Justyna_wolontariat Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 :-( To malutka Neli ma około 2 lat, w sobote trafiła do rudzkiego schroniska, przerażona i wystraszona.:-( Neli tak ja nzawałam została przywieziona przez dziennikarzy tvn, jadąc na trasie z częstochowy zrobili sobie postój w lesie i tak malutką znaleźli przywiazaną do drzewa, leżała obok nie miała nawet siły stać i szczekać. Neli jest w połowie łysa, jej tyłek pokryty pchłami sierść sama odchodziła, trzeba było obciąc te dredy które pozostały okąpać ją i odpchlić. Na domiar złego jej oczko jest martwe, ropieje weterynarz po obejrzeniu małej i jej oczka powiedziła że najlepszym wyjściem jest jego usunięcie. Ona i tak nic na nie widzi a trze łapka bo ja swędzi i ropieje. Neli ma także kaszel musiała się przeziębić stojąc przy tym drzewie w takie zimne noce. Niewiem co za świnia mogła jej cos takie zrobić:angryy: Malutka podbiła serca wszystkich pracowników, jest urocza i przekochana. Grzecznie chodzi przy nodze, siedzi na kolanach, wygląda jak maskoteczka. Neli uwielbia jećdzić samochodem, widząc otwarte dzwi sama wskakuje i leży na dywaniku pod siedzieniem. Jest taka młodziutka a tyle złego ja spotkało, miała szczęsie, ze ci dziennikarze ją znaleźli i przywieźli... Po usunieciu tego oczka malutkiej nikt nie zechce:-( Ona jest taka malutka i filigranowa, że potrzebuje tylko miłości i jedzenia i ciepła by być szczęsliwą Na dywaniku w aucie A tak wygląda jej oczko: I sierść:-( Neli potrzebuje domku po operacji oczka lepiej by była leczona w warunkach domowych a nie w schronisku. Podaję kontakt w sprawie malutkiej: [email protected] 510 268 586 Quote
mama_Dorota Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 O matko, następna ofiara bestii w ludzkiej skórze!!! :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: Quote
pidzej Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 Wkleiłam ją tu. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=33136 Quote
beka Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 Napisz do Mona4 - ona miała domki dla małych podobnych do yorka. A Neli też trochę terierkowata:cool3: Quote
iwonamaj Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 Piękna jest ta malutka, brak oczka chyba nie będzie przeszkodą, żeby ją ktoś pokochał, jest taka słodka.... Quote
Justyna_wolontariat Posted October 23, 2006 Author Posted October 23, 2006 :-( Ja też tak myslę przecież to mao istoten czy psiak ma oczko czy nie kocha się go tak samo:cool3: Szkoda tylko, ze ludzie przychodzacy adoptowac psiaki z schroniska inaczej na to patrzą:cool3: Wiem z własnego doswiadczenia ze jeżeli nie znajdzi esię jej domu przez internet to małą moze siedzieć w tym schronisku do starości:-( Nistety.... Quote
Kasia Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 Justyna_wolontariat napisał(a): Boziu, taka śliczna malutka kuleczka a już tyle musiała przejść.....:shake: :shake: Biedactwo! Jest prześliczna, taka biedniutka i nieszczęśliwa.....:-( Podnoszę!!! Quote
iwonamaj Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 Słoneczko malutkie, gdyby nie moja rodzina....eeeh Tak bardzo pasowałabyś do moich niuniek... Quote
malagos Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 a gdzie jest teraz sunia? Czy nikt z osób, którzy ją znaleźli nie moze jej wziąć? :cool1: Quote
iwonamaj Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 Nie spadaj, jesteś taka maleńka i biedna.... Quote
Mona4 Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 jestem:lol: podajci mi dokladnie ile psinka ma latek,co z tym oczkiem,i gdzie mozna ja zobaczyc .W jakim schronisku!!!! nr suczki. dokladny nr telefonu. mam domek fajny w Tychach,ale musze miec nr telefonu do osoby opiekujacej sie suczka. Quote
Mona4 Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 To napewno mix shi-tzu z Yorkiem, Wyslalam fotki Suczki pewnej Rodzinie z TYCH. Pilnie potrzebny nr tel Quote
beka Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 Dziękuję że zajrzałaś. tel do założycielki wątku 1 post na samym dole. Quote
Mona4 Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 Domek sie zdecydowal na Neli:lol: chcą ja adoptowac. jutro osobiscie pani pojedzie zobaczyc Suczke,porozmawia z wetem co do oczka. Wiecej napisze Wieczorem Quote
iwonamaj Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 Wiedziałam! Jak tylko ciocię Monę4 zobaczyłam na wątku maleńkiej... Quote
pixie Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 nic tylko mocno trzymac kciuki... oby wszystko sie udalo, a moze i oczko w warunkach juz nie -chroniskowych da sie uratowac..w koncu i kolnierz mozna zalozyc i opieka stosowna moze cudow dokonac Justynko wspaniale, ze zalozylas watek, i fotki od razu a Mona4 jak zwykle na strazy! Kochani ludzie..sa jeszcze kochani ludzie... Quote
Justyna_wolontariat Posted October 23, 2006 Author Posted October 23, 2006 Super bardzo się cieszę, zobaczymy jak to jutro będzie oby malutka sie im spodobała i podbiła ich serduszka:roll: :loveu: Quote
MARCHEWA Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 Mona4 super!Ta sunia tyle przeszła,że szybciutko potrzebuje kochających ludzi!Ta rodzinka,która chce sunię zabrać ma wielkie serducho:loveu: Quote
Mona4 Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 Ja mam slabosc do takich pchelek kosmatych:loveu: Trzymajmy kciuki aby sie im spodobala. Quote
beka Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 Mam nadzieję że jutro malutka Neli będzie juz grzać dupeczkę w domku. Mona jesteś Wielka:Rose: :Rose: Quote
zaba14 Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 trzymam kciuki, aby malenka pojechała jutro do noweo domku :loveu: Quote
Recommended Posts