Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 478
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzis stan b.z.; mała ciągle bardzo kaszle; był u niej wet ( bo pogoda fatalna i nie chciałam jej wozić)Jeśli stan nie poprawi sie do pon. robimy rtg płuc i badanie krwi; pocieszające jest że Neli ma apetyt
EMIR

Posted

Agnie Koty napisał(a):
a czy wet wykluczył ten cholerny kaszel kenelowy? dobrze chociaz, ze apetycik dopisuje, kurde, ona walczy. Tyle wycierpiała. ma dużą wolę życia ta dziewunia.

kaszel kennelowy żle leczony zaskutkował zapaleniem płuc, z którym teraz walczymy
EMIR

Posted

a tak czekałam na dobrą wiadomość, na szczęście dzień się jeszcze nie skończył. słyszałam wczoraj jak kaszle, coś okropnego:shake: . żeby miała chociaż trochę siły na zwalczenie tego co w niej siedzi, a tu nic. Moje kochane maleństwo:placz:

Posted

Zrobiliśmy wszystko, co w naszej mocy; musimy czekac aż przyroda zrobi swoje - tego dobrymi naszymi myslami nie da sie przyspieszyć!
Wierzcie w jej wyzdrowienie tak ja wierzy mycha i jak ja wierzę!
EMIR

Posted

mycha101 napisał(a):
I znowu czekamy na wieści.

Mała wstała dzis na powtanie i merdała zawzięcie ogonasem; kaszel niestety ciągle sie utrzymuje choc jego częstotliwość się nieco zmniejszyła;
ze względu na fatalna pogodę nie ma mowy o wynoszeniu jej na załatwianie potrzeb fizjologicznych = musi "robić" ma miejscu;
EMIR

Posted

:lol: Dziś te wieści są znacznie lepsze, jest i merdanie ogonkiem i kaszel troszkę rzadziej ją męczy, no przede wszystkim kaszel. Troszkę mi lepiej. Głowa do góry kruszynko jutro będzie jeszcze lepiej.:cool3:

Posted

wanda szostek napisał(a):
Może dodatkowo dawać jej coś na wzmocnienie organizmu. Ja swoje zwierzęta często ratuję podając ibuprofen i zawsze pomagał

Dostała Lydium - immunostymulator ; ibuprofen nie jest na wzmocnienie ; tylko przeciw zapalny i przeciwbólowy; ona dostaje dwa skojarzone antybiotyki co 24 godz.
czekamy
EMIR

Posted

Informacje z wczoraj, namachała ogonkiem na Panią Krystynę, to jest już jakiś znak i troszę rzadziej kasłała, ale ataki kaszlu wciąż są. Będzie dobrze, bo jak inaczej może być? I zrobiła duże siusiu na swoję kołderkę, bo przy takiej pogodzie nie można jej "wystawiać" na dwór. Jeśli do jutra nie będzie znacznej poprawy, to będzie miała zrobione prześwietlenie płuc i krewkę pobraną.
Może dziś, albo jutro odwiedzę moją kruszynkę:lol:

Posted

hm, to ona je więcej niż ja , :evil_lol: . Te kaszle są paskudne, długo męczą i dręczą. I jeszcze takie schorowane cialko....Ale chyba wszystko idzie ku lepszemu, prawda? A ta paskudna pogoda nie sprzyja jakiemuś piorunującemu wyzdrowieniu. Nie ma to jak naturalne ciepło, słońce, ach, słońce...