lilo Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Mogłoby byc tak ?? Świety Augustyn mawiał – kup sobie psa , to jedyny sposób żeby nabyc miłosc za pieniądze. Są jednak lepsze sposoby nabywania miłosci – darmowe. Wystarczy spojrzec w wierne oczy które będą wpatrzone w Ciebie na zawsze. Przytulic się do ciepłego futerka – które ogrzeje Cię w chłodne dni. Poczuc zapach ukochanego psa który ukoi Cię w trudnych chwilach. Wystarczy otworzyc swoje serce na kogoś kto potrzebuje miłosci bardziej niż Ty. Wystarczy poznac Zbynia – a Twój świat już nigdy nie będzie taki sam. Zbynio jest młodym wesołym pieskiem. To zwierzątko o którym można powiedziec – ale fajny pies. Bo Zbynio jest fajnym psem. Ma za sobą trudne chwile , bezdomnośc , ogromną ranę na szyi po pogryzieniu przez innego psa ( w tym momencie już ładnie zagojoną ) , samotne dni spędzone w bólu. Ale on o tym nie chce pamiętać. Chce cieszyc się życiem , bawic się , spędzac czas z ludzmi. Jest pogodny , zaczepny , towarzyski. Takiego kumpla chciałby mieć każdy z nas. Z takim można zdobyc cały świat. To „ kropka nad i „ w szczęśliwych chwilach i ciepłe wsparcie w trudnych momentach. W zamian Zbynio chciałby abyś spełnił jego marzenia. O ciepłym domu , przytulnym kącie do spania i pełnej miseczce. To tak niewiele a sprawi że jego życie będzie lepsze a Twoje życie będzie prawdziwie pełne. Zbynio ma ok. 5 lat. To mały twardziel, który nie pozwoli sobie w kaszę dmuchać - nie lubi przymusu, ale wystarczy zdobyć jego zaufanie i życie z nim jest bardzo fajne, jak się już do niego dotrze to jest posłuszny, ale musi sam chcieć wykonywać polecenia - czyli podstawa to zaufanie i odpowiednia motywacja - bez przymusi fizycznego, bo tego Zbynio nie lubi. Może zamieszkać z innymi psami, z kotami też, ale lubi je pogonić - wszystko zależy od kota - jak będzie się bał to Zbynio będzie mu dokuczał. Ładnie chodzi na smyczy, jeździ samochodem. Raczej dom bez małych dzieci. Lubi się bawić zabawkami, nie brudzi i nie niszczy w domu. Wykastrowany. Przebywa w domu tymczasowym na Śląsku i bardzo czeka na swojego nowego Pana. Kontakt w sprawie Zbynia :[email protected] 608 464 683 Quote
malawaszka Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 ładnie, ale... :lol: Zbynio ma więcej niż 2-3 lata - napisz około 5 trzeba napisać więcej o charakterze, żeby ktoś nie pomyślał, ze to taka przytulanka pierdołkowata - to mały twardziel, który nie pozwoli sobie w kaszę dmuchać - nie lubi przymusu, ale wystarczy zdobyć jego zaufanie i życie z nim jest bardzo fajne, jak się już do niego dotrze to jest posłuszny, ale musi sam chcieć wykonywać polecenia - czyli podstawa to zaufanie i odpowiednia motywacja - bez przymusi fizycznego, bo tego Zbynio nie lubi. Może zamieszkać z innymi psami, z kotami też, ale lubi je pogonić - wszystko zależy od kota - jak będzie się bał to Zbynio będzie mu dokuczał. Ładnie chodzi na smyczy, jeździ samochodem. Raczej dom bez małych dzieci. Lubi się bawić zabawkami, nie brudzi i nie niszczy w domu. Wykastrowany. Quote
malawaszka Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 a wczoraj musiałam Zbyniowi wyjąć jeden szew bo zaczęła mu się robić bania w jego okolicy - wyjęłam, i bania zmalała - oby nie wróciła Quote
malawaszka Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 zerduszko napisał(a):A wyje? :lol: No i zdrowy, nie? tfu tfu odpukać, chyba wyjcem nie jest :lol: zdrowy, będzie zaszczepiony lada dzień bo on przecież nic nie ma :roll: Quote
lilo Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 wiem wiem ze trzeba , nie chcialam pisac bo nie wiedzialam co :) ale zaraz poprawię Edit: wkleiłam poprostu Twój opis Zbynia do tekstu bo najlepiej go oddaje - może byc ?? Quote
malawaszka Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 wilczy zew napisał(a):jak zniósł wyjmowanie szwu wzięłam go na kolana, najpierw miziałam i miziałam i próbowałam tam pooglądać i pomacać - widać było, że to miejsce go boli bo się kręcił, momentami powarkiwał, a normalnie mogę mu wszystko dotykać - jak nie boli, ale wzięłam nożyczki i ciachnęłam nić i wyjęłam szew - nie było protestów zębowych :lol: Quote
Poker Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 czyli zagoiło się jak na psie. Śliczny łobuz, bo on wygląda na słodką cholerę. Quote
malawaszka Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 teraz zdejmowanie szwów - to będzie zabawa bo chciałam mu sama wyjąć po jednym stopniowo, ale nie da tak łatwo :lol: to jest taka właśnie słodka cholera :lol: potrzebny mu domek taki jak dla Lady Quote
Poker Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 czyli rządziciel całym pysiem.Trzeba by domek Lady sklonować. Quote
malawaszka Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Zbynio dziś wymiotował, mam nadzieję, że to jakaś chwilowa niedyspozycja :roll: Quote
malawaszka Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 no własnie kurcze jedzeniem, żółciowe rzyganie mnie nie przeraża bo moje tak robią jak są głodne czasem, a Zbynio dzisiaj i wczoraj zwrócił jedzenie - wczoraj nie wiedziałam kto bo nie przyłapałam zadnego, ale dziś już wiem, ze to Zbynio bo się powtórzyło - podałam mu wczoraj rano tabletkę na robale - może od niej... Quote
Rumi. Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 ale wczoraj dostał tabletkę i dziś wymiotował? kurczę to dużo czasu, bo moja po tabletach wymiotuje, dlatego dostaje krople ale nie na drugi dzień... Quote
Rumi. Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 to dużo.... moja po prostu nie przyswaja tylko zwraca i to tylko raz... poobserwuj go może już to się nie zdarzy Quote
malawaszka Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 obserwuję stale :lol: nie wiem czy to tabletka czy cos innego, wesoły jest, kolacje zjadł i póki co nie zwracał Quote
Rumi. Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 w sumie było do przewidzenia że go obserwujesz :D może to było jednak po tabletce i się nie powtórzy, lecz jeśli nie chcesz mieć takich wypadków znowu to nie dawaj tabletek na odrobaczenie, ja już testowałam prawie wszystkie, różnych firm i to samo się działo, a po kroplach nic :) Quote
Saththa Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Hmmm a moze zjadł za dużo... nie podkradł komuś? Quote
malawaszka Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 nie - na to szans nie ma :lol: każdy rąbie swoją michę a Zbynio dostaje jeść w klatce Quote
Saththa Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 malawaszka napisał(a):nie - na to szans nie ma :lol: każdy rąbie swoją michę a Zbynio dostaje jeść w klatce no to mam nadzieje ze to takie przyjsciowe tylko;) Quote
malawaszka Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 oj ja też bo nie bardzo mam ochotę na jakieś chorowania teraz :/ Quote
Recommended Posts