Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zbynio właśnie zaczyna nieśmiałe zabawy z Dropsem :lol: tzn Drops zaczyna a ja póki co chłopaków niestety muszę stopować bo Drops może mu szwy rozwalić :cry: a szkoda bo fajnie jakby się bawili ze sobą :lol:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wilczy zew napisał(a):
Zbynio już nie ma zapędów do Dropsa?

dzisiaj Drops własił na Zbynia :lol: ale to u niego norma - włazi łapami na kark i stoi i się chłopaki mierzą który mocniejszy :lol: zawsze się to kończy zabawą z psiakami które mam w domu, bo z takimi obcymi na zewnątrz niekoniecznie - zależy od tego drugiego - Drops jest dziwak kozak :lol: do kazdego się stawia i jak pies mu ustąpi to jest zabawa, a jak pies nie ustąpi tylko się postawi to Drops spyla do mamci pod spódnicę :D

Posted

Witajcie cioteczki! Nie było mnie kilka dni a tutaj tyle się dzieje. Njważniejsze, że Zbynio ma się coraz lepiej i dogaduje się z resztą sfory - wiedziałam, że jak trafi do Wasi to będzie już tylko lepiej!

Posted

aaa bo nuda pani nuda :D pogoda brzydka to zdjęć fajnych się nie da zrobić, Zbynia muszę teraz non stop pilnować bo szyjka się goi na całego i swędzi - chyba mu skarpetkę założę na to łapsko drapiące - ogólnie bardzo by mu się kapiel przydała :roll: cwaniak jest i jak koń robi - wchodzi mi pod krzesło i się drapie po grzbiecie :lol: tzn konie mi pod krzesło nie wchodzą :lol: ale sposób podobny

Posted

[quote name='malawaszka']aaa bo nuda pani nuda :D pogoda brzydka to zdjęć fajnych się nie da zrobić, Zbynia muszę teraz non stop pilnować bo szyjka się goi na całego i swędzi - chyba mu skarpetkę założę na to łapsko drapiące - ogólnie bardzo by mu się kapiel przydała :roll: cwaniak jest i jak koń robi - wchodzi mi pod krzesło i się drapie po grzbiecie :lol: tzn konie mi pod krzesło nie wchodzą :lol: ale sposób podobny

Ale w domu konie trzymasz? :p

Posted

malawaszka napisał(a):
aaa bo nuda pani nuda :D pogoda brzydka to zdjęć fajnych się nie da zrobić, Zbynia muszę teraz non stop pilnować bo szyjka się goi na całego i swędzi - chyba mu skarpetkę założę na to łapsko drapiące - ogólnie bardzo by mu się kapiel przydała :roll: cwaniak jest i jak koń robi - wchodzi mi pod krzesło i się drapie po grzbiecie :lol: tzn konie mi pod krzesło nie wchodzą :lol: ale sposób podobny

Może mi się wydaje, ale Zbynio może się okazać psem, który lubi kąpiele. Jak brałam prysznic, zaglądał z ciekawością do wanny, lizał mnie po ramieniu - miałam wrażenie, że chętnie by do wanny wskoczył ;).

Posted

AniaGucio napisał(a):
Może mi się wydaje, ale Zbynio może się okazać psem, który lubi kąpiele. Jak brałam prysznic, zaglądał z ciekawością do wanny, lizał mnie po ramieniu - miałam wrażenie, że chętnie by do wanny wskoczył ;).

Moja Sadie też lubi jak ja się kąpie.. i na tym koniec, bo jej tykać nie wolno.

Posted

wpadłam tu przypadkiem, i widzę znajome "twarze" :) Ktokolwiek nazywa Dorotę nieuczciwym hodowcą ma chyba nie po kolei. Moja droga rób swoje i nie oglądaj się za siebie... ;)
Jak tam bródka, dalej swędzi? :)

Posted

bródka nie swędzi - swędzi szyja, swędzą plecki, kąpieli się chłopak domaga a tu nie wolno...

w ogóle to od wczoraj Zbynio przemawia - widać, że przemawianie go boli - nie wiem czy to naciągnieta skóra czy coś jeszcze ma wewnątrz poobijane - generalnie wokal ma okropny i zaczyna go używać jak coś chce :lol: jak chce jeść - teraz np zgłodniał i mi to powiedział ochryple, no co było robić, trzeba było dać - chłopak szczupły to mu się należy, ale wczoraj to powiedział mi jak mu się na dwór chciało - sprytny psiak z niego, tulić się lubi, zabawkami się bawi, dzieci mu nie wadzą, ale po tym jak mnie użarł w pierwszy dzień to nie wiem czy do domu z dziećmi bym go dała - jeszcze się badamy, tamto póki co to był incydent po narkozie więc wierzyć chcę, ze się nie powtórzy - na pewno już mu przeszło molestowanie dziewczynek - Pepa go goni już z daleka od siebie to się oduczył

Posted

póki co to był jednorazowy wyskok i to w pierwszy dzień jak mały był dopiero co wybudzony po narkozie więc mu się w główce potentegowało ;)

a teraz jest super - przynosi mi zabawkę :lol:

Posted

EE tam , w trakcie wybudzania miał prawo użreć. A poza tym może doszło do niego ,że stracił klejnoty rodzinne , więc się odwdzięczył chłopak :evil_lol:

Posted

no też tak myślę :lol: Saga jak się wybudzała też nas nastraszyła bo w pewnym momencie na wpół przytomna wyszczerzyła zębiska i warknęła srogo - aż dostała kaganiec na dziób :lol: a normalnie mogę z nią wszystko robić

Posted

malawaszka napisał(a):
no też tak myślę :lol: Saga jak się wybudzała też nas nastraszyła bo w pewnym momencie na wpół przytomna wyszczerzyła zębiska i warknęła srogo - aż dostała kaganiec na dziób :lol: a normalnie mogę z nią wszystko robić

To normalne. Ja zawsze nakładam swoim psom kaganiec przy wybudzaniu, bo często się zdarza, że zębami kłapią. One tego nie kontrolują. To jest odruch bezwarunkowy.

Posted

karina1002 napisał(a):
To normalne. Ja zawsze nakładam swoim psom kaganiec przy wybudzaniu, bo często się zdarza, że zębami kłapią. One tego nie kontrolują. To jest odruch bezwarunkowy.

Moj kozobrody rowniez przy wybudzaniu chcial mord w klinice zrobic na mnie i wetach, a na codzien jest cud miod orzeszki i pozwala dzieciom zrobic ze soba wszystko :loveu:
Przetestujcie go jak juz szyja sie zagoi. I wiadomo, jak domek bedzie odpowiedzialny to nie pozwoli potencjalnym dzieciom juz pierwszego dnia zrobic wszystko z psem. A i Zbynio jak juz poczuje ze ludzkie stado jest "jego" to bedzie inaczej na to reagowal :multi:

Ja tylko podczytuje watek - dodam, ze bardzo ciesze sie iz psiak jest u Ciebie malawaszko, lepiej nie mogl trafic chyba ;)

Posted

wolę jednak dla niego dom bez dzieci - to jest bardzo fajny psiak dopóki się czegoś mu nie zabrania albo nie wymaga - dziś znowu na mnie warknął jak złapałam za szelki jak gonił mi kota - powędrował do klatki za to... bardzo nie lubię jak pies tak robi - tak normalnie jest super wesołek i przytulak, przynosi zabawki, lubi się głasiać, buziaki daje, ale to warkotanie to taka łyżka dziegciu - no ale zobaczymy jak dalej będzie, on swoje przeszedł, dopiero niedawno przestało go boleć, goi się cudnie, z Dropsem to już takie zabawy odchodzą, że miło popatrzeć jak chłopaki szaleją

a tak się bawi i widać, że pięknie szrama wygląda