Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ostatnio widzialam akcje ratowania 200 yorkow z hodwli .To co zobaczylym to byl prawdziwy koszmar ,i jeszcze upewnil we mnie wieksza nienwisc do tych rozmnazaczy.Ponoc bedzie wiecej takich niezapowiedzianych akcji.Szkoda ,ze nie moge przekazac tych reportazy.
Cieszy mnie jednak ,ze moze jak beda pkazywac ten horor zwierzat ,ktore maja o wiele gorzej niz zwierzeta schroniskowe ,to zaczna sie bac ci przestepcy.

• Replies 673
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

xxxx52 napisa艂(a):
ostatnio widzialam akcje ratowania 200 yorkow z hodwli .To co zobaczylym to byl prawdziwy koszmar ,i jeszcze upewnil we mnie wieksza nienwisc do tych rozmnazaczy.Ponoc bedzie wiecej takich niezapowiedzianych akcji.Szkoda ,ze nie moge przekazac tych reportazy.
Cieszy mnie jednak ,ze moze jak beda pkazywac ten horor zwierzat ,ktore maja o wiele gorzej niz zwierzeta schroniskowe ,to zaczna sie bac ci przestepcy.

A gdzie to widzia艂a艣?

Posted

nieee, g艂 powodem b臋dzie 偶e ma艂y.
bo teraz nie liczy si臋 jak wygl膮da "york", czy ma wielkie uchole jak ten psiak, i "3 w艂osy na krzy偶", nawet niewa偶ne 偶e na pierwszy rzut oka wygl膮da na chorowite chucherko, wa偶ne 偶e wa偶y 1,1kg....
zauwa偶cie 偶e w og艂oszeniach nie wychwala si臋 w艂osa, budowy, charakteru, zdrowia, liczy si臋 tylko to 偶e "mama 1,3kg, tata 1kg"... to jest straszne bo te zwierz臋ta s膮 chore, ale kto by si臋 tym przejmowa艂....
z tych wszystkich york贸w kt贸re widz臋 wok贸艂 90% to zwyk艂e kundelki.....ciekawa jestem czy ludzie w ko艅cu przejrz膮 na oczy i zaczn膮 kupowa膰 yorki z papierami, czy b臋d膮 nadal mieli gdzie艣 偶e wydaj膮 mas臋 kasy na kundelka...

Posted

Dziewczyny, tak si臋 zastanawiam - jaki jest konkretny cel tego w膮tku? Wklejanie og艂osze艅 i p艂acz nad biednymi psami, czy mo偶e osoby, kt贸re wrzucaj膮 og艂oszenia, wysy艂aj膮 te偶 maile do os贸b je zamieszczaj膮cych?

Posted

[quote name='ladySwallow']Dziewczyny, tak si臋 zastanawiam - jaki jest konkretny cel tego w膮tku? Wklejanie og艂osze艅 i p艂acz nad biednymi psami, czy mo偶e osoby, kt贸re wrzucaj膮 og艂oszenia, wysy艂aj膮 te偶 maile do os贸b je zamieszczaj膮cych?[/QUOTE]

Chyba bardziej ta pierwsza opcja...

Posted

[quote name='Lili8522']Chyba bardziej ta pierwsza opcja...[/QUOTE]

Czyli kr贸tko m贸wi膮c - sensu nie ma? Nie lepiej po艣wieci膰 ten czas na jak膮艣 realn膮 pomoc? Tak pytam, oczywi艣cie ka偶dy robi, jak uwa偶a, ale takie u偶alanie si臋 nad og艂oszeniami i nie robienie nic, 偶eby to zmieni膰, to po prostu hipokryzja...

Posted

[quote name='ladySwallow']Czyli kr贸tko m贸wi膮c - sensu nie ma? Nie lepiej po艣wieci膰 ten czas na jak膮艣 realn膮 pomoc? Tak pytam, oczywi艣cie ka偶dy robi, jak uwa偶a, ale takie u偶alanie si臋 nad og艂oszeniami i nie robienie nic, 偶eby to zmieni膰, to po prostu hipokryzja...[/QUOTE]

Ja tutaj jestem sporadycznie ;)
Osobi艣cie wole realn膮 pomoc, to trzeba innych zapyta膰 ;)

Posted

LadyS- nie wiem jak inni, ja kiedy widz臋 co艣, co bardzo mnie wkurza (jak np mieszaniec "reproduktor" ) wysy艂am swoj膮 opini臋 sprzedawcy- tu akurat napisa艂am, 偶e jest to tylko ch臋膰 zarobku kosztem psa, bez jakiejkolwiek wyobra藕ni, 偶e tyle ps贸w jest w schronach, trudno sprzeda膰 rasowego, a co z tymi kundelkami kt贸re chc膮 "produkowa膰?". Mniej wi臋cej co艣 takiego. Tak偶e my艣l臋 偶e inni te偶 jako艣 reaguj膮- przynajmniej mam tak膮 nadziej臋...

Jak ju偶 pisa艂am, ostatnio za艂ama艂a mnie pani hoduj膮ca chihuahua, kt贸ra w rozmowie telefonicznej, (zadzwoni艂am z czystej ciekawo艣膰i- ostatni nr "PP") przyzna艂a si臋 otwarcie, 偶e zamierza si臋 zaj膮膰 rozmna偶aniem ps贸w "bez papierowych" bo... po prostu tak bardziej si臋 op艂aca- bo ludzie kupuj膮 w艂a艣nie takie psy. Powo艂ywa艂a si臋 na swoje ogromne (w jej oczach) do艣wiadczenie- 10 lat od zarejestrowania przydomka. Przy tym nie zna艂a na pami臋膰 nawet imion rod. swoich w艂asnych ps贸w :D , nie m贸wi膮c ju偶 o jakiejkolwiek naprawd臋 znanej hodowli, o jak膮 si臋 zapyta艂am. Pani og艂asza si臋 ci miesi膮c. Mnie osobi艣cie chcia艂a "wcisn膮膰" rocznego psiaka ( powiedzia艂am 偶e mam upatrzonego szczeniaczka, maj膮cego by膰 repkiem w przysz艂o艣ci)- zapyta艂am dlaczego ona go nie chce- co艣 tam mamrota艂a, ja jej na to, 偶e znam t臋 metod臋 zostawiania w hodowli ps贸w 偶eby zobaczy膰 "co z nich wyro艣nie" itd... W ko艅cu zako艅czy艂am rozmow臋, bo jak 偶aden mi nie pasowa艂, to wyskoczy艂a z tymi bez papier贸w... A dzwoni艂am bo pomy艣la艂am, 偶e skoro tak si臋 og艂asza w ka偶dym n-rze to mo偶e likwiduje hodowl臋 czy co艣 w tym stylu (pieska mia艂am ju偶 upatrzonego).

edit 31.08.br: A jednak... Likwidacja hodowli... Wykraka艂am? Liczba piesk贸w na zdj臋ciu przera偶aj膮ca- ponad 35 przy 5-ciu talerzach :sad:

Posted

My艣l臋, 偶e ten w膮tek ma charakter terapeutyczny. Przy takim nawale nieszcz臋艣cia i g艂upoty w necie czasem chcia艂oby si臋 pokaza膰 palcem: PATRZ CO ZA LUDZIE!!! ale m贸j TZ na przyk艂ad od jakiego艣 czasu odpowiada : uhm i wraca wzrokiem przed sw贸j komputer.

Posted

ja te偶 kiedy艣 pisa艂am do ludzi, jak mnie co艣 razi艂o w og艂oszeniu....pami臋tam jak kiedy艣 by艂 taki mega malutki york do sprzedania, przy tym na pierwszy rzut oka by艂o wida膰 偶e jest chory- karze艂ek po prostu. Napisa艂am o tym do faceta, spyta艂am te偶 jakie ma zrobione badania, bo twierdzi艂 偶e pies jest zdrowy....Potem przed kilka dni mia艂am telefony z pogr贸偶kami...
Kilka takich nieprzyjemnych przypadk贸w mia艂am, wi臋c teraz ju偶 nie pisz臋, nie dzwoni臋, i tak ci ludzie b臋d膮 robi膰 to co robi膮.

Wczoraj dzwoni艂 do mnie pan, spyta艂 czy mam w domu reproduktora bo on chce pokry膰 swoj膮 chihuahua (nie potrafi艂 wym贸wi膰 nawet nazwy rasy.... m贸wi艂 "hihu艂ahu艂a), powiedzia艂am 偶e nie mam repa, i 偶e nie kryje si臋 suczki kt贸ra ma 7 miesi臋cy i wa偶y 1,2kg....pomijaj膮c ju偶 kwesti臋 braku rodowodu i uprawnie艅. A on na to 偶e si臋 nie znam, 偶e jestem "g艂upi膮 bab膮" i 偶e wida膰 przecie偶 偶e najlepiej sprzedaj膮 si臋 te po ma艂ych rodzicach, a tych moich z og艂oszenia to na pewno nikt nie kupi bo kto by chcia艂 po takiej wielkiej matce (2,5kg)...呕AL...

Posted

[quote name='pa-ttti']ja te偶 kiedy艣 pisa艂am do ludzi, jak mnie co艣 razi艂o w og艂oszeniu....pami臋tam jak kiedy艣 by艂 taki mega malutki york do sprzedania, przy tym na pierwszy rzut oka by艂o wida膰 偶e jest chory- karze艂ek po prostu. Napisa艂am o tym do faceta, spyta艂am te偶 jakie ma zrobione badania, bo twierdzi艂 偶e pies jest zdrowy....Potem przed kilka dni mia艂am telefony z pogr贸偶kami...
Kilka takich nieprzyjemnych przypadk贸w mia艂am, wi臋c teraz ju偶 nie pisz臋, nie dzwoni臋, i tak ci ludzie b臋d膮 robi膰 to co robi膮.

Wczoraj dzwoni艂 do mnie pan, spyta艂 czy mam w domu reproduktora bo on chce pokry膰 swoj膮 chihuahua (nie potrafi艂 wym贸wi膰 nawet nazwy rasy.... m贸wi艂 "hihu艂ahu艂a), powiedzia艂am 偶e nie mam repa, i 偶e nie kryje si臋 suczki kt贸ra ma 7 miesi臋cy i wa偶y 1,2kg....pomijaj膮c ju偶 kwesti臋 braku rodowodu i uprawnie艅. A on na to 偶e si臋 nie znam, 偶e jestem "g艂upi膮 bab膮" i 偶e wida膰 przecie偶 偶e najlepiej sprzedaj膮 si臋 te po ma艂ych rodzicach, a tych moich z og艂oszenia to na pewno nikt nie kupi bo kto by chcia艂 po takiej wielkiej matce (2,5kg)...呕AL...

Wiesz, gdyby ka偶dy pomagaj膮cy psom si臋 zra偶a艂, bo mia艂 kilka nieprzyjemnych przypadk贸w - c贸偶... Wystarczy za艂o偶y膰 osobnego maila do takich spraw. Na miau dzia艂a bardzo sprawnie podobny w膮tek, gdzie jest grupa os贸b wysy艂aj膮cych maile do takich sprzedaj膮cych - i naprawd臋 du偶y odsetek tych os贸b, szczeg贸lnie rozmna偶aj膮cych jednego psa itd., jest w stanie si臋 nawr贸ci膰. Nie m贸wi臋 o du偶ych pseudohodowlach - ale tutaj wystarczy zrobi膰 skan og艂oszenia, nagra膰 rozmow臋, 偶e nie chc膮 podpisywa膰 umowy sprzeda偶y ps贸w czy maila, 偶e nie s膮 zarejestrowani, i wys艂a膰 do US...