Tekla64 Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 no te dwie pupy sa bardzo urokliwe!!!! zdjecia cudne , Jari jak zwykle gwiazda czystej wody ludki jak to ludki kazdy swoje i lepiej wie Quote
Ewa&Duffel Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 [quote name='sator_k_'][URL]http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead/DSC_6533.jpg[/URL] Jak słodko tu wyszedł :) Taa też to znam. Głupi pies, bo nie przyjdzie, albo nie reaguje na ciumkanie i gwizdanie. A jakby przychodził to by był głupi pies, bo przychodzi, a nie właściciela się pilnuje... [B]Ludziom nie dogodzisz.[/B][/QUOTE] A jeszcze lepsi są tacy, którzy cmokają, gwiżdżą i ogólnie robią wszystko, by pies się zainteresował, a jak podejdzie, to jest awantura :roll: Pogrubione zdanie idealnie to opisuje ;) Quote
FredziaFredzia Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Ale relacja super, zdjęć się naoglądałam, ale dalej mi mało! ;) A to co pogrubione - dokładnie tak, zgadzam się z tym. Quote
Bolsbokser Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Ja ze spaceru odpadam, bo ... jestem zarobiona w pracy. Znaczy mam chwilkę, ale za moment aż do 20-tej jestem zajęta. Poza tym ... leje, leje i przestać nie może. Tak na marginesie, to ciśnienie pod wodą chyba bardzo niekorzystnie wpływa na końcowy poziom intelektu. Najwyraźniej pod wpływem ciśnienia pod wodą mózg po prostu się kurczy :diabloti: Quote
WATACHA Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 On się otrzepuje czy robi kupę ;) [url]http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead/DSC_7041.jpg[/url] Uuuuuuuu ślicznotek [url]http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead/DSC_7214.jpg[/url] Rzeczywiście Jari jest jakiś dziwny, moje wąchają ;).A z tym rosnącym mózgiem to słyszałam, ale o amstaffach, chociaż jak widać ta choroba już i dobermany dotknęła ;).I też mnie to cmokanie irytuje. Quote
Bolsbokser Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Hahahaha, a jaki ja mam ubaw, jak na mojego (GŁUCHEGO) Albina cmokają. Po prostu idę i się śmieję. Reakcje ludzi cmokających też są nieocenione - co za pies ? Nie reaguje. I załsniam się tym, że on jest tak idealnie wychowany :D Quote
Amber Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 [quote name='Korenia']Super fociaki i relacja ![/QUOTE] Dzięki :) [quote name='sator_k_'][URL]http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead/DSC_6533.jpg[/URL] Jak słodko tu wyszedł :) Taa też to znam. Głupi pies, bo nie przyjdzie, albo nie reaguje na ciumkanie i gwizdanie. A jakby przychodził to by był głupi pies, bo przychodzi, a nie właściciela się pilnuje... Ludziom nie dogodzisz.[/QUOTE] Najlepsze jest to, że tym ludziom w kółko tłumaczyłam CZEMU on nie chce przychodzić, że to doberman, pies obronny z natury nieufny, nie spoufalający się z obcymi... Ale jak grochem o ścianę :diabloti: [quote name='Ewa&Duffel']Ze zdjęć wynika, że chyba mimo pogody wypad udany Okolica piękna, gdzie dokładnie byliście ? Jari przekonał się do pływania w jeziorze ? Może Wisła za brudna dla niego Odnośnie spaceru, to raczej nie ma sensu w taką pogodę...cały czas leje :-([/QUOTE] No, spacer sobie odpuścimy na lepszą pogodę. Byliśmy w Leleszkach pod Szczytnem. Ale powiem szczerze oprócz tego jeziora tam nie ma nic ciekawego ;). To był wyjazd zorganizowany przez tych fanów nurkowania, oni mają tam swoją bazę noclegową no i czyste jeziorko. Nic im więcej nie trzeba. A mi i owszem, bo tam ani lasu nigdzie blisko, ani jakichkolwiek rozrywek. Wolę "swoje" mazury ;) [quote name='awaria']Współczuję wyjazdu Niestety nie-psi ludzie w kontakcie z czworonogami są z reguły... dziwni Oczywiście nie wszyscy Kiedyś zabrałam futra na grilla do znajomych i większość gości za punkt honoru obrała sobie nakarmienie moich psów kiełbą z grilla i skrzydełkami. A i napojenie psa piwem, BO TO PRZECIEŻ TAKIE ZABAWNE Ja niestety dzisiaj odpadam ze spaceru w niedziele wyjeżdżamy i mam 2 miliony rzeczy do załatwienia + egzamin z angielskiego w sobotę W ogóle jestem najgorszym dogomaniakiem świata - posiałam psie książeczki i kagańce, nie wiem też co zrobiłam z cudnymi pitmanowymi szelkami Batalii :shake: Karma się kończy, a nowa jeszcze nie przyszła, dramat, dramat :lol:[/QUOTE] No faktycznie, okropny z Ciebie dogomaniak... Karma się kończy, straszne :evil_lol: Kurczę, mnie ci ludzie nie wkurzali dlatego, że nie znali się na psach, tylko dlatego, że udawali, że się znają i wypowiadali swoje sądy tak jak hodowcy z 35 doświadczeniem... Szczególnie syn weterynarzy :diabloti: Nie mam nic przeciwko pytaniom (nawet lubię) i próbom NORMALNEGO zaprzyjaźnienia, ale moim zdaniem kultura wymaga, żeby nie rzucać sobie kiepskimi żarcikami na temat, że mój pies kogoś zaraz zje, tym bardziej, że w ogóle nie zwraca uwagi na nikogo... W sumie sama chciałam dobermana, to teraz mam :p Powodzenia na egzaminie. Ja też niedawno zdawałam ang :D u mnie jest wymagany poziom B2... Ja tam z anglika jestem taka sobie (dużo słownictwa, zero gramatyki :diabloti: ) ale zdałam na 4. [QUOTE]Ja się nie znam za bardzo na kopiowaniu uszu,jakim rasom jak się kopiuje,znaczy wiadomo,że nie skopiujesz dobkowi uszu tak jak dla owczarka środkowoazjatyckiego ( jakoś nie mogę sobie wyobrazić jakby wyglądał :eviltong: ),ale ja uważam,że Jari ma ładnie kopiowane uszy. :lol:[/QUOTE]Temu kolesiowi nie chodziło, że są brzydko skopiowane, tylko, że są w ogóle skopiowane, bo w PL niby nie wolno. W sumie miał rację ;) rozchodzi się tylko o poglądy... no i o styl wypowiadania :p [quote name='Tekla64']no te dwie pupy sa bardzo urokliwe!!!! zdjecia cudne , Jari jak zwykle gwiazda czystej wody ludki jak to ludki kazdy swoje i lepiej wie[/QUOTE] Haha mam więcej takich głupich fotek, ale nie będę wstawiać, bo by mnie chyba zabiła ;) [quote name='FredziaFredzia']Ale relacja super, zdjęć się naoglądałam, ale dalej mi mało! ;) A to co pogrubione - dokładnie tak, zgadzam się z tym.[/QUOTE] No niestety więcej nie będzie z tego wyjazdu, wstawiłam wszystko. A nowe nie wiem kiedy będą, jak tak cały czas leje... [quote name='Bolsbokser']Ja ze spaceru odpadam, bo ... jestem zarobiona w pracy. Znaczy mam chwilkę, ale za moment aż do 20-tej jestem zajęta. Poza tym ... leje, leje i przestać nie może. Tak na marginesie, to ciśnienie pod wodą chyba bardzo niekorzystnie wpływa na końcowy poziom intelektu. Najwyraźniej pod wpływem ciśnienia pod wodą mózg po prostu się kurczy :diabloti:[/QUOTE] Może, może :hmmmm: Przyjaciółka pojechała tam tylko ponurkować, też ją wkurzało to towarzystwo. Zrobiła licencję i zmienia klub :lol: [quote name='WATACHA']On się otrzepuje czy robi kupę ;) [URL]http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead/DSC_7041.jpg[/URL] Uuuuuuuu ślicznotek [URL]http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead/DSC_7214.jpg[/URL] Rzeczywiście Jari jest jakiś dziwny, moje wąchają ;).A z tym rosnącym mózgiem to słyszałam, ale o amstaffach, chociaż jak widać ta choroba już i dobermany dotknęła ;).I też mnie to cmokanie irytuje.[/QUOTE] Otrzepuje się, fot z robienia kupy nie robię... Jakoś są takie mało eleganckie :evil_lol: Jari zapewne powąchał by ten palec, ale mój, a nie jakiegoś obcego, nadgorliwego faceta. Poza tym psy wyczuwają nastrój pana, a ja byłam nieźle wkurzona na tych typków :p Btw zobaczcie jaki mamy talent na forum: [U][IMG]http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/263472_217555981614334_100000798011025_530405_757489_n.jpg[/IMG][/U] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-GDqYsJJFxmU/TgjWwbUy7eI/AAAAAAAAD4g/7DqTEDwBl08/s512/DSC_93773.jpg[/IMG] Rysunek zrobiła Metheora... Podobno nudziła się w pracy... Kurczę, chciałabym tworzyć takie cuda z nudów :evil_lol: Quote
motyleqq Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 akurat mój tata wszedł jak oglądałam Jariego, pyta co to za pudel(nazywa tak wszystkie psy :lol:), a ja na to, czy ładny, a on 'tylko z przodu, nie ma ogona, to nie pies' :lol::lol::lol: Quote
Ewa&Duffel Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Portrecik boski, też bym chciała z nudów coś takiego tworzyć :lol: W sam do ramki i na ścianę :) Quote
Tekla64 Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 to ja jestem ciekawa co ona robi jak sie nie nudzi hihihi piekny portrecik Quote
AgataP Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 cudny portret, Jari jak żywy :loveu: też chciałabym mieć moje rude sportretowane ;) Quote
Bolsbokser Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Czekaj, aż ja narysuję. Na szczęście z innego portretu będę rysować. Quote
Talucha Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Podoba mi się ten rysunek, fajnie wyszło :) Co do cmokania-strasznie mnie to irytuje jak idę z psem po mieście, usiłuję skupić jego uwagę na sobie a idzie pełno ludzi i cmoka rozpraszając Lasteckiego :roll: Quote
Bolsbokser Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 PS. proporcje w rysunku niezachowane :evil_lol: Quote
Metheora Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 [quote name='Tekla64']to ja jestem ciekawa co ona robi jak sie nie nudzi hihihi piekny portrecik[/QUOTE] hmmm... wtedy maluję na ścianach, jeśli ktoś chętny na dobermanka na ścianie w salonie to proszę pisać :) co do proporcji...hehe tak jak pisałam to rysunek z nudów tzn- nigdy nie uczyłam się szkicować czy malować- dlatego chętnie przyjmę spostrzeżenia, pewnie nie jestem za dokładna bo chce za szybko....może jakbym dłużej nad nim posiedziała... ... no i jak już pisałam u siebie - mój talent w dużej mierze zależy od talentu fotografa :) Quote
Bolsbokser Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Metheora, a co tak rzadko przesiadujesz na wątku rysunkowym ??? Juz ja cię za raz zmobilizuję i zagonię do rysowania. Betty mnie pogoniła, to teraz siedze i dłubię włosek po włosku, a zdjęcie mam chyba najgorszej jakości,jakie mogło się trafić do rysowania portretu - znaczy tworzę coś, czego nie ma na zdjęciu - szczegóły :) [url]https://lh4.googleusercontent.com/-iwPa7B5jIdk/ThTEbtIJDFI/AAAAAAAAD8M/PlbShPFKGtw/s512/kapsel16.jpg[/url] Quote
evel Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Raaany, uwielbiam psich ekspertów od siedmiu boleści :diabloti: I mówię to jako właścicielka [B]czarnego[/B] psa, z [B]czarnym podniebieniem[/B], jedzącego od czasu do czasu [B]surowe mięso[/B] - innymi słowy, chowam sobie w domu mordercę pewnie jak nic :D U mnie spotykani natręci zazwyczaj sugerują, że mój pies jest głuchy (jak totalnie ignoruje ciumkanie, cmokanie, piszczenie z zachwytu i takie tam) albo głupi (jak się w końcu wqrwi i wyda z siebie niezadowolony warczący bulgot ze spojrzeniem spode łba, mój aniołeczek :loveu:) :evil_lol: Quote
FredziaFredzia Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 [quote name='Bolsbokser']Tak na marginesie, to ciśnienie pod wodą chyba bardzo niekorzystnie wpływa na końcowy poziom intelektu. Najwyraźniej pod wpływem ciśnienia pod wodą mózg po prostu się kurczy :diabloti:[/QUOTE] Mi się chyba jeszcze nie skurczył.:evil_lol: Quote
Amber Posted July 7, 2011 Author Posted July 7, 2011 [quote name='motyleqq']akurat mój tata wszedł jak oglądałam Jariego, pyta co to za pudel(nazywa tak wszystkie psy :lol:), a ja na to, czy ładny, a on 'tylko z przodu, nie ma ogona, to nie pies' :lol::lol::lol:[/QUOTE] Haha fajnie określenie na wszystkie psy "pudle" ;). Wracając do tego, że Jari nie jest psem... Przypomniało mi się jak na tym samym wyjeździe Jari zrobił tez wrażenie na dzieciach z wioski (chyba pierwszy raz widziały dobermana ;) ), wychodzę z ośrodka na drogę tuż przed dzieciakami i jeden prawie na płot nie wpadł "aaa co to jeeest?!" na całe gardło :evil_lol: Jedna rezolutna dziewczyna "no, przecież widzisz, pies", "aaaaale ooogromny" :lol: Potem szły za nami jak to małolaty i napatrzeć się nie mogły, były też przy tym dość głośne, więc Jari się odwrócił zirytowany i szczeknął... Reakcji chyba nie muszę opisywać :evil_lol: [quote name='WATACHA']Bardzo ładny obrazek.[/QUOTE] [quote name='Ewa&Duffel']Portrecik boski, też bym chciała z nudów coś takiego tworzyć :lol: W sam do ramki i na ścianę :)[/QUOTE] [quote name='Tekla64']to ja jestem ciekawa co ona robi jak sie nie nudzi hihihi piekny portrecik[/QUOTE] [quote name='AgataP']cudny portret, Jari jak żywy :loveu: też chciałabym mieć moje rude sportretowane ;)[/QUOTE] Mi też się podoba :D [quote name='Talucha']Podoba mi się ten rysunek, fajnie wyszło :) Co do cmokania-strasznie mnie to irytuje jak idę z psem po mieście, usiłuję skupić jego uwagę na sobie a idzie pełno ludzi i cmoka rozpraszając Lasteckiego :roll:[/QUOTE] Ta, a później jak pies się tym hałasem zirytuje i nie daj Boże szczeknie (via jw sytuacja z dzieciakami) to od razu panika, że strasznie agresywnego potwora prowadzamy po mieście :diabloti: [QUOTE]Raaany, uwielbiam psich ekspertów od siedmiu boleści :diabloti: I mówię to jako właścicielka [B]czarnego[/B] psa, z [B]czarnym podniebieniem[/B], jedzącego od czasu do czasu [B]surowe mięso[/B] - innymi słowy, chowam sobie w domu mordercę pewnie jak nic :-D U mnie spotykani natręci zazwyczaj sugerują, że mój pies jest głuchy (jak totalnie ignoruje ciumkanie, cmokanie, piszczenie z zachwytu i takie tam) albo głupi (jak się w końcu wqrwi i wyda z siebie niezadowolony warczący bulgot ze spojrzeniem spode łba, mój aniołeczek :loveu:) :evil_lol:[/QUOTE]U mnie jedyna z czarnym podniebieniem jest Finka - oaza spokoju. Cortina, realny agresor ma piękne czerwone. Jari (całe szczęście!) też ;) [QUOTE] Mi się chyba jeszcze nie skurczył.:evil_lol: [/QUOTE]Też nurkujesz? ;) [QUOTE]no i jak już pisałam u siebie - mój talent w dużej mierze zależy od talentu fotografa [/QUOTE]No to się dobrałyście w tej rozmowie, bo tę fotkę akurat Bolsbokser robiła ;) Ja dla jaj narysowałam wczoraj również dobermana... Nie, chyba to nie Jari :lol: Teraz możecie podziwiać co to znaczy KOMPLETNY brak talentu... No w podstawówce miałam dobre stopnie z plastyki za podobne rysunki... Od tego czasu nic się nie zmieniło :evil_lol: Cóż za kreska, proporcje... Gra barw i kolorów, bliżej mi do Picassa, nieprawdaż? :D [IMG]http://img713.imageshack.us/img713/8130/img0040tvj.jpg[/IMG] Quote
FredziaFredzia Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 Amber - tak, nurkuję, ale mam jakiś zastój ostatnio ponad roczny. ;) A ten rysunek nadawałby się super do ilustrowania bajek dla dzieci! Mi się podoba :) Quote
awaria Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 Ja też z tych nurkujących :D Amber, możemy sobie piątkę przybić w kwestii utalentowania plastycznego :D Quote
kalyna Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 mi się skojarzył ten rysunek z bajką "Balto" :D ale spoko po głębszej analizie to doberman bez dwóch zdań :) i ja się nie śmieję, bo sama lepiej nie narysowałabym :) Quote
Recommended Posts