Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 10.03.2021 o 20:00, Poker napisał:

Cezar  jest spory,  nie przejdzie dołem.

Dnia 11.03.2021 o 12:03, Anula napisał:

Tak sądzisz?Nie będzie miał problemu z podkopaniem się pod ogrodzeniem.

Cezar nie jest typem uciekiniera, trzyma się blisko człowieka, podkopów nie robi, on po prostu się zgubił, podreptał kawałek za daleko i chyba wydawało mu się, że wraca do domu, a szedł dalej w pola, dom jest na skraju wsi. Pani wyszła schować do garażu bratki w skrzynkach, żeby mróz nie zniszczył, Cezar wyszedł z nią i kręcił się po podwórku (tam z jednej strony nie było dokończone jeszcze ogrodzenie, brak kilku przęseł), jak pani wyszła z garażu, to go już nie było, wołała, ale on słuch i wzrok ma już nie najlepszy....do późnej nocy szukali i od świtu...a Cezar dreptał sobie przez pola....dwa dni odsypiał potem :). Jak dobrze, że się odnalazł ! A ileż ja usłyszałam, jaki on cudowny, kochany, grzeczny...oj, kochają dziadka Cezara :)

A dziadek Feniks coraz młodszy ;) wracają mu powoli siły, a chęć do życia już chyba całkiem wróciła :) przed nim długie leczenie, ale on już zdecydowanie zawrócił sprzed Tęczowego Mostu. Dziękuję maarit za wstawianie zdjęć, mój telefon nie chce się dogadać z moim komputerem :(

Wczoraj wracając od mojej mamy widziałam Isię - obecnie Misię, ona mnie nie zauważyła, to lepiej, bo ja i tak popłakałam się z tęsknoty, choć to tyle czasu minęło... prawie co niedzielę tamtędy przejeżdżam, po raz pierwszy ją widziałam na podwórku - stała przy zamkniętej furtce merdając w stronę nadjeżdżającego samochodu, pewnie myślała, że to córka państwa jedzie.Nic się nie zmieniła, radosna, szczęśliwa Isia - Misia. Dość długo u mnie była, dwa razy wracała z adopcji, a kiedy już postanowiłam, że zostanie - znalazł się wspaniały dom :) ona szczęśliwa i niech tak zostanie, ja z tęsknotą muszę sobie poradzić...żeby to tylko z jedną taką tęsknotą...

• Like 4
Posted

Jak te wszystkie sponiewierane przez los i człowieka psiaki u Ciebie młodnieją, zdrowieją, szczęśliwieją ....

A przypadek Fenixa to już przebija wszystko - minęło trochę ponad tydzień a psu ubyło 10 lat. 

Wielki szacunek Mari.

• Like 4
Posted
2 godziny temu, limonka80 napisał:

Jak te wszystkie sponiewierane przez los i człowieka psiaki u Ciebie młodnieją, zdrowieją, szczęśliwieją ....

A przypadek Fenixa to już przebija wszystko - minęło trochę ponad tydzień a psu ubyło 10 lat. 

Wielki szacunek Mari.

Podpisuję się pod tymi słowami całym sercem - wielki szacunek i uznanie dla ogromnej pracy, trudu i  wrażliwości mari23.

• Like 3
Posted
10 godzin temu, Tola napisał:

Podpisuję się pod tymi słowami całym sercem - wielki szacunek i uznanie dla ogromnej pracy, trudu i  wrażliwości mari23.

i ja! i ja! Cuda się tu dzieją, oj cuda!

• Like 1
Posted
19 godzin temu, limonka80 napisał:

Wielki szacunek Mari.

17 godzin temu, Tola napisał:

7 godzin temu, malagos napisał:

i ja! i ja! Cuda się tu dzieją, oj cuda!

Dziękuję Wam, kochane, czerwienię się aż....

to nie moja zasługa, a tych z "pierwszej linii frontu", które Feniksa wyciągnęły ze schroniska. Ja mu tylko dałam dach nad głową, a i to nie taki, jakiego by potrzebował, bo ze schodami, których on z bólu pokonywać nie potrafi. Pokochałam go bardzo i gdyby nie te schody - pewnie nie oddałabym go do kikou, ale dla niego lepszego miejsca nie ma, jak właśnie u kikou - wielki, wrażliwe serce, ogromne doświadczenie i płaskie wejście do domu - tego Feniksowi do pełnego szczęścia potrzeba.

• Upvote 1
Posted
Dnia 14.03.2021 o 11:10, maarit napisał:

Feniks

IMG-20210314-WA0002_resize_9.jpg

IMG-20210314-WA0000_resize_50.jpg

IMG-20210313-WA0018_resize_7.jpg

IMG-20210313-WA0019_resize_56.jpg

Znalezione obrazy dla zapytania: gify misie szare                     

Najnajcudowniejszy usmiech swiatunia Feniksia
                I Kubuniowy tez stokrosci 
Lapunki brzusie caluje caluje z calego serca mari Dziekuje
  • Like 1
Posted

Przyszłam popatrzeć na zdjęcia Kubusia, a tutaj nie ma :( Ale cieszę się, że wszystko jest dobrze. mari23, nie mogę wyjść z podziwu dla Ciebie i Twojej duchowej siły! 

Posted
Dnia 4.12.2020 o 20:06, maarit napisał:

Sunia, o której pisała Marysia

IMG-20201204-WA0015 (Copy).jpg

IMG-20201204-WA0016 (Copy).jpg

IMG-20201204-WA0014 (Copy).jpg

Dnia 4.12.2020 o 20:06, maarit napisał:

IMG-20201204-WA0012 (Copy).jpg

IMG-20201204-WA0013 (Copy).jpg

własnie dostałam wiadomość: pani Marysiu, syn miał dzisiaj testy i źle mu wyszły, musze oddac Nike - weźmie ja pani, czy mam jej schroniska szukać?

to ta sunia biała w beżowe łatki :( :(

Biedna Nika :( :(

Posted
2 minuty temu, maarit napisał:

Oj bidulka.... :(

1 minutę temu, Aldrumka napisał:

Ale co ma test do psa ? :(

od dawna chciała ja oddać, wysterylizowałam jej Nike, myślałam, że problem cieczki "z głowy", to Nika zostanie...no i pretekst sie znalazł... czy ma szukać jej schroniska....ech :( :( :( to bojaźliwa sunia, nie wiem, jak ona sobie u mnie poradzi, no i blisko bardzo :( :(

Posted

Cóż, " jak pan chce psa uderzyć, to kij znajdzie...." może to i lepiej dla Niki, że jej nie chcą? tylko, że kolejny pies, trafi do Ciebie, Mari.... I jak piszesz, blisko :(.

Kubuś cukiereczek :) 

Posted
4 godziny temu, Aska7 napisał:

Czy Kubuś już się kiedyś uśmiechnął ?

Kubuś ma taki "uśmiech Mony Lisy" ;) i krzywą buźkę, dlatego ciężko taki uśmiech dostrzec, ale on jest radosny, kochany....jak już się rozkręci. Dużo śpi, po wstaniu kaszle i powoli nabiera "rozpędu" :) ale jak się "rozchodzi" to całkiem energicznie dreptusia :)

A Nika nie ma jeszcze roku, na razie zrobiłam takie ogłoszenie:

https://www.olx.pl/d/oferta/roczna-nika-sliczna-i-delikatna-szuka-domu-CID103-IDJ2fyO.html

• Like 1
  • Upvote 1