Rinuś Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 [quote name='Amber'] Na PC dopiero w 2015 r.? :([/QUOTE] Musisz sobie kupić PS3, albo już nawet PS4 od grudnia :evil_lol: Quote
Amber Posted September 21, 2013 Author Posted September 21, 2013 [quote name='Vectra']eeeeeeee kożelanko , zapomniałaś że ten Twój pies dla Ciebie co jest tylko , to on krzywo na dupę skacze fora rasowe są cool :loveu: największą wiedzę , mają ci , co za miesiąc odbierają szczeniaka :loveu: z tymi fotami , to jest wszędzie to samo .... ja co wstawiam foty , to wiem że są analizowane , śledzone ... czy aby mojemu któremuś psu , dupa na czole nie wyrosła a te teorie spiskowe , ja to normalnie pławie się w tym :loveu: [/QUOTE] Wiesz co Vectra? Sama lepsza nie jesteś... Prawie zapomniałam, że mój pies krzywo ląduje na dupie, ale musiałaś mi przypomnieć... Znowu nie zasnę :( No i akurat nie chce cie martwić, ale na twoich zdjęciach można się nie raz doszukać głowy wystającej z tyłka... Jeszcze gorzej wygląda to jak tyłek jest kaszankowaty, a głowa ruda, biała, albo czarna... Zastanów się w jakim kierunku zmierza twoja hodowla :shake: :evil_lol: [QUOTE]jeszcze jest takie towarzycho , które żyje życiem innych - boszz jak ja kocham ich wypuszczać :evil_lol: połykają wsio jak pelikany dogo to właśnie jest taka skarbnica wiedzy dla takich jednostek :diabloti:[/QUOTE] Lubię to :happy1: [quote name='asiak_kasia']ale u CCtów to samo, u rotów-masakra, że o forum DA nie wspomnę i wywodami niejakiej weaver vel 5 innych nicków, która trzaskała posty po kilkanascie stron :diabloti: Straszne :shake: Cytowanie bibili uważam za obrażające moje uczucie religijne, wszak wiadomo, ja się modle do bozi pieniążka, i zaczynam podejrzewać, że jak każdej bozi nie ma tez i tej :-([/QUOTE] Ta cała weaver to płodzi też na dogo :eviltong: Można sobie poczytać fascynującą dyskusję, że ktoś tam śmie wystawiać swojego psa bo ma plamę na oku czy coś takiego... Nie wnikam czy to dobrze czy źle :eviltong: ale to piękny przykład tego jak to wygląda w środowisku. Pragnę jedynie zauważyć, a tyczy się to wszystkich ras, że nie przejmowałabym się tak strasznie co mówiąc inni, nie bała się obiektywów, bo psy są oceniane przez sędziego... Nikogo innego. To, że ktoś mówi, że mój pies jest brzydki... Ma nie wiem, kiepski grzbiet i przedpiersie, to jest subiektywna ocena, która do żadnej karty wpisana nie będzie. Tak samo sędzia nie zmieni oceny, jak zobaczy dzień później fotki na forum :evil_lol: Kasiu, bo ty to źle robisz. Siedząc na dupie przy biurku nigdy się nie dorobisz piniążków. To trza jeździć rowerem po polach. Wtedy szansa jest dużo większa. [quote name='Rinuś']Musisz sobie kupić PS3, albo już nawet PS4 od grudnia :evil_lol:[/QUOTE] Nie-e. Ja teraz dam na tacę. Quote
Vectra Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 gorzej , bo ilu sędziów tyle opinii ... żeby sędziowie znali wzorce ras ... to by było milusio :loveu: owszem są fachowcy , ale takich to na lekarstwo. Duża część sędziów w PL , to powinna dziergać papucie na drutach ... a nie się ośmieszać na ringach. Przetoczę przykład , sędzia z doświadczeniem większym niż mam lat .... ocenia błękitnego staffika i obniża mu ocenę bo nie ma czarnego nosa. Gdzie wzorzec jasno to określa , że psy o rozmytych kolorach , mają nosy w kolorze sierści. Po czym taki sędzia który pisze książki , sędziuje dużo nawet w europie ... pyta właścicieli psów , jaki kolor nosa ma mieć staffik. No dobrze człowiek uczy się całe życie , ale wzorzec nie zmienił się od kilkunastu lat. i takich przykładów mogę przelecieć setki ... o białych , rudych , mahoniowych , czarnych , łaciatych , płaszczowych. Pisanie że to sędzia ocenia psa , a nie hodowcy / właściciele - jest takie na wyrost :diabloti: Problem jest w hodowcach / właścicielach , że nie są obiektywni i ocenianie psa idzie w parzę z sympatią / antypatią do właściciela psa. Quote
Amber Posted September 21, 2013 Author Posted September 21, 2013 Taaaak, ale ja idę jeszcze dalej i oczywiście, jak ktoś chce sobie psa powystawiać to droga wolna, jednak chyba każdy kto był na więcej niż 5 wystawach, wie, że każdy sędzia może psa ocenić diametralnie różnie. Tym bardziej, jeżeli ktoś uprawiony do wydawania oceny może się pomylić lub być niesprawiedliwy, nie powinno się przejmować ocenami innych ludzi, skoro tak jak napisałaś często idzie to w parzę z sympatią/antypatią do właściciela psa. A już bazować na tym pół swojego życia, chować na kompie "kompromitujące" zdjęcia czy po roku włazić do czyjegoś wątku i zaczynać zabawę od nowa? Teraz w lesie jest dużo grzybów. Może czas znaleźć inne hobby? Quote
Vectra Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 a po co 5 wystaw z różnymi sędziami ? wystarczą 2 , z tym samym sędzią .. najlepiej tydzień po tygodniu .... i tu można być zaskoczonym ... że w ciągu 7 dni nasz pies albo zbrzydł , albo wyładniał :evil_lol: sama przeżyłam na własnej skórze takie coś ... gdzie na pierwszej wystawie pies miał wsio źle .... a na kolejnej , co ważne w tej samej stawce ... był idealny i dostał BOBa sędzia ten sam , pies ten sam , stawka ta sama ... a opisy jak od różnych osób o 10 różnych psach Quote
Amber Posted September 21, 2013 Author Posted September 21, 2013 Może byłaś u fryzjera i cię sędzia nie poznał? No bo z psem już trudniej... :evil_lol: Quote
Vectra Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 a może sędzia poczytał to i owo i się mu horyzonty zmieniły :evil_lol: Quote
FredziaFredzia Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 Wy się nie znacie... Jednej osoby z BF nikt nie przebije. Nigdy! :diabloti: Quote
Amber Posted September 21, 2013 Author Posted September 21, 2013 [quote name='FredziaFredzia']Wy się nie znacie... Jednej osoby z BF nikt nie przebije. Nigdy! :diabloti:[/QUOTE] To musi być naprawdę dobra, bo cytaty z Biblii stoją na wysokim poziomie pop.... :evil_lol: Quote
skrzeli Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 [quote name='Amber'] [B]W ogóle nie pisałam jeszcze o tym ani razu [/B]:evil_lol: Więc jako, że sam zacząłeś wątek, to napisałam, że forum miałam w zadku od kiedy się tam zaczęły pojawiać absurdy gorsze niż zwykle..[/QUOTE] O przepraszam - temat Twojego odejścia [B]z klasą [/B]:evil_lol: z dobermaniego forum zaczęłam ja, a Ty się tylko z tego gęsto tłumaczysz już kolejną stronę :p Wciąż myślisz, że najlepszą formą obrony jest atak? Quote
skrzeli Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 [quote name='Amber']To musi być naprawdę dobra, bo cytaty z Biblii stoją na wysokim poziomie pop.... :evil_lol:[/QUOTE] Cytaty z biblii ogólnie mają wysoki poziom, ale żeby to pojąć trza by uruchomić pewne obszary mózgu ;) Quote
Rinuś Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 [quote name='skrzeli']Cytaty z biblii ogólnie mają wysoki poziom, ale żeby to pojąć trza by uruchomić pewne obszary mózgu ;)[/QUOTE] Trzeba nie mieć mózgu, żeby posługiwać się cytatami z Biblii w takiej dyskusji. No ale może to jedyne mądre słowa jakie znasz, własnego nic mądrego napisać/powiedzieć nie umiesz więc poniekąd można Ci wybaczyć. Chociaż to już jest nudne. Quote
skrzeli Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 [quote name='Rinuś']Trzeba nie mieć mózgu, żeby posługiwać się cytatami z Biblii w takiej dyskusji. No ale może to jedyne mądre słowa jakie znasz, własnego nic mądrego napisać/powiedzieć nie umiesz więc poniekąd można Ci wybaczyć. Chociaż to już jest nudne.[/QUOTE] Możesz tego nie pojąć swoim rozumkiem, ale nie dla każdego biblia jest świętą księgą, a cytaty z niej są tak uniwersalne i ponadczasowe, że pasują w wielu dyskusjach. Open your mind :evil_lol: I tak, uważam te słowa za mądre, choć ich tu nie użyłam. Quote
FredziaFredzia Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 [quote name='Rinuś']Trzeba nie mieć mózgu, żeby posługiwać się cytatami z Biblii w takiej dyskusji. [/QUOTE] O to to. A jeśli kogoś to obraża, bo jest niewierzący? Quote
Amber Posted September 21, 2013 Author Posted September 21, 2013 [quote name='skrzeli']O przepraszam - temat Twojego odejścia [B]z klasą [/B]:evil_lol: z dobermaniego forum zaczęłam ja, a Ty się tylko z tego gęsto tłumaczysz już kolejną stronę :p Wciąż myślisz, że najlepszą formą obrony jest atak?[/QUOTE] Tłumaczyć to ja się mogę najwyżej z tego, że tak długo tam wytrzymałam :eviltong: Reszta to jest wytykanie i nabijanie się z tego co się dzieje na ogół na "rasowych" forach. A już szczególnie na waszym super tajnym, na którym chyba musi być nudno, skoro impreza przeniosła się tutaj. Dla mnie to szczyt żałości, ale róbta co chceta. Jak się nie ma innych rozrywek, to można spędzać czas robiąc z siebie głupka z kijem w tyłku :eviltong: Quote
asiak_kasia Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 :evil_lol: a ja dzisiaj osiagnęłam sukces szkoleniowy-Joko zdecydowała się wykąpać w naszym stawo-bajorze :loveu: a to jest piesek, który toleruje kąpiele tylko w gnojóweczce :cool3: skrzeli wrzuć na luz, serio, nikogo juz to nie bawi. Na dogo nie banują nikogo za wyrażanie swojego zdania. Chcesz merytorycznie podyskutowac? Masz coś wartościowego do powiedzenia? Chcesz się podzielic swoją wiedza/ doswiadczeniem? To dawaj, ja chętnie poczytam. A jeżeli nie...to może pora zmienić piaskownicę? ;) Quote
skrzeli Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 [quote name='Amber']Tłumaczyć to ja się mogę najwyżej z tego, że tak długo tam wytrzymałam :eviltong: Reszta to jest wytykanie i nabijanie się z tego co się dzieje na ogół na "rasowych" forach. A już szczególnie na waszym super tajnym, na którym chyba musi być nudno, skoro impreza przeniosła się tutaj. Dla mnie to szczyt żałości, ale róbta co chceta. Jak się nie ma innych rozrywek, to można spędzać czas robiąc z siebie głupka z kijem w tyłku :eviltong:[/QUOTE] Zmuszasz mnie do powtarzania się - dalej się tylko [B]gęsto[/B] tłumaczysz. [quote name='Amber']Reszta to jest wytykanie i nabijanie [/QUOTE] O swoim blogu może piszesz? Jakoś tu nieźle ludzie obrywają, są wyśmiewani i obrabiani za plecami w bardzo niewybredny sposób, który bywa tłumaczony jako wysublimowane poczucie humoru uczestniczek. Czym się Amber różnisz od użytkowników super tajnego dobermaniego forum? Dodam, że nie jest to pytanie retoryczne, a odpowiedź jest łatwa. Quote
skrzeli Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 [quote name='asiak_kasia'] skrzeli wrzuć na luz[/QUOTE] Znowu mi mówisz co mam robić - uparta jesteś ;) [quote name='asiak_kasia']Chcesz merytorycznie podyskutowac? Masz coś wartościowego do powiedzenia? Chcesz się podzielic swoją wiedza/ doswiadczeniem? To dawaj, ja chętnie poczytam. A jeżeli nie...to może pora zmienić piaskownicę? ;)[/QUOTE] Ale merytorycznie nikt tu rozmawiać nie chce :placz: Quote
asiak_kasia Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 [quote name='skrzeli']Znowu mi mówisz co mam robić - uparta jesteś ;) Ale merytorycznie nikt tu rozmawiać nie chce :placz:[/QUOTE] to była propozycja ;) a co do merytorycznej dyskusji...skoro nie masz odbiorców, to serio...warto pomyśleć nad zmianą, i wszyscy beda zadowoleni :loveu: Quote
Amber Posted September 21, 2013 Author Posted September 21, 2013 [QUOTE]Zmuszasz mnie do powtarzania się - dalej się [B]gęsto[/B] tłumaczysz.[/QUOTE] Jeżeli nie rozróżniasz tłumaczenia od wyśmiewania to nie moja sprawa ;). Nie miałabym się z czego po prostu tłumaczyć :evil_lol: [QUOTE]O swoim blogu może piszesz? Jakoś też tu nieźle ludzie obrywają, są wyśmiewani i obrabiani za plecami w bardzo niewybredny sposób, który bywa tłumaczony jako wysublimowane poczucie humoru uczestniczek. Czym się Amber różnisz od użytkowników super tajnego dobermaniego forum? Dodam, że nie jest to pytanie retoryczne, a odpowiedź jest łatwa. [/QUOTE] A kto ty jesteś? Strażnik Teksasu? Dziubasku mój, tu nikt nie może być obgadywany za plecami, gdyż jest to forum publiczne. Widać, że długo już przebywasz z złym towarzystwie i przejęłaś ich słownictwo. Tylko na super tajnych forach można coś robić za plecami... Tj, takich supertajnych, że Sowden się chowa :diabloti: Quote
skrzeli Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 (edited) [quote name='Amber']Jeżeli nie rozróżniasz tłumaczenia od wyśmiewania to nie moja sprawa ;). Nie miałabym się z czego po prostu tłumaczyć :evil_lol:[/QUOTE] Powtarzaj to sobie, aż sama w to uwierzysz. [quote name='Amber']A kto ty jesteś? [/QUOTE] Lepiej żebyś nie wiedziała :evil_lol: Przyjęte jest, że "Ty" się pisze z dużej litery, ale pedagogiki przecież nie skończyłaś. Choć chyba umiejętność kulturalnego zachowania i traktowania innych z szacunkiem żadnych studiów nie wymaga. [quote name='Amber']Dziubasku mój, tu nikt nie może być obgadywany za plecami, gdyż jest to forum publiczne. Widać, że długo już przebywasz z złym towarzystwie i przejęłaś ich słownictwo. Tylko na super tajnych forach można coś robić za plecami... Tj, takich supertajnych, że Sowden się chowa :diabloti:[/QUOTE] Dziubasku - odwracanie kota ogonem nic nie zmieni. Chamskie jeżdżenie po ludziach jest beee nie tylko na forum dobermanów. Swoją drogą ciekawe to, że dostrzegasz drzazgę w czyimś oku, a belki w swoim nie widzisz - typowe ;) Edited September 21, 2013 by skrzeli Quote
Amber Posted September 21, 2013 Author Posted September 21, 2013 Belkę to ty masz, ale gdzie indziej :evil_lol: Może jeszcze dasz wykład, że nie ładnie mlaskać przy jedzeniu? Fszyscy słuchamy z uwaga :fadein: Quote
skrzeli Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 [quote name='Amber']Belkę to ty masz, ale gdzie indziej :evil_lol:[/QUOTE] A gdzie ?? :roll: [quote name='Amber']Może jeszcze dasz wykład, że nie ładnie mlaskać przy jedzeniu? Fszyscy słuchamy z uwaga :fadein:[/QUOTE] No nie zniesiesz Ty żadnej krytyki :p Chcesz zaniżać poziom - śmiało :p To norma, że piszesz "pustego" posta jak Ci się argumenty kończą - byle jakie, ale ostatnie słowo musisz mieć - enjoy ;) Quote
Amber Posted September 21, 2013 Author Posted September 21, 2013 Nie myślałaś o tym, żeby występować w cyrku? Quote
skrzeli Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 [quote name='Amber']Nie myślałaś o tym, żeby występować w cyrku?[/QUOTE] Znowu pustak?No stać Cię chyba na więcej? Czekam cierpliwie. Quote
Recommended Posts