Jump to content
Dogomania

Pabianice - jamnik Nero znaleziony na ulicy JUŻ JEST W DS z Korunią i Killerkiem :)

Recommended Posts

Posted

ja juz pisałam wcześniej do allegro czy zamierzają wycofać możliwość sprzedawania zwierząt, a oni mi odpisali że nie i polegają na uczciwości klientów że nie narusza regulaminu!!

Posted

Ja dzisiaj zgłosiłam kilkanaście aukcji, które naruszają przepisy, tzn, jeśli są nie z hodowli, bo co z tego , że baba nie wystawiała psów (oba z rodowodem) ale małe nie mają i taka sprzedaż też jest nielegalna. Mogli mieć dwa samce z rodowodem albo sunie, albo wykastrować jak nie do hodowli oficjalnie zgłoszonej. Ludzie nie rozumieją, że nawet miot po rodowodach sprzedawany jest nielegalną sprzedażą, bo nie są hodowcami.Czy to ciężko zrozumieć? :(

Posted

ja też intensywnie zgłaszam naruszanie prawa! trudno, na początku może allegro nie zareaguje ale z czasem będzie musiało! z tablica.pl już znikają ogłoszenia pseudohodowców :) aha! napisałam do TOZ-u maila, jak można sprawdzić czy dana hodowla jest zarejestrowana, podając link do ogłoszenia na tablica.pl. baba chciała sprzedać ratlerki po ratlerce 4-letniej, której, jak napisała, to jest PIATY MIOT! zrobiła sobie z niej maszynę do rodzenia! i TOZ odpisał, że nie widzi w tym zagrożenia dla warunków bytowych zwierzęcia :( Całe szczęście ogłoszenie zniknęło z tablica.pl, prawdopodobnie zostało zbombardowane zgłoszeniami o naruszaniu prawa :)

EDIT: http://tablica.pl/oferta/york-yorki-yoreczki-radom-IDBTCL.html
to ogłoszenie trzeba zgłaszać!!! cwaniacy dają psa jako GRATIS do wyprawki!

Posted

ja wczoraj to kilkadziesiąt zgłosiłam na allegro i mase na tablicy.
Trzeba zamęczyć dziadów!

http://tablica.pl/oferta/york-yorki-...om-IDBTCL.html
To ogloszenie zgłosiłam z dopiskiem:
Artykuł 4. TOWARY ZAKAZANE
4.1.Sprzedający zobowiązują się do niewystawiania na Aukcji Towarów, którymi obrót narusza obowiązujące przepisy prawa (...)
4.3.Przedmioty, o których mowa w art. 4.1. i 4.2. nie mogą być oferowane wraz z Towarami jako bezpłatny dodatek (gratis).

Chyba ze baba bedzie sprzedawac wyprawke ale to inna kategoria towarów!
No i tytul bedzie reklamowac ową wyprawkę - a wtedy obroty ze sprzedazy spadną!!
DZIEWCZYNY PROSZE ZGLASZAJCIE AUKCJE MUSIMY DZIALAC BY USTAWA NIE BYŁA MARTWA!!
To takie proste... PROSZE!!

Posted

Dziewczyny, wczoraj zgłosiłam naruszenie regulaminu w ok 100 aukcjach ( :diabloti: jakbym nie miała co robić ). 20 wrzuciłam w swoje obserwowane. I wyobraźcie sobie że allegro usunęło wszystkie wczoraj zgłoszone !!!!

Posted

bianka0 napisał(a):
Dziewczyny, wczoraj zgłosiłam naruszenie regulaminu w ok 100 aukcjach ( :diabloti: jakbym nie miała co robić ). 20 wrzuciłam w swoje obserwowane. I wyobraźcie sobie że allegro usunęło wszystkie wczoraj zgłoszone !!!!

Ja też kilkanaście aukcji zgłosiłam więc im więcej zgłoszeń to działa :)

Posted

JamniczaRodzina. napisał(a):
Ja najbardziej boję się efektów niemogąc sprzedać psiaków zaczną wywalać albo i gorzej

Mam dokładnie takie same myśli.... Co będzie teraz z tymi wszystkimi psiaczkami???

Posted

JamniczaRodzina. napisał(a):
Ja najbardziej boję się efektów niemogąc sprzedać psiaków zaczną wywalać albo i gorzej

Wszyscy się tego boimy, ale to błędne koło chociaż troszkę zmniejszy swój promień i to pewnie dopiero za jakiś czas.
Dopiero teraz jak zgłaszam naruszenie zasad na portalach, widzę skalę tych pseudohodowli. Olbrzymia ilość !!!

Posted

Magda ale te linki które tu podałaś to psy mają wpisane że są z rodowodem, cena-za darmo więc chyba wszystko wg regul. się zgadza?czy jak to ma w końcu wyglądac:( cwaniaki zawsze znajda sposób na obejście prawa

Posted

piechcia15 napisał(a):
Magda ale te linki które tu podałaś to psy mają wpisane że są z rodowodem, cena-za darmo więc chyba wszystko wg regul. się zgadza?czy jak to ma w końcu wyglądac:( cwaniaki zawsze znajda sposób na obejście prawa

Jeżeli potem w treści nie jest wymieniona hodowla i podana cena, to zaznaczam ,,zgłoś naruszenie dotyczące opisu" , potem ,,manipulacja słowami kluczowymi" i też usuwają.

Posted

Mój kochany Nerunio jutro zostanie pozbawiony swoich klejnocików...
On chyba coś czuje... Taki dzisiaj wyjątkowo przytulaśny i zarazem niecierpliwy, jakiś pobudzony...
A ja wklejam foteczki, na których widać, że Nerunio jest (jeszcze) 100% Facetem:)

Przytulony do Koruni... Tak dyskretnie, ale widać:eviltong:...

Tutaj też z Korcią, choć bardziej wyluzowany:lol:...

Tu w łóżku z ... Killerkiem:cool3:...

Tu sobie Szczylek spokojnie śpi w łóżeczku:loveu:....

A tutaj równie wyluzowany:loveu: na swoim posłanku (kiedyś tam...);)...

Posted

o jaki cudowny Nerulko! luzak :)

a co do ogłoszeń, to było również pracowite popołudnie u mnie :) zgłosiłam kilkadziesiąt naruszeń... wiele ogłoszeń poznikało. Co do losów tych psiaczków... nie wiem... ale oglądając te ogłoszenia, Saruniu, serce pękało... w kilku "rozmnażalniach" zobaczylam fotki, gdzie psy są trzymane po kilkanaście sztuk w klatkach! stłoczone smutne szczenięce mordki! myślę że niewiele z nich ma szanse przeżyć w takich warunkach. Nie wspominając o matce - maszynie do rozmnazania - szczeniaków i kasy :( jak ja bym dorwała takich "przedsiębiorców" to bym nogi z d... powyrywała! przepraszam za słownictwo, ale po tylu widzianych zdjęciach, ogłoszeniach, tekstach typu "sprzedam yorki - prawdziwe maskotki, idealne na prezent", to nie mogę... :(

Posted

Ło mateńko-kocham GO-normalnie kocham....a Korunia taka delikatna-nawet z fotek bije Jej subtelnośc-jakieś uduchowienie-jak moja Dumeczka Ukochana.Neruś ma wiele wspólnego z Fokusem a Korunia z Dumcia...a Killerek chyba taki dostojny,spokojny jak mój...Piruś.

Neruś-szybko zapomnisz,że Ci coś obijało sie o łapeńki-będziesz miał przewiew-troszkę bardziej Ci się poukłada pod czaszką i w pęcherzu moczowym:diabloti:....kochamy Cię.I tak będziesz Supermenem!!!!

Posted

Nerunio mówi papa jajuniom:D:D:)

ja też zgłosiłam kilkadziesiąt aukcji. Robią opcję za darmo a w tekście piszą że 700zł! a jak jest reproduktor to też zgłaszam jako rozmnażanie nierasowców. A czy jak ja zaznaczam "Zgłoś naruszenie zasad">>"Żywe zwierzę" to coś da?:( bo nie wiem jak inaczej można?

Posted

TAK allegro i tablca -pieknie reaguja na zgłoszenia wiec nasza praca ma sens - nie poddawajmy sie atakujmy!
Takze te ogloszenia jak szczeniik kosztuje dziwnie malo a niby rodowody ma - wtedy zglaszam ze to oszustwo bo nie wolno kłamać na aukcji!!

Posted

Dziękujemy Celineczko.... Nerciu jest biedny głodny, właśnie popiskuje w kuchni, lecę Go poprzytulać...
A wiesz, że przed chwilą miałam już ochotę zadzwonić do gabinetu i wszystko odwołać??? Tak jakoś mi żal mojego Szczylka...