handzia Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 funia napisał(a):Było mi miło dzisiaj porozmawiać z Gabrisią ;). Super Pani szykuje się naszej bidulce .:loveu: Zojka lepiej ,co dzień mały kroczek do przodu . Priorytet oswajac ją ze smycza .Gabrisia mieszka w bloku nie da rady w inny sposób jej wyprowadzać ....:shake: Plan podstawowy oswojenie z obrożą i smycza a w efekcie końcowym nauka chodzenia na smyczy . Ojej, miałam nadzieję, że Gabrysia mieszka w domku. Widziałam dzisiaj jak mała boi się smyczy :shake: Trzeba ją jakoś przyzwyczaić...Funia mówiła, że widziała już takie przypadki i psa można do smyczy przyzwyczaić, więc mam nadzieję, że Zojka szybko załapie o co chodzi z tą smyczą. Quote
Tola Posted June 5, 2011 Author Posted June 5, 2011 :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
agusiazet Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Tola napisał(a):Jest w schronie, widziała ją handzia jak zabierała Zojkę i zrobiła zdjęcia. Och, to kamień z serca. Mogę dostać te zdjęcia? Quote
Tola Posted June 5, 2011 Author Posted June 5, 2011 agusiazet napisał(a):Och, to kamień z serca. Mogę dostać te zdjęcia? Juz szukam i wysyłam Quote
Joodith Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Sama słodycz :loveu: dobro i niewinność zaklęte w tym pięknym spojrzeniu. Quote
gabrisia1 Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Obejrzałam fotki ostatnie od funi,wiedziałam że jest śliczna Zojeczka teraz widzę ją w całej okazałości.Zakochałam się w niej jeszcze bardziej.Nie umiem wyrazić mojego wrażenia słowami.Dzięki funieczko za fotki.DOBRANOC Quote
wapiszon Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Gabrysia mieszka w bloku ale to jest ostatni blok w miejscowości, wkoło cisza i spokój. Zojeczce będzie tam bardzo dobrze. A na smyczy nauczy się chodzić. Quote
IVV Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Gabrisiu juz Ci zazdroszcze ;) sunieczka jest przesliczna :) Quote
handzia Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Cioteczki z bazarku na Punię i Lorkę uzbierałam (jeśli jeszcze wszyscy wpłacą ;)) 158 zł. Zapłaciłam transport za Punię 123 zł, zostało mi niewiele bo 35 zł :shake: Nie wiem jeszcze jak będzie ze zwrotem ze skarpety dla Owieczki, na pewno połowę dostanie. Soema napisała mi, że stali deklarowicze mają 100 % zwrotu, ja zgłaszałam sunię ale deklarowiczką jestem dopiero miesiąc, więc nie wiem czy mi przysługuje ten zwrot. Głupio mi było już się tak dopytywać :roll:. Niebawem mam zamiar znowu wystawić bazarek, może parę groszy wpadnie. Gdyby dostała 100 % mogłabym te 35 zł przeznaczyć na potrzeby Zojki. Muszę jeszcze zapytać Owieczki, czy tam jeszcze jakieś inne długi nie zostały po Lorce i Puni? 20 zł, które zapłaciłam przy wykupie Zojki ze schroniska będzie już moim kosztem. Jednak musimy ustalić na czym stoimy :). Doba hotelikowania Zojki kosztuje 10 zł. Odrobaczenie 11 zł. Sterylka 150 zł. O transporcie nawet na razie nie myślę, bo już mnie głowa boli ;) Ach, i jeszcze zapomniałam dodać, że na koncie mam 112 zł, które mi zostały po zbiórkach na Punię i Lorkę, czyli ogólnie mam na swoim koncie 147 zł :) Jednak z tego muszę mieć pieniądze na sterylkę Puni. Quote
funia Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Koszt odrobaczania 11 zł Dolpac . Trzeba podac jej koniecznie Frontline lub Fiprex .Zdecydujcie szybko i trzeba kupić , Nastepnie za tydz ,wet proponuje wirusówki 30 zł i za tydzień sterylka , Jaka wasza decyzja ? Quote
agusiazet Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Zdecydowanie tańszy i skuteczniejszy jest adventix, można kupić na allegro za ok. 17 ł na małego psa! Quote
handzia Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 funia napisał(a):Koszt odrobaczania 11 zł Dolpac . Trzeba podac jej koniecznie Frontline lub Fiprex .Zdecydujcie szybko i trzeba kupić , Nastepnie za tydz ,wet proponuje wirusówki 30 zł i za tydzień sterylka , Jaka wasza decyzja ? Nie wiem sama. Myślę, że tutaj może pani Gabrysia pomoże nam podjąć decyzję. Quote
dusje Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Funia :lol: proponowalabym odwrotna kolejnosc - sterylka i dopiero wirusowki. Quote
handzia Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 dusje napisał(a):Funia :lol: proponowalabym odwrotna kolejnosc - sterylka i dopiero wirusowki. Wirusówki najlepiej już u siebie w domu u Gabrysi, kiedy sunia wydobrzeje porządnie po sterylce. Więc za tydzień zrobimy sterylkę, chyba trzeba odczekać tydzień od odrobaczenia? Quote
handzia Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 gabrisia1 napisał(a):W jaki sposób mam Wam pomóc podjąć decyzję? Gabrisiu chodzi mi o to czy wspomożesz nas troszkę finansowo? Bo każdy dzień suni w hoteliku to koszty dla nas, wirusówki to też koszty, sterylka rownież. Quote
handzia Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Funiu, jeśli chodzi o preparat na kleszcze i pchły, to najtańszy niestety, nie mamy wyjścia... Quote
dusje Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Czy ktos ma kontakt tel z Magda? Wypadaloby sie wywiedziec,czy przypadkiem Jej TZ nie wybiera sie do Wwy :cool3: Quote
handzia Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 dusje napisał(a):Czy ktos ma kontakt tel z Magda? Wypadaloby sie wywiedziec,czy przypadkiem Jej TZ nie wybiera sie do Wwy :cool3: Mam jej numer, zadzwonię jutro. Quote
dusje Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 handzia napisał(a):Mam jej numer, zadzwonię jutro. Super,latwiej byloby przerzucic mala do DS ze stolycy,tak mi sie wydaje:roll: :lol: Quote
handzia Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 dusje napisał(a):Super,latwiej byloby przerzucic mala do DS ze stolycy,tak mi sie wydaje:roll: :lol: Też tak myślę. Quote
gabrisia1 Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Wspomogę finansowo, ale jak mam to zrobić i o jaką sumę chodzi? Quote
funia Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 gabrisia1 napisał(a):O co chodzi z tymi wirusówkami. Gabrysiu wirusówki to taka skrócona dogomaniacka nazwa szczepień psa przeciwko chorobom wirusowym ,Czyli to co kazdy psiak powinien mieć w kalendarzu swoich co rocznych szczepień .;) Quote
handzia Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 gabrisia1 napisał(a):Wspomogę finansowo, ale jak mam to zrobić i o jaką sumę chodzi? Bardzo dziękuję. A jeśli chodzi o sumę, to już od pani zależy :) Tak jak pisałam każdy dzień w hoteliku to 10 zł, odrobaczenie, środek na kleszcze, sterylka 150 (już po zniżce, bo mormalnie kosztuje u nas ok 200), potem jeszcze transport. Będziemy starały się załatwić go jak najtaniej :) Tak więc w sumie trochę się uzbiera. Jesli chciałaby pani nas trochę wspomóc, to będziemy wdzięczne, a jaka suma to już pani zdecyduje. Dla nas każdy grosz się liczy, ponieważ mamy jeszcze inne psiaki, którym chcemy pomóc :) Jak to zrobić? Przesłać na konto :) Jeśli pani będzie chciała, prześlemy nr konta :) Quote
Recommended Posts