Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no to Zbynio ciut lepiej bo najpierw warczy, ale krótko i jak się zlekceważy to potem jak już gryzie to... gryzie i nie owija w bawełnę :roll:
ale i tak jest fajnym psem, tylko potrzeba mu czasu i mądrych ludzi

Posted

Poker napisał(a):
to masz teraz miniaturkę Lady. :roll:
Moje udko pozostawia jeszcze wiele do życzenia. Ona gryzła bez ostrzeżenia.:mad:

A co zrobiłaś, żeby przestała? Ja Lolce szwy wyjęłam bez problemu, mała leżała i było jej chyba nawet przyjemnie, ale, że w przyrodzie nic nie ginie mam pod opieką Szafranka, który ma charakter po Zbyniu bo jest kochany dopóki wszystko jest po jego myśli, jak nie, to gryziemy.

Posted

malawaszka napisał(a):
no to Zbynio ciut lepiej bo najpierw warczy, ale krótko i jak się zlekceważy to potem jak już gryzie to... gryzie i nie owija w bawełnę :roll:
ale i tak jest fajnym psem, tylko potrzeba mu czasu i mądrych ludzi

Waszka, probowalas go troche uczyc grzecznosci? Na przyklad miska i smakolyk - jak zasluzy, wykona polecenie "siad" lub "łapa". Takich sztuczek jest na pewno sporo. Tak mi kiedys podpowiadano, bo sama mam doswiadczenie z psami glownie cudzymi i grzecznymi. :)
Psiak jest twardziel i ma charakterek. Bylam pelna podziwu, jak dobrze znosi podroz mimo rany, zmieniajacych sie osob i warunkow. Tez mi ostrzegawczo mruknal, gdy chcialam go zdjac z siedzenia, gdzie sobie spacerowal zamiast lezec i nie reagowal na zachety do zejscia. I widze, ze slusznie mu ustapilam. :evil_lol:
Natomiast przy wysiadaniu, wsiadaniu itp. bardzo grzecznie sie dawal brac na rączki.

Posted

ja go uczę - pomalutku, nie ma nic za darmo, uczymy się też szczotki, codziennie mu pokazuję maszynkę i włączam na chwilę :lol:

a to całe szczęście własnie, że on nie protestuje przy podnoszeniu na ręce - to jest ogromny plus przy nim bo jak się próbuje wymknąć to za szelki go złapać nie można i przytrzymać bo gryzie, ale wziąć na ręce można

Posted

wilczy zew napisał(a):
musi zacząć ufać ludziom,jemu trzeba mądrego ludzia

jest coraz fajniejszy i coraz bardziej się lubimy - będzie dobrze :lol: pomalutku i wyjdzie na prostą - on musiał też mieć nieciekawe życie, ale bawić się potrafi, wyluzować też się potrafi - Drops mu pomaga - tłuką się całymi dniami :lol: