skrzeli Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 [quote name='asiak_kasia'] Także póki co dobrej nocki, niektórzy muszą od rana płaszczyc dupy w biurach, wiec postarajcie się, żebym miała co czytać do porannej kawki :diabloti:[/QUOTE] Również dobrej nocki życzę i postaramy się nie zawieźć pokładanych w nas nadziei ;) Quote
Karilka Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 To, ze jest Głupko rąbnięty to jasne i logiczne. Taki ma być. :icon_roc: Nie wywalił żadnego stołu, nie wiem co Wy macie z tym stołami. Uderzył się przypadkiem i tyle - szturchnął, upadło pare rzeczy na tym stole i tyle.Afeeeeraaaaaaa.:nerwy: No i tak, darł ryja jak został sam w obcym miejscu - to gówniarz jeszcze i nie często ma okazje zostawać w obcych miejscach. Nie widzę w tym nic dziwnego ani też strasznego. No i wystarczy, ze spojrzę na te sciany i sufit - i już wiem, że: "mój pies, Eragon East - jest idealny!" 8-) Także możecie sobie gadać za moimi plecami co tam chcecie - mnie to nie dotyczy a tym bardziej mojego IDEALNEGO psa. Quote
skrzeli Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 [quote name='asiak_kasia'] A co do tego stołu...jakoś było wokół niego mnóstwo psów, wychowywanych przez AMATORÓW, a nie behawiorystów i żaden inny go nie wywalił... :roll: Tak samo jak żaden inny nie darł ryja tak jak Vuko kiedy poszliście po jedzenie pierwszego dnia. Także no coś chyba jednak jest na rzeczy. [/QUOTE] A podrostków dobermana ile koło stołu było? Jariego szaleństwo jest ok, ale innego dobermana już be? Quote
skrzeli Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 (edited) [quote name='Karilka'] No i wystarczy, ze spojrzę na te sciany i sufit - i już wiem, że: "mój pies, Eragon East - jest idealny!" 8-) Także możecie sobie gadać za moimi plecami co tam chcecie - mnie to nie dotyczy a tym bardziej mojego IDEALNEGO psa.[/QUOTE] Czy Ty się na rozum z autorką tego blożka zamieniłaś ? :eviltong: Edited September 19, 2013 by skrzeli Quote
Karilka Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 Możemy skończyć temat mojego psa? Już mi się nie chce. Quote
Unbelievable Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 [quote name='skrzeli']A podrostków dobermana ile koło stołu było? Jariego szaleństwo jest ok, ale innego dobermana już be?[/QUOTE] ale Jari nie szalał, bo 90% czasu spędzał na smyczy i/lub w kagańcu : P tak tylko sobie napiszę, nie chce mi się bardziej udzielać, nuda :evil_lol: Quote
Karilka Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 a kolejne 10 % w aucie.:cool3: skrzeli - mówie Ci - namachałam sie przy pisaniu po tych ścianach, ale wiesz, to już dawno temu - jak dopiero co odkryłam,ze mój pies jest taki I D E A L N Y. :multi: Hahahahah. Quote
skrzeli Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 [quote name='Karilka'] skrzeli - mówie Ci - namachałam sie przy pisaniu po tych ścianach, ale wiesz, to już dawno temu - jak dopiero co odkryłam,ze mój pies jest taki I D E A L N Y. :multi: [/QUOTE] Nie spoufalaj się bo nas posądzą o zorganizowaną grupę przestępczą :evil_lol: I pamiętaj my tu tylko w gościach - trza się zachowywać :razz: Quote
FredziaFredzia Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 A tak jeszcze w temacie zmiany wzorca, moim zdaniem szkoda będzie gdyby serio zmienili. Niekopiowany doberman nie ma już tego wrażenia dostojności i siły co bio - i dodam tutaj, że jest to moje odczucie, na ich eksterierze się nie znam. Więc nie będę się w to wtrącać. Wiele ras bez kopiowania sporo traci, nie tylko dobermany, ale o gustach się podobno nie dyskutuje. Dla porównania dodam zdjęcie (tak wiem, na jednym pies na drugim suka, ale postawa podobna): [IMG]http://images65.fotosik.pl/191/1da82020316a5122gen.jpg[/IMG] [IMG]http://images63.fotosik.pl/191/f364f2cb73e3d470.jpg[/IMG] Quote
skrzeli Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 Obie foty po lekkim retuszu - widać po białej linii na grzbiecie. Pewnie, że całkiem inny wyraz mają, ale zmiany w drodze. Quote
Karilka Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 Oczywiście, że traci. Nie znam ani jednej osoby, która cieszy się, że dobermany będą w wersji ekologicznej. Doberman kopiowany jest dostojniejszy. Quote
skrzeli Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 [quote name='Karilka']Oczywiście, że traci. Nie znam ani jednej osoby, która cieszy się, że dobermany będą w wersji ekologicznej. Doberman kopiowany jest dostojniejszy.[/QUOTE] Prawda - ale ja jednak bym megaekojedwabistych uszu moich psów już nie oddała - co ja poradzę, że idealne som :cool3: Quote
Karilka Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 No ja też uwielbiam te uszy miętolić, ale jeśli chodzi o wygląd - kopiowane zyskują. Chociaż brzydkiemu i kopiowanie nie pomoże. Quote
skrzeli Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 [quote name='Karilka'] Chociaż brzydkiemu i kopiowanie nie pomoże.[/QUOTE] Prawda, ale nie dla każdego ;) Quote
Amber Posted September 19, 2013 Author Posted September 19, 2013 [quote name='Karilka']a kolejne 10 % w aucie.:cool3: skrzeli - mówie Ci - namachałam sie przy pisaniu po tych ścianach, ale wiesz, to już dawno temu - jak dopiero co odkryłam,ze mój pies jest taki I D E A L N Y. :multi: Hahahahah.[/QUOTE] Nie no lepiej, żeby 3 letni samiec dobermana biegał bez niczego luzem. Sorry, ale w przeciwieństwie do ciebie ja jestem odpowiedzialna. Od początku zlotu było mówione, że jadą tam psy z ikrą, więc nie mam zamiaru czuć się z tego powodu głupio. Robiłam wszystko, aby mój pies nie był uciążliwy dla innych zlotowiczów. Jest czas spacerów i czas imprezy gdzie każdy chce posiedzieć i pogadać, nie będąc niepokojony przez natrętne psy. Twój był, więc możesz się cieszyć, ale chyba tylko z niewychowania. A co do ciebie skrzeli, to jesteś doprawdy zabawną postacią. Nie napiszesz mi kompletnie nic, bo ja jestem osobą bez ambicji :grins: Mam pieska i raduję się nim w gronie ludzi, którzy mnie lubiom. Całą resztę mam gdzieś. Tylko tyle i aż tyle. [QUOTE]No ja też uwielbiam te uszy miętolić[/QUOTE] Od tego mam jamniki :grins: Nie potrzebuje za to jamnika ze świńskim ogonkiem. Naprawdę pszykro by mi było wywalać tysiaczki na psa z takim wyglądem. A i tak kopiowane uszy są najlepsze w dotyku :) [QUOTE]Chociaż brzydkiemu i kopiowanie nie pomoże. [/QUOTE] Bio za to już nic nie pomoże :eviltong: Quote
Karilka Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 (edited) [quote name='skrzeli']Prawda, ale nie dla każdego ;)[/QUOTE] No cóż :diabloti: :eviltong: Ładnemu psu nic nie musi pomagać a ogon i uszy nie zaszkodzą. Jak miałam poprzedniego psa to biegał i 3 letni i 4 letni i 5 letni i 6, 7 letni - co to ma do wieku? Pies jest albo ułożony i wie jakie ma granice albo nie. To, że mój szczeniu jest szalony i (o mój boshee) BIEGA - niech biega. Jak ma ku temu możliwość to niech biega. Jak pracuje to pracuje, jak biega to biega. Robi to na o mu pozwalam i jestem z niego zadowolona. Edited September 19, 2013 by Karilka Quote
skrzeli Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 [quote name='Amber']Nie no lepiej, żeby 3 letni samiec dobermana biegał bez niczego luzem. Sorry, ale w przeciwieństwie do ciebie ja jestem odpowiedzialna. Od początku zlotu było mówione, że jadą tam psy z ikrą, więc nie mam zamiaru czuć się z tego powodu głupio. Robiłam wszystko, aby mój pies nie był uciążliwy dla innych zlotowiczów. Jest czas spacerów i czas imprezy gdzie każdy chce posiedzieć i pogadać, nie będąc niepokojony przez natrętne psy. Twój był, więc możesz się cieszyć, ale chyba tylko z niewychowania. [/QUOTE] No i znowu taka poprawna i fair dla wszystkich jesteś. A Jari to bardzo wychowany za to jest - co nie? [quote name='Amber']A co do ciebie skrzeli, to jesteś doprawdy zabawną postacią. Nie napiszesz mi kompletnie nic, bo ja jestem osobą bez ambicji :grins: Mam pieska i raduję się nim w gronie ludzi, którzy mnie lubiom. Całą resztę mam gdzieś. Tylko tyle i aż tyle. [/QUOTE] No weź - każdy to wie, że Twój pies tylko z Tobą i dla wybranych. Znowu się powtarzasz - daj nam złapać oddech. [quote name='Amber']Bio za to już nic nie pomoże :eviltong:[/QUOTE] To tylko Twoje bardzo skromne i znowu w kółko powtarzane zdanie. Co Ty bierzesz, że nie pamiętasz co piszesz? Jeśli nic to może czas zacząć? Quote
Karilka Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 [quote name='skrzeli'] No weź - każdy to wie, że Twój pies tylko z Tobą i dla wybranych. Znowu się powtarzasz - daj nam złapać oddech. [/QUOTE] Właśnie myślałam, że stracę oddech jak to 3456789 raz przeczytałam.:roflt: Quote
Okamia Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 Widzę, że tutaj inteligentną dyskusją bije na kilometry :loveu: Co za elokwencja :cool3: Ale nie bój się Amberuniuniu - Karolcia przychodzi z odsieczą na wezwanie i płakanie mi przez słuchawkę ;) Skrzeli - czy wszyscy na forum o dobkach są tak fajni jak ty? :loveu: Quote
skrzeli Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 [quote name='Okamia'] Skrzeli - czy wszyscy na forum o dobkach są tak fajni jak ty? :loveu:[/QUOTE] Co Ty - najsłabsze ogniwo jestem :evil_lol: Poza tym coś inteligentnego i elokwentnego masz do powiedzenia coby pomogło Twojej Amberuniuniuni? Bosz - ale trudne słowa wymyślasz !! Widać statek na dno idzie skoro odsiecz nadciąga :evil_lol: Quote
Karilka Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 Zależy na którym forum. Na niektórych bywa różnie. Ale na tym, co wywalono Amber - jest całkiem fajnie, jak jej nie ma, hahahha. Quote
Okamia Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 [quote name='skrzeli'] Bosz - ale trudne słowa wymyślasz !![/QUOTE] Ich nie trzeba wymyślać - one istnieją w słownikach i [SIZE=1]uwaga trudne słowo[/SIZE] encyklopediach ;-) Tak odsiecz nadciąga o ile jest po co :lol: [quote name='Karilka']Zależy na którym forum. Na niektórych bywa różnie. Ale na tym, co wywalono Amber - jest całkiem fajnie, jak jej nie ma, hahahha.[/QUOTE] Koleżanka niepytana. Koleżanka niech idzie pląsać z pląsającym pieskiem. Quote
Amber Posted September 19, 2013 Author Posted September 19, 2013 [quote name='Karilka']No cóż :diabloti: :eviltong: Ładnemu psu nic nie musi pomagać a ogon i uszy nie zaszkodzą. Jak miałam poprzedniego psa to biegał i 3 letni i 4 letni i 5 letni i 6, 7 letni - co to ma do wieku? Pies jest albo ułożony i wie jakie ma granice albo nie. To, że mój szczeniu jest szalony i (o mój boshee) BIEGA - niech biega. Jak ma ku temu możliwość to niech biega. Jak pracuje to pracuje, jak biega to biega. Robi to na o mu pozwalam i jestem z niego zadowolona.[/QUOTE] Nie widziałam, żeby twój pies był szalony... Jego flegmatyczność przy aporcie mnie za to zabiła. Twój pies jest nieogarnięty, a ty nie robisz nic, żeby go ogarnąć. I nie mam na myśli IPO 3, ale zwyczajnego powiedzenia "nie" kiedy trzeba. [quote name='skrzeli']No i znowu taka poprawna i fair dla wszystkich jesteś. A Jari to bardzo wychowany za to jest - co nie? No weź - każdy to wie, że Twój pies tylko z Tobą i dla wybranych. Znowu się powtarzasz - daj nam złapać oddech. To tylko Twoje bardzo skromne i znowu w kółko powtarzane zdanie. Co Ty bierzesz, że nie pamiętasz co piszesz? Jeśli nic to może czas zacząć?[/QUOTE] Ja jestem b. miłą osobą. Sprzątałam rano domek i robiłam tościki do łóżka ^_^ Mój pies jest walnięty zdrowo. Pewnie nie do końca dobrze go wychowałam :( . Ale staram się, żeby nie uprzykrzał nikomu życia. I ja przede wszystkim nie jestem bechawiorystę ^_^ Myślałam jakiś czas temu z innymi osobami, że dobrze by było gdyby były galerie z abonamentem - za moją jakieś 10.000 tys złotych bym brała za miesięczny dostęp. Bo jak słusznie zauważyłaś i b. dobrze, że napisałaś "Tobie" z wielkiej litery (jak się przebywa z mądrymi osobami w mądrym miejscu to się nabiera ogłady), mój pies jest tylko dla wybranych. [QUOTE]Zależy na którym forum. Na niektórych bywa różnie. Ale na tym, co wywalono Amber - jest całkiem fajnie, jak jej nie ma, hahahha. [/QUOTE] Handel używanymi zabawkami kwitnie? Same sukcesy szkoleniowe i wystawowe? I pełno jamniczków ze świńskimi ogonami. Ach, dużo straciłam. Miłośnicy pełną gębą :loveu: [QUOTE]Poza tym coś inteligentnego i elokwentnego masz do powiedzenia coby pomogło Twojej Amberuniuniuni? Bosz - ale trudne słowa wymyślasz !! Widać statek na dno idzie skoro odsiecz nadciąga :evil_lol:[/QUOTE] Tak, płakałam Karoli w słuchawkie, że tacy niedobrzy ludzie pszyśli :placz: Naprawdę, ja jestem bardzo wrażliwa. Quote
Unbelievable Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 Żenada dziewczyny, że wam się tak chce, no na prawdę podziwiam. Nie wiadomo o co chodzi ale są przepychanki :grins: ani jedna strona nie jest idealna, ani druga i w zasadzie nie wiem po co to wszystko :grins: żeby udowodnić sobie kto ma psa lepszego? :evil_lol: czy kto ma więcej znajomych którzy przychodzą z odsieczą i jest bardziej pyskaty, czy też ma mniej do powiedzenia? :evil_lol: Quote
Okamia Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 [quote name='Unbelievable']Żenada dziewczyny, że wam się tak chce, no na prawdę podziwiam. Nie wiadomo o co chodzi ale są przepychanki :grins: ani jedna strona nie jest idealna, ani druga i w zasadzie nie wiem po co to wszystko :grins: żeby udowodnić sobie kto ma psa lepszego? :evil_lol: czy kto ma więcej znajomych którzy przychodzą z odsieczą i jest bardziej pyskaty, czy też ma mniej do powiedzenia? :evil_lol:[/QUOTE] Ej no wróciłam po pracy i mam około 6gb zdjęć do obrobienia - wsio jest lepsze od tego :evil_lol: Zaraz sobie herbatuńcię zrobię i będzie klimacik idealny :cool3: Quote
Recommended Posts