Aga Posted October 14, 2006 Author Posted October 14, 2006 Sunia jest w ok. Brzozowa k Rzeszowa ale mogę ją przewieźć do małopolski. Z hotelem nie poradzę sobie, zresztą ona będzie mieć już niedługo szczeniaki :shake: Babcia wie, że mi się to nie podoba, nawet się chwilę tym przejęła, ale tylko chwilę. Sunia nadal czeka... Quote
agusiazet Posted October 14, 2006 Posted October 14, 2006 Fakt, że będzie miała szczeniaki, kompplikuje sprawę!!! i to bardzo!!! Bo trzeba znaleźć dom i mamie i dzieciom. na dam dom ktoś chce przygarnąć małą kudłatą suczkę, może napisz jak jest z Żabką, może ten chętny poczeka i weźmie psinkę po odchowaniu szczeniaków!!! Próbuj!!!! Quote
constancja Posted October 14, 2006 Posted October 14, 2006 Żabko do góry! Jesteś śliczna:loveu: . I z tym łańcuchem Ci nie do twarzy:shake: . Domku tymczasowego należy poszukać. I to szybko:roll: Quote
oktawia6 Posted October 14, 2006 Posted October 14, 2006 [quote name='Aga'] bo jakby nie patrzeć, to jest moja babcia, strasznie mi za nią wstyd... nie wiedziałam, że jest zdolna do takich rzeczy :shake: zawsze była moją ulubioną babcią... :-( niestety, wczoraj dowiedziałam się, że "nie ma serca jej zabić, ale dała by chłopu pół litra żeby jej skręcić kark, ale nie ma serca" :shake: brak mi słów... jak tu można mówić o sercu, jeżeli do głowy przychodzą takie myśli :placz: :shocked!: :eek2: :eek2: :eek2: :grab: Quote
constancja Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 Banerek dla Żabki. Już zalinkowany. Pokażmy maleństwo na forum. Może jakiś tymczas się znajdzie:roll: . Quote
oktawia6 Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 ładny banerek:razz: a mam pytanie-jak dobroduszna babcia pozbędzie się tej suni w normalny sposów-zanim sąsiad ją ubije siekierą-czy zamierza mieć kolejnego?:angryy: a tak-ot tak sobie:roll: ... banerek do pobrania: Quote
Aga Posted October 15, 2006 Author Posted October 15, 2006 Kolejnego już mają :roll: zostawili sobie tego białego szczeniaka po pierwszym miocie suni,... pozostawię to bez komentarza :shake: constancja banerek śliczny, dziękuję. Quote
oktawia6 Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 nie wiem co napisać-właśnie dzięki takim bezmyślnym rozmnażaniom psy cierpią-powinien być odgórny nakaz sterylizacji i kastracji psów-nie hodowlanych-bezmyśłność ludzka nie ma granic:angryy: tutaj w połączeniu z sadyzmem:angryy: kolejny pies w takim razie po tej suce-zasili jej łańcuch-póki się nie znudzi i pod siekierę nie pójdzie-i tak bez końca..................... Quote
constancja Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 Całą sytuację pozostawiam bez komentarza. Sunia potrzebuje pomocy! Domek...choćby tymczasowy pilnie potrzebny. Quote
BasiaD Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 Kto uratuje śliczną Żabcię???? Plis....:modla: :modla: :modla: Quote
oktawia6 Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 :wallbash: :sadCyber: :placz: :placz: :placz: :shake: Quote
Legion23 Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 jeśli przyda się plakacik-ogłoszenie papierowe do rozklejania, to proszę na pw numer telefonu i ewentualnie mail do umieszczenia na ogłoszeniu. Quote
oktawia6 Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 Legion-kawał dobrej roboty-bo nie ma jak dobra reklama-Aga co Ty na to? daj wszelkie namiary do plakatów suni-zawsze szanse rosną. Czy wstawiłaś jąna allegro? a ten szczeniak biały-może babci dać litra to się wyrówna-i jego zabrać-tak jak ona 0.5 litra za ukręcenie łba to za oddanie 1 litr-to i tak przebicie! w razie co miej to na uwadze Quote
aisaK Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 Jak będą gotowe plakaty - ogłoszenia papierowe do rozwieszania, to prosze mi przesłać na meila: [email protected] Pomogę w rozwieszaniu..... Quote
Ania_w Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 Zabciu... a patrzac na piekny puszysty ogon Lisiczko:) wskakuj na gore! Niech wszyscy zobacza jaka jestes sliczna! Quote
Ania_w Posted October 17, 2006 Posted October 17, 2006 Malenka, pakuj sie na sama górę!! Ale już!!:) Quote
jogi Posted October 17, 2006 Posted October 17, 2006 ja tego nie rozumiem:shake: Aga skoro możesz pokryć koszty sterylki to czego nie przywieziesz suni do najbliższego gabinetu i nie wysterylizujesz?? Nawet do łańcuta do mnie Wtedy babcia nie będzie chciała sie suni pozbyć tak szybko. jak dla mnie to jej zalezy na tym żeby kolejne szczeniaki sie nie urodziły i dlatego tak mówi. A wystarczy sunie wysterylizować i na spokojnie szukać domu, bez pośpiechu i nerwów:roll: Babcie na wsi to stare pokolenie, nie wiedza o tym co można w takich sytuacjach robić, do nas ludzi świadomych zalezy jak pewne sprawy się potoczą. Trzeba babci wytłumaczyc, że nie będzie kolejnych szczeniaków i wtedy rozmowa będzie inna. Nie pisac że wredna itp. taki światopogląd maja starzy ludzie, zwłaszcza na wsi. ja ich nie usprawiedliwiam. Ale jak u mojej babci były szczeniaki i babcia chciała się suki pozbyć to Kulka pojechała na sterylke i juz odpukać 7 lat żyje u babci. Nie trzeba pisac biedny pies i zła baba tylko cos w tym kierunku zrobić Quote
constancja Posted October 17, 2006 Posted October 17, 2006 Kto uwolni to maleństwo od łańcucha????:placz: Quote
Ania_w Posted October 18, 2006 Posted October 18, 2006 Aga, czy masz jakiekolwiek nowe informacje dotyczce Zabki? Biedactwo... a noce juz takie zimne..:( Quote
Aga Posted October 18, 2006 Author Posted October 18, 2006 A więc po kolei: Wysłałam dane do Legion na plakacik... mam nadzieję, że mnie SM później nie będzie gonić z mandatami :oops: (rodzinka mnie nastraszyła) Żabka nie jest na allegro... nie potrafię. a ten szczeniak biały-może babci dać litra to się wyrówna-i jego zabrać-tak jak ona 0.5 litra za ukręcenie łba to za oddanie 1 litr-to i tak przebicie! w razie co miej to na uwadze Szczeniusia nie oddadzą, a przynajmniej nie teraz :roll: To nie jest ten typ ludzi, psy są ogólnie zadbane, ciotka się o nie troszczy, nie są głodne, są kąpane, szczepione... babcia jest inna i ma ogromny wpływ na ciotkę, bo gdyby nie ona (babcia) to wydaje mi się, że sunia by była wysterylizowana i by została. Jogi, gdybym miała taką możłiwość to bym nigdy tego tematu tu nie założyła. Niestety nie mam takich możliwości czasowo-mobilnych żeby wysterylizować Żabkę. Mieszkam ponad 80 km od babci, więc... Sunia miała być wysterylizowana, inaczej nie brali by suni, ale widać zdanie zmienili. SUni już nie chcą, nawet wysterylizowanej, bo dwie "gęby" do wyżywienia to za dużo. Rozmawiałam z babcią na temat sterylki, moja sunia jest po sterylce doskonale wiedzą na czym to polega, ale tak jest łatwiej... Nie mam nowych wieści... :roll: Quote
Legion23 Posted October 18, 2006 Posted October 18, 2006 http://legion23.republika.pl/psy/zabka.pdf nie wiem, czy nie za ostro; jeśli zmienić tekst, to proszę o pw mieszczą się 3 na kartce A4, drukujemy jak leci, rozcinamy nożyczkami, taśma klejąca w kieszeń i na miasto ;) Quote
Legion23 Posted October 18, 2006 Posted October 18, 2006 kto ma konto na Allegro, chciałby wystawić suczkę i tylko "nie wie jak", niech się zgłosi na pw (podaj nr gg - będzie najszybciej) - szablon aukcji już gotowy, tylko wkleić. Najlepiej, żeby wystawiała aukcję Aga (i dlatego ja nie chcę wystawiać), ale... chyba jej nie ma teraz na Dogo. Quote
Recommended Posts