ania shirley Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Nie mogłam. I powtórze: nie wierzę , że zwyrodnialcy nie są zaburzeni emocjonalnie bądź intelektualnie. Tylko nikt ich nie bada. (Mordercy , badani w czasie dochodzenia mają bardzo często mocno obniżony rozwój emocjonalny) Nigdy nie będzie dla mnie normalny ktoś , kto morduje dla zabawy. Mam częsty kontakt z dziećmi niepełnosprawnymi (bardzo częsty !). Jakiś czas temu wpadłam na chłopczyka z zespołem Downa , który płakał samotnie na korytarzu. Okazało się , że ktoś przyprowadził psa do dogoterapii na zajęcia. A on pociągnął go za ucho/ ogon (?) i pies zapiszczał. Była to tragedia dla tego dziecka ,że skrzywdził ( !!!!) psa. Jeśli Cię dotknął mój post to PRZEPRASZAM. Uważam (i nie zmienie zdania , że katują zwierzęta (i ludzi ) tylko osoby zaburzone. Może jeszcze nie ma odpowiednich testów , zeby to wykryć, może powinno się badać każdego- w szkole, nie wiem. I uważam też , ze zaburzenia emocjonalne sa różne. Nie każde łączy się z okrucieństwem. Quote
kacha_wawa Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Aniu możliwe, że jest tak jak piszesz i mam nadzieję, że jeszcze dożyjemy czasów, że tacy popaprańcy zostaną wyeliminowani ze społeczeństwa. Quote
Biafra Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 Dzięki plakatom rozwieszonym w Myślenicach i okolicy zgłosiła się osoba, która chce pomóc w odnalezieniu sprawcy. Jeżeli dotrzemy do właściciela tej suki, nasz krąg poszukiwań bardzo się zmniejszy i ułatwi nam to szukanie ewentualnych świadków. Niestety we wskazanym/opisanym miejscu nie możemy znaleźć właściciela psa. Mamy o jedną informację za mało i w wyniku poszukiwań pojawiły się dodatkowe pytania. Jeśli osoba, która dzwoniła z informacjami nas czyta - bardzo proszę o telefon. Brakuje nam jednego ogniwa . Jeśli to nie były prawdziwe informacje, to trudno. I tak bedziemy szukać dalej. Quote
Redpit Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 kacha_wawa napisał(a):Aniu możliwe, że jest tak jak piszesz i mam nadzieję, że jeszcze dożyjemy czasów, że tacy popaprańcy zostaną wyeliminowani ze społeczeństwa. Też mam nadzieję, że w końcu niektórzy przejrzą na oczy... - niektórych naprawdę powinno poddać się eliminacji - sorki - ale kiedyś Kościół też palił na stosie... a dziś... Quote
wilczy zew Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 ania shirley napisał(a):A ja uważam , że tacy zwyrodnialcy są niedorozwinięci umysłowo, emocjonalnie , intelektualnie. Fizycznie niestety są sprawni. Nie wierzę , że człowiek mieszczący się w normach może zrobić coś takiego. Oni muszą mieć poważne odchylenia- może niewidoczne na pierwszy rzut oka. ania shirley napisał(a):Nie mogłam. I powtórze: nie wierzę , że zwyrodnialcy nie są zaburzeni emocjonalnie bądź intelektualnie. Tylko nikt ich nie bada. (Mordercy , badani w czasie dochodzenia mają bardzo często mocno obniżony rozwój emocjonalny) Nigdy nie będzie dla mnie normalny ktoś , kto morduje dla zabawy. Mam częsty kontakt z dziećmi niepełnosprawnymi (bardzo częsty !). Jakiś czas temu wpadłam na chłopczyka z zespołem Downa , który płakał samotnie na korytarzu. Okazało się , że ktoś przyprowadził psa do dogoterapii na zajęcia. A on pociągnął go za ucho/ ogon (?) i pies zapiszczał. Była to tragedia dla tego dziecka ,że skrzywdził ( !!!!) psa. Jeśli Cię dotknął mój post to PRZEPRASZAM. Uważam (i nie zmienie zdania , że katują zwierzęta (i ludzi ) tylko osoby zaburzone. Może jeszcze nie ma odpowiednich testów , zeby to wykryć, może powinno się badać każdego- w szkole, nie wiem. I uważam też , ze zaburzenia emocjonalne sa różne. Nie każde łączy się z okrucieństwem. nic podobnego,najokrótniejsi przestępcy nie mają żadnych zaburzeń psychicznych(interesują mnie te sprawy), co powiesz o psychopatach,socjopatach-oni są normalni; czy oprawcy w obozach koncentracyjnych byli chorzy umysłowo? NIE! Quote
UBOCZE Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 waldi481 napisał(a):Był reportaż na ten temat w programie,,Prosto z Polski,,...Weszłam jak juz trwał..Mówili coś o grupie młodzieży.. Była też jakaś b.urodziwa kobieta z Fundacji..Był też przedstawiciel policji. E/W http://www.tvp.pl/krakow/aktualnosci/kryminalne/skatowali-psa-nagroda-za-wskazanie-sprawcy/4851419 Quote
feliksik Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 wchodzę i ciągle mam nadzieję, że jednak kogoś ruszy sumienie i powie kto to zrobił Quote
ania shirley Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 wilczy zew napisał(a):nic podobnego,najokrótniejsi przestępcy nie mają żadnych zaburzeń psychicznych(interesują mnie te sprawy), co powiesz o psychopatach,socjopatach-oni są normalni; czy oprawcy w obozach koncentracyjnych byli chorzy umysłowo? NIE! PsychoPATA, SocjoPATA- to pochodne od PATOLOGIA. Więc nie są normalni. Już z tego określenia to wynika. Ja nigdy nie uwierzę , że ktoś kto świadomie krzywdzi człowieka lub inną istotę nie jest zaburzony. Quote
Indy Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Szkoda, wiemy bardzo niewiele o statusie sprawy. Czy udało się zebrać pieniądze na nagrodę? Czy w dalszym ciągu trwa akcja rozwieszania ogłoszeń? Czy sprawa cały czas zgłaszana jest do mediów? (ja osobiście wysłałam kilka maili w tej sprawie) Nie bardzo wiadomo jak można pomóc na tym etapie... Quote
3 x Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Indy napisał(a):Szkoda, wiemy bardzo niewiele o statusie sprawy. Czy udało się zebrać pieniądze na nagrodę? Czy w dalszym ciągu trwa akcja rozwieszania ogłoszeń? Czy sprawa cały czas zgłaszana jest do mediów? (ja osobiście wysłałam kilka maili w tej sprawie) Nie bardzo wiadomo jak można pomóc na tym etapie... troszkę wcześniej jest post Biafry: Biafra napisał(a):Dzięki plakatom rozwieszonym w Myślenicach i okolicy zgłosiła się osoba, która chce pomóc w odnalezieniu sprawcy. Jeżeli dotrzemy do właściciela tej suki, nasz krąg poszukiwań bardzo się zmniejszy i ułatwi nam to szukanie ewentualnych świadków. Niestety we wskazanym/opisanym miejscu nie możemy znaleźć właściciela psa. Mamy o jedną informację za mało i w wyniku poszukiwań pojawiły się dodatkowe pytania. Jeśli osoba, która dzwoniła z informacjami nas czyta - bardzo proszę o telefon. Brakuje nam jednego ogniwa . Jeśli to nie były prawdziwe informacje, to trudno. I tak bedziemy szukać dalej. w sprawie zbiórki na nagrodę trwa allegro - o tym ile pieniązków wpłynęło będziemy wiedziec po jakimś tyg od zakończenia aukcji, jak już wpłyną wszystkie wpłaty, które mają wpłynąć ogłoszenia są rozwieszone w okolicy zajęły sie tym osoby z Myślenic - za co bardzo im dziękujemy :) z tego co wiem, ukazało się kilka reportaży o tym wydarzeniu niestety sama niewiele oglądam tv i nie śledzę na bieżąco programów informacyjnych inf. ukazały sie w prasie (chociążby metro) i w internecie policja zajmuje się sprawą na miejscu z tego co pisała Biafra był jeden telefon przekazane inf są niestety niewystarczające do wskazania właściciela psa mamy nadzieję że dzwoniąca osoba odezwie się jeszcze raz - bardzo o to prosimy ! Quote
feliksik Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 rozumiem, że to był tel anonimowy, że nie można się skontaktować z tą osobą. Quote
Jasza Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Cały czas zaciskam kciuki i mam ciągle nadzieję, że coś się uda ustalić. Quote
3 x Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 feliksik napisał(a):rozumiem, że to był tel anonimowy, że nie można się skontaktować z tą osobą. tak, osoba dzwoniła z zastrzeżonego numeru. Quote
wilczy zew Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 ania shirley napisał(a):PsychoPATA, SocjoPATA- to pochodne od PATOLOGIA. Więc nie są normalni. Już z tego określenia to wynika. psychiatrzy oceniają ich jako zdrowych psychicznie Quote
Cleo2008 Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 W przyszlosci bedziemy mieli na kartach kod okreslajacy nasze DNA, wtedy bedzie latwiej zidentyfikowac taka "osobe". Teraz mozemy liczyc tylko na to, ze ktos rozpozna sukienke, lub beda inne slady, ktore pomoga zidentyfikowac takiego dewianta. Policja mogla pobrac zreszta slady DNA i mam cicha nadzieje, ze to zrobila. Jak zwykle dziwie sie milczeniu otoczenia. To mi sie nie miesci w glowie ze nikt nic nie widzial i nikt nic nie wie. Ludzie maja przerazliwie malo odwagi cywilnej, malo wiary w siebie, a znieczulica osiaga apogeum. Co sie musi zdarzyc zeby ktos pomogl drugiej istocie? (vide moja sygnaturka) -> ciekawe ze to samo bylo z Kubusiem pod Klodzkiem (nikt nic nie widzial nikt nic nie slyszal, do tej pory nie jestem w stanie tego pojac...) mam nadzieje ze dorwa tego ...(nawet nie wiem jak to cos nazwac) wilczy zew: jaki psychiatra ocenia psychopate jako zdrowego psychicznie? psychopata to krotko mowiac ktos, kto nie odczuwa emocji i uczuc - to jak najbardziej choroba psychiczna Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 My możemy sie dziwić milczeniu otoczenia,ale ludzie się boją odwetu.Strach to ludzka sprawa,a najtrudniej się przełamac,bo ja liczę,że dobrze ponformowani się przełamią.Ja nie potępiam tego,że ktoś się boi,bo nie wiem jak ja bym się zachowała.Bałabym się,że skrzywdzi moich bliskich?To są trudne sprawy.Żeby wiedziec jak się zachowa człowiek w danej sytuacji to musi taka sytuacja mieć miejsce.Trudno wyrokować. Reagowałam kiedy został kopnięty mój pies,ale w innym przypadku bałam się zareagować kiedy pijak kopał innego psa-to nie jest takie proste.A w tej sprawie to już nie kopanie to już śmierć zadana z wyjątkowym sadyzmem.. E/W Quote
Cleo2008 Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Jak sie boja odwetu to wlasnie tym bardziej powinni dzialac i wyeliminowac ze spoleczenstwa te wszystkie wyrzutki. Dopoki ludzie sie boja to goocio zdzialamy i na tym bazuja wszystkie dewianty i inni "poza prawem". Ludzie sie boja (lub im sie nie chce) interweniowac w malych sprawach, a co dopiero TAKIEJ (!) Co by bylo w sytuacji extremalnej nie wie oczywiscie nikt. Moze to tez kwestia mentalnosci ze ludzie czuja sie donosicielami? No coz - kazdy musi w swoim sumieniu rozwazyc czy doniesie na "sasiada, ktory bije zone..." i co jest tutaj najwazniejsze :( Trzymam kciuki, zeby bylo jak nalezy. Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 I tu się zgadzam-to jest sprawa sumienia każdego człowieka.Mądrzy mówią,,człowiek wolny sie nie boi,,Pozostaje mi tylko temu kto dzwonił życzyć by był wolny. E/W Quote
feliksik Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 boję się że tak to zostanie i następni będą chodzić bezkarnie i krzywdzić innych - to powinno dać luidziom do myślenia, że oni znowu mogą to zrobić niewinnym istotom Quote
ania shirley Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Trzeba by ludzi uświadomić, że powinni się bać NIE donieść, bo tacy zwyrodnialcy będą coraz śmielsi i bardziej okrutni. A inni , widząc bezkarność, pójdą ich śladem. Quote
Kerian Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Głowa mała, żeby to ogarnąć: http://www.dogomania.pl/threads/211062-Czy-to-si%C4%99-kiedy%C5%9B-sko%C5%84czy-Pies-potraktowany-siekier%C4%85-i-szpadlem...-Boles%C5%82awiec?p=17244753#post17244753 :shake: :angryy: Pies żyje... Quote
wilczy zew Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Cleo2008 napisał(a):psychopata to krotko mowiac ktos, kto nie odczuwa emocji i uczuc - to jak najbardziej choroba psychiczna absolutnie się mylisz,psychopata potrafi odczuwać bardzo silne emocje i uczucia,to bardzo złożony temat i to nie jest choroba psychiczna Quote
feliksik Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Kerian napisał(a):Głowa mała, żeby to ogarnąć: http://www.dogomania.pl/threads/211062-Czy-to-si%C4%99-kiedy%C5%9B-sko%C5%84czy-Pies-potraktowany-siekier%C4%85-i-szpadlem...-Boles%C5%82awiec?p=17244753#post17244753 :shake: :angryy: Pies żyje... no właśnie o tym mówię, że to będzie się szerzyć, muszą być otrzejsze kary dla tych sk...wieli. Dobrze, że w tym przypadku ludzie to zglosili Quote
Nutusia Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 [quote name='Cleo2008']Jak sie boja odwetu to wlasnie tym bardziej powinni dzialac i wyeliminowac ze spoleczenstwa te wszystkie wyrzutki. Problem chyba polega na tym, że nasz system prawny jest na tyle nieudolny, że nie eliminuje wyrzutków ze społeczeństwa. I dlatego ludzie się boją. Taki "niewyeliminowany" potem przyjdzie i np. otruje psy, zniszczy samochód... Wiem co mówię, bo przez lata usiłowałam walczyć z uciążliwym sąsiadem. Jego policja "pouczała", a moja kicia do dziś nosi ślady zemsty w postaci śrutu! Quote
Indy Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Myślę, że w dalszym ciągu warto zgłaszać tę historię do mediów. Im większy rozgłos, tym większa szansa na znalezienie sprawcy i większa mobilizacja dla policji. Quote
Recommended Posts