zaba14 Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 ale ja durna jestem :angryy: sprawdzałam to z 10 razy wrr... wczoraj byłam bardzo zmęczona, ale żeby aż tak :roll: :angryy: jak wrócę z szkoły to poprawię... :oops: szkoda tylko że nie mam warstwy na ktorej mogę ten błąd poprawić :lol: Quote
Agnie Koty Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Nie jesteś durna tylko się się pomyliłaś i nic się takiego nie stalo. Nie myli się ten kto nic nie robi. Neli /a swoją drogą to imię do niej pasuje jak ulał/ , na górę. Quote
Kasia Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Malutka Neli, wskakuj na górę!!! Jesteś taka śliczna, że domek szybciutko się znajdzie :lol: Komu słodzituką Neli...??? ;) ;) Quote
malagos Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Czy byłaby możliwość przywiezienia Neli do Warszawy? Jeśli oddam Binkę w niedzielę do domu stałego w Warszawie (co daj Boże :lol: ), to Mycha - osoba chętna na Binkę zostanie bez wymarzonego psiaka....może uda jej się namówić TŻ na Neli.... A jeśli nie oddam z różnych przyczyn Binki panu, to weźmie ją Mycha, a ja mam wolny domek.... Obie, i ja i Mycha mieszkamy 100 km za Warszawą, w trochę różnych kierunkach... Quote
mycha101 Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Postanowiłam go nie namawiać tylko przyjechać razem z Neli do domu. Ale nadal czekamy do niedzieli. Trzymajmy kciuki żeby Binka została u nowego pana w Wawie, to wtedy ja daję Neli nowy domek. Tak czy tak trzeba ją przywieźć do Wawy, dalej transportem ja się zajmę. Czy to będzie do Ciechanowa (czyli do mnie) czy w okolice Makowa Mazowieckiego, to biorę to na siebie. Rozumiem, że Neli, do co najmniej niedzieli, jest pod dobrą opieką. Quote
Kasia Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Nelusiu kochana, już niedługo będziesz w dobryc rękach!!!:multi: :multi: Trzymamy kciuki!!! Z całych sił!!! Quote
MARCHEWA Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Mycha101,jesteś WSPANIAŁA!!!!!Trzymam kciuki aby tamten piesek miał dobrze u nowego właściciela i żebyś mogła zabrać NELI:kciuki: Quote
Agnie Koty Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 żeby wszystko się udało... Mycha101, pewnie to wiesz ale super dziewczyna z Ciebie. Quote
wanda szostek Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Ja też jestem zakręcona na małe, kudłate i doznałam szoku, kiedy dostałam ten wątek. Cieszę się, że wszystko dobrze się skończy. Trzymam kciuki. Quote
mycha101 Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Ludzie trzeba szukać transportu, a przynajmniej zorientować się czy da się taki załatwić. Jeśli ja ją wezmę to najchętniej we wtorek, po pierwsze dlatego, że jestem w Wawie, po drugie u mnie w mieście nie ma psiego okulisty, a w Wawie jest, a po trzecie środa wolna, czyli czas na oswajanie. Moje potwory muszą też przywyknąć do nowej sytuacji. Jeszcze jedno, sunia nie może mieć teraz cieczki, bo mój Kufi by jej nie przepuścił, a tego nie chcę. Oczywiście wysterylizuję od razu jak ją dostanę. Quote
mycha101 Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 A w którym schronie mała przebywa? Chyba przegapiłam. Quote
Justyna_wolontariat Posted October 27, 2006 Author Posted October 27, 2006 Sunia napewno cieczki nie ma o transport popytam a nóz ktoś pojedzie po niedzilei do W-wy. Tylko teraz tak osoba która wezmie teraz Neli musi mieć swiadomość tego, że ona ma kaszel i to dosć silny sama ja rano widziałam biega bawi sie ale strasnzie kaszle, dostaje silny antybiotyk od 3 dni teraz czekamy na efekt jego działania jak sie nie poprawi to trzeba szukac innego leku. Jezeli wezmie ja ktoś kto ma psy to jestem pewna że one też ten kaszel załapią. Quote
mycha101 Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Justyna, to nie dobra wiadomość:shake:. Mam psa i kocia. Oczywiście to nie zmienia faktu, że ją chcę, ale żeby ją podleczyć. Czyli musiałabym znaleźć jej miejsce do momentu kiedy kaszel zniknie. Muszę pomyśleć. Czy dostała tabletki na odrobaczenie? Chodzi mi o szczepienia, chciałabym zrobić to jak najszybciej, ze względu na moich chłopaków. Co robić? Cały czas czekam do niedzieli... Quote
Agnie Koty Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 kaszel ma bo pewnie złapała zapalenie osktrzeli. antybiotyk powinien postawić ją na łapki, miejmy nadzieję ze jest trafiony. Quote
mycha101 Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Oby pomógł. Trzymaj się maleńka, bo domek czeka:lol::loveu: Quote
malagos Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 To ja widzę dwa wyjśćia. Po pierwsze poczekać, aż antybiotyk zrobi swoje. Jak to wyglada w Waszym schronisku, dobra opieka weterynaryjna? Po drugie można poprosić kogoś z Warszawy, zeby zajął się sunią po przywiezieniu z Rudy Sl. Kogoś, kto nie ma psa. Kaszel rzeczywiscie może byż zaraźliwy. Binka w schronisku też się nabawiła kaszlu i leczylismy go równo tydzień (zbadała ją i leki przepisała lekarka spoza schronu). Zaraziła sie od niej Pelasia, ale szybciutko została wyleczona - tymi samymi lekami zresztą. Jedyna osoba, która przychodzi mi na myśl, to Jo37, przywiozła mi Binkę......:cool3: Quote
Jo37 Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 No proszę ...a pw to nikt mi nie wyśle . Ja to mam nosa w czytaniu wątków . Napiszcie w czym Wam mogę pomóc . Zaznaczam ,że pracuję długo . Quote
Jo37 Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 W weekend raczej nie będzie mnie na dogo . Mój telefon 0-600 953 938 . Quote
mycha101 Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 malagos - pomysłowy dobromir. jeśli tylko jo23 się zgodzi:roll: może to jest najlepsze rozwiązanie. w tym czasie mogłaby przejść operację oka, jeśli byłaby taka konieczność. sterylkę zrobię już u siebie. to wszystko zależy od jo23. Quote
mycha101 Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Ja już nawet smyczkę, obrożę, miseczkę i zabaweczkę kupiłam żeby miało maleństwo, gdziekolwiek będzie. Quote
MARCHEWA Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Widzę,że Neli jest już jedną łapką w nowym domku.Trzymam kciuki aby wszystko poszło dobrze:kciuki: Quote
mycha101 Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 malagos, Neli jest cały czas w schronisku, tam zimno i może tylko w warunkach domowych dojdzie do siebie. mam taką nadzieję. szukamy transportu, czy nie? Quote
Recommended Posts