Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mogłoby byc tak ??

Świety Augustyn mawiał – kup sobie psa , to jedyny sposób żeby nabyc miłosc za pieniądze. Są jednak lepsze sposoby nabywania miłosci – darmowe. Wystarczy spojrzec w wierne oczy które będą wpatrzone w Ciebie na zawsze. Przytulic się do ciepłego futerka – które ogrzeje Cię w chłodne dni. Poczuc zapach ukochanego psa który ukoi Cię w trudnych chwilach. Wystarczy otworzyc swoje serce na kogoś kto potrzebuje miłosci bardziej niż Ty. Wystarczy poznac Zbynia – a Twój świat już nigdy nie będzie taki sam.
Zbynio jest młodym wesołym pieskiem. To zwierzątko o którym można powiedziec – ale fajny pies. Bo Zbynio jest fajnym psem. Ma za sobą trudne chwile , bezdomnośc , ogromną ranę na szyi po pogryzieniu przez innego psa ( w tym momencie już ładnie zagojoną ) , samotne dni spędzone w bólu. Ale on o tym nie chce pamiętać. Chce cieszyc się życiem , bawic się , spędzac czas z ludzmi. Jest pogodny , zaczepny , towarzyski. Takiego kumpla chciałby mieć każdy z nas. Z takim można zdobyc cały świat. To „ kropka nad i „ w szczęśliwych chwilach i ciepłe wsparcie w trudnych momentach. W zamian Zbynio chciałby abyś spełnił jego marzenia. O ciepłym domu , przytulnym kącie do spania i pełnej miseczce. To tak niewiele a sprawi że jego życie będzie lepsze a Twoje życie będzie prawdziwie pełne.
Zbynio ma ok. 5 lat. To mały twardziel, który nie pozwoli sobie w kaszę dmuchać - nie lubi przymusu, ale wystarczy zdobyć jego zaufanie i życie z nim jest bardzo fajne, jak się już do niego dotrze to jest posłuszny, ale musi sam chcieć wykonywać polecenia - czyli podstawa to zaufanie i odpowiednia motywacja - bez przymusi fizycznego, bo tego Zbynio nie lubi. Może zamieszkać z innymi psami, z kotami też, ale lubi je pogonić - wszystko zależy od kota - jak będzie się bał to Zbynio będzie mu dokuczał. Ładnie chodzi na smyczy, jeździ samochodem. Raczej dom bez małych dzieci. Lubi się bawić zabawkami, nie brudzi i nie niszczy w domu.
Wykastrowany.
Przebywa w domu tymczasowym na Śląsku i bardzo czeka na swojego nowego Pana. Kontakt w sprawie Zbynia :[email protected]
608 464 683

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ładnie, ale... :lol: Zbynio ma więcej niż 2-3 lata - napisz około 5

trzeba napisać więcej o charakterze, żeby ktoś nie pomyślał, ze to taka przytulanka pierdołkowata - to mały twardziel, który nie pozwoli sobie w kaszę dmuchać - nie lubi przymusu, ale wystarczy zdobyć jego zaufanie i życie z nim jest bardzo fajne, jak się już do niego dotrze to jest posłuszny, ale musi sam chcieć wykonywać polecenia - czyli podstawa to zaufanie i odpowiednia motywacja - bez przymusi fizycznego, bo tego Zbynio nie lubi. Może zamieszkać z innymi psami, z kotami też, ale lubi je pogonić - wszystko zależy od kota - jak będzie się bał to Zbynio będzie mu dokuczał. Ładnie chodzi na smyczy, jeździ samochodem. Raczej dom bez małych dzieci. Lubi się bawić zabawkami, nie brudzi i nie niszczy w domu.
Wykastrowany.

Posted

wiem wiem ze trzeba , nie chcialam pisac bo nie wiedzialam co :) ale zaraz poprawię

Edit: wkleiłam poprostu Twój opis Zbynia do tekstu bo najlepiej go oddaje - może byc ??

Posted

wilczy zew napisał(a):
jak zniósł wyjmowanie szwu

wzięłam go na kolana, najpierw miziałam i miziałam i próbowałam tam pooglądać i pomacać - widać było, że to miejsce go boli bo się kręcił, momentami powarkiwał, a normalnie mogę mu wszystko dotykać - jak nie boli, ale wzięłam nożyczki i ciachnęłam nić i wyjęłam szew - nie było protestów zębowych :lol:

Posted

teraz zdejmowanie szwów - to będzie zabawa bo chciałam mu sama wyjąć po jednym stopniowo, ale nie da tak łatwo :lol: to jest taka właśnie słodka cholera :lol: potrzebny mu domek taki jak dla Lady

Posted

no własnie kurcze jedzeniem, żółciowe rzyganie mnie nie przeraża bo moje tak robią jak są głodne czasem, a Zbynio dzisiaj i wczoraj zwrócił jedzenie - wczoraj nie wiedziałam kto bo nie przyłapałam zadnego, ale dziś już wiem, ze to Zbynio bo się powtórzyło - podałam mu wczoraj rano tabletkę na robale - może od niej...

Posted

ale wczoraj dostał tabletkę i dziś wymiotował? kurczę to dużo czasu, bo moja po tabletach wymiotuje, dlatego dostaje krople ale nie na drugi dzień...

Posted

w sumie było do przewidzenia że go obserwujesz :D może to było jednak po tabletce i się nie powtórzy, lecz jeśli nie chcesz mieć takich wypadków znowu to nie dawaj tabletek na odrobaczenie, ja już testowałam prawie wszystkie, różnych firm i to samo się działo, a po kroplach nic :)

Posted

malawaszka napisał(a):
nie - na to szans nie ma :lol: każdy rąbie swoją michę a Zbynio dostaje jeść w klatce

no to mam nadzieje ze to takie przyjsciowe tylko;)