Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tutaj jeszcze jedno zdjęcie rudaska :)

Ta sunia bardzo lezy nam na sercu, ale zdaję sobie sprawę, że jest mało adopcyjna :-(
Sunia ma chora nóżkę, kuleje. Zamierzamy z Funią założyć jej wątek, ona jest przekochana i strasznie lgnie do człowieka.. Ale wstawię jej zdjęcie, to ta druga z prawej. Jest najmniejsza w boksie, potrącana przez inne suki :shake:

• Replies 714
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ta lezaca na sercu przypomina moja gdynska Zabunie a obecnie Tosienke.Nie mam pojecia dlaczego do gory nogami :evil_lol:Fota jeszcze ze schroniska

EDIT: Image shack zachorowal i wszystkie foty na razie w takiej opcji jak ponizej :evil_lol::lol:

Posted

Gabisiu Zajka daje się głaskać do woli .Dzisiaj zrobiła ładną kupę .Apetyt jest ale tylko na jedzenie mokre i gotowane .
Spróbuje zaraz załozyć jej obróżkę .
Na razie .

Posted

gabrisia1 napisał(a):
Szkoda mi tych piesków ale ja czekam tylko na Zojeczkę.POZDRAWIAM

Bardzo się cieszę, że jesteś taka zdecydowana, dziękuję Ci z całego serca :loveu:

Posted

[quote name='dusje']Ta lezaca na sercu przypomina moja gdynska Zabunie a obecnie Tosienke.Nie mam pojecia dlaczego do gory nogami :evil_lol:Fota jeszcze ze schroniska

EDIT: Image shack zachorowal i wszystkie foty na razie w takiej opcji jak ponizej :evil_lol::lol:

Faktycznie, jak jej siostra ;)
To ta Twoja Tosia?

Posted

Bardzo się cieszę z postępów Zojki; będzie dobrze:)

Tam w tym ostanim boksie jest jeszcze jedna mała suczka, ale bardzo rzadko wychodzi.
Tej suni, która siedzi na budzie nie mam na zdjęciach.
A Nuka z mojego podpisu jest najdłuzej w tym boksie.
W ubiegłym roku zabrałam jej większą koleżankę Neskę - obie pamiętają dawne, złe czasy...
To Neska - marzyłam ponad 2 lata, zeby zobazcyc ją na wolności
http://www.dogomania.pl/threads/188867-NESKA-czyli-PRĘGOWANA-AKITA-MIX-)-JUŻ-W-SWOIM-DOMKU

Posted

Właśnie ta sunia co rzadko wychodzi mnie nurtuje...
Powiedz Tolu, którą byś polecała do wyjazdu? Ja sama nie chcę decydować, to takie trudne... :shake:

Neska śliczna, Twoje marzenie się spełniło :)

Posted

[quote name='handzia']Właśnie ta sunia co rzadko wychodzi mnie nurtuje...
Powiedz Tolu, którą byś polecała do wyjazdu? Ja sama nie chcę decydować, to takie trudne... :shake:

Wiem, bo sama niejednokrotnie mam ten dylemat; decydujemy przeciez niejednokrotnie o "być lub nie być" psa...
Ja za kazdym razem bardzo to przezywam.
Najlepiej chyba zdecydowac się na okreslone kryterium - tym razem dajemy szansę najstarszej? najbardziej potrzebującej(ciężarna, wychudzona)? tej z najdłuzszym stazem w schronie?, najbrzydszej?, najbardziej adopcyjnej...
Wszystkie czekają, wszystkie zasługują na dom, ale tylko jedna go dostanie...
Myslę, ze Owieczka powinna miec decydujacy głos, bo to Ona będzie opiekowac się sunią/piesiem, moze przy któryms mocniej bije Jej serce...

Ja najczęsciej myslę o tej białej w typie parówki; nie jest urodziwa, dożywocie w schronie pewne.
No i o Nuce.
Moze kiedyś sie uda.

Jest jeszcze taka mała suczka, Kropka - bardzo długo w schronisku

Rudas

Mała sunia z takim trochę pekińczykowatym pysiem

Posted

Marzy mi się pomoc wiekszej suni , ale nie wiem jak to bedzie, to tylko moje marzenia, bo większa suka to wiekszy wydatek, a z pieniędzmi jakos krucho...
Fanta i Figa trafiły do schroniska jako szczeniaki, potem zostały przeniesione do boksu ogólnego. Jednej juz chyba nie ma w schronie - druga została. Widziałam prwie rok jak rosły, czekały...
Obserwuję, jak z żywych, radosnych suczek stają się smutne, tracą nadzieję:-(
Fanta i Figa

Posted

Z ostatniej chwili - zadzwoniła do mnie Pani z jednej z podzamojskich wsi - przybłąkała się w pobliże jej domu mała suczka ze sczeniakiem; Pani ma juz 2 psy, jest skłonna zostawic szczeniaka, ale prosi o pomoc dla mamusi.
Suczki śpią pod bramą.
Obiecała dzisiaj wysłac zdjęcie.

Posted

Bardzo podobna do Deksterka i Lusi, które też wegetowały w zamojskim schronie, a teraz Lusia już rządzi we własnym domu, a Dexter szykuje się do podróży do własnego domku!

Martuś to Nuka nadal jest w schronisku? Jeśli tak, to czy ma swój watek? Zaczęłabym dla niej szukać domowego, darmowego tymczasu,takie schroniskowe weteranki najbardziej zasługują na naszą pomoc!

Posted

:multi:
Zojka jest cudna:loveu::loveu:
Widziałam ją w schronie tylko z daleka.

agusiazet napisał(a):
Martuś to Nuka nadal jest w schronisku? Jeśli tak, to czy ma swój watek? Zaczęłabym dla niej szukać domowego, darmowego tymczasu,takie schroniskowe weteranki najbardziej zasługują na naszą pomoc!

Nuka nie ma swojego watku, chociaz mam duzo zdjęć.
Aga - moze załozysz, masz szczęsliwa rekę, Lili tak szybko znalazła dom.
Zdjęcia bezdomnej suni wrzucam na zamojski.

Posted

Było mi miło dzisiaj porozmawiać z Gabrisią ;).
Super Pani szykuje się naszej bidulce .:loveu:
Zojka lepiej ,co dzień mały kroczek do przodu .
Priorytet oswajac ją ze smycza .Gabrisia mieszka w bloku nie da rady w inny sposób jej wyprowadzać ....:shake:
Plan podstawowy oswojenie z obrożą i smycza a w efekcie końcowym nauka chodzenia na smyczy .

Posted

agusiazet napisał(a):
To Nuka jest w schronie, czy jej nie ma?

Jest w schronie, widziała ją handzia jak zabierała Zojkę i zrobiła zdjęcia.