Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo się cieszę, że akcja transportowa już zakończona :multi: Mycha, nie płacz, oni w tej fundacji podobno nie są tacy źli, jak się słyszy ;) :evil_lol: .

• Replies 478
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mała Neli była wczoraj zbadana przez weta i okazało się, że ma zapalenie płuc. Jest bardzo słaba i leczenie może troszkę potrwać. Jest jednak pod świetną opieką i nic jej nie grozi.
Malutka wracaj do zdrowia jak najszybciej.

Posted

jnk napisał(a):
Bardzo się cieszę, że akcja transportowa już zakończona :multi: Mycha, nie płacz, oni w tej fundacji podobno nie są tacy źli, jak się słyszy ;) :evil_lol: .

jnk - masz racje jesteśmy źli i gryziemy na powitanie! Każdego z ludzi a psami opiekujemy sie najlepiej jak to mozliwe ofiarując im spokojne i bezpieczne miejsc na ziemi, swoją wiedzę, swój czas, swoje serce i opiekę;
Przy okazji odwież nasze schronisko i zobacz jak "strasznie mają nasze psy
pozdrawiam EMIR
p.s. może zrozumiecie wreszcie dlaczego mówi się o mnie ;" że kocham psy a ludzi mniej; bardzo mniej!"

Posted

wiadomości są następujące:
1)Neli ma zapalenie płuc;, które jest skutkiem fatalnego leczenia w schronie
2) kolejny b. poważny błąd schroniskowego weta: sunia dopiero co znaleziona , wycieńczona i chora została od razu zaszczepiona p-ko chorobom wirusowym, p-ko ściekliźnie i odrobaczona oraz podawano jej lek( którym n.b.leczy się konie)- moglo to sie skończyć dla niej tragicznie
3)maść zaordynowana przez tego samego weta do podawania do oka to maść kamforą dla krów, koni , owiec( nie wolno jej podawać do oczu!)
4) sunia otrzymała antybiotyk ( Baytril) steryd ( dexafort) bombe witaminiową ( Combivit) lek wzmacniający homeopatyczny; Maxtrol (krople do oczu) i Mucosolvan ( syrop)
5) w tej chwili najważmiejszą sprawą jest wyleczenie tego zapalenia i niedpuszczenuie do dalszych powikłań
6)dopiero w drugiej kolejności - konsultacja u okulisty i na podst. tego co stwierdzi decyzja o dalszym leczeniu oka zachowawczym bądx operacyjnym
7) a dalej sterylizacja
8)antybiotyk będzie dostawała przez 5 dni; w razie braku poprawy antybiotyk zostanie zmieniony i dołozone inne leki

Suka przebywa w ogrzewanym pomieszczeniu sama, poniewa jest słaba i jej choroba stanowi zagrozenie dla pozostałych psów
pozdrawiam EMIR
(zdjęcia wklei informatyk w pon.)

Posted

[quote name='emir']wiadomości są następujące:
1)Neli ma zapalenie płuc;, które jest skutkiem fatalnego leczenia w schronie
2) kolejny b. poważny błąd schroniskowego weta: sunia dopiero co znaleziona , wycieńczona i chora została od razu zaszczepiona p-ko chorobom wirusowym, p-ko ściekliźnie i odrobaczona oraz podawano jej lek( którym n.b.leczy się konie)- moglo to sie skończyć dla niej tragicznie
3)maść zaordynowana przez tego samego weta do podawania do oka to maść kamforą dla krów, koni , owiec( nie wolno jej podawać do oczu!)
4) sunia otrzymała antybiotyk ( Baytril) steryd ( dexafort) bombe witaminiową ( Combivit) lek wzmacniający homeopatyczny; Maxtrol (krople do oczu) i Mucosolvan ( syrop)
5) w tej chwili najważmiejszą sprawą jest wyleczenie tego zapalenia i niedpuszczenuie do dalszych powikłań
6)dopiero w drugiej kolejności - konsultacja u okulisty i na podst. tego co stwierdzi decyzja o dalszym leczeniu oka zachowawczym bądx operacyjnym
7) a dalej sterylizacja
8)antybiotyk będzie dostawała przez 5 dni; w razie braku poprawy antybiotyk zostanie zmieniony i dołozone inne leki

Suka przebywa w ogrzewanym pomieszczeniu sama, poniewa jest słaba i jej choroba stanowi zagrozenie dla pozostałych psów
pozdrawiam EMIR
(zdjęcia wklei informatyk w pon.)

Chcialam pszeprosic za ta masc . Poniewaz moj maz byl zmeczony( on byl w drodze 2 noce i caly dzien ) ,przez pomylke dal ta masc razem z sunia ,a ona w rzeczywistosci byla dla innego pieska . Poniewaz wiedzialam ze sunia jedzie do Emir ,wiedzialam ,ze nikt nie poda suni tej masci ,wiec nie widzialam zagrozenia dla malenkiej .

Posted

[quote name='coolydiana']Chcialam pszeprosic za ta masc . Poniewaz moj maz byl zmeczony( on byl w drodze 2 noce i caly dzien ) ,przez pomylke dal ta masc razem z sunia ,a ona w rzeczywistosci byla dla innego pieska . Poniewaz wiedzialam ze sunia jedzie do Emir ,wiedzialam ,ze nikt nie poda suni tej masci ,wiec nie widzialam zagrozenia dla malenkiej .
ok dobrze ,że sprawa sie wyjasniła; ta maść podana do oka .. byłby dramat; co mam zrobić z ta maścią? czy jest potrzebna?
Przyznam, że nie bardzo widze jej przydatność dla psa; to jest maść do stosowania zewnętrznego głownie dla koni

Posted

emir napisał(a):
ok dobrze ,że sprawa sie wyjasniła; ta maść podana do oka .. byłby dramat; co mam zrobić z ta maścią? czy jest potrzebna?
Przyznam, że nie bardzo widze jej przydatność dla psa; to jest maść do stosowania zewnętrznego głownie dla koni

Ta masc miala byc dla innego pieska wlasnie .On chyba nabil sobie guza i ta mascia rozcierano mu to miejsce ,musze powiedziec ze pomoglo ,bo guz sie zmniejszyl .

Posted

Rozmawiałam wczoraj z emir, stan zdrowia Neli jeszcze się nie porawił, ale tak jak powiedziała emir, dopiero po trzecim dniu podawania antybiotyku można będzie coś stwierdzić. Dziś jest trzeci dzień i już nie mogę się doczekać jutra i dobrych wiadomości. Mała miała nie wychodzić na dwór, ale niestety nie potrafi się załatwiać w pomieszczeniu i emir była zmuszona ją wyprowadzić na chwilkę na siusiu. Ktoś ją wyrzucił:angryy::mad:
Jest jeszcze jeden problem, mała była zaszczepiona za wcześnie i teraz czekamy czy nie będzie miała choroby poszczepiennej. Objawia się ona do 15 dni (?). Żeby jej malutki i słabiutki organizm to przezwyciężył. Może ta bomba witaminowa, którą dostała jej pomoże. Trzymaj się moje słonko, tulę cię na odległość i cały czas myślę. Domek już czeka. Moim chłopakom codziennie powtarzam, że będziesz z nami mieszkać i nasza rodzinka się powiększy. Nawet K. się zgodził, żebyś z nami mieszkała i było to łatwiejsze niż myślałam. Wycierałam wczoraj łapki Kuflowi po spacerze i powiedziałam do K. niedługo będziesz miał osiem łapek do wytarcia, a on powiedział, że nie może się już doczekać. To było takie miłe.:loveu:
Zdrowiej szybko maleństwo.

Posted

Niestey - poprawy n ie ma; wieczorem mam umówiona wizytę u weta; potrzeba zmiany antybiotyku na silniejszy i ew. dodania innych leków; tak to wygląda- organizm slabo sobie daje radę z infekcją
EMIR