Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Amber']Tych fot to jest tyle, że kot napłakał ;). Zainstalowałam sobie LR, chciałam się nauczyć je poprawiać, że jako, że mam gorący okres na uczelni, to nie mam za bardzo czasu :eviltong:[/QUOTE]

Oj tam oj tam - początki bywają trudne - ale mi teraz obrobienie kilku zdjęć zajmuje kilka minut jeżeli to nie ma być osom chromosom - jak dłużej dłubie lub kombinuje to i mi może kilka godzin zejść :eviltong:

Posted

[quote name='Amber']Jak jesteś taka dobra, to może będę ci po prostu przesyłać swoje zdjęcia "przy okazji"? ^^ :evil_lol:[/QUOTE]

Jak mi zasponsorujesz wyjazd do USA i Londynu to spoko - nawet do końca życia :eviltong::diabloti:

Posted

[quote name='Amber']A dziękuję bardzo :loveu: Rysunek zaczęłam w zeszłym roku, ale dopiero teraz uznałam, że jest idealny i można go wystawić na światło dzienne :multi:

:-oInni tworzą takie arcydzieła latami:razz:

Posted

Ni ma tortu ani świeczek jest tylko głód i halucynacje z niedożywienia ;)

Nic się u nas ostatnio nie dzieje, więc nie ma o czym pisać... :eviltong: Mam 4 zdjęcia :loveu:

Posted

[quote name='Amber']Ciekawostka tylko, bo dwie pierwsze są ruszone LR, a dwie ostatnie nie... Szczerze, to nie widzę dużej różnicy :evil_lol:[/QUOTE]

wszystkie maja balans bieli z****** wiec i tak różnicy nie robi :evil_lol:

Posted

[quote name='Amber']Balans jest na auto. Zawsze był i będzie :eviltong:[/QUOTE]

tez mam na auto ale czesto wychodzi inny niz powinien i w LR jest taki suwaczek który go poprawia :cool3:

Posted

[quote name='Unbelievable']na na auto balans patrzeć nie mogę :diabloti: mam albo na zachmurzonym, albo ustawionym przeze mnie przy sztucznym świetle

Ja mam na auto w większości przypadków ale i tak przestawiam potem przy obróbce ;)

[quote name='Amber']Na auto w LR mi tak poprawił i w sumie ręcznie niewiele więcej da się zrobić... Nie wiem co gorzej wygląda? :eviltong:

Wygląda lepiej co i tak ja bym je obrobiła troszku inaczej :diabloti: i odjęła różu z 2-3 pkt

Posted

[quote name='Unbelievable']no ja też później się bawię w fotoszopie, rzadko mi się kolory prosto z aparatu podobają ;)[/QUOTE]

Podobanie swoją drogą :evil_lol: w Głogowie i Obornikach są takie piękne hale że wb dostaje porządnie w kość :loveu: Wychodzą tam takie piękne kolory tęczy że potem siedzę i przeklinam tylko :roll: Ale cóż focenie na hali jest fajne bo w każdej części hali masz trochę inne wb w zależności od kąta padania lamp itp

Posted

[quote name='Okamia']Podobanie swoją drogą :evil_lol: w Głogowie i Obornikach są takie piękne hale że wb dostaje porządnie w kość :loveu: Wychodzą tam takie piękne kolory tęczy że potem siedzę i przeklinam tylko :roll: Ale cóż focenie na hali jest fajne bo w każdej części hali masz trochę inne wb w zależności od kąta padania lamp itp[/QUOTE]
sztuczne światło to w ogóle osobny temat :diabloti:

Posted

[quote name='Unbelievable']sztuczne światło to w ogóle osobny temat :diabloti:[/QUOTE]

Sztuczne światło, niebieskie podłogi, fioletowe ściany - albo niebieska podłoga, brązowe ściany :loveu:

Posted

[quote name='Okamia']Sztuczne światło, niebieskie podłogi, fioletowe ściany - albo niebieska podłoga, brązowe ściany :loveu:[/QUOTE]
o, też milutko :loveu: i pewnie odbijające się kolory tam gdzie się nie spodziewasz, najlepiej :grins: a weź to później zniweluj...

Posted

to co z Was za cykacze , że musicie fotki obrabiać :shake:
w głowie się nie mieści ... nie umiecie cykać fot , to sie nie łapcie za to.
To nie sztuka pobawić się w szopie czy rumie :diabloti:

Posted

Moje na surowo czy nie i tak są do dupy, więc ani nie umiem robić, ani poprawiać :evil_lol:

Ale foto hejt? Nie, to za słabe :eviltong:

Posted

Co do rysunków, to myślę, że taki by bardziej oddawał osobowość Jariego :evil_lol:

A tak serio to rozczulało mnie zawsze umieszczanie dobermanów jako najgorszych czarnych charakterów w produkcjach filmowych różnych gatunków :)