Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='asiak_kasia']
Także póki co dobrej nocki, niektórzy muszą od rana płaszczyc dupy w biurach, wiec postarajcie się, żebym miała co czytać do porannej kawki :diabloti:[/QUOTE]
Również dobrej nocki życzę i postaramy się nie zawieźć pokładanych w nas nadziei ;)

Posted

To, ze jest Głupko rąbnięty to jasne i logiczne. Taki ma być.
:icon_roc:

Nie wywalił żadnego stołu, nie wiem co Wy macie z tym stołami. Uderzył się przypadkiem i tyle - szturchnął, upadło pare rzeczy na tym stole i tyle.Afeeeeraaaaaaa.:nerwy:

No i tak, darł ryja jak został sam w obcym miejscu - to gówniarz jeszcze i nie często ma okazje zostawać w obcych miejscach.
Nie widzę w tym nic dziwnego ani też strasznego.

No i wystarczy, ze spojrzę na te sciany i sufit - i już wiem, że: "mój pies, Eragon East - jest idealny!" 8-)
Także możecie sobie gadać za moimi plecami co tam chcecie - mnie to nie dotyczy a tym bardziej mojego IDEALNEGO psa.

Posted

[quote name='asiak_kasia']
A co do tego stołu...jakoś było wokół niego mnóstwo psów, wychowywanych przez AMATORÓW, a nie behawiorystów i żaden inny go nie wywalił... :roll: Tak samo jak żaden inny nie darł ryja tak jak Vuko kiedy poszliście po jedzenie pierwszego dnia. Także no coś chyba jednak jest na rzeczy.
[/QUOTE]
A podrostków dobermana ile koło stołu było? Jariego szaleństwo jest ok, ale innego dobermana już be?

Posted (edited)

[quote name='Karilka']
No i wystarczy, ze spojrzę na te sciany i sufit - i już wiem, że: "mój pies, Eragon East - jest idealny!" 8-)
Także możecie sobie gadać za moimi plecami co tam chcecie - mnie to nie dotyczy a tym bardziej mojego IDEALNEGO psa.[/QUOTE]
Czy Ty się na rozum z autorką tego blożka zamieniłaś ? :eviltong:

Edited by skrzeli
Posted

[quote name='skrzeli']A podrostków dobermana ile koło stołu było? Jariego szaleństwo jest ok, ale innego dobermana już be?[/QUOTE]
ale Jari nie szalał, bo 90% czasu spędzał na smyczy i/lub w kagańcu : P

tak tylko sobie napiszę, nie chce mi się bardziej udzielać, nuda :evil_lol:

Posted

a kolejne 10 % w aucie.:cool3:

skrzeli - mówie Ci - namachałam sie przy pisaniu po tych ścianach, ale wiesz, to już dawno temu - jak dopiero co odkryłam,ze mój pies jest taki I D E A L N Y. :multi:

Hahahahah.

Posted

[quote name='Karilka']
skrzeli - mówie Ci - namachałam sie przy pisaniu po tych ścianach, ale wiesz, to już dawno temu - jak dopiero co odkryłam,ze mój pies jest taki I D E A L N Y. :multi:
[/QUOTE]
Nie spoufalaj się bo nas posądzą o zorganizowaną grupę przestępczą :evil_lol:
I pamiętaj my tu tylko w gościach - trza się zachowywać :razz:

Posted

A tak jeszcze w temacie zmiany wzorca, moim zdaniem szkoda będzie gdyby serio zmienili.
Niekopiowany doberman nie ma już tego wrażenia dostojności i siły co bio - i dodam tutaj, że jest to moje odczucie, na ich eksterierze się nie znam. Więc nie będę się w to wtrącać. Wiele ras bez kopiowania sporo traci, nie tylko dobermany, ale o gustach się podobno nie dyskutuje.

Dla porównania dodam zdjęcie (tak wiem, na jednym pies na drugim suka, ale postawa podobna):

[IMG]http://images65.fotosik.pl/191/1da82020316a5122gen.jpg[/IMG]

[IMG]http://images63.fotosik.pl/191/f364f2cb73e3d470.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Karilka']Oczywiście, że traci. Nie znam ani jednej osoby, która cieszy się, że dobermany będą w wersji ekologicznej.
Doberman kopiowany jest dostojniejszy.[/QUOTE]
Prawda - ale ja jednak bym megaekojedwabistych uszu moich psów już nie oddała - co ja poradzę, że idealne som :cool3:

Posted

[quote name='Karilka']a kolejne 10 % w aucie.:cool3:

Hahahahah.[/QUOTE]
Nie no lepiej, żeby 3 letni samiec dobermana biegał bez niczego luzem. Sorry, ale w przeciwieństwie do ciebie ja jestem odpowiedzialna. Od początku zlotu było mówione, że jadą tam psy z ikrą, więc nie mam zamiaru czuć się z tego powodu głupio. Robiłam wszystko, aby mój pies nie był uciążliwy dla innych zlotowiczów. Jest czas spacerów i czas imprezy gdzie każdy chce posiedzieć i pogadać, nie będąc niepokojony przez natrętne psy. Twój był, więc możesz się cieszyć, ale chyba tylko z niewychowania.

A co do ciebie skrzeli, to jesteś doprawdy zabawną postacią. Nie napiszesz mi kompletnie nic, bo ja jestem osobą bez ambicji :grins: Mam pieska i raduję się nim w gronie ludzi, którzy mnie lubiom. Całą resztę mam gdzieś. Tylko tyle i aż tyle.

[QUOTE]No ja też uwielbiam te uszy miętolić[/QUOTE]
Od tego mam jamniki :grins: Nie potrzebuje za to jamnika ze świńskim ogonkiem. Naprawdę pszykro by mi było wywalać tysiaczki na psa z takim wyglądem. A i tak kopiowane uszy są najlepsze w dotyku :)

[QUOTE]Chociaż brzydkiemu i kopiowanie nie pomoże. [/QUOTE]
Bio za to już nic nie pomoże :eviltong:

Posted (edited)

[quote name='skrzeli']Prawda, ale nie dla każdego ;)[/QUOTE]

No cóż :diabloti:

:eviltong:

Ładnemu psu nic nie musi pomagać a ogon i uszy nie zaszkodzą.

Jak miałam poprzedniego psa to biegał i 3 letni i 4 letni i 5 letni i 6, 7 letni - co to ma do wieku?
Pies jest albo ułożony i wie jakie ma granice albo nie.

To, że mój szczeniu jest szalony i (o mój boshee) BIEGA - niech biega. Jak ma ku temu możliwość to niech biega.
Jak pracuje to pracuje, jak biega to biega. Robi to na o mu pozwalam i jestem z niego zadowolona.

Edited by Karilka
Posted

[quote name='Amber']Nie no lepiej, żeby 3 letni samiec dobermana biegał bez niczego luzem. Sorry, ale w przeciwieństwie do ciebie ja jestem odpowiedzialna. Od początku zlotu było mówione, że jadą tam psy z ikrą, więc nie mam zamiaru czuć się z tego powodu głupio. Robiłam wszystko, aby mój pies nie był uciążliwy dla innych zlotowiczów. Jest czas spacerów i czas imprezy gdzie każdy chce posiedzieć i pogadać, nie będąc niepokojony przez natrętne psy. Twój był, więc możesz się cieszyć, ale chyba tylko z niewychowania. [/QUOTE]
No i znowu taka poprawna i fair dla wszystkich jesteś.
A Jari to bardzo wychowany za to jest - co nie?

[quote name='Amber']A co do ciebie skrzeli, to jesteś doprawdy zabawną postacią. Nie napiszesz mi kompletnie nic, bo ja jestem osobą bez ambicji :grins: Mam pieska i raduję się nim w gronie ludzi, którzy mnie lubiom. Całą resztę mam gdzieś. Tylko tyle i aż tyle. [/QUOTE]
No weź - każdy to wie, że Twój pies tylko z Tobą i dla wybranych. Znowu się powtarzasz - daj nam złapać oddech.
[quote name='Amber']Bio za to już nic nie pomoże :eviltong:[/QUOTE]
To tylko Twoje bardzo skromne i znowu w kółko powtarzane zdanie. Co Ty bierzesz, że nie pamiętasz co piszesz? Jeśli nic to może czas zacząć?

Posted

[quote name='skrzeli']
No weź - każdy to wie, że Twój pies tylko z Tobą i dla wybranych. Znowu się powtarzasz - daj nam złapać oddech.
[/QUOTE]

Właśnie myślałam, że stracę oddech jak to 3456789 raz przeczytałam.:roflt:

Posted

Widzę, że tutaj inteligentną dyskusją bije na kilometry :loveu:
Co za elokwencja :cool3: Ale nie bój się Amberuniuniu - Karolcia przychodzi z odsieczą na wezwanie i płakanie mi przez słuchawkę ;)

Skrzeli - czy wszyscy na forum o dobkach są tak fajni jak ty? :loveu:

Posted

[quote name='Okamia']
Skrzeli - czy wszyscy na forum o dobkach są tak fajni jak ty? :loveu:[/QUOTE]
Co Ty - najsłabsze ogniwo jestem :evil_lol:
Poza tym coś inteligentnego i elokwentnego masz do powiedzenia coby pomogło Twojej Amberuniuniuni?
Bosz - ale trudne słowa wymyślasz !!
Widać statek na dno idzie skoro odsiecz nadciąga :evil_lol:

Posted

[quote name='skrzeli']
Bosz - ale trudne słowa wymyślasz !![/QUOTE]

Ich nie trzeba wymyślać - one istnieją w słownikach i [SIZE=1]uwaga trudne słowo[/SIZE] encyklopediach ;-)

Tak odsiecz nadciąga o ile jest po co :lol:

[quote name='Karilka']Zależy na którym forum. Na niektórych bywa różnie. Ale na tym, co wywalono Amber - jest całkiem fajnie, jak jej nie ma, hahahha.[/QUOTE]

Koleżanka niepytana. Koleżanka niech idzie pląsać z pląsającym pieskiem.

Posted

[quote name='Karilka']No cóż :diabloti:

:eviltong:

Ładnemu psu nic nie musi pomagać a ogon i uszy nie zaszkodzą.

Jak miałam poprzedniego psa to biegał i 3 letni i 4 letni i 5 letni i 6, 7 letni - co to ma do wieku?
Pies jest albo ułożony i wie jakie ma granice albo nie.

To, że mój szczeniu jest szalony i (o mój boshee) BIEGA - niech biega. Jak ma ku temu możliwość to niech biega.
Jak pracuje to pracuje, jak biega to biega. Robi to na o mu pozwalam i jestem z niego zadowolona.[/QUOTE]
Nie widziałam, żeby twój pies był szalony... Jego flegmatyczność przy aporcie mnie za to zabiła. Twój pies jest nieogarnięty, a ty nie robisz nic, żeby go ogarnąć. I nie mam na myśli IPO 3, ale zwyczajnego powiedzenia "nie" kiedy trzeba.

[quote name='skrzeli']No i znowu taka poprawna i fair dla wszystkich jesteś.
A Jari to bardzo wychowany za to jest - co nie?

To tylko Twoje bardzo skromne i znowu w kółko powtarzane zdanie. Co Ty bierzesz, że nie pamiętasz co piszesz? Jeśli nic to może czas zacząć?[/QUOTE]
Ja jestem b. miłą osobą. Sprzątałam rano domek i robiłam tościki do łóżka ^_^

Mój pies jest walnięty zdrowo. Pewnie nie do końca dobrze go wychowałam :( . Ale staram się, żeby nie uprzykrzał nikomu życia. I ja przede wszystkim nie jestem bechawiorystę ^_^

Myślałam jakiś czas temu z innymi osobami, że dobrze by było gdyby były galerie z abonamentem - za moją jakieś 10.000 tys złotych bym brała za miesięczny dostęp. Bo jak słusznie zauważyłaś i b. dobrze, że napisałaś "Tobie" z wielkiej litery (jak się przebywa z mądrymi osobami w mądrym miejscu to się nabiera ogłady), mój pies jest tylko dla wybranych.
[QUOTE]Zależy na którym forum. Na niektórych bywa różnie. Ale na tym, co wywalono Amber - jest całkiem fajnie, jak jej nie ma, hahahha.

[/QUOTE]
Handel używanymi zabawkami kwitnie? Same sukcesy szkoleniowe i wystawowe? I pełno jamniczków ze świńskimi ogonami. Ach, dużo straciłam. Miłośnicy pełną gębą :loveu:

[QUOTE]Poza tym coś inteligentnego i elokwentnego masz do powiedzenia coby pomogło Twojej Amberuniuniuni?
Bosz - ale trudne słowa wymyślasz !!
Widać statek na dno idzie skoro odsiecz nadciąga :evil_lol:[/QUOTE]
Tak, płakałam Karoli w słuchawkie, że tacy niedobrzy ludzie pszyśli :placz: Naprawdę, ja jestem bardzo wrażliwa.

Posted

Żenada dziewczyny, że wam się tak chce, no na prawdę podziwiam. Nie wiadomo o co chodzi ale są przepychanki :grins: ani jedna strona nie jest idealna, ani druga i w zasadzie nie wiem po co to wszystko :grins: żeby udowodnić sobie kto ma psa lepszego? :evil_lol: czy kto ma więcej znajomych którzy przychodzą z odsieczą i jest bardziej pyskaty, czy też ma mniej do powiedzenia? :evil_lol:

Posted

[quote name='Unbelievable']Żenada dziewczyny, że wam się tak chce, no na prawdę podziwiam. Nie wiadomo o co chodzi ale są przepychanki :grins: ani jedna strona nie jest idealna, ani druga i w zasadzie nie wiem po co to wszystko :grins: żeby udowodnić sobie kto ma psa lepszego? :evil_lol: czy kto ma więcej znajomych którzy przychodzą z odsieczą i jest bardziej pyskaty, czy też ma mniej do powiedzenia? :evil_lol:[/QUOTE]

Ej no wróciłam po pracy i mam około 6gb zdjęć do obrobienia - wsio jest lepsze od tego :evil_lol: Zaraz sobie herbatuńcię zrobię i będzie klimacik idealny :cool3: