Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie mogłam. I powtórze: nie wierzę , że zwyrodnialcy nie są zaburzeni emocjonalnie bądź intelektualnie. Tylko nikt ich nie bada. (Mordercy , badani w czasie dochodzenia mają bardzo często mocno obniżony rozwój emocjonalny)
Nigdy nie będzie dla mnie normalny ktoś , kto morduje dla zabawy.
Mam częsty kontakt z dziećmi niepełnosprawnymi (bardzo częsty !). Jakiś czas temu wpadłam na chłopczyka z zespołem Downa , który płakał samotnie na korytarzu. Okazało się , że ktoś przyprowadził psa do dogoterapii na zajęcia. A on pociągnął go za ucho/ ogon (?) i pies zapiszczał. Była to tragedia dla tego dziecka ,że skrzywdził ( !!!!) psa.
Jeśli Cię dotknął mój post to PRZEPRASZAM. Uważam (i nie zmienie zdania , że katują zwierzęta (i ludzi ) tylko osoby zaburzone. Może jeszcze nie ma odpowiednich testów , zeby to wykryć, może powinno się badać każdego- w szkole, nie wiem.
I uważam też , ze zaburzenia emocjonalne sa różne. Nie każde łączy się z okrucieństwem.

• Replies 611
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki plakatom rozwieszonym w Myślenicach i okolicy zgłosiła się osoba, która chce pomóc w odnalezieniu sprawcy.
Jeżeli dotrzemy do właściciela tej suki, nasz krąg poszukiwań bardzo się zmniejszy
i ułatwi nam to szukanie ewentualnych świadków.

Niestety we wskazanym/opisanym miejscu nie możemy znaleźć właściciela psa.
Mamy o jedną informację za mało i w wyniku poszukiwań pojawiły się dodatkowe pytania.
Jeśli osoba, która dzwoniła z informacjami nas czyta - bardzo proszę o telefon. Brakuje nam jednego ogniwa .

Jeśli to nie były prawdziwe informacje, to trudno. I tak bedziemy szukać dalej.

Posted

kacha_wawa napisał(a):
Aniu możliwe, że jest tak jak piszesz i mam nadzieję, że jeszcze dożyjemy czasów, że tacy popaprańcy zostaną wyeliminowani ze społeczeństwa.

Też mam nadzieję, że w końcu niektórzy przejrzą na oczy... - niektórych naprawdę powinno poddać się eliminacji - sorki - ale kiedyś Kościół też palił na stosie... a dziś...

Posted

ania shirley napisał(a):
A ja uważam , że tacy zwyrodnialcy są niedorozwinięci umysłowo, emocjonalnie , intelektualnie. Fizycznie niestety są sprawni.
Nie wierzę , że człowiek mieszczący się w normach może zrobić coś takiego. Oni muszą mieć poważne odchylenia- może niewidoczne na pierwszy rzut oka.

ania shirley napisał(a):
Nie mogłam. I powtórze: nie wierzę , że zwyrodnialcy nie są zaburzeni emocjonalnie bądź intelektualnie. Tylko nikt ich nie bada. (Mordercy , badani w czasie dochodzenia mają bardzo często mocno obniżony rozwój emocjonalny)
Nigdy nie będzie dla mnie normalny ktoś , kto morduje dla zabawy.
Mam częsty kontakt z dziećmi niepełnosprawnymi (bardzo częsty !). Jakiś czas temu wpadłam na chłopczyka z zespołem Downa , który płakał samotnie na korytarzu. Okazało się , że ktoś przyprowadził psa do dogoterapii na zajęcia. A on pociągnął go za ucho/ ogon (?) i pies zapiszczał. Była to tragedia dla tego dziecka ,że skrzywdził ( !!!!) psa.
Jeśli Cię dotknął mój post to PRZEPRASZAM. Uważam (i nie zmienie zdania , że katują zwierzęta (i ludzi ) tylko osoby zaburzone. Może jeszcze nie ma odpowiednich testów , zeby to wykryć, może powinno się badać każdego- w szkole, nie wiem.
I uważam też , ze zaburzenia emocjonalne sa różne. Nie każde łączy się z okrucieństwem.

nic podobnego,najokrótniejsi przestępcy nie mają żadnych zaburzeń psychicznych(interesują mnie te sprawy), co powiesz o psychopatach,socjopatach-oni są normalni; czy oprawcy w obozach koncentracyjnych byli chorzy umysłowo? NIE!

Posted

wilczy zew napisał(a):
nic podobnego,najokrótniejsi przestępcy nie mają żadnych zaburzeń psychicznych(interesują mnie te sprawy), co powiesz o psychopatach,socjopatach-oni są normalni; czy oprawcy w obozach koncentracyjnych byli chorzy umysłowo? NIE!

PsychoPATA, SocjoPATA- to pochodne od PATOLOGIA. Więc nie są normalni. Już z tego określenia to wynika.
Ja nigdy nie uwierzę , że ktoś kto świadomie krzywdzi człowieka lub inną istotę nie jest zaburzony.

Posted

Szkoda, wiemy bardzo niewiele o statusie sprawy. Czy udało się zebrać pieniądze na nagrodę? Czy w dalszym ciągu trwa akcja rozwieszania ogłoszeń? Czy sprawa cały czas zgłaszana jest do mediów? (ja osobiście wysłałam kilka maili w tej sprawie)

Nie bardzo wiadomo jak można pomóc na tym etapie...

Posted

Indy napisał(a):
Szkoda, wiemy bardzo niewiele o statusie sprawy. Czy udało się zebrać pieniądze na nagrodę? Czy w dalszym ciągu trwa akcja rozwieszania ogłoszeń? Czy sprawa cały czas zgłaszana jest do mediów? (ja osobiście wysłałam kilka maili w tej sprawie)

Nie bardzo wiadomo jak można pomóc na tym etapie...

troszkę wcześniej jest post Biafry:
Biafra napisał(a):
Dzięki plakatom rozwieszonym w Myślenicach i okolicy zgłosiła się osoba, która chce pomóc w odnalezieniu sprawcy.
Jeżeli dotrzemy do właściciela tej suki, nasz krąg poszukiwań bardzo się zmniejszy
i ułatwi nam to szukanie ewentualnych świadków.

Niestety we wskazanym/opisanym miejscu nie możemy znaleźć właściciela psa.
Mamy o jedną informację za mało i w wyniku poszukiwań pojawiły się dodatkowe pytania.
Jeśli osoba, która dzwoniła z informacjami nas czyta - bardzo proszę o telefon. Brakuje nam jednego ogniwa .

Jeśli to nie były prawdziwe informacje, to trudno. I tak bedziemy szukać dalej.

w sprawie zbiórki na nagrodę trwa allegro - o tym ile pieniązków wpłynęło będziemy wiedziec po jakimś tyg od zakończenia aukcji, jak już wpłyną wszystkie wpłaty, które mają wpłynąć

ogłoszenia są rozwieszone w okolicy
zajęły sie tym osoby z Myślenic - za co bardzo im dziękujemy :)

z tego co wiem, ukazało się kilka reportaży o tym wydarzeniu
niestety sama niewiele oglądam tv i nie śledzę na bieżąco programów informacyjnych
inf. ukazały sie w prasie (chociążby metro) i w internecie

policja zajmuje się sprawą na miejscu

z tego co pisała Biafra był jeden telefon
przekazane inf są niestety niewystarczające do wskazania właściciela psa

mamy nadzieję że dzwoniąca osoba odezwie się jeszcze raz - bardzo o to prosimy !

Posted

feliksik napisał(a):
rozumiem, że to był tel anonimowy, że nie można się skontaktować z tą osobą.

tak, osoba dzwoniła z zastrzeżonego numeru.

Posted

W przyszlosci bedziemy mieli na kartach kod okreslajacy nasze DNA, wtedy bedzie latwiej zidentyfikowac taka "osobe". Teraz mozemy liczyc tylko na to, ze ktos rozpozna sukienke, lub beda inne slady, ktore pomoga zidentyfikowac takiego dewianta. Policja mogla pobrac zreszta slady DNA i mam cicha nadzieje, ze to zrobila.
Jak zwykle dziwie sie milczeniu otoczenia. To mi sie nie miesci w glowie ze nikt nic nie widzial i nikt nic nie wie. Ludzie maja przerazliwie malo odwagi cywilnej, malo wiary w siebie, a znieczulica osiaga apogeum. Co sie musi zdarzyc zeby ktos pomogl drugiej istocie? (vide moja sygnaturka) -> ciekawe ze to samo bylo z Kubusiem pod Klodzkiem (nikt nic nie widzial nikt nic nie slyszal, do tej pory nie jestem w stanie tego pojac...)
mam nadzieje ze dorwa tego ...(nawet nie wiem jak to cos nazwac)

wilczy zew: jaki psychiatra ocenia psychopate jako zdrowego psychicznie? psychopata to krotko mowiac ktos, kto nie odczuwa emocji i uczuc - to jak najbardziej choroba psychiczna

Guest Elżbieta481
Posted

My możemy sie dziwić milczeniu otoczenia,ale ludzie się boją odwetu.Strach to ludzka sprawa,a najtrudniej się przełamac,bo ja liczę,że dobrze ponformowani się przełamią.Ja nie potępiam tego,że ktoś się boi,bo nie wiem jak ja bym się zachowała.Bałabym się,że skrzywdzi moich bliskich?To są trudne sprawy.Żeby wiedziec jak się zachowa człowiek w danej sytuacji to musi taka sytuacja mieć miejsce.Trudno wyrokować.
Reagowałam kiedy został kopnięty mój pies,ale w innym przypadku bałam się zareagować kiedy pijak kopał innego psa-to nie jest takie proste.A w tej sprawie to już nie kopanie to już śmierć zadana z wyjątkowym sadyzmem..
E/W

Posted

Jak sie boja odwetu to wlasnie tym bardziej powinni dzialac i wyeliminowac ze spoleczenstwa te wszystkie wyrzutki.
Dopoki ludzie sie boja to goocio zdzialamy i na tym bazuja wszystkie dewianty i inni "poza prawem".
Ludzie sie boja (lub im sie nie chce) interweniowac w malych sprawach, a co dopiero TAKIEJ (!) Co by bylo w sytuacji extremalnej nie wie oczywiscie nikt. Moze to tez kwestia mentalnosci ze ludzie czuja sie donosicielami? No coz - kazdy musi w swoim sumieniu rozwazyc czy doniesie na "sasiada, ktory bije zone..." i co jest tutaj najwazniejsze :(
Trzymam kciuki, zeby bylo jak nalezy.

Guest Elżbieta481
Posted

I tu się zgadzam-to jest sprawa sumienia każdego człowieka.Mądrzy mówią,,człowiek wolny sie nie boi,,Pozostaje mi tylko temu kto dzwonił życzyć by był wolny.
E/W

Posted

boję się że tak to zostanie i następni będą chodzić bezkarnie i krzywdzić innych - to powinno dać luidziom do myślenia, że oni znowu mogą to zrobić niewinnym istotom

Posted

Cleo2008 napisał(a):
psychopata to krotko mowiac ktos, kto nie odczuwa emocji i uczuc - to jak najbardziej choroba psychiczna

absolutnie się mylisz,psychopata potrafi odczuwać bardzo silne emocje i uczucia,to bardzo złożony temat i to nie jest choroba psychiczna

Posted

[quote name='Cleo2008']Jak sie boja odwetu to wlasnie tym bardziej powinni dzialac i wyeliminowac ze spoleczenstwa te wszystkie wyrzutki.

Problem chyba polega na tym, że nasz system prawny jest na tyle nieudolny, że nie eliminuje wyrzutków ze społeczeństwa. I dlatego ludzie się boją. Taki "niewyeliminowany" potem przyjdzie i np. otruje psy, zniszczy samochód... Wiem co mówię, bo przez lata usiłowałam walczyć z uciążliwym sąsiadem. Jego policja "pouczała", a moja kicia do dziś nosi ślady zemsty w postaci śrutu!

Posted

Myślę, że w dalszym ciągu warto zgłaszać tę historię do mediów. Im większy rozgłos, tym większa szansa na znalezienie sprawcy i większa mobilizacja dla policji.