Amber Posted September 19, 2013 Author Posted September 19, 2013 Skoro walki nie będzie, to znaczy, że wszyscy uważają, że to ok, a więc głupio to akceptują i tyle. Tak samo jak za niedługo powstanie i u nas najpierw ograniczenie trzymania psów w blokach, aż do całkowitego zakazu. To tylko kwestia czasu. Dalej bany dla ras... Tak to wygląda i mamy Skandynawie jako dobry przykład. Trzeba być ślepym, żeby nie widzieć dokąd to wszystko zmierza. A kongres wprowadził nowy wzorzec dobermana :-D Same gończaki będą od 2015 :diabloti: Pożyj - zobacz. Już nie tacy pieniacze po kongresie oczy przecierali bo przecież nikt się nie odważy zmienić wzorca. Rosja/Ukraina chyba najbardziej uwierzyć nie mogła, że nikt z ich dobermanią "potęgą" jednak się nie liczy. Widzisz? Sama sobie zaprzeczasz. Wklejasz śmiejące się mordki, a potem piszesz, że nikt się z Rosją/Ukrainą nie liczy... To jest dokładnie to o czym pisze. Na razie nikt się nie liczy z nimi, za kilka/naście/dziesiąt lat nikt się nie będzie liczył z wami. Kręcicie sobie bicz swoją ignorancją. Za pieniądze zapewne kupisz wszystko jednak nie oszukuj się, że szanowany hodowca sprzeda Ci dobrze rokujące szczenie i skopuje je na Twoje życzenie. Pomimo zawyżonej własnej samooceny dostaniesz co najwyżej peta. JAKI PAN TAKI KRAM A na cholerę mi dobrze rokujące szczenie? :lol: Oczywiście, że chce peta, przecież ani go wstawiać nie zamierzam, a szkolić tyle co we własnym zakresie (czyli NIC kompletnie :diabloti:) Quote
skrzeli Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 Ja dalej nie wiem kogo określasz mianem "Wy"? Nie widzę tu żadnego zaprzeczania sobie. Mordki były dla wszystkich upartych miłośników dobków kopiowanych. Na dziś dzień nie jesteśmy w stanie określić jak te zmiany wpłyną na rasę. A Rosja i Ukraina chyba do dziś w szoku - cóż począć. Może jednak powalczą? Quote
Amber Posted September 19, 2013 Author Posted September 19, 2013 Wy, tj. ludzie, którzy uważają, że wszelkie nakazy i zakazy są dobre. Uparci miłośnicy kopiowania? A cóż w tym złego? Ja nikomu nie zabraniam posiadania psa bio, natomiast w drugą stronę to już nielegalne. A całe to "pro-zwierzece" prawo głupieje totalnie i sprowadza się do tego, że psy w życiu publicznym, będą uznawane za coś zbędnego. Ale jeżeli jesteśmy już przy wzorcu... Ci za kopiowaniem piszą, że F. Doberman przewraca się w grobie. Ci od bio, że rasa i tak nie jest już w niczym podobna do swojego praprzodka. A moim zdaniem to bardzo źle właśnie. Czytałam rozmowę na chyba Amerykańskim forum, że zamiast zajmować się uszami i ogonem, może by się zajęli przedziałem wagowym? Kiedyś mi się podobały te ruskie kolosy, ale dawno mi przeszło. Jari ma dobry format, waży 40 kg i jest to naprawdę dla niego waga akurat, a 2 kg mniej by mu nie zaszkodziły. A przecież według wzorca on się ledwo mieści w dolnym przedziale. Nie wyobrażam sobie go ważącego te 5 kg więcej. To samo z klatkami piersiowymi. Nawet dobermany z lat 70 były inne, teraz będą to nalane, wielkie, powolne kloce... No ale z uszkami i ogonami ^_^. Nie ma dla mnie w takim wizerunku dobermana nic fajnego. Degeneracja w każdą stronę. Quote
skrzeli Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 Sory - ale skąd Ty wiesz co ja uważam? Wciąż uparcie powtarzam, że ani Ty ani ja nie mamy na to wpływu. Tylko dla mnie to żaden problem. Jest wiele różnych zakazów i nakazów, które można uważać za absurdalne, ale czy to daje prawo do ich nieprzestrzegania? Psy w życiu publicznym są i tak mocno dyskryminowane, ale to jest kwestia mentalności i żadne prawo tu nic nie zmieni. Co do masy - zgadzam się. Osobiście lubię dobermany o lżejszej budowie. Ale jak widać wzorzec ewoluuje w wielu aspektach - czy to degeneracja? Nie mi oceniać. A ile cm ma Jari? Quote
Amber Posted September 19, 2013 Author Posted September 19, 2013 Psy w życiu publicznym są i tak mocno dyskryminowane, ale to jest kwestia mentalności i żadne prawo tu nic nie zmieni. Bany na rasy to kwestia moralności? Jest różnica, że prawo nakazuje posprzątać kupę z trawnika, a zakazuje hodowli amstaffów. Trzeba tylko nauczyć się rozróżniać absurd. Dla mnie sam zakaz kopiowania jest absurdem. Ale jak widać wzorzec ewoluuje w wielu aspektach - czy to degeneracja? A jak myślisz? Ze zwinnego psa zrobił się nalany kloc. I to jeszcze z chorym sercem. Ale tego wzorzec nie będzie zakazywał. Może najlepiej zrobią wagę 50-60 kg i z dobka zrobi się mastiff. Mam wrażenie, że niektórzy tylko na to czekają. A ile cm ma Jari? Jari ma 71 cm. Quote
Karilka Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 [quote name='asiak_kasia']ano jest taka jedna osóbka :roll: I niestety obawiam się, że w dużej mierze jest to kwestia wpływu hodowcy. Z resztą nie od dzisiaj wiadomo jak wygląda światek kynologiczny w PL. I jak się ktoś w końcu do niego dostanie to czasami zapomina mysleć samodzielnie. A plucie jednej hodowli na drugą to norma. Co nie zmienia faktu, że warto widziec więcej niż czubek własnego nosa. [/QUOTE] U dobermanów w PL? Nie znam.:oops: [quote name='asiak_kasia']Z reszta Karilce tez kilka razy powiedziałam prosto w twarz, ze Vuko to brzydal :eviltong:[/QUOTE] Hm. Dobrze wiedzieć. [quote name='Amber']Widzę, że nagle wszyscy stali się wielki ekspertami od dobermanów. I wychodzą kompleksy :diabloti: Jakie to straszne, że śmiałam coś powiedzieć na Vuko, przecież on jest taki idealny :placz: Nie wiem natomiast czy ktoś słyszał jak Karilka mówiła, że Vato ma kiepską głowę (wtf?), Grand Molis ARMANI ma kiepski ruch (Vuko na pewno ma lepszy), a hodowla z Padoku WCALE nie bada serca psom, Dura Lex Polonia też nie - dr. Niziołek mnie okłamał :-( Próbowałam nawiązać kontakt z Karilką, ale po takiej tyradzie hejtu na innych nie byłam w stanie. I po tym uświadomiłam sobie, że jak to dobrze, że nie wychodzę w żadne układy, gdzie ktoś mi będzie mówił prawdę absolutną. [/QUOTE] Powiedziałam to na podstawie wystawy w Łodzi, cytuję: Widziałam Armaniego - miał nie ładny ruch, dziwnie "kaczkuje" Vato jest generalnie ładniejszy ALE można sie uczepić do głowy. Co do badań na serce - powiedziałam, że NIE WIEM. Zależy też jakie badanie na serce miałaś na myśli. Te dane można bardzo łatwo sprawdzić, pytając wujka gugla, jaki pies - jakie ma badania. Mnie ten temat średnio obchodzi - ważne, ze wiem jakich przodków ma mój pies. [quote name='Amber']No ja jestem ciekawa czy Karilka powiedziała np. w twarz Wandzie Zielak, że wcale nie bada psów na serce. No kurna, pewnie nie. Natomiast taką opinię przedstawiła mi. [/QUOTE] Dobrze wiedzieć, ze referowałam Ci która hodowla co i jak bada,skoro te dane nie dość - że w sumie mało mnie obchodzą to jeszcze sąbardzo łatwe do sprawdzenia (j/w) [quote name='Amber']No ale ja nie jestem sędzią, więc mój opis nie był profesjonalny, tak więc tym bardziej powinna to olać, a nie przeżywać jeszcze 2 miesiące po fakcie :eviltong:[/QUOTE] Olałam, ale będąc w jednym gronie z osobą, która obgaduje mojego psa za plecami - było mi nieprzyjemnie. Tyle. [quote name='Amber']Cieszycie się głupio z zakazów jakie są wam narzucane. Zaczęło się od kopiowania... Cieszcie się z każdego absurdu, zakazu i narzucanej woli. To jest na pewno dobre i słuszne.[/QUOTE] Ja sie wcale nie cieszę - wole psy kopiowane. [quote name='Amber'] A jak myślisz? Ze zwinnego psa zrobił się nalany kloc. I to jeszcze z chorym sercem. Ale tego wzorzec nie będzie zakazywał. Może najlepiej zrobią wagę 50-60 kg i z dobka zrobi się mastiff. Mam wrażenie, że niektórzy tylko na to czekają. [/QUOTE] Nie znam 60 kg dobermana Apel do wszystkich: błagam, zejdźcie z tematu dobermanów. Dobermanów jest tu kilka a temat ciągle na topie:cool1:.. Zajmijcie sie jakimiś border collie czy labkami.. Quote
skrzeli Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 [quote name='Amber']Bany na rasy to kwestia moralności? Jest różnica, że prawo nakazuje posprzątać kupę z trawnika, a zakazuje hodowli amstaffów. Trzeba tylko nauczyć się rozróżniać absurd. Dla mnie sam zakaz kopiowania jest absurdem.[/QUOTE] Słuszna uwaga - dla Ciebie. [quote name='Amber']A jak myślisz? Ze zwinnego psa zrobił się nalany kloc. I to jeszcze z chorym sercem. Ale tego wzorzec nie będzie zakazywał. Może najlepiej zrobią wagę 50-60 kg i z dobka zrobi się mastiff. Mam wrażenie, że niektórzy tylko na to czekają. [/QUOTE] Kto to ci niektórzy? Do tej wagi jeszcze daleko. Poza tym dobermany na serce chorowały zawsze, stąd badania. Lżejsze i zwinniejsze od eksterierów są użytki, ale z tego co wiem ich choroby też nie oszczędzają, więc nie jest to kwestia wagi. Poza tym jak dla mnie poza wyglądem jest jeszcze charakter i nad tym powinno się również popracować, a nie większość hodowli idzie na ilość a nie na jakość. [quote name='Amber']Jari ma 71 cm.[/QUOTE] To właściwie waga pasuje. Quote
Amber Posted September 19, 2013 Author Posted September 19, 2013 [QUOTE]Powiedziałam to na podstawie wystawy w Łodzi, cytuję: Widziałam Armaniego - miał nie ładny ruch, dziwnie "kaczkuje" Vato jest generalnie ładniejszy ALE można sie uczepić do głowy.[/QUOTE] Nom, ale ani Martyny ani właścicielki Armianiego tam nie było... Czyli co? To było obgadywanie? :eviltong: [QUOTE]Co do badań na serce - powiedziałam, że NIE WIEM. Zależy też jakie badanie na serce miałaś na myśli. Te dane można bardzo łatwo sprawdzić, pytając wujka gugla, jaki pies - jakie ma badania. Mnie ten temat średnio obchodzi - ważne, ze wiem jakich przodków ma mój pies.[/QUOTE] Dziwne, że mając dobermana nie obchodzą cię badania serca, ale to nie moja sprawa. Jari jest przebadany dla mojego świętego spokoju. Przodkowie przodkami, ale zawsze coś wyskoczyć może. [QUOTE]Olałam, ale będąc w jednym gronie z osobą, która obgaduje mojego psa za plecami - było mi nieprzyjemnie. Tyle.[/QUOTE] Jak widać nie olałaś skoro po 2 miesiącach temat jest nadal na tapecie :eviltong: [QUOTE]Ja sie wcale nie cieszę - wole psy kopiowane.[/QUOTE] To tez bardzo ciekawe :lol: [QUOTE]Nie znam 60 kg dobermana[/QUOTE] No to tylko mogę mu współczuć. [QUOTE]Apel do wszystkich: błagam, zejdźcie z tematu dobermanów. Dobermanów jest tu kilka a temat ciągle na topie:cool1:.. Zajmijcie sie jakimiś border collie czy labkami.. [/QUOTE] A co to w ogóle za apel? :crazyeye: Chyba każdy ma prawo rozmawiać o czym chce. Szczególnie na forum o psach. [QUOTE]Do tej wagi jeszcze daleko. Poza tym dobermany na serce chorowały zawsze, stąd badania. Lżejsze i zwinniejsze od eksterierów są użytki, ale z tego co wiem ich choroby też nie oszczędzają, więc nie jest to kwestia wagi. Poza tym jak dla mnie poza wyglądem jest jeszcze charakter i nad tym powinno się również popracować, a nie większość hodowli idzie na ilość a nie na jakość.[/QUOTE] Ale jak widać największą bolączką jest zrobienie z dobermanów psów o brzydkim wyglądzie, zamiast praca nad naprawdę ważnymi kwestiami. Tak jakby uszy i ogony miałyby ozdrowić rasę. Naprawdę, kopiowanie nie krzywdzi rasy. Krzywdzą ją coraz to głupsze pomysły. [QUOTE]To właściwie waga pasuje. [/QUOTE] Oczywiście, że pasuje, ale patrząc się na Jariego czasem się zastanawiam, na co mu taka wielka klatka piersiowa? Chyba tylko po to by się łatwiej mu skręcał żołądek. Quote
skrzeli Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 (edited) [quote name='Amber']Nom, ale ani Martyny ani właścicielki Armianiego tam nie było... Czyli co? To było obgadywanie? :eviltong:[/QUOTE] Jak dla mnie suchy osąd na temat psa. Ale masz zabawę - może w piaskownicy byłoby jednak weselej :P Różnica wciąż polega na tym, że jechałaś równo za plecami osoby, która była obok. Chyba, że nie a kłamliwi ludzie tu makaron na uszy nawijają !! [quote name='Amber']Jak widać nie olałaś skoro po 2 miesiącach temat jest nadal na tapecie :eviltong:[/QUOTE] No chyba kto inny to zaczął tu wałkować przez X stron. [quote name='Amber']Ale jak widać największą bolączką jest zrobienie z dobermanów psów o brzydkim wyglądzie, zamiast praca nad naprawdę ważnymi kwestiami. Tak jakby uszy i ogony miałyby ozdrowić rasę. Naprawdę, kopiowanie nie krzywdzi rasy. Krzywdzą ją coraz to głupsze pomysły. [/QUOTE] Albo coraz głupsi właściciele, gorsi hodowcy, słabsze krycia tudzież masa innych jeszcze czynników :p Niekopiowany doberman brzydki jest dla Ciebie. Dla większości to wciąż jednak doberman, bo poza uszami i ogonem ma dużo więcej do zaoferowania - dla niektórych oczywiście. Edited September 19, 2013 by skrzeli Quote
Karilka Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 Wiesz, ja też chętnie wysłucham co kto ma do powiedzenia na temat mojego psa, o ile ma jakąkolwiek wiedzę. Wiem co mam- wiem jakie ma wady i zalety ale może na coś nie zwróciłam uwagi. To samo wie Tyna21 czy właścicielka Armaniego. Myślę, ze to nie jest wytykanie tylko ocena obiektywna na temat danego psa. Vato jest bardzo fajnym psem... natomiast powiem szczerze - zdziwiło mnie zwycięstwo 2 rok z rzędu, Armaniego na IDC. Może to była kwestia dnia czy formy ale w Łodzi nie powalił ruchem. Za to proporcje ma świetne, głowę - miodzio, co nie często sie zdarza u czekolad. Zależy co sędzia bierze pod uwagę - dla mnie byłby ważniejszy ruch. no ale sędzią nie jestem. Jeszcze :diabloti: Cholera - skończę to obgadywanie :eviltong: Quote
Amber Posted September 19, 2013 Author Posted September 19, 2013 [QUOTE]Jak dla mnie suchy osąd na temat psa. Ale masz zabawę - może w piaskownicy byłoby jednak weselej :P[/QUOTE] Ach tak? To jest suchy osąd, ale moje zdanie na temat Vuko to obgadywanie? Bardzo ciekawe :) [QUOTE]No chyba kto inny to zaczął tu wałkować przez X stron.[/QUOTE] Nie wiem kto zatem :p [QUOTE]Albo coraz głupsi właściciele :-P Niekopiowany doberman brzydki jest dla Ciebie. Dla większości to wciąż jednak doberman, bo poza uszami i ogonem ma dużo więcej do zaoferowania - dla niektórych oczywiście. [/QUOTE] Właściciele? To chyba hodowcy mają coś do powiedzenia w tym temacie. Albo ci, którzy ustanawiają te bzdury. A bez uszu i ogona nie ma? :lol: Bo bio ma do zaoferowania brzydki wygląd np. [QUOTE]Wiesz, ja też chętnie wysłucham co kto ma do powiedzenia na temat mojego psa, o ile ma jakąkolwiek wiedzę[/QUOTE] Bo ty oczywiście masz te wiedzę :lol: Jesteś behawiorystę, szkoleniowcę, a teraz jeszcze sędzię. Tylko jakoś nie masz żadnych wyników, no ale, wiadomo, wyniki to nie wszystko ;) [QUOTE] Myślę, ze to nie jest wytykanie tylko ocena obiektywna na temat danego psa.[/QUOTE] Chyba, że dotyczy twojego psa, wtedy jest to obgadywanie, bo twój pies jest idealny :diabloti: Czyli rozumiem, że jak ktoś nie ma wiedzy i powie coś "b. złego" na temat twojego psa to jest to obgadywanie, a jak ma wiedzę, to się chętnie tego dowiesz. Ty jesteś typem człowieka, który będzie szedł w zaparte nawet jak czarne jest białe. I słyszysz tylko to na co masz ochotę. To akurat na zlocie mógł chyba każdy zaobserwować. Quote
skrzeli Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 (edited) Weź Amber - wyluzuj, bo w kółko nerwowo wałkujesz to samo. Ani to śmieszne ani twórcze - znowu Ci argumentów brak, więc wchodzisz na awaryjny tor i dla bezpieczeństwa obrażasz innych. Pedagogiki nie skończyłaś - a podstawówkę? Bo nie czytasz co inni piszą tylko miotasz się w jakimś dzikim szale. Powtórzę - doberman to nie uszy i ogon. A swoje zdanie, że niekopiowany brzydki możesz se mieć. Jak słusznie i wielokrotnie zauważyłaś to co się dzieje w dobermanim świecie obchodzi Cię tyle co zeszłoroczny śnieg, więc co tu mędrkujesz skoro sama mówisz że g.... wiesz ? I wyobraź sobie, że właściciele też decydują o poziomie rasy. Jest wiele czynników a nie jeden w kółko temat kopiowania !! Edited September 19, 2013 by skrzeli Quote
skrzeli Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 [quote name='Amber'] Ty jesteś typem człowieka, który będzie szedł w zaparte nawet jak czarne jest białe. I słyszysz tylko to na co masz ochotę. .[/QUOTE] Łoooo - i kto to mówi :evil_lol: Teraz to się przewesoło zrobiło :lol: Quote
Amber Posted September 19, 2013 Author Posted September 19, 2013 Wiesz, to nie ja się wpierdzielam komuś do galerii i wklejam zdjęcie swojego psa, chyba tylko po to, żeby usłyszeć, że jest brzydki. Jakiś rodzaj samo-maso? Bardzo wyszukany. Ja jestem u siebie, ty jesteś gościem. Widzę, że nie czaisz idei. [QUOTE]więc co tu mędrkujesz jak g.... wiesz ?[/QUOTE] Mnie to może nie obchodzić, bo ja psa mam dla siebie, a nie dla wystaw, treningów i podtykania go pod nos innym, krzycząc - mów jaki on piękny i wspaniały, bo jak nie to jesteś durna. Następnego dobermana zacznę szukać, jak będę miała ku temu okazję. A ty możesz znać newsy, ale bo po bozia dała rozum, żeby z niego korzystać. Nauka to nie jest trudna sprawa, ale samodzielne myślenie i wyciąganie wniosków na podstawie wielu danych, to faktycznie trudniejsze zadanie. Ty się podniecasz, że od 2015 r, zmieniają wzorzec, ja analizuje co to za sobą przyniesie, oprócz tragicznego wyglądu, skoro już podjełaś ten temat. [QUOTE] I wyobraź sobie, że właściciele też decydują o poziomie rasy. Jest wiele czynników a nie jeden w kółko temat kopiowania !! [/QUOTE] Sama zaczęłaś temat kopiowania :evil_lol: A właściciel może decydować o poziomie swojego psa, a nie całej rasy :p [QUOTE]Łoooo - i kto to mówi [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/evil_lol.gif[/IMG] Teraz to się przewesoło zrobiło [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_lol.gif[/IMG] [/QUOTE] No ja mam ku temu solidne podstawy akurat :p Quote
skrzeli Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 (edited) [quote name='Amber']Wiesz, to nie ja się wpierdzielam komuś do galerii i wklejam zdjęcie swojego psa, chyba tylko po to, żeby usłyszeć, że jest brzydki. Jakiś rodzaj samo-maso? Bardzo wyszukany. Ja jestem u siebie, ty jesteś gościem. Widzę, że nie czaisz idei. [/QUOTE] U siebie to będziesz jak sobie na własnym serwerze blożka założysz. Monopol na wpierdzielanie wykupiłaś? I znowu muszę się powtórzyć, że Twoja opinia nie interesuje mnie w ogóle, bo do eksperta w tym temacie Ci dość daleko. [quote name='Amber']Mnie to może nie obchodzić, bo ja psa mam dla siebie, a nie dla wystaw, treningów i podtykania go pod nos innym, krzycząc - mów jaki on piękny i wspaniały, bo jak nie to jesteś durna. Następnego dobermana zacznę szukać, jak będę miała ku temu okazję. A ty możesz znać newsy, ale bo po bozia dała rozum, żeby z niego korzystać. Nauka to nie jest trudna sprawa, ale samodzielne myślenie i wyciąganie wniosków na podstawie wielu danych, to faktycznie trudniejsze zadanie. Ty się podniecasz, że od 2015 r, zmieniają wzorzec, ja analizuje co to za sobą przyniesie, oprócz tragicznego wyglądu, skoro już podjełaś ten temat.[/QUOTE] Tragiczne to wciąż jest dla Ciebie i niestety nie masz pojęcia jak każdy z nas co to przyniesie, a co mnie podnieca to nie chcesz wiedzieć :) Za to pamiętam jak Ciebie podniecała zabawa na dobermanim forum - niezły ubaw był z Twojego zachowania ala nastolatka. Aleś se schlebiła z tym wyciąganiem wniosków, zwłaszcza w temacie, który interesuje Cię tyle co zeszłoroczny śnieg. Wiemy wiemy, że pies jest wyłącznie dla Ciebie i może jeszcze dla miłych koleżanek. A niby kto psa komu podstawia? Poza tym nie słyszałam jeszcze, żeby praca z psem była powodem do wstydu - no chyba że na tym blogu, ale wiemy, że on jest przecież taki wyjątkowy:loveu: [quote name='Amber']Sama zaczęłaś temat kopiowania :evil_lol: A właściciel może decydować o poziomie swojego psa, a nie całej rasy :p[/QUOTE] Temat zaczęłam i się widzę spodobał bo końca nie widać. A zbiór wielu właścicieli nie decyduje o jakości? Edited September 19, 2013 by skrzeli Quote
Amber Posted September 19, 2013 Author Posted September 19, 2013 [QUOTE]U siebie to będziesz jak sobie na własnym serwerze blożka założysz. Monopol na wpierdzielanie wykupiłaś?[/QUOTE] Nie, ale tutaj są ładne psy pokazywane, a nie brzydkie. [QUOTE]Tragiczne to wciąż jest dla Ciebie i niestety nie masz pojęcia jak każdy z nas co to przyniesie, a co mnie podnieca to nie chcesz wiedzieć [/QUOTE] To ty jesteś zwyczajnie niemądra, skoro nie potrafisz na podstawie danych wyciągać wniosków. Ale to nie moja sprawa :) [QUOTE]Za to pamiętam jak Ciebie podniecała zabawa na dobermanim forum - niezły ubaw był z Twojego zachowania ala nastolatka.[/QUOTE] A ty tez już sprzedajesz swojego psa na Allegro, bo nie spełnił oczekiwań? Marne masz poczucie humoru. Z jednej strony, wielka miłośniczka rasy, doberman to nie ogon i uszy, ale zabawne jest dla ciebie, pozbycie się przyjaciela dla kaprysu. Taka postawa świadczy tylko o tobie. [QUOTE] Aleś se schlebiła z tym wyciąganiem wniosków, zwłaszcza w temacie, który interesuje Cię tyle co zeszłoroczny śnieg.[/QUOTE] No ja myślę, tym bardziej, że analiza jest ci jak widzę obca. Więc możesz skorzystać z mojej. Za darmo, a to ci okazja. Tym bardziej uważam, że jestem taka szprytna, skoro potrafiłam w 20 min. ustosunkować się do tematu w dużo głębszym stopniu niż ty, która narajana jak kotka w rui przyleciałaś się pochwalić newsem i brzydkim psem. [QUOTE] Wiemy wiemy, że pies jest wyłącznie dla Ciebie i może jeszcze dla miłych koleżanek.[/QUOTE] Widzę, że cię to boli bardzo... Ale tak, tak właśnie jest. [QUOTE]Temat zaczęłam i się widzę spodobał bo końca nie widać.[/QUOTE] Gdybym nie podjęła, to wyszłoby, że nie mam argumentów. I tak źle i tak niedobrze :eviltong:. A, że ostatnio się przeniosłam na FB, to mała odskocznia mi się przyda. Hejt is great. [QUOTE] A zbiór wielu właścicieli nie decyduje o jakości? [/QUOTE] Ja całe szczęście nie jestem zbiorem wielu właścicieli. Ku twej radości mam zamiar psuć i dręczyć tylko swoje pieski ^_^ Reszta może sobie nawet sadzić dobermany na grządkach i uprawiać z nimi skydiving. Quote
Karilka Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 [quote name='Amber']Właściciele? To chyba hodowcy mają coś do powiedzenia w tym temacie. Albo ci, którzy ustanawiają te bzdury. A bez uszu i ogona nie ma? :lol: Bo bio ma do zaoferowania brzydki wygląd np.[/QUOTE] Popyt tworzy podaż. [quote name='Amber']Bo ty oczywiście masz te wiedzę :lol: Jesteś behawiorystę, szkoleniowcę, [COLOR=#ff0000][SIZE=3][U][B]GROOMERĘ[/B][/U]!!![/SIZE][/COLOR] a teraz jeszcze sędzię. Tylko jakoś nie masz żadnych wyników, no ale, wiadomo, wyniki to nie wszystko ;)[/QUOTE] Nie wiem kto Ci to powiedział, wcale sie z tym nie afiszuję... jak na razie. Jestem pasjonatem, coś tam sobie dłubię i nie tylko sobie, co mnie ogromnie cieszy :loveu:. Chociaż dyplomami z dwóch wymienionych dziedzin mogę się pochwalić. [quote name='Amber']Chyba, że dotyczy twojego psa, wtedy jest to obgadywanie, bo twój pies jest idealny :diabloti: Czyli rozumiem, że jak ktoś nie ma wiedzy i powie coś "b. złego" na temat twojego psa to jest to obgadywanie, a jak ma wiedzę, to się chętnie tego dowiesz. Ty jesteś typem człowieka, który będzie szedł w zaparte nawet jak czarne jest białe. I słyszysz tylko to na co masz ochotę. To akurat na zlocie mógł chyba każdy zaobserwować.[/QUOTE] Wiesz ale komentarz "o boszeee jaki on ma tragiczny grzbiet i masakryczne przedpiersie..." nie jest obiektywne. Zwłaszcza, że wiem, że nie ma :diabloti:. [quote name='Amber'] No ja mam ku temu solidne podstawy akurat :p[/QUOTE] Tak. Zlot 3 dniowy. Quote
skrzeli Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 (edited) [quote name='Amber']Nie, ale tutaj są ładne psy pokazywane, a nie brzydkie.[/QUOTE] Naprawdę? [quote name='Amber']To ty jesteś zwyczajnie niemądra, skoro nie potrafisz na podstawie danych wyciągać wniosków. Ale to nie moja sprawa :)[/QUOTE] Skąd wiesz jakie są moje wnioski czy ich brak? Nie czuję potrzeby wylewać się szczegółowo w towarzystwie, któremu prowadzenie dialogu jest obce. [quote name='Amber']A ty tez już sprzedajesz swojego psa na Allegro, bo nie spełnił oczekiwań? Marne masz poczucie humoru. Z jednej strony, wielka miłośniczka rasy, doberman to nie ogon i uszy, ale zabawne jest dla ciebie, pozbycie się przyjaciela dla kaprysu. Taka postawa świadczy tylko o tobie. [/QUOTE] Jaka postawa? Zabawne to dla mnie? O matko czego ja jeszcze o sobie nie wiem a Amber wie? :crazyeye: Na allegro to mnie nie wysyłaj - sama znajdę drogę w razie potrzeby. Nie udało CI się odwrócić uwagi od własnego zachowania, które w tym temacie jako jedyne było mocno zabawne. [quote name='Amber']No ja myślę, tym bardziej, że analiza jest ci jak widzę obca. Więc możesz skorzystać z mojej. Za darmo, a to ci okazja. Tym bardziej uważam, że jestem taka szprytna, skoro potrafiłam w 20 min. ustosunkować się do tematu w dużo głębszym stopniu niż ty, która narajana jak kotka w rui przyleciałaś się pochwalić newsem i brzydkim psem. [/QUOTE] Przeszprytna i dowcipna i mądrością wielką ocieka to co masz o powiedzenia. Sory, ale takiej analizy nawet za dopłatą nie wezmę. Kotką zostałam - so słitttt :loveu: [quote name='Amber']Widzę, że cię to boli bardzo... Ale tak, tak właśnie jest.[/QUOTE] Raczej mnie mdli od powtarzania tego jak mantrę. Wszyscy załapali Twoje stanowisko - siebie chcesz przekonać? [quote name='Amber']Ja całe szczęście nie jestem zbiorem wielu właścicieli. Ku twej radości mam zamiar psuć i dręczyć tylko swoje pieski ^_^ Reszta może sobie nawet sadzić dobermany na grządkach i uprawiać z nimi skydiving.[/QUOTE] W ogóle nie kumam dlaczego mam się cieszyć z jakiejkolwiek Twojej decyzji - o co Ci chodzi? Edited September 19, 2013 by skrzeli Quote
Amber Posted September 19, 2013 Author Posted September 19, 2013 [QUOTE]Nie wiem kto Ci to powiedział, wcale sie z tym nie afiszuję... jak na razie. Jestem pasjonatem, coś tam sobie dłubię i nie tylko sobie, co mnie ogromnie cieszy :loveu:. Chociaż dyplomami z dwóch wymienionych dziedzin mogę się pochwalić.[/QUOTE] Skoro jesteś tylko pasjonatem, to nie mianuj się profesjonalistą. Zwroty takie jak "jako behawiorysta uważam", które można znaleźć na tym forum mogą sugerować, że się znasz na rzeczy. A z tego co zdążyłam zauważyć, to twoim największym sukcesem szkoleniowym było, to, że stół na zlocie przewrócił się tylko na Karolę, a nie na wszystkich dookoła. [QUOTE]Wiesz ale komentarz "o boszeee jaki on ma tragiczny grzbiet i masakryczne przedpiersie..." nie jest obiektywne. Zwłaszcza, że wiem, że nie ma :diabloti:.[/QUOTE] Ojej, napisz to sobie na ścianie i módl się rano i wieczorem, skoro cię tak jara i boli :loveu: Co zresztą jest dziwne, SKORO to nieprawda. Poza tym to nie jest dosłowny cytat :lol: [QUOTE]Tak. Zlot 3 dniowy. [/QUOTE] Niektórzy byli na zlocie ok. 24 h, a się wypowiadają jakby byli rok. Poza tym 3 dni mi w zupełności wystarczyły, żeby popatrzeć na totalnie nieogarniętego podrostka dobermana. [QUOTE]Naprawdę?[/QUOTE] Naprawdę :loveu: [QUOTE]Skąd wiesz jakie są moje wnioski czy ich brak? Nie czuję potrzeby wylewać się szczegółowo w towarzystwie, któremu prowadzenie dialogu jest obce.[/QUOTE] To na cholerę tu przylazłaś, skoro nie chcesz? Pochwalić się brzydkim psem? [QUOTE]Jaka postawa? Zabawne to dla mnie? O matko czego ja jeszcze o sobie nie wiem a Amber wie? :crazyeye: Na allegro to mnie nie wysyłaj - sama znajdę drogę w razie potrzeby. Nie udało CI się odwrócić uwagi od własnego zachowania, które w tym temacie jako jedyne było mocno zabawne.[/QUOTE] Nadal nie wiem co jest zabawnego w sprzedaniu swojego psa na Allegro. [QUOTE]Przeszprytna i dowcipna i mądrością wielką ocieka to co masz o powiedzenia. Sory, ale takiej analizy nawet za dopłatą nie wezmę. Kotką zostałam - so słitttt :loveu:[/QUOTE] Ty nie masz żadnej analizy, ani głębszej myśli, więc możesz być jedynie kotką. [QUOTE]Raczej mnie mdli od powtarzania tego jak mantrę. Wszyscy załapali Twoje stanowisko - siebie chcesz przekonać?[/QUOTE] Moje stanowisko mam nadzieję zna każdy, może oprócz ciebie. Nie dziwota, skoro nie wiesz o co kaman. [QUOTE]W ogóle nie kumam dlaczego mam się cieszyć z jakiejkolwiek Twojej decyzji - o co Ci chodzi? [/QUOTE] Wiem, że nie kumasz... To by było nawet pszykre, gdyby nie było takie żałosno-urocze. Quote
FredziaFredzia Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 [img]http://www.reactiongifs.com/wp-content/uploads/2013/01/didnt-read-lol-chicken-gif.gif[/img] Quote
Amber Posted September 19, 2013 Author Posted September 19, 2013 Fredziu, gdzie ty się tak opaliłaś? :evil_lol: Btw tak, żeby nie było, że mi się argumenty skończyły czy coś... Albo przestała mnie bawić ta dyskusja. Idę z Jarim porzucać mu piłkę na betonie... Ale don't worry! On się ja uczył łapać czy lata! Quote
Karilka Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 (edited) [quote name='Amber']Skoro jesteś tylko pasjonatem, to nie mianuj się profesjonalistą. Zwroty takie jak "jako behawiorysta uważam", które można znaleźć na tym forum mogą sugerować, że się znasz na rzeczy. [/QUOTE] Bo jestem behawiorystą oficjalnie. Z czym nie muszę się wszędzie afiszować, podobnie jak tym, że jestem groomerem. [quote name='Amber']A z tego co zdążyłam zauważyć, to twoim największym sukcesem szkoleniowym było, to, że stół na zlocie przewrócił się tylko na Karolę, a nie na wszystkich dookoła. [/QUOTE] Taa.. nie przewrócił stół tylko wylał drink który na nim stał- tak, mój pies popchnął ten stół głową, kiedy schodził z podestu. Serio - masakra teksańska :roll: :stupid: [quote name='Amber']Ojej, napisz to sobie na ścianie i módl się rano i wieczorem, skoro cię tak jara i boli :loveu: Co zresztą jest dziwne, SKORO to nieprawda. Poza tym to nie jest dosłowny cytat :lol:[/QUOTE] Mam już dawno na wszystkich ścianach i suficie, napisane: mój pies jest idealny, mój pies Eragon East - jest IDEALNY :diabloti:. :splat: [quote name='Amber']Niektórzy byli na zlocie ok. 24 h, a się wypowiadają jakby byli rok. Poza tym 3 dni mi w zupełności wystarczyły, żeby popatrzeć na totalnie nieogarniętego podrostka dobermana. [/QUOTE] Tak, przepraszam, że mój pies biegał. :laugh2_2: Sorry ale jeżdżę na zloty - dla psa - żeby miał tereny do spacerów i biegania. W terenie byliśmy dwa razy w ciagu dnia, sami - bo nikt inny nigdzie dalej nie chciał isć. Ma taki głupi wiek, był nie wybiegany w tamtym czasie i to były nasze wakacje. :klacz: Edited September 19, 2013 by Karilka Quote
skrzeli Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 (edited) [quote name='Amber'] To na cholerę tu przylazłaś, skoro nie chcesz? Pochwalić się brzydkim psem? [/QUOTE] Bo mogę :evil_lol: Jak powtórzysz to znowu z tysiąc razy to nie spowoduje, że on się taki stanie - przykro mi :placz: [quote name='Amber']Nadal nie wiem co jest zabawnego w sprzedaniu swojego psa na Allegro. [/QUOTE] Buuu - a ja myślałam, że Ty wszystko wiesz. Za to ja wiem co zabawnego było w tej całej sytuacji. [quote name='Amber']Ty nie masz żadnej analizy, ani głębszej myśli, więc możesz być jedynie kotką.[/QUOTE] [quote name='Amber']Moje stanowisko mam nadzieję zna każdy, może oprócz ciebie. Nie dziwota, skoro nie wiesz o co kaman.[/QUOTE] [quote name='Amber']Wiem, że nie kumasz... To by było nawet pszykre, gdyby nie było takie żałosno-urocze.[/QUOTE] No i zwieracze jednak puściły :evil_lol: Nie pomogły napięte poślady :p Czekam na więcej złotych myśli i myślę, że nie tylko ja ;) A może jednak Amber w piaskownicy weselej, że się powtórzę ? Znowu wiesz najlepiej kim ja mogę być - a może po prostu poza obrażaniem nie masz nic więcej do powiedzenia? Edited September 19, 2013 by skrzeli Quote
skrzeli Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 [quote name='Amber'] Poza tym 3 dni mi w zupełności wystarczyły, żeby popatrzeć na totalnie nieogarniętego podrostka dobermana. [/QUOTE] Hahaha - powiedziała Właścicielka dorosłego dobermana, która się szczyci na niemal 500 stronach blożunia, tym jaki to jest dzięki niej nieogarnięty :evil_lol: Ty to faktycznie masz poczucie humoru i umiesz rozbawić gości :lol: Quote
asiak_kasia Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 JA tylko dodam od siebie, siedziałysmy obok siebie Karino kilka razy, i to dość długo, kila razy sama powiedziałas o swoim psie coś w stylu, że jest "głupi" czy "rąbięty" nie pamiętam już dokładnie cytatu. JA za każdym razem mówiłam, że nie jest gupi tylko brzydki. I kilka razy mowiłam juz do Vuko, "kto Cię skrzywdził tymi uszami?" W miarę jasny przekaz z mojej strony? A co do tego stołu...jakoś było wokół niego mnóstwo psów, wychowywanych przez AMATORÓW, a nie behawiorystów i żaden inny go nie wywalił... :roll: Tak samo jak żaden inny nie darł ryja tak jak Vuko kiedy poszliście po jedzenie pierwszego dnia. Także no coś chyba jednak jest na rzeczy. Także póki co dobrej nocki, niektórzy muszą od rana płaszczyc dupy w biurach, wiec postarajcie się, żebym miała co czytać do porannej kawki :diabloti: Quote
Recommended Posts