Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='sator_k_'][URL]http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead/DSC_6533.jpg[/URL]
Jak słodko tu wyszedł :)

Taa też to znam. Głupi pies, bo nie przyjdzie, albo nie reaguje na ciumkanie i gwizdanie. A jakby przychodził to by był głupi pies, bo przychodzi, a nie właściciela się pilnuje... [B]Ludziom nie dogodzisz.[/B][/QUOTE]
A jeszcze lepsi są tacy, którzy cmokają, gwiżdżą i ogólnie robią wszystko, by pies się zainteresował, a jak podejdzie, to jest awantura :roll:
Pogrubione zdanie idealnie to opisuje ;)

Posted

Ja ze spaceru odpadam, bo ... jestem zarobiona w pracy. Znaczy mam chwilkę, ale za moment aż do 20-tej jestem zajęta. Poza tym ... leje, leje i przestać nie może.

Tak na marginesie, to ciśnienie pod wodą chyba bardzo niekorzystnie wpływa na końcowy poziom intelektu. Najwyraźniej pod wpływem ciśnienia pod wodą mózg po prostu się kurczy :diabloti:

Posted

On się otrzepuje czy robi kupę ;)
[url]http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead/DSC_7041.jpg[/url]

Uuuuuuuu ślicznotek
[url]http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead/DSC_7214.jpg[/url]

Rzeczywiście Jari jest jakiś dziwny, moje wąchają ;).A z tym rosnącym mózgiem to słyszałam, ale o amstaffach, chociaż jak widać ta choroba już i dobermany dotknęła ;).I też mnie to cmokanie irytuje.

Posted

Hahahaha, a jaki ja mam ubaw, jak na mojego (GŁUCHEGO) Albina cmokają. Po prostu idę i się śmieję.
Reakcje ludzi cmokających też są nieocenione - co za pies ? Nie reaguje.
I załsniam się tym, że on jest tak idealnie wychowany :D

Posted

[quote name='Korenia']Super fociaki i relacja ![/QUOTE]
Dzięki :)

[quote name='sator_k_'][URL]http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead/DSC_6533.jpg[/URL]
Jak słodko tu wyszedł :)

Taa też to znam. Głupi pies, bo nie przyjdzie, albo nie reaguje na ciumkanie i gwizdanie. A jakby przychodził to by był głupi pies, bo przychodzi, a nie właściciela się pilnuje... Ludziom nie dogodzisz.[/QUOTE]
Najlepsze jest to, że tym ludziom w kółko tłumaczyłam CZEMU on nie chce przychodzić, że to doberman, pies obronny z natury nieufny, nie spoufalający się z obcymi... Ale jak grochem o ścianę :diabloti:

[quote name='Ewa&Duffel']Ze zdjęć wynika, że chyba mimo pogody wypad udany Okolica piękna, gdzie dokładnie byliście ?
Jari przekonał się do pływania w jeziorze ? Może Wisła za brudna dla niego

Odnośnie spaceru, to raczej nie ma sensu w taką pogodę...cały czas leje :-([/QUOTE]
No, spacer sobie odpuścimy na lepszą pogodę.

Byliśmy w Leleszkach pod Szczytnem. Ale powiem szczerze oprócz tego jeziora tam nie ma nic ciekawego ;). To był wyjazd zorganizowany przez tych fanów nurkowania, oni mają tam swoją bazę noclegową no i czyste jeziorko. Nic im więcej nie trzeba. A mi i owszem, bo tam ani lasu nigdzie blisko, ani jakichkolwiek rozrywek. Wolę "swoje" mazury ;)

[quote name='awaria']Współczuję wyjazdu Niestety nie-psi ludzie w kontakcie z czworonogami są z reguły... dziwni Oczywiście nie wszyscy
Kiedyś zabrałam futra na grilla do znajomych i większość gości za punkt honoru obrała sobie nakarmienie moich psów kiełbą z grilla i skrzydełkami. A i napojenie psa piwem, BO TO PRZECIEŻ TAKIE ZABAWNE
Ja niestety dzisiaj odpadam ze spaceru w niedziele wyjeżdżamy i mam 2 miliony rzeczy do załatwienia + egzamin z angielskiego w sobotę W ogóle jestem najgorszym dogomaniakiem świata - posiałam psie książeczki i kagańce, nie wiem też co zrobiłam z cudnymi pitmanowymi szelkami Batalii :shake: Karma się kończy, a nowa jeszcze nie przyszła, dramat, dramat :lol:[/QUOTE]
No faktycznie, okropny z Ciebie dogomaniak... Karma się kończy, straszne :evil_lol: Kurczę, mnie ci ludzie nie wkurzali dlatego, że nie znali się na psach, tylko dlatego, że udawali, że się znają i wypowiadali swoje sądy tak jak hodowcy z 35 doświadczeniem... Szczególnie syn weterynarzy :diabloti: Nie mam nic przeciwko pytaniom (nawet lubię) i próbom NORMALNEGO zaprzyjaźnienia, ale moim zdaniem kultura wymaga, żeby nie rzucać sobie kiepskimi żarcikami na temat, że mój pies kogoś zaraz zje, tym bardziej, że w ogóle nie zwraca uwagi na nikogo... W sumie sama chciałam dobermana, to teraz mam :p

Powodzenia na egzaminie. Ja też niedawno zdawałam ang :D u mnie jest wymagany poziom B2... Ja tam z anglika jestem taka sobie (dużo słownictwa, zero gramatyki :diabloti: ) ale zdałam na 4.

[QUOTE]Ja się nie znam za bardzo na kopiowaniu uszu,jakim rasom jak się kopiuje,znaczy wiadomo,że nie skopiujesz dobkowi uszu tak jak dla owczarka środkowoazjatyckiego ( jakoś nie mogę sobie wyobrazić jakby wyglądał :eviltong: ),ale ja uważam,że Jari ma ładnie kopiowane uszy. :lol:[/QUOTE]Temu kolesiowi nie chodziło, że są brzydko skopiowane, tylko, że są w ogóle skopiowane, bo w PL niby nie wolno. W sumie miał rację ;) rozchodzi się tylko o poglądy... no i o styl wypowiadania :p

[quote name='Tekla64']no te dwie pupy sa bardzo urokliwe!!!!

zdjecia cudne , Jari jak zwykle gwiazda czystej wody
ludki jak to ludki kazdy swoje i lepiej wie[/QUOTE]
Haha mam więcej takich głupich fotek, ale nie będę wstawiać, bo by mnie chyba zabiła ;)

[quote name='FredziaFredzia']Ale relacja super, zdjęć się naoglądałam, ale dalej mi mało! ;)

A to co pogrubione - dokładnie tak, zgadzam się z tym.[/QUOTE]
No niestety więcej nie będzie z tego wyjazdu, wstawiłam wszystko. A nowe nie wiem kiedy będą, jak tak cały czas leje...

[quote name='Bolsbokser']Ja ze spaceru odpadam, bo ... jestem zarobiona w pracy. Znaczy mam chwilkę, ale za moment aż do 20-tej jestem zajęta. Poza tym ... leje, leje i przestać nie może.

Tak na marginesie, to ciśnienie pod wodą chyba bardzo niekorzystnie wpływa na końcowy poziom intelektu. Najwyraźniej pod wpływem ciśnienia pod wodą mózg po prostu się kurczy :diabloti:[/QUOTE]
Może, może :hmmmm: Przyjaciółka pojechała tam tylko ponurkować, też ją wkurzało to towarzystwo. Zrobiła licencję i zmienia klub :lol:

[quote name='WATACHA']On się otrzepuje czy robi kupę ;)
[URL]http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead/DSC_7041.jpg[/URL]

Uuuuuuuu ślicznotek
[URL]http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead/DSC_7214.jpg[/URL]

Rzeczywiście Jari jest jakiś dziwny, moje wąchają ;).A z tym rosnącym mózgiem to słyszałam, ale o amstaffach, chociaż jak widać ta choroba już i dobermany dotknęła ;).I też mnie to cmokanie irytuje.[/QUOTE]
Otrzepuje się, fot z robienia kupy nie robię... Jakoś są takie mało eleganckie :evil_lol: Jari zapewne powąchał by ten palec, ale mój, a nie jakiegoś obcego, nadgorliwego faceta. Poza tym psy wyczuwają nastrój pana, a ja byłam nieźle wkurzona na tych typków :p

Btw zobaczcie jaki mamy talent na forum:

[U][IMG]http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/263472_217555981614334_100000798011025_530405_757489_n.jpg[/IMG][/U]

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-GDqYsJJFxmU/TgjWwbUy7eI/AAAAAAAAD4g/7DqTEDwBl08/s512/DSC_93773.jpg[/IMG]

Rysunek zrobiła Metheora... Podobno nudziła się w pracy... Kurczę, chciałabym tworzyć takie cuda z nudów :evil_lol:

Posted

akurat mój tata wszedł jak oglądałam Jariego, pyta co to za pudel(nazywa tak wszystkie psy :lol:), a ja na to, czy ładny, a on 'tylko z przodu, nie ma ogona, to nie pies' :lol::lol::lol:

Posted

Podoba mi się ten rysunek, fajnie wyszło :)
Co do cmokania-strasznie mnie to irytuje jak idę z psem po mieście, usiłuję skupić jego uwagę na sobie a idzie pełno ludzi i cmoka rozpraszając Lasteckiego :roll:

Posted

[quote name='Tekla64']to ja jestem ciekawa co ona robi jak sie nie nudzi hihihi piekny portrecik[/QUOTE]

hmmm... wtedy maluję na ścianach, jeśli ktoś chętny na dobermanka na ścianie w salonie to proszę pisać :)

co do proporcji...hehe tak jak pisałam to rysunek z nudów tzn- nigdy nie uczyłam się szkicować czy malować- dlatego chętnie przyjmę spostrzeżenia, pewnie nie jestem za dokładna bo chce za szybko....może jakbym dłużej nad nim posiedziała... ... no i jak już pisałam u siebie - mój talent w dużej mierze zależy od talentu fotografa :)

Posted

Metheora, a co tak rzadko przesiadujesz na wątku rysunkowym ??? Juz ja cię za raz zmobilizuję i zagonię do rysowania.
Betty mnie pogoniła, to teraz siedze i dłubię włosek po włosku, a zdjęcie mam chyba najgorszej jakości,jakie mogło się trafić do rysowania portretu - znaczy tworzę coś, czego nie ma na zdjęciu - szczegóły :)

[url]https://lh4.googleusercontent.com/-iwPa7B5jIdk/ThTEbtIJDFI/AAAAAAAAD8M/PlbShPFKGtw/s512/kapsel16.jpg[/url]

Posted

Raaany, uwielbiam psich ekspertów od siedmiu boleści :diabloti: I mówię to jako właścicielka [B]czarnego[/B] psa, z [B]czarnym podniebieniem[/B], jedzącego od czasu do czasu [B]surowe mięso[/B] - innymi słowy, chowam sobie w domu mordercę pewnie jak nic :D U mnie spotykani natręci zazwyczaj sugerują, że mój pies jest głuchy (jak totalnie ignoruje ciumkanie, cmokanie, piszczenie z zachwytu i takie tam) albo głupi (jak się w końcu wqrwi i wyda z siebie niezadowolony warczący bulgot ze spojrzeniem spode łba, mój aniołeczek :loveu:) :evil_lol:

Posted

[quote name='Bolsbokser']Tak na marginesie, to ciśnienie pod wodą chyba bardzo niekorzystnie wpływa na końcowy poziom intelektu. Najwyraźniej pod wpływem ciśnienia pod wodą mózg po prostu się kurczy :diabloti:[/QUOTE]

Mi się chyba jeszcze nie skurczył.:evil_lol:

Posted

[quote name='motyleqq']akurat mój tata wszedł jak oglądałam Jariego, pyta co to za pudel(nazywa tak wszystkie psy :lol:), a ja na to, czy ładny, a on 'tylko z przodu, nie ma ogona, to nie pies' :lol::lol::lol:[/QUOTE]
Haha fajnie określenie na wszystkie psy "pudle" ;). Wracając do tego, że Jari nie jest psem... Przypomniało mi się jak na tym samym wyjeździe Jari zrobił tez wrażenie na dzieciach z wioski (chyba pierwszy raz widziały dobermana ;) ), wychodzę z ośrodka na drogę tuż przed dzieciakami i jeden prawie na płot nie wpadł "aaa co to jeeest?!" na całe gardło :evil_lol: Jedna rezolutna dziewczyna "no, przecież widzisz, pies", "aaaaale ooogromny" :lol: Potem szły za nami jak to małolaty i napatrzeć się nie mogły, były też przy tym dość głośne, więc Jari się odwrócił zirytowany i szczeknął... Reakcji chyba nie muszę opisywać :evil_lol:

[quote name='WATACHA']Bardzo ładny obrazek.[/QUOTE]
[quote name='Ewa&Duffel']Portrecik boski, też bym chciała z nudów coś takiego tworzyć :lol: W sam do ramki i na ścianę :)[/QUOTE]
[quote name='Tekla64']to ja jestem ciekawa co ona robi jak sie nie nudzi hihihi piekny portrecik[/QUOTE]
[quote name='AgataP']cudny portret, Jari jak żywy :loveu: też chciałabym mieć moje rude sportretowane ;)[/QUOTE]
Mi też się podoba :D

[quote name='Talucha']Podoba mi się ten rysunek, fajnie wyszło :)
Co do cmokania-strasznie mnie to irytuje jak idę z psem po mieście, usiłuję skupić jego uwagę na sobie a idzie pełno ludzi i cmoka rozpraszając Lasteckiego :roll:[/QUOTE]
Ta, a później jak pies się tym hałasem zirytuje i nie daj Boże szczeknie (via jw sytuacja z dzieciakami) to od razu panika, że strasznie agresywnego potwora prowadzamy po mieście :diabloti:

[QUOTE]Raaany, uwielbiam psich ekspertów od siedmiu boleści :diabloti: I mówię to jako właścicielka [B]czarnego[/B] psa, z [B]czarnym podniebieniem[/B], jedzącego od czasu do czasu [B]surowe mięso[/B] - innymi słowy, chowam sobie w domu mordercę pewnie jak nic :-D U mnie spotykani natręci zazwyczaj sugerują, że mój pies jest głuchy (jak totalnie ignoruje ciumkanie, cmokanie, piszczenie z zachwytu i takie tam) albo głupi (jak się w końcu wqrwi i wyda z siebie niezadowolony warczący bulgot ze spojrzeniem spode łba, mój aniołeczek :loveu:) :evil_lol:[/QUOTE]U mnie jedyna z czarnym podniebieniem jest Finka - oaza spokoju. Cortina, realny agresor ma piękne czerwone. Jari (całe szczęście!) też ;)

[QUOTE] Mi się chyba jeszcze nie skurczył.:evil_lol: [/QUOTE]Też nurkujesz? ;)

[QUOTE]no i jak już pisałam u siebie - mój talent w dużej mierze zależy od talentu fotografa [/QUOTE]No to się dobrałyście w tej rozmowie, bo tę fotkę akurat Bolsbokser robiła ;)

Ja dla jaj narysowałam wczoraj również dobermana... Nie, chyba to nie Jari :lol: Teraz możecie podziwiać co to znaczy KOMPLETNY brak talentu... No w podstawówce miałam dobre stopnie z plastyki za podobne rysunki... Od tego czasu nic się nie zmieniło :evil_lol: Cóż za kreska, proporcje... Gra barw i kolorów, bliżej mi do Picassa, nieprawdaż? :D

[IMG]http://img713.imageshack.us/img713/8130/img0040tvj.jpg[/IMG]

Posted

mi się skojarzył ten rysunek z bajką "Balto" :D
ale spoko po głębszej analizie to doberman bez dwóch zdań :) i ja się nie śmieję, bo sama lepiej nie narysowałabym :)