Indy Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 3x czy jest jakiś postęp w sprawie? Ile pieniędzy uzbieraliście na nagrodę i czy wydrukowano nowe plakaty z informacją o kwocie nagrody? Czy Wasza fundacja złożyła zażalenie do do komendanta policji komendy nadrzędnej wobec policjantów, którzy odmówili podjęcia działań? Quote
mania1979 Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Lili8522 napisał(a):Czy ktoś napisał ponownie do UWAGI? pisałam wielokrotnie i w tym tygodniu ponowiłam maile Quote
Lili8522 Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 mania1979 napisał(a):pisałam wielokrotnie i w tym tygodniu ponowiłam maile O to chodziło, żeby maile ponowić bo premierowe odcinki się zaczynają i może coś zaczną działać... Quote
Indy Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Lili8522 napisał(a):Czy ktoś napisał ponownie do UWAGI? ja pisałam Quote
Biafra Posted August 3, 2011 Author Posted August 3, 2011 Indy napisał(a):3x czy jest jakiś postęp w sprawie? Ile pieniędzy uzbieraliście na nagrodę i czy wydrukowano nowe plakaty z informacją o kwocie nagrody? Czy Wasza fundacja złożyła zażalenie do do komendanta policji komendy nadrzędnej wobec policjantów, którzy odmówili podjęcia działań? Policja cały czas prowadzi dochodzenie. Obecnie w laboratorium kryminalistyki jest badana sukienka. Tzn krew , czy ie ma ludzkiego DNA. Z plakatów zgłosiła się jedna osoba, która nie wiadomo czy zgodzi się zeznawać przed Sądem. Ze strachu generalnie. Obecnie nagroda wynosi 1500 zł Quote
mania1979 Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 a nie moze zeznać anonimowo na komisariacie?? ludzie boją sie ...szkoda by zaprzepaścić jak pojawił sie jakiś trop...najważniejsze są informacje... Quote
Biafra Posted August 3, 2011 Author Posted August 3, 2011 Na razie Policja bada sprawę. Cała ta sytuacja jest dużo bardziej skomplikowana niż nam się wydawało. Jeżeli świadek nie poda swoich danych i nie zezna tego na Policji a później przed Sądem to sprawca nie zostanie ukarany. Sąd mógłby utajnić dane świadka , gdyby było zagrożenie np zemsty. Ale świadek musi stanąć przed Sądem i zeznać, że widział jak zrobił to sprawca. Może być też tak, że ktoś np nienawidzi sąsiada i twierdzi , że to właśnie on zrobił. Najgorsze, ze ludzie boją się zeznawać. I chyba coś mnie trafi jak będziemy wiedzieli kto to zrobił a nie będzie świadka chętnego do zeznań. :shake: Quote
kaja555 Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 kurcze, jak czasem wpłynąć na takich ludzi, żeby zeznali :( Quote
Nutusia Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Boi się zeznawać i ja mu się nie dziwię, skoro nie ma pewności czy winny w ogóle zostanie ukarany (bo może będzie spacerował jak ci, którzy urwali łeb tej suni husky) i czy się nie zemści sam lub ktoś z jego znajomków. Chory mamy kraj, chore prawo :( Prawo, które pozwala, by istniały schroniska na wysypiskach śmieci, a w nich psy takie jak ten: http://www.dogomania.pl/threads/212339-Cezar-cie%C5%84-boksera-czy-wywinie-si%C4%99-%C5%9Bmierci Quote
feliksik Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Biafra, a czy chociaż jest podejrzenie że to zrobił właściciel psa? Quote
Topi Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 "[FONT=Times New Roman]Polska to taki dziwny kraj [/FONT] [FONT=Times New Roman]gdzie każdy mówi[/FONT][FONT=Times New Roman] „daj”. [/FONT] [FONT=Times New Roman]I Polska to kraj dziwny też [/FONT] [FONT=Times New Roman]gdzie każdy szepce „bierz”. [/FONT] [FONT=Times New Roman]A najdziwniejsze jest to, [/FONT] [FONT=Times New Roman]że gdy ktoś widzi zło [/FONT] [FONT=Times New Roman]to jest to taki szok, [/FONT] [FONT=Times New Roman]że aż odwraca wzrok. [/FONT] [FONT=Times New Roman]I dodam jeszcze tyle, [/FONT] [FONT=Times New Roman]że zapomina te chwile [/FONT] [FONT=Times New Roman]i choćby na ulicy skrzywdził [/FONT] [FONT=Times New Roman]ktoś córkę sąsiada [/FONT] [FONT=Times New Roman]to polak z małej litery odpowie, że on nic nie widział [/FONT] [FONT=Times New Roman]i niech Policja to zbada.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Polak jest właśnie taki i ma wszystko w dupie [/FONT] [FONT=Times New Roman]ale jak pies sąsiada nasra a na trawnik to przygląda się kupie[/FONT] [FONT=Times New Roman]i jako ten trzeci [/FONT] [FONT=Times New Roman]na policję dąży [/FONT] [FONT=Times New Roman]i wtedy temat drąży:[/FONT] [FONT=Times New Roman]że on ma małe dzieci [/FONT] [FONT=Times New Roman]i sobie nie życzy. [/FONT] [FONT=Times New Roman]I wtedy najgłośniej krzyczy.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Polska to taki dziwny kraj."[/FONT] [FONT=Times New Roman]*****************************[/FONT] Nie wiem czyj (ten wierszyk) nie wiem skąd, ale doskonale pasuje do tego wątku. Polska to DZIWNY I DZIKI kraj. Quote
anna10025 Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 ziunka napisał(a):Sillann "przepraszam za wyrażenie ale gdybym dorwała skurwiela to chyba bym gołymi rękami zajebała, skąd tylu debili się bierze....żeby zdechł w męczarniach palat " Sillan - ja też!!!! Z zimną krwią i bez drgnięcia ręki unicestwiłabym tego chwasta!!!! podpisuję się!!! Quote
Indy Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 [quote name='kaja555']kurcze, jak czasem wpłynąć na takich ludzi, żeby zeznali :([/QUOTE] Myślę, że nagroda pieniężna jest silnym argumentem ale z tego co widać idzie dość ciężko z zebraniem pieniędzy ..... Quote
masza44 Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Topi wierszyk jest tak prawdziwy że aż boli, polska małostkowość. To, ze ktoś się boi zeznawać się nie dziwię, jeśli ktoś potrafił zrobić coś takiego psu to człowiekowi też potrafiłby nie jedno zrobić z zemsty. Quote
Cleo2008 Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 [quote name='Biafra']Policja cały czas prowadzi dochodzenie. Obecnie w laboratorium kryminalistyki jest badana sukienka. Tzn krew , czy ie ma ludzkiego DNA. Z plakatów zgłosiła się jedna osoba, która nie wiadomo czy zgodzi się zeznawać przed Sądem. Ze strachu generalnie. Obecnie nagroda wynosi 1500 zł[/QUOTE] Przeczytalam ten watek jeszcze raz i nie powiem wam ile czasu mi to zajelo. Brawa dla Biafry, 3x i innych ktorzy ciagle czynnie dzialaja w te sprawie. Jestem naprawde zszokowana, ze w Polsce bestialstwo wobec zwierzat jest nagminne i bezkarne. Szczegolnie to drugie dobija, bo gdyby istnialy na to jakies regulatory to nie byloby tej nagminnosci. Jest numer konta na nagrode i czy znajdzie sie paypal? Mam nadzieje, ze nagroda bedzie rosla i jakis znajomy ONki lub sukienki wreszcie sie na nia polasi... (nie bede rozczulac sie nad znajomymi sprawcy, ktorzy do tej pory nie ruszyli palcem). Quote
3 x Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 [quote name='Cleo2008']Przeczytalam ten watek jeszcze raz i nie powiem wam ile czasu mi to zajelo. Brawa dla Biafry, 3x i innych ktorzy ciagle czynnie dzialaja w te sprawie. Jestem naprawde zszokowana, ze w Polsce bestialstwo wobec zwierzat jest nagminne i bezkarne. Szczegolnie to drugie dobija, bo gdyby istnialy na to jakies regulatory to nie byloby tej nagminnosci. Jest numer konta na nagrode i czy znajdzie sie paypal? Mam nadzieje, ze nagroda bedzie rosla i jakis znajomy ONki lub sukienki wreszcie sie na nia polasi... (nie bede rozczulac sie nad znajomymi sprawcy, ktorzy do tej pory nie ruszyli palcem). pieniązki można cały czas wpłacac na konto fundacji : http://www.konie.sos.pl/kontakt.php lub przez siepomaga http://www.siepomaga.pl/f/fundacja-znjr/wplaty/new?utf8=%E2%9C%93&kwota= paypal: [email protected] choc ja powoli tracę nadzieję, ze ktos się zgłosi :( Quote
Indy Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 [quote name='3 x']pieniązki można cały czas wpłacac na konto fundacji : http://www.konie.sos.pl/kontakt.php lub przez siepomaga http://www.siepomaga.pl/f/fundacja-znjr/wplaty/new?utf8=%E2%9C%93&kwota= paypal: [email protected] choc ja powoli tracę nadzieję, ze ktos się zgłosi :( Jeszcze jest szansa na znalezienie tego (tych) potwora. Wiele osób włożyło w to dużo trudu (szukanie zwłok psa, przewiezienie ich do Wrocławia, informowanie mediów itp.) jeszcze jest za wcześnie aby rezygnować. Wpłacajmy pieniądze na nagrodę, choćby po 5 zł.! Quote
feliksik Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Indy, obyśmiała rację, bo to ciągnie siew nieskończoność i nie widać efektów. Szkoda by było poświęcenia tych wszystkich zaangażowanych osób i niezawinionej suńki. OBY WRESZCIE SPRAWIEDLIWOŚĆ ZWYCIĘŻYŁA Quote
Recommended Posts