Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Indy napisał(a):
Myślę, że w dalszym ciągu warto zgłaszać tę historię do mediów. Im większy rozgłos, tym większa szansa na znalezienie sprawcy i większa mobilizacja dla policji.

też tak myślę, nadal nie widziałam, żeby w uwadze było co kolwiek - a to największy rozgłos byłby - a tak tylko my tu wiemy o takich sprawach

• Replies 611
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wilczy zew napisał(a):
absolutnie się mylisz,psychopata potrafi odczuwać bardzo silne emocje i uczucia,to bardzo złożony temat i to nie jest choroba psychiczna

Psychopatia to zaburzenie struktury osobowości o charakterze trwałym.

bardzo proszę nie wprowadzać w błąd i nie mówić że psychopatia, socjopatia - nie są chorobami psychicznymi! SĄ TO ZABURZENIA OSOBOWOŚCI I SĄ TO CHOROBY PSYCHICZNE.

To że jakiś psychiatra jeden z drugim orzekł inaczej to widocznie osoba była zdrowa. Chyba że psychiatra TO KONOWAŁ:] zdarza się w każdym zawodzie.

F60.2 Osobowość dyssocjalna
Charakteryzuje się lekceważeniem zobowiązań społecznych, nieliczeniem się z uczuciami innych, znaczącą niewspółmiernością między zachowaniami a obowiązującymi normami społecznymi. Zachowanie to niełatwo ulega zmianie po różnych negatywnych doświadczeniach, włącznie z karaniem. Tolerancja na frustrację jest niska, podobnie jak próg zachowań agresywnych, w tym - czynów gwałtownych. Występuje również tendencja do obwiniania innych lub uciekanie się do pozornie prawdopodobnych racjonalizacji zachowań, które powodują konflikty z otoczeniem.
Osobowość (zaburzenia):
- amoralna
- antysocjalna
- asocjalna
- psychopatyczna
- socjopatyczna
Nie obejmuje:zaburzenia zachowania (F91.-)
osobowość chwiejna emocjonalnie (F60.3)

odsyłam do międzynarodowej klasyfikacji chorób ICD 10 ( w europie mamy ICD 10 w USA DSM IV) jak wyżej:

Posted

uwaga się na pewno zainteresuje! albo interwencja, albo nawet ekspres reporterów. Tylko że teraz są wakacje i nie wiem czy nowe odcinki są emitowane czy powtórki?

Posted

Ja znowu wysłałam kilka maili.

Pamiętajcie proszę aby nie wysyłać maila do wszystkich redakcji jednocześnie ale do każdej osobno. Nikt nie lubi widzieć obok swojego adresu, adresu konkurencji.

Posted

Indy napisał(a):
Ja znowu wysłałam kilka maili.

Pamiętajcie proszę aby nie wysyłać maila do wszystkich redakcji jednocześnie ale do każdej osobno. Nikt nie lubi widzieć obok swojego adresu, adresu konkurencji.

popieram Indy, swietny komentarz, pewnie nie kazdy o tym pomysli

Posted

Figanna napisał(a):
uwaga się na pewno zainteresuje! albo interwencja, albo nawet ekspres reporterów. Tylko że teraz są wakacje i nie wiem czy nowe odcinki są emitowane czy powtórki?

W wakacje "UWAGA" emituje powtórki.

Posted

Cleo2008 napisał(a):
a co mowia na FB? wie ktos?

na FB jest to samo co tutaj, jeśli aktualizujemy to aktualizujemy równolegle
tyle, że niestety nie mam(y) żadnych innych inf niż dotychczas, czyli jeden tel z zastrzezonego numeru.

Posted

na wsiosce na pewno ludzie coś wiedzą, może ze zdjeciem warto iść i pytać ludzi? ale musi ktoś mieć na to czas i możliwości, no i nie może to być tylko jedna osoba - dla bezpieczeństwa

Posted

w sieci jest bardzo duzo ogloszen , az dziwne ze nic nie wiadomo - ani psa nie rozpoznano ani sukienki???????????
ludzie w tej wsi maja w d******** , a co tam, jakis pies...

Posted

Może w takim razie, warto zasypać mailami policję w Myślenicach. Na ich stronie znajduje się zakładka "skargi" i adres mailowy, na które można je przesyłać

http://myslenice.policja.gov.pl/index.php?str=skargi

Poza tym koniecznie musimy uzbierać dużo pieniążków na nagrodę. Tą stronę odwiedza wiele osób, gdyby każdy wpłacił choć 5 zł to uzbierałaby się znaczna kwota.....

Posted

[quote name='Indy']Może w takim razie, warto zasypać mailami policję w Myślenicach. Na ich stronie znajduje się zakładka "skargi" i adres mailowy, na które można je przesyłać

http://myslenice.policja.gov.pl/index.php?str=skargi

Poza tym koniecznie musimy uzbierać dużo pieniążków na nagrodę. Tą stronę odwiedza wiele osób, gdyby każdy wpłacił choć 5 zł to uzbierałaby się znaczna kwota.....

dobry pomysł i jeden i drugi. nie zostawiajmy tej sprawy tak