Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jambi napisał(a):
wychodzi na to, że to niezwykle mądry pies jest :) nie zadowala się jakimś tam perzem... a swoją drogą, perz jest nieszkodliwy? :hmmmm:

perz też jest zdrowy dla psów - dla nas to chwast, ale dla nich dobry

Poker wysyłam na pw - dziękuję

Posted

farmerka63 napisał(a):
Kurde...no nie wpadłam na to , że można obniżyć koszty utrzymania stada futer, posyłając to tałatajstwo chociażby NA SZCZAW ...bo trawę to u nasz krowy wsuwają :D

naszego nie trawą ale perzem żywimy,pasie się aż miło :lol:

Posted

emdziolek napisał(a):
wśród buldożków??

Co za bzdury !
To wszystko co tam sie działo to jedno wielkie kłamsto i manipulacja ze strony hodowcy.
Tyle.

A dowody wstawiam w miare mozliwosci, wszelkie skany i tyle zdjec ile udało mi sie zrobic wiec prosze mi nie zarzucac braku dowodów.

Oj Emilia Emilia.... a nawet już zdążyłaś nas przeprosić za to co zrobiłaś nam ale przede wszystkim Całuskowi...

Ja ze swojej strony mogę oficjalnie ostrzec przed emdziołkiem - dziewczyna ma problemy z określeniem co jest prawdą a co fałszem, na każdym kroku kłamie, zarówno z psami jak i ze swoim osobistym życiem, chorobami itd.

coś masz pecha, że wiecznie wszyscy Twoich chłopaków/ narzeczonych biją... to już drugi albo trzeci przypadek.

Dziewczyna zapożycza się na pieniądze i nie spłaca długów, do tego moim skromnym zdaniem próbuje zawsze przy adopcjach psiaków "coś dla siebie wziąć". wiecznie są niejasności, choćby ostatnio - suka w ciąży, która uwaga uwaga "urodziła podczas 3 h nieobecnosci w domu maluchy i je zjadla bo Emilka ich nei znalazła" aborcyjnej nei chciala Emilka zrobić, bo to za dużo dla suni, ale rodzić suka mogła... jak na moje oko to suka nawet w ciąży nie była ;)

Ratuje psy tylko i wyłącznie dla poklasku, do tego wspiera pseudo - ostatnio kupiła sobie na pocieszenie bulgotka w kolorach Całuska z pseudo dając za niego 1200 zł.

GRATULUJE!

Prosiłabym nie obrażać mnie publicznie i nie insynuować, że jestem nieuczciwym hodowcą, chyba, że nieuczciwy hodowca ratuje po prostu psa ze swojej hodowli przed śmiercią, bo bliski śmierci był Całusek, który mieszkał z Emilią - doprowadziłaś go do tego stanu sama i jeszcze okłamywałaś nas co do tego, co powiedział i dał za leki mu wet, wet wiedział zupełnie co innego i na koniec pies ledwo żywy został odratowany i mieszka sobie z cudowną rodziną pod moim okiem w Poznaniu, tobie został dług do spłacenia ok 5 tys.

Emilka naciągneła nas - mieszkała u nas w mieszkaniu, my chcieliśy pomóc biednej dziewczynie więc opłacaliśmy za nią mieszkanie, pożyczyliśmy pieniądze itd. zostaliśmy na koniec zostawieni z zdemolowanym mieszkaniem i umierającym "dzieckiem z mojej hodowli" a Emilka zawinęła kitę i uciekła do Suwałk uważając, że sprawa jest zakończona.

AnkaG napisał(a):
hmm nick emdziolek kojarzy mi się z jakąś kaszanką na dogo ale ni w ząb nie pamiętam tematu.

Zależy o którą afere pytasz, było ich na prawdę dużo, jak pisałam wcześniej psa z mojej hodowli, którego miała na współwłasność doprowadziła do krytycznego stanu, Guccia oddała do schroniska, charta afgańskiego agresora bez szczepień sprowadziła do domu, który m.in. mnie pogryzł (bez uzgodnienia ze mną a mieszkała wtedy w moim mieszkaniu), widziała przyszłość ringową w buldogu angielskim, który w wieku 8 tyg miał ewdentnie przetrącony kręgosłup i gdyby nie moja interwencja to pewnie miała by teraz jeszcze anglika, suka, która była w ciąży ale nie była, oj było tego dużo, bylo....

Przepraszam, że się wcięła w wątek, ale wkurza mnie niemiłosierne fakt "dalszej działalności" Emilki i w dodatku próbowanie wyparcia się na nowo tego co zrobiła z Całusem. tego nie daruje. mam nadzieję, że więcej psów nie skrzywdzisz.
Dla tych co chcieliby uwierzyć, mogę przesłać wyniki badań Całuska (zwanego przez nią wolly) na pw, jak i zdjęcia po odebraniu i po rocznym mieszkaniu w nowym domku. Emilko ty też to dostałaś ale nadal bedziesz się wypierać ?

EDIT :

Emilia nadal ma profil na FB http://www.facebook.com/profile.php?id=100000094005479
oraz prowadzi wydarzenie innego psa na FB http://www.facebook.com/event.php?eid=205678719471919

Posted

mrowa23 napisał(a):
Oj Emilia Emilia.... a nawet już zdążyłaś nas przeprosić za to co zrobiłaś nam ale przede wszystkim Całuskowi...

Ja ze swojej strony mogę oficjalnie ostrzec przed emdziołkiem - dziewczyna ma problemy z określeniem co jest prawdą a co fałszem, na każdym kroku kłamie, zarówno z psami jak i ze swoim osobistym życiem, chorobami itd.

coś masz pecha, że wiecznie wszyscy Twoich chłopaków/ narzeczonych biją... to już drugi albo trzeci przypadek.

Dziewczyna zapożycza się na pieniądze i nie spłaca długów, do tego moim skromnym zdaniem próbuje zawsze przy adopcjach psiaków "coś dla siebie wziąć". wiecznie są niejasności, choćby ostatnio - suka w ciąży, która uwaga uwaga "urodziła podczas 3 h nieobecnosci w domu maluchy i je zjadla bo Emilka ich nei znalazła" aborcyjnej nei chciala Emilka zrobić, bo to za dużo dla suni, ale rodzić suka mogła... jak na moje oko to suka nawet w ciąży nie była ;)

Ratuje psy tylko i wyłącznie dla poklasku, do tego wspiera pseudo - ostatnio kupiła sobie na pocieszenie bulgotka w kolorach Całuska z pseudo dając za niego 1200 zł.

GRATULUJE!

Prosiłabym nie obrażać mnie publicznie i nie insynuować, że jestem nieuczciwym hodowcą, chyba, że nieuczciwy hodowca ratuje po prostu psa ze swojej hodowli przed śmiercią, bo bliski śmierci był Całusek, który mieszkał z Emilią - doprowadziłaś go do tego stanu sama i jeszcze okłamywałaś nas co do tego, co powiedział i dał za leki mu wet, wet wiedział zupełnie co innego i na koniec pies ledwo żywy został odratowany i mieszka sobie z cudowną rodziną pod moim okiem w Poznaniu, tobie został dług do spłacenia ok 5 tys.

Emilka naciągneła nas - mieszkała u nas w mieszkaniu, my chcieliśy pomóc biednej dziewczynie więc opłacaliśmy za nią mieszkanie, pożyczyliśmy pieniądze itd. zostaliśmy na koniec zostawieni z zdemolowanym mieszkaniem i umierającym "dzieckiem z mojej hodowli" a Emilka zawinęła kitę i uciekła do Suwałk uważając, że sprawa jest zakończona.

Zależy o którą afere pytasz, było ich na prawdę dużo, jak pisałam wcześniej psa z mojej hodowli, którego miała na współwłasność doprowadziła do krytycznego stanu, Guccia oddała do schroniska, charta afgańskiego agresora bez szczepień sprowadziła do domu, który m.in. mnie pogryzł (bez uzgodnienia ze mną a mieszkała wtedy w moim mieszkaniu), widziała przyszłość ringową w buldogu angielskim, który w wieku 8 tyg miał ewdentnie przetrącony kręgosłup i gdyby nie moja interwencja to pewnie miała by teraz jeszcze anglika, suka, która była w ciąży ale nie była, oj było tego dużo, bylo....

Przepraszam, że się wcięła w wątek, ale wkurza mnie niemiłosierne fakt "dalszej działalności" Emilki i w dodatku próbowanie wyparcia się na nowo tego co zrobiła z Całusem. tego nie daruje. mam nadzieję, że więcej psów nie skrzywdzisz.
Dla tych co chcieliby uwierzyć, mogę przesłać wyniki badań Całuska (zwanego przez nią wolly) na pw, jak i zdjęcia po odebraniu i po rocznym mieszkaniu w nowym domku. Emilko ty też to dostałaś ale nadal bedziesz się wypierać ?

EDIT :

Emilia nadal ma profil na FB http://www.facebook.com/profile.php?id=100000094005479
oraz prowadzi wydarzenie innego psa na FB http://www.facebook.com/event.php?eid=205678719471919

:eek2:

mrowa23... dzięki za Twojego posta...

w sumie, potwierdziłaś nasze przypuszczenia, ale dotąd były to przypuszczenia, domysły - przynajmniej w niektórych kwestiach, teraz mamy potwierdzenie z pierwszej ręki...

Emilio, bazujesz na zaufaniu ludzi, korzystasz z empatii i współczucia, które jest w ludziach, a którego Tobie brak, zastanów się dziewczyno czy warto, zastanów się co jest ważne, kłamstwo? nieuczciwość? chciwość? żerowanie na uczuciach ludzi i nieszczęściu zwierząt?

......

Posted

Czy nie czas zbanować dziewczynę? Nie powinno jej być w naszych szeregach.

Wpłaciłam na chłopaczka obiecane 40 zł w imieniu p.Magdy,mojej znajomej.

Posted

mnie się juz nawet nie chce tego komentować - profil na fb był usunięty, ale pojawił się z powrotem - mniejsza z tym - mam tylko nadzieję, ze więcej psów nie będzie "ratowała" - ale płonna to nadziela zdaje się

Posted

O kurde :mdleje: to chyba gorszy typ człowieka jest co od tego mu wisi, ktory przejdzie obok głodzonego psa... bo ten typ chce się jeszcze na tym dorobić... na nieszczęsciu psiego przyjaciela... :eek2::eek2:

A jak tam Zbynio?:lol:

Posted

Zbynio bardzo ładnie - przedłużyliśmy mu jeszcze antybiotyk bo przy samym uszku trochę się zrobiło dzisiaj wilgotne i boli, ale cała reszta jest suchutka i niebolesna - macałam :lol:

Posted

malawaszka napisał(a):
Zbynio bardzo ładnie - przedłużyliśmy mu jeszcze antybiotyk bo przy samym uszku trochę się zrobiło dzisiaj wilgotne i boli, ale cała reszta jest suchutka i niebolesna - macałam :lol:

Bardzo się ciesze ;)

Posted

No dokładnie:( tez tak uwazam.

Saththa napisał(a):
O kurde :mdleje: to chyba gorszy typ człowieka jest co od tego mu wisi, ktory przejdzie obok głodzonego psa... bo ten typ chce się jeszcze na tym dorobić... na nieszczęsciu psiego przyjaciela... :eek2::eek2:
:

Ja poznałam ja na poczatku maja br. znalzała domek gla Gai suczki husky. z Magda 79 miałysmy bardzo mało czasu bo zaledwie pare godzin na na podjecie decyzji czy Gaje dajemy, ale po kilku rozmowach stwierdziłysmy ze byłby to wielki błąd!! Emika wizyte przeprowadziła ekspresowo, powiedziała ze zna sie na ludziach i jak ktos jej mowi ze o psa bedzie dbał to dbał bedzie, ze ona mimo iz tej Pani nie zna daje sobie za nią reke uciać.
Pani ktora chciała husky mieszka w bloku suczka ok 5-6h zostawałaby sama, pania nie zraziło to ze gaja wyje piszczy gdy zostaje sama i demoluje wszytko!!Pani powiedziała ze jest dobrej mysli do tego jak dobrze pamietam ma 2 małych dzieci. ale Emilka uwazała ze to wspaniały domek i ogromna szansa dla pasa.
o domku dowiedziałysmy sie ok 21.00 a o 5 ranno emdziolek z kolezanka wyjezdzały do poznania po psa 7miesiecznego amstaffa willego ktoremy znalazły dom,http://www.dogomania.pl/threads/206947-Willy-7mies-szczeniak-amstaffa-do-PILNEJ-adopcji
dziewczyny miesiac czasu czekały na umowe i zdjecia dostały 1 zdj. nie wiadomo kiedy zrobione(proponuje poczytac watek williego)

z Nami Emilka umówiła sie tak ona z Pauliną jada do poznania, Paulina jedzie z nia ze wzgledu ze miały od nas dostac gaje i chciały 70zł do biletu.
ze swoich okolic wiozły tutaj jakiegos szczeniaka, a z poznania zabierały amstaffa, gai od nas nie dostały wiec wyszła afera ze sa teraz przez nas stratne, ze poszly cos zjesc i teraz im brakuje do biletu, ale dodam ze zamiast gai przywiozłam im do poznania malenką starowinke ze schroniska w jedrzejewie dla ktorej miałam dom ale nie miałam transportu, a Pani ktora chciała babcinke dała im 100zł wie o 30zł wiecej niz chciały, czyli na moje oko, wyszły na tym lepiej bo zamiast Gai i 70zł dostały babcinke i 100zł. sunie na szczescie bezpiecznie dowiozły do nowego domku za co im dziekuje.

co mnie jeszcze zaciekawiło, to to ze chciały jeszcze na gwałt jakiegos szczeniaka (moze dodatkowy pies to dodatkowa kasa do biletu??)
Emilia powiedziała mi tez ze ma doswiadczenie w szukaniu domów bo szuka ich od 8lat(wczesnie zaczeła jak widac) i ze jest w TOZie (chciałabym jakis dowod na to ze w nim jest)
nawyzywała nas od nieodpowiedzialnych i zagroziła ze tak tego nie zostwi bo obiecałysmy jej psa i kase a ona go nie dostała(ale dostała innego, nie wiem moze gaje chciała sprzedac roczna piekna husky do tego wtedy jeszcze niewysterylizowana a jak widze ja czesto interesuja rasowe psy??jak np. willy) i dziwne ze szuka psow tak daleko od suwałk, to u nich nie ma psów do adopcji??

Posted

czytam i skomentuje tylko tak ....kto bywa na dogo od lat to może pamięta jak się Emilii pod tyłkiem zapaliło to jedyny koment na jaki ją było stać to było hasło ........ PRZECIEŻ JA MAM TYLKO 16 lat !!! ....kto zna ją od kilku lat to powinien pamiętać ...Malawaszko , chyba pamiętasz tamtą sprawę

Posted

martaipieski napisał(a):
Emilia powiedziała mi tez ze ma doswiadczenie w szukaniu domów bo szuka ich od 8lat(wczesnie zaczeła jak widac) i ze jest w TOZie (chciałabym jakis dowod na to ze w nim jest)

8 lat ??? no biorąc pod uwage młody wiek naszej artystki faktycznie jest to nie do uwierzenia

mnie tylko dziwi, że mimo tylu niewyjaśnionych spraw, tylu dziwnych zdarzeń ona cały czas działa, cały czas jest...

padła sugestia bana - nie głupia jak sie wydaje, myślę jednak że ban na dogo nie załatwia sprawy, do tego dochodzi także prawdopodobnie podszywanie sie pod TOZ na marginesie - tez chce dowód) no i - wyłudzanie pieniędzy

Posted

tak tak ...teraz ma narzeczonego :roll: poprzedni po wypadku był rośliną :roll: a teraz jakiegoś jej zbiry pobiły ... nie no laska fantazje to ma ....

Emilia ....mamy nadal wypisywać ??

Posted

jak dostanie bana załozysobie inne konto i bedzie wyłudzała kase i ,,ratowała" psy pod innym nikiem:(:/
jesli ktos z czegos czerpie przyjemnosc nie wazne jaka to chyba nie rzuci tego od tak:(
my ratujac psa mamy staysfakcje ze sie go uratowało, nie wazne ile trzeba było włozyc wysiłku u kasy ale dla takich chwil warto zyc a ona skoro czerpie z tego pieniadze??

Edit: teraz ma narzeczonego pobitego z wybita szczęką

Posted

jambi napisał(a):
8 lat ??? no biorąc pod uwage młody wiek naszej artystki faktycznie jest to nie do uwierzenia

mnie tylko dziwi, że mimo tylu niewyjaśnionych spraw, tylu dziwnych zdarzeń ona cały czas działa, cały czas jest...

padła sugestia bana - nie głupia jak sie wydaje, myślę jednak że ban na dogo nie załatwia sprawy, do tego dochodzi także prawdopodobnie podszywanie sie pod TOZ na marginesie - tez chce dowód) no i - wyłudzanie pieniędzy

znikła na jakiś czas ..potem wróciła jak bumerang

Myślę ze powinny na Facebooku znaleźć się odpowiednie wpisy ...bo tam ludzie już dają się nabierać na jej piekne słówka

Posted

Wypraszam sobie teksty u wyłudzaniu pieniedzy !!

Takimi sprawami zajmuje sie policja dla Waszej wiadomosci.
Ja z psiej kasy nie tknełam ani grosza - rzeczywiście mój błąd ze dałam Paulinie doładowac to konto - kase dzisiaj przesłałam na konto malejwaszki.

Tak samo wypraszam sobie oskarżenia o sprzedaży psów - zniesławianiem tez zajmuje się policja.
Jak chcecie to wszyscy możemy sie spotkać w sądzie.
Bo wasze jakieś domysły i bujna wyobraźnia przestaje być zabawna.

Jak ktos nie wierzy w to że jestem w Tozie - moge podać nr do Pani Zosi która jest u nas w Suwałkach głównym inspektorem- moze potwierdzić.

Z innych spraw życai prywatnego nie zamierzam sie wam tłumaczyc, TZa sobie nie wymysliłam i mam w głęboki poważaniu co wy sobie myślicie i piszecie itp.

Z Dogo znikam , nie pokaze sie tu wiecej bo szkoda sobie tutaj nerwy psuć.

i przestańcie zaśmiecać wątek Farta vel Zibiego ten watek jest po to zaby mu znaleźć dom i mu pomóc a nie zeby komuś dupe obsmarowywac.

Jezeli macie cos do mnie to mnie zbanujcie a reszte spraw rozstrzygniemy w sądzie i wtedy zobaczymy jakie Wy wszystkie jestescie mądre.

Żegnam