Jump to content
Dogomania

Zaza-ma dom dzieki wam!!! ALE SA INNE,KTORE POTRZEBUJA POMOCY! str.9.

Recommended Posts

Posted

savahna napisał(a):
Dzieki lenkaaaa,ze mi podesłałaś info.Super wiesci. Widać,że ma dobry kontakt z chłopcem....
I tak sobie myśle,że dla Ciebie najlepszym lekarstwem na tesknotę za Zazą byłby inny biedak w potrzebie....;)
Zaza z tego co widać ma się świetnie. Darzy chłopca zaufaniem...Zrobiłaś kawał dobrej roboty dając jej szansę...Martwię sie tylko trochę, tym,że piszesz,iz chciałabyś ja zabrac do domu.
To chyba nie na serio, co?:roll:
Serio, ale wiem, że to nie możliwe, ludzie pokochali psiaka, są dla niej dobrzy, a z nową właścicielką Zazki mam super kontakt mailowy, pisze mi się z nią extra, super kobitka. A ja z mężem będziemy się powoli rozglądać za inną małą bidą, przynajmniej na DT. Nie można wiecznie patrzeć na innych ludzi, w tym przypadku na teściów i siostrę męża.
Musiałam wstawić to foto dla was cioteczki, pokazać jak Zazulka przytyła i ją ma błyszczącą sierść, śpi w pościeli, ma super małego właściciela... :)

• Replies 299
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No tak. W sumie jak by tylko takie wesołe zdjęcia przesyłali to by było podejrzane. Dobra wracajmy do Jokerka ;) A o Zazce jeszcze nie raz będę pewnie informować jak dostane nowe foto ;) Pewnie przytyje po sterylce ;)

• 6 months later...
Posted (edited)

SŁUCHAJCIE!

Mega problem Zazkę chcą po pół roku oddać!!! Bo pogryzła kury sąsiadom, przeszła ponoć przez siatkę! Przed paroma sekundami dostałam taką wiadomość. A miał to być kochający dom!!!! Po pół roku z tak błachego powodu? Szoook. Przecież to już inny pies, dorosły, może mnie nie poznać, może gryźć... :( A ja nadal nie mam warunków do jej trzymania. Co dalej. Oczywiście, odpisałam, że ją wezme i że mają jej nie szukać domu na własną rękę, bo tak chcieli zrobić, ale nie wiem co dalej!! :( Pewnie nie pierwszy raz się zdarza, że pies wraca z adopcji, ale dla mnie to pierwszy pies na tym czas, pierwsza taka sytuacja i przyznam szczerze, że jestem tak spanikowana jak nigdy, przed maturą i ślubem miałam mniej stresu niż dzisiaj. W głowie się nie mieści, że można tak traktować psa... niczym rzecz.

Edited by lenkaaaa2
Posted

Kiniu o 21 umówiłam się z Pasja po umowę Zazki. Tak to oni mają mi ją przywieść. Zadzwonię i powiem, żeby przywieźli. Tylko ku*wa ja mieszkam z męża siostrą ona ma małe dziecko 3 letnie i teraz będzie za 2 miesiące rodzić drugie, a pieron wie jaka jest Zazka teraz. Skora chcą ją z byle powodu oddać to znaczy moim zdaniem jej nie kochają... może ją źle traktowali, szczuli... może być agresywna itp. nie no w szoku jestem, co za ludzie!! :angryy: :-(

Posted

O agresję jej raczej nie podejrzewam... Najważniejsze, żeby była bezpieczna u Ciebie choć przez chwilę, potem się coś wymyśli. Zmobilizujemy cioteczki od ogłoszeń - jest malutka, śliczna i młoda, powinna szybciutko znaleźć domek.

Posted (edited)

Napisałam do p. Iwony (właścicielki zazy) z zapytaniem kiedy przywiezie Zazkę.

A to dokładna treść maila jaką dostałam dziś od p. Iwony:

[FONT=Verdana]>Dzień dobry![/FONT]

[FONT=Verdana]Miałam właśnie dzisiaj napisac , że jest dobrze po za drobnymi sprawami.[/FONT]
[FONT=Verdana]Niestety dzisiaj i to chwilę temu Zaza wywineła numer po którym jestem[/FONT]
[FONT=Verdana]zmuszona oddac ją. Nie wiem czy Państwo nadal ją chcą a jak nie to[/FONT]
[FONT=Verdana]będziemy szukali jej nowego domu.Zaza uciekła po siatce do sąsiadów i[/FONT]
[FONT=Verdana]pozagryzała kury.U nas przeszła po siatce i usiąsiada też.[/FONT]

[FONT=Verdana]Z poważaniem[/FONT]
[FONT=Verdana]Iwona Słoma.[/FONT]

Edited by lenkaaaa2
Posted

Jestem w szoku. Nie tak dawno widziałam p.Iwonę... Według zdjęć chciany,kochany pies i nagle oddać? To tak jakbym chciała oddać swoją sunię,bo zaczęła chorować i tylko wydatki przez nią. Przecież po pół roku to już mó pies!!! Nie wiem co napisać...

Posted

[quote name='lunarmermaid']Jestem w szoku. Nie tak dawno widziałam p.Iwonę... Według zdjęć chciany,kochany pies i nagle oddać? To tak jakbym chciała oddać swoją sunię,bo zaczęła chorować i tylko wydatki przez nią. Przecież po pół roku to już mó pies!!! Nie wiem co napisać...
lunarmermaid widziałaś cioteczko p. Iwonę?

Posted

lunarmermaid napisał(a):
Jakoś tydzień temu,ale w autobusie i nie rozmawiałyśmy....
ooo to Jesteś gdzieś tam z okolic Jaworzna? Tak? Dla mnie też jest szokiem mail od p. Iwony. Głowę bym sobie dała uciąć, że wymarzony domek dla Zazy, a ludzie wręcz prze wspaniali... eh... :(

Posted

Ja też jestem, co za ludzie!! A takie zdjęcia na łóżeczku, skandal!! Potwory!!! Jakiś problem a już psa się pozbywają, dobrze, że dali znać, a nie wepchnęli komuś!! Widzę, że ROszpunka też już się tutaj piekli, to będzie dobrze!! Ona zaczaruje, poczaruje i domek będzie!!!!! :p

Posted

Kolejny mail od P. Iwony... Dostałam go dosłownie przed sekundą!!! Eh... Nawet nie wiem co mam jej odpisać... :(
> Dzień dobry!
Niestety jesteśmy zmuszeni oddać Zazę bo teraz tylko czycha na okazję aby
uciec do sąsiada. Nie chcę aby się męczyła i była ciągle zapinana.
Mam problem z samochodem ale jak uda mi się tylko zorganizować transport
to odwieziemy Zazkę.Możliwe, że uda mi się w poniedziałek.

Z poważaniem
Iwona Słoma

Posted

Co ja mam tej kobiecie powiedzieć jak przyjedzie? Jak się zachować w stosunku do niej? Najchętniej bym ją... :mad: ale tak nie wolno... pociesza mnie to, że ją mi przywiezie, a nie odda nikomu innemu, eh... :(

Posted (edited)

Cioteczki zaczyna się! :-( Powiedziałam z mężem o powrocie Zazuni i teść wpadł w furię. Zabić, a nie trzymać w domu :placz: dla odmiany teściowa się ucieszyła i chce ja do siebie na wieś, do łańcucha... chyba tylko po to żeby w mieszkaniu nie była...:nerwy: MASAKRA JAKAŚ!!!!!! eh... dobrze, że mój mąż taki nie jest, on kocha zwierzęta jak ja!

Edited by lenkaaaa2