Jump to content
Dogomania

Zaza-ma dom dzieki wam!!! ALE SA INNE,KTORE POTRZEBUJA POMOCY! str.9.

Recommended Posts

Posted

Wiedziałaaaaam! :-) A jak ta groźna sunia? Ogrodzona? Bardzo groźna? Duża? Zadbana?:Dog_run: Wiedziałam, czułam, że będzie ok. Od początku stawiałam na ten domek :-) Dziękuję Lunarmermaid za pomoc!!!!!!!!!
:B-fly:

• Replies 299
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:loveu:BARDZO DZIEKUJEMY ZA POMOC!!!JAK DZIECKO?CZY W OGOLE TO DZIECKO PODCHODZI DO TEJ DIANY?CZY KOT BYL W DOMU?W JAKIM WIEKU CI LUDZIE?JAKIE PODEJSCIE MA MAZ?Starczy tych pytan!!!Milego wieczoru wszystkim zycze!
P.S>Magda zajzyj na watek Abelka,potrzebne pilnie ogloszenia,moze dasz rade?Jutro przesle linka,albo zajzyj na stronke KIELECKIE PSY DO ADOPCJI tam na ostatniej stronce jest link.Pozdrawiam Kasia

Posted

słuchajcie...to powiem wam tak...skoro wydaje wam się, ze oba domki są super...to - po tym, ze jednak pani ze Śląska bardziej się interesowała, pisała, dzwoniła to...dałabym jej Zazę...a jeśli na dodatek by po nia przyjechała to już całkiem byłoby super i widać, ze jej zależy...rozumiem, ze ta "agresywna" sunia jest tylko do obcych ludzi...nie zwierzaków?

Posted

andzia69 napisał(a):
słuchajcie...to powiem wam tak...skoro wydaje wam się, ze oba domki są super...to - po tym, ze jednak pani ze Śląska bardziej się interesowała, pisała, dzwoniła to...dałabym jej Zazę...a jeśli na dodatek by po nia przyjechała to już całkiem byłoby super i widać, ze jej zależy...rozumiem, ze ta "agresywna" sunia jest tylko do obcych ludzi...nie zwierzaków?

Też byłabym za tym. A pani Danusi najpierw zrobiłabym wizytę i otworzyła oczy na niektóre sprawy. Dopiero wtedy można zacząć szukać dla niej psiaka - co Wy na to?

Posted

Roszpunka napisał(a):
Też byłabym za tym. A pani Danusi najpierw zrobiłabym wizytę i otworzyła oczy na niektóre sprawy. Dopiero wtedy można zacząć szukać dla niej psiaka - co Wy na to?
Jestem za dziewczyny, ja też wolę domek ze Śląska i cieszę się, że Zazunia trafi do właściwych ludzi. A p. Danusi też trzeba zrobić wizytę, bo ona weźmie i tak pieska jak nie Zazę to innego, nawet z ulicy przypuszczam. Pozdrowionka kochane, dziękuje wam za pomoc z całego serca ;* Gdybym Cię Kasiula nie spotkała nie wiem co by było?! Nie wiedziała bym nawet o dogomani. Buziaki ;*

Posted

PaSja Hera napisał(a):
:loveu:BARDZO DZIEKUJEMY ZA POMOC!!!JAK DZIECKO?CZY W OGOLE TO DZIECKO PODCHODZI DO TEJ DIANY?CZY KOT BYL W DOMU?W JAKIM WIEKU CI LUDZIE?JAKIE PODEJSCIE MA MAZ?Starczy tych pytan!!!Milego wieczoru wszystkim zycze!
P.S>Magda zajzyj na watek Abelka,potrzebne pilnie ogloszenia,moze dasz rade?Jutro przesle linka,albo zajzyj na stronke KIELECKIE PSY DO ADOPCJI tam na ostatniej stronce jest link.Pozdrawiam Kasia

Kasia daj linka jutro! :*

Posted

DO ZWIERZAT PONOC NIE AGRESYWNA!Madziu pilnie potrzebny transport do Krakowa dla bardzo grzecznego psiaka Egona z kielceckiego schroniska,ktory przebywa w bodajże
hoteliku.Moze Ci ludzie ,ktorzy przyjada po Zaze przetransportowali by Go do Krakowa,bo Jaworzno to gdzies w poblizu chyba:roll:?!Zaraz zadzwonie do tych ludzi i zapytam....Czyli Zaza jedzie na Slask:multi:.

TAK U TEJ P.DANUSI KONIECZNIE TRZEBA ZROBIĆ WIZYTĘ I JA UŚWIADOMIĆ,BO ONA WEŹMIE PSIAKA I PODEJRZEWAM,Z DOPUŚCI DLA ZDROWIA ITD.....:angryy:

Posted

Madziu przed chwila rozmawialam z Pania z Jaworzna,w srode ok.godz 18-19 sa po Zaze.Beda jechac z Sosnowca do Kielc i wracac takze do Sosnowca takze moga zabrac Egona do Sosnowca,takze trzeba by sie dowiedziec czy Ci ludzie co czekaja na Egona podjada do Sosnowca??!
Kurcze tylko zapomnialam ,ze Zaza ma cieczke,takze podejrzewam,ze Egon by mogl ja podrywac:)

Posted

Kot był w domu,wygłaskałam.Kotka jest wysterylizowana.Syn normalnie bawi się z Dianą,tą agresywną sunią.Sunia ładna,zadbana.Jest spuszczana z łańcucha,ale pod kontrolą,bo lubi przeskakiwać przez płot jak jest sama.Sunia z gatunku wędrowniczek,dlatego Państwo jej pilnują jak biega po ogrodzie.Taki mniejszy ONek,ale wilczasta.Nawet na mnie nie bardzo szczekała,ale zdarzyło się ,że ugryzła kogoś przez bramkę.Dlatego Państwo będą wymieniać bramkę an taką zabudowaną,żeby sunia była spokojniejsza na ogrodzie.Mąż w porządku,to ich wspólna decyzja o psie. Ogólnie bardzo sympatyczni ludzie.
Ja mam wrażenie,że Zaza będzie mieć tam bardzo dobrze.

Posted

lunarmermaid,rozmawialam z Pania przez telefon i dopytalam o to wszystko,tez po tej krotkiej rozmowie odnioslam wrazenie,ze bardzo sympatyczni ludzie,tacy normalni:lol:!BARDZO DZIEKUJEMY CI ZA POMOC!JESTES WIEEEEEEEEEELKA!:loveu:Pozdrowionka

Posted

Ale będę ryyyyczeeeeć za Zazunią :-( Ale o to mi właśnie chodziło, żeby był doby dom, żeby sunia szybko o mnie i o mężu zapomniała, żeby była tam kochana, pilnowana, rozpieszczana.... Ja też dziękuję, co ja bym bez was zrobiła??!! Tłumaczę sobie żeby nie płakać, że najważniejsze, że uratowałam psa, że będzie mieć dobrze, ale nic nie skutkuje! :-(

Posted

I wiecie co? Dorwała bym się do tyłka temu Kunderze całemu, co wyrzucił moją Zazkę!! Przecież Zazki mama ma co cieczkę małe i kto wie czy znowu jakiegoś nie wyrzuci, albo pozabija siekiera...:placz:

Posted

[quote name='PaSja Hera']Madziu pilnie potrzebny transport do Krakowa dla bardzo grzecznego psiaka Egona z kielceckiego schroniska,ktory przebywa w bodajże
hoteliku.[/QUOTE]

z tego co wiem @Majowa jedzie 15 sierpnia ze Skarżyska do Krakowa.

Posted

[quote name='lunarmermaid']A ja się cieszę,że Zaza będzie mieć domek w Jaworznie.[/QUOTE]
Ja tez sie ciesze!Jeszcze raz dziekuje!

Magda Zaza jest cudna!Bardzo dziekuje Ci za to,ze Zaza nie musiala trafic do schroniska,ze dalas jej tymczas,najlepszy na swiecie!Dla Ciebie kiedys spadnie gwiazda na niebie,a jak juz to nastapi to prosze pomysl marzenie,ZEBY WSZYSTKIE ZWIERZETA MIALY KIEDYS RAJ NA ZIEMI!!!!!
Mysle,ze chyba ja wpadne do P.Danusi,z mila checia ja uswiadomie:razz:.Chyba,ze kto inny ma ochote?
Magda mam nadzieje,ze umowa przygotowana!Ale by byly jaja jakby Pani z Jaworzna zrezygnowala...o czym ja mysle.Do jutra:lol:

Posted

[quote name='PaSja Hera']Ja tez sie ciesze!Jeszcze raz dziekuje!

Magda Zaza jest cudna!Bardzo dziekuje Ci za to,ze Zaza nie musiala trafic do schroniska,ze dalas jej tymczas,najlepszy na swiecie!Dla Ciebie kiedys spadnie gwiazda na niebie,a jak juz to nastapi to prosze pomysl marzenie,ZEBY WSZYSTKIE ZWIERZETA MIALY KIEDYS RAJ NA ZIEMI!!!!!
Mysle,ze chyba ja wpadne do P.Danusi,z mila checia ja uswiadomie:razz:.Chyba,ze kto inny ma ochote?
Magda mam nadzieje,ze umowa przygotowana!Ale by byly jaja jakby Pani z Jaworzna zrezygnowala...o czym ja mysle.Do jutra:lol:[/QUOTE]
Kasiu wypluj to!!!! P. ANIA Z JAWORZNA NIE MOŻE ZREZYGNOWAĆ! A jak tylko coś pójdzie nie tak i odda Zazkę. To chodźby się waliło i paliło już jej nikomu nie oddam!!!! Jakoś bym dała radę z mężem, w końcu bardzo ją pokochaliśmy, chyba za bardzo. Mój mąż dziś w pracy nic tylko myśli o oddaniu Zazki, dzwoni do mnie co chwilkę pyta jak tam Zazunia.... :-( A co do marzenia to mam trzy Kasiu, żeby Zazka mogła zostać ze mną, żeby cierpieli ludzie, którzy robią krzywdę zwierzaczkom i żeby wszystki zwierzęta miały raj na ziemi! Buziaki :*

Posted

Dziewczyny, czy nie za bardzo się zagalopowałyście z tym pouczaniem pani Danusi:cool3:. Nikt tego nie lubi, a juz teraz, jak Zuza do niej nie trafi, to juz zupełnie kiepski pomysł. Jakby brała od Was innego psa, to co innego.

Posted

Erka, pani Danusia chce psiaka - odpowiedziała na ogłoszenie mojej tymczasowiczki, która jechała już do DS, podsunęłam jej Zazę.
Skoro nie dostanie tej suni, można z powodzeniem proponować jej inne psiaki. Nie sądzę, żeby ktoś ją chciał pouczać. Jeżeli zdecyduje się na adopcję, warto zrobić jej wizytę i co nieco wyjaśnić, szczególnie, że może domek rokuje dobrze, są tylko pewne zastrzeżenia.

Posted

[quote name='Roszpunka']Erka, pani Danusia chce psiaka - odpowiedziała na ogłoszenie mojej tymczasowiczki, która jechała już do DS, podsunęłam jej Zazę.
Skoro nie dostanie tej suni, można z powodzeniem proponować jej inne psiaki. Nie sądzę, żeby ktoś ją chciał pouczać. Jeżeli zdecyduje się na adopcję, warto zrobić jej wizytę i co nieco wyjaśnić, szczególnie, że może domek rokuje dobrze, są tylko pewne zastrzeżenia.[/QUOTE]
Nikt tu nie mówi o pouczaniu. To miła kobieta, tylko nie ma doświadczenia z pieskami, ma dobre serduszko, ale pewne sprawy trzeba jej delikatnie naświetlić, chodź by nawet takie, że piesek musi wychodzić na spacer częściej niż raz dziennie, że może zostawać sam w domu i że piesek ze schroniska, musi się przyzwyczaić do nowego domu, a nie jechać od razu na wakacje, bo zgłupieje. P. Danusia weźmie pieska jak nie Zazkę to innego.