Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gabrysia mieszka na wsi zabitej dechami( Gabrysiu, nie pogniewasz się???? ) , ma jeszcze świeże wspomnienia z chorobą swojej suni i perturbacjami z dojazdem i niezbyt fachowym wetem . Obawia się,że w razie komplikacji posterylkowej może się suni coś stać. Do Gabrysi mam przeszło 40 km i nie jestem w stanie przyjechać na każde wezwanie. Więc chyba trzeba się spiąć i zrobić u was zabieg.

• Replies 714
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wapiszon napisał(a):
Gabrysia mieszka na wsi zabitej dechami( Gabrysiu, nie pogniewasz się???? ) , ma jeszcze świeże wspomnienia z chorobą swojej suni i perturbacjami z dojazdem i niezbyt fachowym wetem . Obawia się,że w razie komplikacji posterylkowej może się suni coś stać. Do Gabrysi mam przeszło 40 km i nie jestem w stanie przyjechać na każde wezwanie. Więc chyba trzeba się spiąć i zrobić u was zabieg.

No wiec pozostaje nam dopiecie u Funi na ostatni guzik.

Funiu, daj znizke bo padniemy, a Jasiek i Rudy czeka i jeszcze ta kochana Jadzia :-( Plisss :placz:

Posted

Dusje, Funia i tak potraktowała nas ulgowo, bo za sunię tej wagi bierze 12 zł za dobę. Ona prowadzi działalność, która wymaga opłacania wszelkich opłat, zusów, podatków, itd. Tutaj już nic nie wytargujemy. Musimy raczej prosić ciotki o wsparcie, ja zamierzam zrobić jeszcze jeden bazarek...Jestem załamana sytuacją, myślę, że po załatwieniu sprawy z Zojką wycofam się z pomocy na dogo. Ja od początku zawsze mówię, że nie stać mnie na finansowe sponsorowanie, ja mogę pojechać, sprawdzić, zrobić zdjęcia, dodać parę groszy przy wyciąganiu psa ze schroniska ale na więcej nie mogę sobie pozwolić.

Posted

Rozliczenie finansowe Zojki:
Wpłaty:
Pani Gabrysia 100 zł
Dusje 200 zł
------------------------------------------------------------
Wydatki:
Fiprex - 17 zł
Badanie moczu + leki + wizyta u weta - 40 zł
Hotelik 10 zł-doba - od 2.06.11 do 3.07.11 - 310 zł ( tak w przybliżeniu, bo nie wiem kiedy dokładnie Zojka będzie jechała do Warszawy)
Szelki i obroża - ok 30 zł ( w środę kupimy z Funią, wtedy podam dokładny koszt)
Razem 397 zł
Potem dojdzie jeszcze transport, jeśli nie znajdziemy nic taniej, będzie to koszt ok. 400 zł :-(
Prosimy o pomoc, cioteczki każde 5 zł się liczy

Tolu, wklej to w pierwszy post, bardzo proszę. I dopisz w tytule, że prosimy o pomoc.

Posted

[quote name='handzia']Rozliczenie finansowe Zojki:
Wpłaty:
Pani Gabrysia 100 zł
Wydatki:
Fiprex - 17 zł
Dolpac - 11 zł
Badanie moczu + leki + wizyta u weta - 40 zł
Sterylka - 150 zł
Hotelik 10 zł-doba - od 2.06.11

Tolu, wklej to w pierwszy post, bardzo proszę. I dopisz w tytule, że prosimy o pomoc.
Juz uzupełniam 1 post i zmieniam tytuł.

Posted

funia napisał(a):
Dusje co do twojego pytania o znizke to jestem w stanie nie policzyc 20 zł za wczorajsze kursy .Tylko tyle moge ,niestety....

Funiu,dziekuje :lol: Kochana,czy Ty mozesz mi podac swift i Iban do przelewow zagr plus dane wlasciciela r-ku? Kazdy posiadacz r-ku w banku ma cos takiego :cool3:

Posted

[quote name='handzia']Dusje, Funia i tak potraktowała nas ulgowo, bo za sunię tej wagi bierze 12 zł za dobę. Ona prowadzi działalność, która wymaga opłacania wszelkich opłat, zusów, podatków, itd. Tutaj już nic nie wytargujemy. Musimy raczej prosić ciotki o wsparcie, ja zamierzam zrobić jeszcze jeden bazarek...Jestem załamana sytuacją, myślę, że po załatwieniu sprawy z Zojką wycofam się z pomocy na dogo. Ja od początku zawsze mówię, że nie stać mnie na finansowe sponsorowanie, ja mogę pojechać, sprawdzić, zrobić zdjęcia, dodać parę groszy przy wyciąganiu psa ze schroniska ale na więcej nie mogę sobie pozwolić.

Handzia :lol: zaraz nabierzesz sil do pomocy,jak przeczytasz to co ponizej napisalam :evil_lol:

Dzwonie sobie wczoraj do jednego z licznych rodakow oferujacych przewoz ludzi i paczek.Pytam grzecznie,ile wyniesie oplata za reklamowke z zawartoscia 5 kg towaru/na bazarek/?Gosc rzuca mi kwote 30 euro! :diabloti: Ja mu na to,ze to cel charytatywny i chetnie zaplace ale mniej.On: prosze Pani, ja sie juz najezdzilem charytatywnie!
Drozszy niz usluga pocztowa,haha :evil_lol: Polak potrafi :diabloti:

Posted

dusje napisał(a):
Funiu,dziekuje :lol: Kochana,czy Ty mozesz mi podac swift i Iban do przelewow zagr plus dane wlasciciela r-ku? Kazdy posiadacz r-ku w banku ma cos takiego :cool3:

Dusje ,ale czyj iban i swift ? Mój ?

Posted

Po zastanowieniu się i konsultacji z funią przyznaję rację dusje.Zdecydowałam się że zabiorę Zojeczkę do domku zaraz po leczeniu.Sterylkę dam zrobić już na miejscu.
POZDRAWIAM

Posted

dusje napisał(a):
Przed chwila przelalam za hotelik Zojki 200 zl na konto Handzi :lol: Jutro powinno juz dotrzec, a jesli nie - to poczatek przyszlego tygodnia.

Bardzo dziękujemy w imieniu Zojki:loveu:

Posted

Koszt transportu Zojki na miejsce do Gabrysi to 620 zł .Gdyby podwiezc ja do Wa-wy koszt bedzie 410 zł .PatiC jest z Wa-wy i dlatego taki koszt bo musi do nas dojechać .....Co wy na te koszta ?Trzeba sie uwijac i zbierać pieniądze.

Posted

funia napisał(a):
Koszt transportu Zojki na miejsce do Gabrysi to 620 zł .Gdyby podwiezc ja do Wa-wy koszt bedzie 410 zł .PatiC jest z Wa-wy i dlatego taki koszt bo musi do nas dojechać .....Co wy na te koszta ?Trzeba sie uwijac i zbierać pieniądze.

Bardzo drogo :shake:
Sprawdzalam koszt PKP, max 250 zl w obie strony, ale i przesiadka i bardzo dluga podroz, nawet do 10 h :-( Malo komforowe i dla Zojki i dla czlowieka.
Moze uda sie znalezc nieco tanszy transport,troszke czasu jeszcze mamy.

Handzia :lol: Udalo Ci sie pogadac z Magda?

Funiu, jak Zojeczka? :loveu:

Posted

dusje napisał(a):
Przed chwila przelalam za hotelik Zojki 200 zl na konto Handzi :lol: Jutro powinno juz dotrzec, a jesli nie - to poczatek przyszlego tygodnia.

Dzięki wielkie dusje, jutro sprawdzę konto :)

Posted

dusje napisał(a):
Bardzo drogo :shake:
Sprawdzalam koszt PKP, max 250 zl w obie strony, ale i przesiadka i bardzo dluga podroz, nawet do 10 h :-( Malo komforowe i dla Zojki i dla czlowieka.
Moze uda sie znalezc nieco tanszy transport,troszke czasu jeszcze mamy.

Handzia :lol: Udalo Ci sie pogadac z Magda?

Funiu, jak Zojeczka? :loveu:

Rozmawiałam z Magdą, jak tylko jej TZ będzie jechał, da znać. Na transportowy jeszcze raz wrzucę.

Posted

Dziewczyny :lol: Nie ma za co dziekowac.Pamietacie jeszcze? Zastanawialysmy sie,ktora z sun pojedzie do Owieczki: Lorcia czy Zojeczka vel moja Gapcia :cool3: Padlo na Lorcie i na szczescie mala znalazla super domek wiec Gapcia byla planowana jako nastepna do Owieczki. Rowniez na szczescie pani Gabrysia za sprawa Lorci, pokochala malenka od 1-go wejrzenia wiec tylko radosc,ze Zojeczka juz ma swoja Rodzine, a ze po drodze troche komplikacji to niewazne.
Obiecalam Gapci,lezala mi bardzo na serduchu i dzisiaj ciesze sie,ze tak fajnie wszystko sie udalo :lol: Oby tylo maluchnej dopisywalo zdrowko i zeby niosla Pani radosc kazdego dnia.Spojrzcie tyko na te 2 foty i powiedzcie,czy ten usmiech, ta niesamowita przemiana nie nakreca do dzialania? :lol:

Posted

Mam transport na 3 lipca; mzoe trzeba zastanowic sie nad tym terminem...
Mozliwe, ze bedzie to ciut wcześniej.

A Zojeczka cudna; ten jej usmiechniety pysio cały zcas mam przed oczami:)

Posted

Tola napisał(a):
Mam transport na 3 lipca; mzoe trzeba zastanowic sie nad tym terminem...
Mozliwe, ze bedzie to ciut wcześniej.

A Zojeczka cudna; ten jej usmiechniety pysio cały zcas mam przed oczami:)

Tolu, ten transport do Warszawy byłby? Czy dalej?