feliksik Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Indy napisał(a):Myślę, że w dalszym ciągu warto zgłaszać tę historię do mediów. Im większy rozgłos, tym większa szansa na znalezienie sprawcy i większa mobilizacja dla policji. też tak myślę, nadal nie widziałam, żeby w uwadze było co kolwiek - a to największy rozgłos byłby - a tak tylko my tu wiemy o takich sprawach Quote
Indy Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Najlepsze są media o szerokim spektrum rażenia np. Fakt http://www.fakt.pl/kontakt/ Warto też pisać do Uwagi [email protected] IM WIĘCEJ OSÓB NAPISZE, TYM LEPIEJ Quote
Figanna Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 wilczy zew napisał(a):absolutnie się mylisz,psychopata potrafi odczuwać bardzo silne emocje i uczucia,to bardzo złożony temat i to nie jest choroba psychiczna Psychopatia to zaburzenie struktury osobowości o charakterze trwałym. bardzo proszę nie wprowadzać w błąd i nie mówić że psychopatia, socjopatia - nie są chorobami psychicznymi! SĄ TO ZABURZENIA OSOBOWOŚCI I SĄ TO CHOROBY PSYCHICZNE. To że jakiś psychiatra jeden z drugim orzekł inaczej to widocznie osoba była zdrowa. Chyba że psychiatra TO KONOWAŁ:] zdarza się w każdym zawodzie. F60.2 Osobowość dyssocjalna Charakteryzuje się lekceważeniem zobowiązań społecznych, nieliczeniem się z uczuciami innych, znaczącą niewspółmiernością między zachowaniami a obowiązującymi normami społecznymi. Zachowanie to niełatwo ulega zmianie po różnych negatywnych doświadczeniach, włącznie z karaniem. Tolerancja na frustrację jest niska, podobnie jak próg zachowań agresywnych, w tym - czynów gwałtownych. Występuje również tendencja do obwiniania innych lub uciekanie się do pozornie prawdopodobnych racjonalizacji zachowań, które powodują konflikty z otoczeniem. Osobowość (zaburzenia): - amoralna - antysocjalna - asocjalna - psychopatyczna - socjopatyczna Nie obejmuje:zaburzenia zachowania (F91.-) osobowość chwiejna emocjonalnie (F60.3) odsyłam do międzynarodowej klasyfikacji chorób ICD 10 ( w europie mamy ICD 10 w USA DSM IV) jak wyżej: Quote
Figanna Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 uwaga się na pewno zainteresuje! albo interwencja, albo nawet ekspres reporterów. Tylko że teraz są wakacje i nie wiem czy nowe odcinki są emitowane czy powtórki? Quote
Indy Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Tego typu programy są robione na bieżąco. Warto do nich napisać Quote
feliksik Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 ja pisałam do uwagi i inni z tego co czytałam też, ale nie słyszałam, żeby był reportarz, tylko TVP Kraków to puściło, może spróbujecie też wywrzeć nacisk. Podaję na wszelki wypadek linki, jakby ktośjeszcze chciał napisać do nich: [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma][email protected] [email protected] [email protected] [email protected] [/FONT] Quote
Figanna Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 w interwencji było to może nie chcą powielać tematu.. Quote
Indy Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Ja znowu wysłałam kilka maili. Pamiętajcie proszę aby nie wysyłać maila do wszystkich redakcji jednocześnie ale do każdej osobno. Nikt nie lubi widzieć obok swojego adresu, adresu konkurencji. Quote
Cleo2008 Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Indy napisał(a):Ja znowu wysłałam kilka maili. Pamiętajcie proszę aby nie wysyłać maila do wszystkich redakcji jednocześnie ale do każdej osobno. Nikt nie lubi widzieć obok swojego adresu, adresu konkurencji. popieram Indy, swietny komentarz, pewnie nie kazdy o tym pomysli Quote
wapiszon Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Może naoglądałam się seriali ale może pomógłby .... detektyw ? Quote
azalia Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Dobry detektyw,mógłby pomóc myślę,tylko to są koszty. Quote
sybillas Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Figanna napisał(a):uwaga się na pewno zainteresuje! albo interwencja, albo nawet ekspres reporterów. Tylko że teraz są wakacje i nie wiem czy nowe odcinki są emitowane czy powtórki? W wakacje "UWAGA" emituje powtórki. Quote
mania1979 Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 już niedługo minie miesiąc ,nic nie wiadomo? Quote
milosnicy zwierzat Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 i taka bestia chodzi bo tym swiecie brr aż mnie skreca na sama myśl niech dopadnie sprawiedliwość ja albo jego Quote
Lili8522 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Nadal trzymam kciuki za znalezienie tych Brutali!!!!!!!!!:angryy: Quote
feliksik Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 a ja zaczyna sięmartwić, ,że stanęliśmy w martwym punkcie Quote
3 x Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Cleo2008 napisał(a):a co mowia na FB? wie ktos? na FB jest to samo co tutaj, jeśli aktualizujemy to aktualizujemy równolegle tyle, że niestety nie mam(y) żadnych innych inf niż dotychczas, czyli jeden tel z zastrzezonego numeru. Quote
feliksik Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 by to szlag, a policja cośjeaszcze robi w temacie? bo mam wrażenie że opuścili ręce Quote
kaja555 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 na wsiosce na pewno ludzie coś wiedzą, może ze zdjeciem warto iść i pytać ludzi? ale musi ktoś mieć na to czas i możliwości, no i nie może to być tylko jedna osoba - dla bezpieczeństwa Quote
Cleo2008 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 w sieci jest bardzo duzo ogloszen , az dziwne ze nic nie wiadomo - ani psa nie rozpoznano ani sukienki??????????? ludzie w tej wsi maja w d******** , a co tam, jakis pies... Quote
Indy Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Może w takim razie, warto zasypać mailami policję w Myślenicach. Na ich stronie znajduje się zakładka "skargi" i adres mailowy, na które można je przesyłać http://myslenice.policja.gov.pl/index.php?str=skargi Poza tym koniecznie musimy uzbierać dużo pieniążków na nagrodę. Tą stronę odwiedza wiele osób, gdyby każdy wpłacił choć 5 zł to uzbierałaby się znaczna kwota..... Quote
feliksik Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 [quote name='Indy']Może w takim razie, warto zasypać mailami policję w Myślenicach. Na ich stronie znajduje się zakładka "skargi" i adres mailowy, na które można je przesyłać http://myslenice.policja.gov.pl/index.php?str=skargi Poza tym koniecznie musimy uzbierać dużo pieniążków na nagrodę. Tą stronę odwiedza wiele osób, gdyby każdy wpłacił choć 5 zł to uzbierałaby się znaczna kwota..... dobry pomysł i jeden i drugi. nie zostawiajmy tej sprawy tak Quote
ostatniaszansa Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 wybaczcie, ale prosimy, zajrzyjcie do kolejnej 5-ki podrzutków :(:( Niepotrzebne, niechciane 8-9 tygodniowe psie dzieci Ewa Quote
Recommended Posts