Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Edit 06.11.2006
11.11.06 sunia jedzie do Kunowa (między Bieczem a Jasłem, woj.małopolskie) Stamtąd poszukujemy transportu do W-wy i z W-wy do Starogardu Gdańskiego
Zbieramy pieniążki na transport Żabki i jej 4 maluszków na konto AFN z dopiskiem "Transport Żabci".

Nie myślałam, że kiedykolwiek będę pisać w tym dziale szukając psu domku :shake: .. ale niestety.
Domku potrzebuje ok 1,5 - 2 letnia suńka z łańcucha, troszkę nieufna i nieśmiała, spragniona kontaktu z człowiekiem. Obawiam się, że jeśli nie znajdzie się domek sunia prędzej czy później zniknie :placz:
Jest ktoś chętny na taką ślicznotkę?

• Replies 281
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

takie maleństwo na łańcuchu to zbrodnia :angryy:
ile jest czasu na znalezienie domku? i przede wszystkim czy kiedyś była w domu czy od zawsze jest na łańcuchu? od tego zależy ile pracy trzeba byłoby w nia włożyć przed adopcją, bo prosto z łańcucha nie odważyłabym się jej oddać, żeby znów nie wróciła. ludzie niestety nie są przygotowani na pracę z psami i naukę od podstaw

Posted

Czy wlasciciel suni nie bedzie nas scigal, ze szukamy domu suni?

Nie, już moja w tym głowa... Zresztą tak się składa, że właściciel to moja babcia i ciotka :shake:

Jaki jest kontakt do kogos, kto by cos wiecej wiedzial o suni, jesli by sie zglosil chetny?

kontakt jak na razie do mnie, tu na forum. Nie wiem za wiele o suni bo bywam tam ok dwa razy w roku, ale tyle co mogę powiedzieć to że sunia jest troszkę nieufna, na początku pokazuje ząbki, ale po chwili pokazuje brzuszek i nic ją więcej nie obchodzi tylko głaskanie.

ile jest czasu na znalezienie domku?

Szczerze.... nie mam pojęcia. Najgorsze jest to, że sunia może byćw ciąży!

i przede wszystkim czy kiedyś była w domu czy od zawsze jest na łańcuchu?

to raczej "typowy" wiejski piesek, jak była malutka bywała w domu, później łańcuch i spuszczana jest na noc podobno...

jeszcze kilka fotek:

Posted

Byłam dzisiaj u maleństwa, bardzo się cieszyła na nasz widok.... a mnie coraz bardziej przerażają myśli "babci", która chce się jej pozbyć :placz: Najgorsze jest to że nie mam żadnej pewności, że ona tam jeszcze będzie... jutro.. za tydziń.. miesiąc... :shake:
Sunia wygląda, że jest w ciąży... deklaruję pomoc finansową w sterylizacji.. tylko niech ktoś ją pokocha... :-(

Jeszcze jestem, ciągle czekam... póki jestem...

Czy nikt z podkarpacia nie pokocha ślicznej suni?

Nie koniecznie podkarpacie...

Posted

nie masz żadnej możności zabrania jej stamtąd?
domyślam się, że może dostać siekierą w łeb lub topienie?
dlaczego piszesz "babcia"-napisz starucha-sadystka-

czy ona jest na allegro?

Posted

Niestety, nie dam rady jej zabrać, nawet nie mam jej komu podrzucić chociaż na tymczas :( Mieszkam z rodzicami i muszę się liczyć z ich zdaniem a na drugiego psa nie mają ochoty...

dlaczego piszesz "babcia"-napisz starucha-sadystka-

bo jakby nie patrzeć, to jest moja babcia, strasznie mi za nią wstyd... nie wiedziałam, że jest zdolna do takich rzeczy :shake: zawsze była moją ulubioną babcią...

domyślam się, że może dostać siekierą w łeb lub topienie?

:-( niestety, wczoraj dowiedziałam się, że "nie ma serca jej zabić, ale dała by chłopu pół litra żeby jej skręcić kark, ale nie ma serca" :shake: brak mi słów... jak tu można mówić o sercu, jeżeli do głowy przychodzą takie myśli :placz:

" class="ipsImage" alt="">

Posted

Aga, skoro babcia jej nie chce, może oddasz ją do jakiegoś hoteliku w okolicy, jeśli jest!!! Przecież tu chodzi o życie!!!! Nie doczytałam, gdzie sunia dokładnie jest, ale jest tyle hotelków teraz, e pewnie znajdzie się miejsce. Może trzeba zacząć zbierać na nią pieniążki na AFN? Myślę, że nie powinnaś mówić tego babci - ale chyba możesz jej powiedzieć, że nie podoba Ci się jej postępowanie? Pisz koniecznie, jaką decyzję podejmiesz, bo wszystko w Twoich rękach!!!