Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

funia napisał(a):
Było mi miło dzisiaj porozmawiać z Gabrisią ;).
Super Pani szykuje się naszej bidulce .:loveu:
Zojka lepiej ,co dzień mały kroczek do przodu .
Priorytet oswajac ją ze smycza .Gabrisia mieszka w bloku nie da rady w inny sposób jej wyprowadzać ....:shake:
Plan podstawowy oswojenie z obrożą i smycza a w efekcie końcowym nauka chodzenia na smyczy .

Ojej, miałam nadzieję, że Gabrysia mieszka w domku. Widziałam dzisiaj jak mała boi się smyczy :shake:
Trzeba ją jakoś przyzwyczaić...Funia mówiła, że widziała już takie przypadki i psa można do smyczy przyzwyczaić, więc mam nadzieję, że Zojka szybko załapie o co chodzi z tą smyczą.

• Replies 714
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Obejrzałam fotki ostatnie od funi,wiedziałam że jest śliczna Zojeczka teraz widzę ją w całej okazałości.Zakochałam się w niej jeszcze bardziej.Nie umiem wyrazić mojego wrażenia słowami.Dzięki funieczko za fotki.DOBRANOC

Posted

Cioteczki z bazarku na Punię i Lorkę uzbierałam (jeśli jeszcze wszyscy wpłacą ;)) 158 zł.
Zapłaciłam transport za Punię 123 zł, zostało mi niewiele bo 35 zł :shake: Nie wiem jeszcze jak będzie ze zwrotem ze skarpety dla Owieczki, na pewno połowę dostanie. Soema napisała mi, że stali deklarowicze mają 100 % zwrotu, ja zgłaszałam sunię ale deklarowiczką jestem dopiero miesiąc, więc nie wiem czy mi przysługuje ten zwrot. Głupio mi było już się tak dopytywać :roll:. Niebawem mam zamiar znowu wystawić bazarek, może parę groszy wpadnie. Gdyby dostała 100 % mogłabym te 35 zł przeznaczyć na potrzeby Zojki. Muszę jeszcze zapytać Owieczki, czy tam jeszcze jakieś inne długi nie zostały po Lorce i Puni?
20 zł, które zapłaciłam przy wykupie Zojki ze schroniska będzie już moim kosztem.
Jednak musimy ustalić na czym stoimy :). Doba hotelikowania Zojki kosztuje 10 zł. Odrobaczenie 11 zł. Sterylka 150 zł. O transporcie nawet na razie nie myślę, bo już mnie głowa boli ;)

Ach, i jeszcze zapomniałam dodać, że na koncie mam 112 zł, które mi zostały po zbiórkach na Punię i Lorkę, czyli ogólnie mam na swoim koncie 147 zł :) Jednak z tego muszę mieć pieniądze na sterylkę Puni.

Posted

Koszt odrobaczania 11 zł Dolpac .
Trzeba podac jej koniecznie Frontline lub Fiprex .Zdecydujcie szybko i trzeba kupić ,
Nastepnie za tydz ,wet proponuje wirusówki 30 zł i za tydzień sterylka ,
Jaka wasza decyzja ?

Posted

funia napisał(a):
Koszt odrobaczania 11 zł Dolpac .
Trzeba podac jej koniecznie Frontline lub Fiprex .Zdecydujcie szybko i trzeba kupić ,
Nastepnie za tydz ,wet proponuje wirusówki 30 zł i za tydzień sterylka ,
Jaka wasza decyzja ?

Nie wiem sama. Myślę, że tutaj może pani Gabrysia pomoże nam podjąć decyzję.

Posted

dusje napisał(a):
Funia :lol: proponowalabym odwrotna kolejnosc - sterylka i dopiero wirusowki.

Wirusówki najlepiej już u siebie w domu u Gabrysi, kiedy sunia wydobrzeje porządnie po sterylce.
Więc za tydzień zrobimy sterylkę, chyba trzeba odczekać tydzień od odrobaczenia?

Posted

gabrisia1 napisał(a):
W jaki sposób mam Wam pomóc podjąć decyzję?

Gabrisiu chodzi mi o to czy wspomożesz nas troszkę finansowo? Bo każdy dzień suni w hoteliku to koszty dla nas, wirusówki to też koszty, sterylka rownież.

Posted

dusje napisał(a):
Czy ktos ma kontakt tel z Magda? Wypadaloby sie wywiedziec,czy przypadkiem Jej TZ nie wybiera sie do Wwy :cool3:

Mam jej numer, zadzwonię jutro.

Posted

gabrisia1 napisał(a):
O co chodzi z tymi wirusówkami.

Gabrysiu wirusówki to taka skrócona dogomaniacka nazwa szczepień psa przeciwko chorobom wirusowym ,Czyli to co kazdy psiak powinien mieć w kalendarzu swoich co rocznych szczepień .;)

Posted

gabrisia1 napisał(a):
Wspomogę finansowo, ale jak mam to zrobić i o jaką sumę chodzi?

Bardzo dziękuję. A jeśli chodzi o sumę, to już od pani zależy :) Tak jak pisałam każdy dzień w hoteliku to 10 zł, odrobaczenie, środek na kleszcze, sterylka 150 (już po zniżce, bo mormalnie kosztuje u nas ok 200), potem jeszcze transport. Będziemy starały się załatwić go jak najtaniej :) Tak więc w sumie trochę się uzbiera. Jesli chciałaby pani nas trochę wspomóc, to będziemy wdzięczne, a jaka suma to już pani zdecyduje. Dla nas każdy grosz się liczy, ponieważ mamy jeszcze inne psiaki, którym chcemy pomóc :)
Jak to zrobić? Przesłać na konto :) Jeśli pani będzie chciała, prześlemy nr konta :)