Jump to content
Dogomania

Zaza-ma dom dzieki wam!!! ALE SA INNE,KTORE POTRZEBUJA POMOCY! str.9.

Recommended Posts

• Replies 299
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='erka']Dziewczyny, czy nie za bardzo się zagalopowałyście z tym pouczaniem pani Danusi:cool3:. Nikt tego nie lubi, a juz teraz, jak Zuza do niej nie trafi, to juz zupełnie kiepski pomysł. Jakby brała od Was innego psa, to co innego.[/QUOTE]

Nie erka nie mamy zamiaru robic jakis wyrzutow P.Danusi!Tak jak Magda napisala to naprawde super kobitka,dlatego chcialabym,zeby jakis psiak z Kielc do niej trafil.Trzeba tylko jej wytlumaczyc pewne rzeczy,bo ona poprostu nie ma o nich pojecia.Pisze tu po co sterylka itd.Rozmawialam z ta Pania przez telefon,odebralam ja bardzo ok.Wczoraj dzwonila do Magdy i pytala co z Zaza,bo wyjezdza....:roll:

Posted

Pragnę wszystkich poinformować, że Zazunia znalazła dobry dom i wspaniałych ludzi!!!!!!!!!!! Ludzie są wspaniali i wiem, że zaka będzie miała u nich jak w raju!!!!!!!!!!! Zazula odjechała z pół godziny temu, a już przed sekundą dzwoniła do mnie ta kobieta, żę wszystko jest w porządku, żeby się nie martwić, Zazunia usnęła i jest grzeczna podczas drogi! Niesamowici ludzie! Powyciągali jej te zabawki na drogę, które jej dałam i piłeczki do samochodu, żeby nie płakała!!!! Chcieli mi zapłacić za wyprawkę Zazki, miseczki, smycz, zabawki, szampn i jej ulubiony ręczniczek i przysmaki, które kocha! Ale powiedziałam, że zapłacą mi kochając Zazkę! Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu idę ryczeć za moją Zazunią! :bigcry::bigcry::bigcry::bigcry::bigcry::bigcry::bigcry::bigcry::bigcry::bigcry:

[FONT=Comic Sans MS]Dziękuje za pomoc dziewczynki!!!!!!!![/FONT] :Rose:
[FONT=Comic Sans MS]I błagam w przyszłości o wizytę po adopcyjną!!!!!!!! [/FONT]:modla:
Mąż też mi się rozkleił :bigcry:

Posted

Niedługo zawitam w schronisku z Kasią- Pasja Hera, tak powyprowadzać psiaki, przywieść umowę Zazuńki... Dostałyśmy od tych ludzi z Kasią po książce, bo jedna z pań jest nauczycielką.

[FONT=Comic Sans MS]Kasiuuuu [/FONT][FONT=Comic Sans MS]dziękuję[/FONT][FONT=Comic Sans MS], że byłaś ze mną w tym trudnym momencie oddawania Zazki[/FONT]!

Posted

Ja rowniez wszystkim tutaj zgromadzonym bardzo,bardzo dziekuje.Tobie Savahna za ogloszenia(jestes jak zwykle niezawodna:)).Tobie Roszpunka za :kontakty";) w Jaworznie.Tobie lunarmermaid za wizyte i dodanie pewnosci co do tego domku!TOBIE ANDZIA69 ZA WSZYSTKO,BEZ TWOJEJ POMOCY NIC BY SIE NIE UDALO!!!!!!! TOBIE MADZIU ZA SERCE,WIELKIE OGROMNE SERCE:)!!!!!

Bylo mi bardzo milo,ze moglam Ci pomoc w znalezieniu domku dla Zazy!Sunia trafila do domku niesamowicie rodzinnego.Najgorsze to to,ze zapomnialam mzrobic zdjecia:((((
Trzymaj sie Madziu.Papa

Posted

Pytałam o spanielka mieszkańców mojego domu, teściów siostrę mojego męża i odpowiedź brzmi nie :-( 8 -LATEK POWIEDZIAŁ CYTUJĘ "NIE CHCĘ INNEGO PSA, KOCHAM ZAZĘ" Nie mam zgody na Spaniela, mam powiedziane, albo Zazka, albo żaden inny nawet na jeden dzień.

Dziecko 8- letnie ryczy za Zazą, panikuje, nie chce jeść, do nikogo się nie odzywa, mówi tylko, że nas nienawidzi... 3 latek biega po domu i krzyczy Zaza, Zaza, szuka jej po całym domu, ja razem z nimi ryczę, nie mogę się opanować, zero makijażu tylko ryk, ryk i nic więcej...... każdy chodzi przybity, mój mąż totalnie stracił chęć do wszystkiego, wstał spojrzał przez okno i powiedział z kim ja teraz wyjdę na spacer jak nie ma Zazuni, ja patrzę a jemu łzy płyną po policzku (26 letniemu mężczyźnie).... siosra mojego męża (największa przeciwniczka Zazy)- wchodzę wczoraj, a ona spojrzała na mnie i wpłacz....

Co ja narobiłam oddając Zazunie,szkoda, że czasu nie cofnę, ale na początku nie było zgody mieszkańców domu na Zazke. Teraz każdy by wszystko oddał żeby tylko wróciła! Szok dziewczyny mówię wam.:bigcry::bigcry::bigcry::bigcry::bigcry::bigcry: Wszyscy teraz chętni po pojechanie po Zazkę...

Posted

Madziu wymysl cos z ta spanielka,to takie cudowne psie dziecko.Dzwon do tej kolezanki o ktorej rozmawialysmy wczoraj!Szkoda,ze mieszkancy Twego domu nie mowili wczesniej,ze Zaza moglaby zostac,tylko teraz jak juz jej nie ma?!Moze warto sprobowac z ta spanielka,spojrz na te oczka....

Posted

[quote name='PaSja Hera']Madziu wymysl cos z ta spanielka,to takie cudowne psie dziecko.Dzwon do tej kolezanki o ktorej rozmawialysmy wczoraj!Szkoda,ze mieszkancy Twego domu nie mowili wczesniej,ze Zaza moglaby zostac,tylko teraz jak juz jej nie ma?!Moze warto sprobowac z ta spanielka,spojrz na te oczka....[/QUOTE] Ja bym ją wzięła, jest słodka... ale co ja mogę Kasiuniu? :-(
tak wiem gdy by mi wczoraj powiedzieli żeby nie oddawać Zazki to było by ok. Tylko mąż mnie błagał żebym jej nie oddawała, mówiłam Ci o tym Kasiu...A JA IDIOTKA GO NIE POSŁUCHAŁAM JAK ZAWSZE, A WIEM PRZECIEŻ Z DOŚWIADCZENIA, ŻE ON ZAWSZE MA RACJĘ :-(

Posted

Oddanie psa, którego się miało na tymczasie zwłaszcza przez dłuższy okres czasu zawsze jest trudne. Okupione bólem i poczuciem wielkiej straty, ale cóż gdyby nie takie miejsca większość psiaków nigdy nawet nie miałaby szans na prawdziwy kochający dom. Robimy to dla nich, oddając jednego mamy możliwość wzięcia kolejnego, pomagania na większą skalę. Zawsze chciałoby się zostawić tymczasik na stałe, ale tak już w życiu jest, że nasze marzenia nie zawsze mogą być spełnione :-(

lenkaaaa wiem , że Ci ciężko, ale pomyśl sobie, że gdyby nie Ty i Twoja pomoc to maleńka raczej by nie przeżyła -zapewniłaś jej dom, ciepły kąt, znalazłaś super rodzine dla niej a co najważniejsze uratowałaś jej życie

Posted

Wiem Ewelinka, tylko przegapiłam sprawę mógł być to dom stały, a nie tym czas, ale skąd ja mogłam wiedzieć o tym, że się jednak na nią zgodzą, że będzie mogła beze mnie zostawać w domu itp. Przecież oddałam ją ze względu na mieszkańców domu, a tu taka zmiana... Miałam kiedyś wilczurka, który też trafił do dobrego domu, ale za nim tak nie tęskniłam mimo że był u mnie dłużej niż Zazka.

Wiem jedno nigdy sobie nie wybaczę, że oddałam Zazkę... nigdy!

Posted

[quote name='ewelinka_m']też to kiedyś przerabiałam :mad: pozostała część rodziny przywiązała się do niej równie mocno jak Ty :shake: szkoda, ze tak się stało :-(

p.s
zapraszam do moich kurdupli szatanów dwóch :loveu:
http://www.dogomania.pl/threads/212723-Wyrzucone-na-parkingu-szczeni%C4%99ta!-PILNIE-szukamy-domk%C3%B3w!
Szkoda, bo pani Iwona z Jaworzna mogła by dostać inne maleństwo i w ten sposób by dwa pieski miały domek a tak to liiiipa :-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(

Posted

Tak Madziu,tylko skad moglas wiedziec.......Jedyne co mozesz zrobic to wziac nastepnego tymczasa:).Wiem,ze moze to byc trudne,ale uwazam,ze jakbys mocno sie postarala to udaloby sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ja caly czas mocno trzymam kciuki:)

Posted

[quote name='Roszpunka']Lenkaaa, wiem co czujesz. Ściskam Cię mocno i czekam na telefon.[/QUOTE]
Odezwę na pewno po niedzieli Roszpunka!
Nadzieja matką głupich, ale liczę na to, że Zazka będzie sprawiać kłopot, wyć, sikać w domu... albo nie będzie się dogadywać z tą drugą sunią i ją oddadzą. Cieszy mnie fakt, że zobaczyłam tych ludzi na własne oczy i wiem, że to wspaniali ludzie!

Posted

Nawet tak nie myśl - dałaś jej szansę na życie, dobre życie, zrobiłaś dla niej wszystko, co mogłaś najlepszego.
Teraz musisz zrobić dla niej ostatnią rzecz - życzyć jej długiego, dobrego szczęśliwego życia. Tylko tyle i aż tyle.

Klin klinem - może chcesz na tymczas Szanti? Biedna jest na chwilowym wygnaniu...(u mojej mamy)
Zresztą - tyle bid dookoła, może za jakiś czas rodzina się przekona, że dom bez psa jest rozpaczliwie pusty... Czego Ci życzę.

Posted

[quote name='Roszpunka']Nawet tak nie myśl - dałaś jej szansę na życie, dobre życie, zrobiłaś dla niej wszystko, co mogłaś najlepszego.
Teraz musisz zrobić dla niej ostatnią rzecz - życzyć jej długiego, dobrego szczęśliwego życia. Tylko tyle i aż tyle.

Klin klinem - może chcesz na tymczas Szanti? Biedna jest na chwilowym wygnaniu...(u mojej mamy)
Zresztą - tyle bid dookoła, może za jakiś czas rodzina się przekona, że dom bez psa jest rozpaczliwie pusty... Czego Ci życzę.[/QUOTE]
Dom bez psa to jakaś tragedia!!! Szok, zero życia, jezu dobrze, ze moi rodzice inni od teściów są, bo bym zwariowała!

Posted

Przeciez u Ciebie w domu ludzie wiedzieli,ze Zaza za niedlugo znajdzie dom.mowilas im o tym.JAKBY CI WTEDY POWIEDZIELI,ZE SUNIA MOZE U CIEBIE ZOSTAC,PROBLEM BY SIE ROZWIAZAL.NIE zrobili tego,wiec mysle,ze to chwilowa rozpacz z ich strony,a Twoimi uczuciami sie zabawili:angryy:!!!!!!TAK SIE NIE ROBI!!!!Teraz jak Zazy nie ma mowia,ze moglaby biedac po calym mieszkaniu????Teraz,a czemu nie mogla jak byla???Czemu????Dziwni Ci ludzie,niczym moj ojciec!!!!!!!!!!!!:angryy::angryy::angryy::angryy:
Madziu zrobilas wszystko co zaplanowalas:uratowalas szczeniaka,odchowalas,nauczylas czystosci itd.znalazlas mu dom,BARDZO,BARDZO DOBRY DOM!!!!Przeciez Madziu tak mialas zrobic,WIEC NIECH CI LUDZIE TERAZ NIE MIESZAJA CI W GLOWIE,ZE GDYBY ZAZA BYLA ,BYLOBY CUDOWNIE.PRZECIEZ BYYYYYYYYYYYYYYYLLLLLLLLLAAAAAAAAAAAA!!!!!!!I cudownie z ich strony nie bylo:puppydog::puppydog::puppydog:.Przepraszam,ze to pisze tak publicznie na forum,ale musialam...........
Trzymaj sie Madziu,jestem z Toba!!!

Posted

Gdy bym tylko mogła ją odzyskać...:-( była bym najszczęśliwszą osobą na świecie! Moje małżeństwo zmieniło się o 100%, chodzimy jak w żałobie po dziecku... :-( I wszystko przez siostrę mojego męża i jej męża....Bo jak to mówili pies nie może być w domu tylko przy budzie, bo ich 3 letnie dziecko zacznie szczekać i chodzić na czworaka... jakoś ja wychowałam się z psem i nie chodzę na czworaka i nie szczekam ku*wa! Ehhhh.... Gdy bym tylko mogła odzyskać Zazunie...:-( już dwa dni minęło, a my z mężem nic tylko ryk...

Posted

Oj tam, czemu od razu ma być na łańcuchu ?! Ludzie którzy przyjechali po nią taki kawał drogi chyba nie chcieli by ją wziąć na lańcuch, jakby chcieli to by wzięli sobie byle jakiego psa i go uwiązali.