonić do kliniki"Na razie jest bez zmian,trzeba czekać"to słowa pani vet.[/QUOTE]

Dzięki, Gosiu, faktycznie nie spałam w nocy, nosiło mnie, padłam nad ranem, zasnęłam kamiennym snem...

Posted

[quote name='Bärbel Odermatt-Maehler']Dzisiaj rano jak obiecalam zostaly wyslane pieniadze do Polski dla malucha.To jest 819 zlotych na zaplacenie surowicy i transportu i reszta na leczenie Maluszka.Ta suma jest juz w Polsce tylko Halbina musi ja odebrac.Teraz tylko trzymamy kciuki zeby ten maluszek wyszedl z tego calo i zdrowo.[/QUOTE]

Dziękuję najserdeczniej, przepraszam, że nie odbierałam telefonu, położyłam komórkę w takim miejscu, że jej nie słyszałam, rozladowała się. Myślę, że porozmawiamy wieczorem.

Posted

[quote name='bärbel odermatt-maehler']dzisiaj rano jak obiecalam zostaly wyslane pieniadze do polski dla malucha.to jest 819 zlotych na zaplacenie surowicy i transportu i reszta na leczenie maluszka.ta suma jest juz w polsce tylko halbina musi ja odebrac.teraz tylko trzymamy kciuki zeby ten maluszek wyszedl z tego calo i zdrowo.[/quote]
Serdeczne dzięki za pomoc!:loveu:

Posted

Byłam u niego z Marrą, mamy zdjęcia bidulka... jest biedniutki, półprzytomny, w ogole nie reaguje na człowieka, choć na zdjęciach tego nie widać, to ten jego wzrok jest taki jakby poza człowieka... widać, że męczy go biegunka, ma ślady na futerku, temperatura obniżona, więc jest dogrzewany, trudno o rokowania na razie... jeśli mu się uda, to drugą dawkę surowicy dostanie za pięć dni...

Posted

Popłakałam się,jest taki sam jak wczoraj był:-( Halinko jak będziesz się do Niego wybierała wez mnie też...W nocy się budziłam kilka razy i pierwsza myśl co z maluszkiem?:(

Posted

Musi być dobrze :)
21 lat temu dokładnie w tym samym dniu zaczęła chorować na parwo moja sunia Onka Aza. Też była maluszkiem. Była drugim psiakiem z tego samego gniazda. Pierwsza sunia kilka dni wcześniej zeszła w nocy w strasznych męczarniach. ,,Wet" nawet nie chciał przyjechać :( Czuwaliśmy przy niej całą noc( wet przez telefon stwierdził trutkę). Wzieliśmy następną sunię i po dwóch dniach zaczęło się to samo, ale po pierwszych wymiotach pojechaliśmy do innego weta, on stwierdził parwo. Przez 2 tygodnie walczyliśmy o nią. I potem była z nami przez 12 lat. Maluszek przetrzyma :)

Posted

[quote name='halbina']I jeszcze Zuzlikowej dziękuję za kontakt z Dobrą Duszą z Niemiec![/QUOTE]

Już podziękowałaś walcząc o maluszka... ja Ci dziękuję!I mocno zaciskam kciuki...bardzo mocno!

Posted

Dzwoniłam do kliniki słowa p.Dr.vet."Stan maluszka stabilny,lepsza reakcja na ludzi niż wczoraj,jest smutny,ważne ze żyje będzie potrzebował 2/3 dni na poprawę..."

Posted

[quote name='Gosiara']Dzwoniłam do kliniki słowa p.Dr.vet."Stan maluszka stabilny,lepsza reakcja na ludzi niż wczoraj,jest smutny,ważne ze żyje będzie potrzebował 2/3 dni na poprawę..."[/QUOTE]

O matko jak to brzmi "...ważne że żyje..." przykre to :(

Posted

[quote name='Gosiara']Dzwoniłam do kliniki słowa p.Dr.vet."Stan maluszka stabilny,lepsza reakcja na ludzi niż wczoraj,jest smutny,ważne ze żyje będzie potrzebował 2/3 dni na poprawę..."[/QUOTE]

No to wciąż potrzebuje dobrych myśli, ale nadziei więcej! Bertie, pamiętaj, że nosisz imię po wyjątkowym królu!

Posted

Jak dla mnie te słowa dają troszkę więcej wiary w to, że teraz bedzie lepiej!!!
Trzymam kciuki!
Walczy maluch i Wy walkczycie - jesteście niesamowici!!!!!