emir Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Neli była dziś na kolejnym badaniu u weta; jest poprawa ale do wyzdrowienia jeszcze daleko; dostała znów witaminy i leki homeopatyczne wzmacniające; jest do pon. na zmienionym antybiotyku. Jeśli stan się znacząco nie poprawi będzie miała robiony rtg.; być może ten kaszel jest skutkiem uszkodzenia np. tchawicy od uderzeniua lub zacisnięcia i to chce lekarz ew. wykluczyć. Neli zjadła dziś z wielkim apetytem mieloną świeżutką wolowinę ( ok 30 dkg) I na zdrowie! EMIR Quote
malagos Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Mycha, a kiedy Neli do Ciebie trafi? Po porodzie? Quote
clockwork Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 WYZDROWIEJ MALUSZKU PRZEZ WEEKEND!!! PROSZE!!! panienkom z nadbagażem nie wskazane RTG!!! :-( przecież Nelunia zależy ci na kinderkach??... ZDROWIEJ SZYBCIUTKO!! BUZIAKI! dla Neluchy oczywiście...:razz: Quote
mycha101 Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 Wczoraj zupełnie przez przypadek:cool3: byłam w fundacji. Emir wyniosła Neli na dwór do swojej pańci. Mała miała ataczek kaszlu, ale to dlatego, że z ciepłego do zimnego trafiła, kaszel wcale jej nie przeszkadzał w zabawie. Skakała, merdała ogonkiem i była bardzo zadowolona, aż miło ją taką widzieć.:multi: Teraz zobaczymy jak będzie, jeśli nie przejdzie to w pn na prześwietlenie. Malagos wezmę ją jak jej przejdzie kaszel i urodzi, wcześniej nie mam mowy. U Emir jest pod stałą opieką i jeśli zacznie rodzić, to Emir będzie wiedziała co robić. Mnie w domu nie ma cały dzień, mój TŻ też pracuje, chociaż w domku spędza więcej czasu, ale ona mogłaby zacząć rodzić jakby w domu nikogo nie było, a w jej przypadku to nie jest wskazane. Quote
Agnie Koty Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 oczywiście, spokojnie u Emir się wyładuje.... Quote
mycha101 Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 I znowu wczoraj odwiedziłam mojego grubego:cool3: kwiatuszka. Została wyniesiona już bez sweterka. byłam w fundacj o 15 i do tej pory mała ani razu nie kasłała, dopiero na dworzu ją wzięło. dziś pojechała na prześwietlenie i pobranie krwi, żeby wykluczyć okropne choróbsko:angryy:, o którym pisać nie będę. mój kufelek był ze mną i widział neli z daleka, okazywała zainteresowanie, ale on nie miał okazji bliżej podejść do swojej nowej koleżaneczki i jej powąchać, dlatego na krótkim spojrzeniu się skończyło. czekamy na wiadomości do wieczora. Quote
Agnie Koty Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 czekamy, trzymamy kciuki, myslimy cieplo o Neli Quote
mycha101 Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 Niestety nie ma jeszcze wieści, bo weta nie było i wizyta została przełożona na dziś. Quote
Agnie Koty Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 to nic, my i tak trzymamy kciuki, :evil_lol: Quote
wobie Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 ja również nadal trzymam w kciuki i czekam na wieści Quote
MARCHEWA Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 :thumbs:Ja także ciągle myślę o Neli i trzymam za nią kciukasy :happy1: Quote
clockwork Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 JASTRZEBIE poraz drugi- i ja trzymam kciukasy! od samego początku doglądam Nelci ( na wątku niestety) i czekam na tą pierwszą dobra wiadomoś... Nelcia zdrowa... a potem na tą drugą dobrą... :cool3: Quote
iwonamaj Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 Neluś, dosyć tego, kciuki mi ścierpły, a niuńkom łapki! Quote
mycha101 Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 No to chyba wszystkich zaskoczę wiadomością, że Neli zrobiła nam małego psikusa i wcale nie jest w ciąży:multi:, czyli ja babcią nie będę a wy ciociami:evil_lol:. Nie ukrywam swojej radości, bo dzięki temy już niedługo kochana dziewczynka będzie mogła pojechać do domku. Wczoraj mała była u lekarza na prześwietleniu, ja dokładnie nie wytłumaczę co zdjęcie pokazało, ale wiem że ma coś spłaszczone (okolice serca) i zwężoną tchawicę. Lekarz wyjaśnił, że to jest częsta przypadłość małych psiaków, to powoduje trudności w oddychaniu. Niestety maleństwo cały czas ma zawalone oskrzela i lekarz nie chciał nawet myśleć jak one wyglądały przed kuracją. Jednak wszystko idzie ku lepszemu, dostała jeszcze jakiś antybiotyk na trzy dni, a potem na początku grudnia konsultacja u okulisty i do domku. Jeśli trzeba będzie coś z oczkiem robić, to ja już się tym zajmę. I jeszcze jedno. Ona na pewno przytyła, ale ma też coś z wypróżnianiem i przez to coś z jelitami (Emir jak źle piszę to popraw proszę). Dokładnie nie potrafię tego napisać, ale będzie dobrze i to minie, dostała wczoraj parafinę i śmietankę piłą i zrobiła trzy duże kupy:cool3: Quote
clockwork Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 he! to ci Nelcia.... taki psikus z jej strony- oj nieładnie Nelucha.. nie będziesz mamą... więc co?? po leczeniu będziesz musiała zapewne przerzucic się na kuracyjke odchudzającą... ;) Quote
Agnie Koty Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 no przynajmniej jeden klopot z glowy, trzymaj się dziewczyno. i do domu na święta ! Quote
wobie Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 :multi::multi::multi: to super wieści Nelka już nie długo zdrowa i pojedzie do swojego kochanego cieplutkiego domku gdzie czeka na nią z utęsknieniem pani i nowa siostra lub braciszek (Mycha wiem że masz pieski ale nie wiem czy suczke czy pieska) :loveu: Mycha proszę wytargaj ode mnie Nelkę. Quote
iwonamaj Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 Jak się dzisiaj miewa nasza słodka iskierka? Quote
Pianka Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 Ale maleństwo zrobiło żart, no no:evil_lol: Quote
emir Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 Neli naprawdę z każdym dniem wraca do zdrowia; nie chce siedzieć sama i awanturuje się; wychodzi też na dłuższe (10 min. spacery) I oczywiście ściska łapy wszystkim, który trzymali za nia kciuki EMIR Quote
Agnie Koty Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 tak się cieszę! to mała istotka tyle przeszła, naprawdę tak mile czyta się takie wiadomości! Quote
mycha101 Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 Moja dzielna dziewczynka:multi: :loveu: Quote
Recommended Posts