skrzeli Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 (edited) Ufff - i co teraz Pani Moderator? Usuń brzydkiego psa !! edit: się wystraszyłam i zmieniłam :D Edited September 18, 2013 by skrzeli Quote
BBeta Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 [quote name='skrzeli']Usuń brzydkiego psa !![/QUOTE] To rozkaz? :) Niestety, a może na szczęście, nie mój dział :) Quote
BBeta Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Teraz jest trochę za małe, ale nie chciałam się już czepiać :diabloti: Ja akurat lubię gończe :eviltong: Quote
skrzeli Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 [quote name='asiak_kasia'] A chińskiego pieska ci gratuluje! Ja czekam na 1595730 rumuńskich, bo wiesz oni je tam siekierami morduja! GDZIE BUK?! TE rumuny przebrzydłe BASTARDY!!![/QUOTE] Wszystko mi opadło ;/ Quote
skrzeli Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 [quote name='BBeta']Teraz jest trochę za małe, ale nie chciałam się już czepiać :diabloti: Ja akurat lubię gończe :eviltong:[/QUOTE] He he - taki rozmiar wyszedł :) Ja przeciwko gończym nie mam nic również, zaskakuje mnie tylko to, że na ulicy nikt mojego z gończym jeszcze nie pomylił - nawet dzieci wiedzą co to za czort :P Quote
BBeta Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Dobki naturalne też lubię :siara: :diabloti: Wydaje mi się, że łatwiej pomylić gończego z dobermanem, niż dobermana z gończym :eviltong: Quote
Amber Posted September 18, 2013 Author Posted September 18, 2013 At the congress of IDC 2013 was taken decission to change the breed standard. Since 01.01.2015 dobermann will be considered as uncropped and undocked breed. *information is not confirmed by officials Czyli, pożyjemy, zobaczymy... W rezultacie mogę kupić szczenię i skopiować je np. na Ukrainie, to tak naprawdę godzi w hodowców, jak się człek dogada to skopują na życzenie... Mi wystawy do niczego nie są potrzebne. Z Jarim normalnie tak szaleje po ringach, że bardziej się chyba nie da. W planach są też dobiki :loveu: Dla chcącego nic trudnego. Brzydkiego psa nie będę mieć nigdy :grins: To się nie godzi, taki ładna właścicielka, a taki brzydki pies :shake: Trzeba mieć stajla! Wszystko mi opadło ;/ No ja wiem... jak się komentuje coś o czym sie nie ma najmniejszego pojęcia, to potem tak jest :eviltong: Quote
skrzeli Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 [quote name='BBeta']Dobki naturalne też lubię :siara: :diabloti: Wydaje mi się, że łatwiej pomylić gończego z dobermanem, niż dobermana z gończym :eviltong:[/QUOTE] Myślisz? Na tym forum ciągle był z tym problem :P A teraz trza się wreszcie nauczyć nowego wzorca - no nie przeskoczysz ;) Quote
Amber Posted September 18, 2013 Author Posted September 18, 2013 A teraz trza się wreszcie nauczyć nowego wzorca - no nie przeskoczysz ;-) Żebyś się nie zdziwiła :p Quote
skrzeli Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 (edited) [quote name='Amber']Czyli, pożyjemy, zobaczymy... W rezultacie mogę kupić szczenię i skopiować je np. na Ukrainie, to tak naprawdę godzi w hodowców, jak się człek dogada to skopują na życzenie... Mi wystawy do niczego nie są potrzebne. Z Jarim normalnie tak szaleje po ringach, że bardziej się chyba nie da. W planach są też dobiki :loveu: Dla chcącego nic trudnego. Brzydkiego psa nie będę mieć nigdy :grins: To się nie godzi, taki ładna właścicielka, a taki brzydki pies :shake: Trzeba mieć stajla! No ja wiem... jak się komentuje coś o czym sie nie ma najmniejszego pojęcia, to potem tak jest :eviltong:[/QUOTE] Pożyj - zobacz. Już nie tacy pieniacze po kongresie oczy przecierali bo przecież nikt się nie odważy zmienić wzorca. Rosja/Ukraina chyba najbardziej uwierzyć nie mogła, że nikt z ich dobermanią "potęgą" jednak się nie liczy. Za pieniądze zapewne kupisz wszystko jednak nie oszukuj się, że szanowany hodowca sprzeda Ci dobrze rokujące szczenie i skopuje je na Twoje życzenie. Pomimo zawyżonej własnej samooceny dostaniesz co najwyżej peta. JAKI PAN TAKI KRAM Edited September 18, 2013 by skrzeli Quote
skrzeli Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 [quote name='Amber']Żebyś się nie zdziwiła :p[/QUOTE] Może w ogóle trza się nauczyć wzorca? Bo jak się nieustannie dobermany z innymi rasami myli to coś jest nie tak. Quote
Okamia Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 [quote name='skrzeli']Ciachać możesz sobie dowolnie co chcesz, ale eksterieru i charakteru tym nie poprawisz :P[/QUOTE] Patrząc na eksterier nieciachniętego dobka a ciachniętego raczej ten pokrzywdzony lepiej się prezentuje. Co do charakteru też raczej nic specjalnego... Quote
skrzeli Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 [quote name='Okamia']Patrząc na eksterier nieciachniętego dobka a ciachniętego raczej ten pokrzywdzony lepiej się prezentuje. Co do charakteru też raczej nic specjalnego...[/QUOTE] Prezentuje się dla laika może i lepiej, a jaka prawda niech ekspert oceni. O charakterze ciachniętego to się na tym blożku dość naczytałam ;) Quote
FredziaFredzia Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 [quote name='skrzeli']A kongres wprowadził nowy wzorzec dobermana :D Same gończaki będą od 2015 :diabloti: [/QUOTE] Oby nie... Quote
Okamia Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 [quote name='skrzeli']Prezentuje się dla laika może i lepiej, a jaka prawda niech ekspert oceni. O charakterze ciachniętego to się na tym blożku dość naczytałam ;)[/QUOTE] Ekspert na wystawie? Quote
skrzeli Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 [quote name='FredziaFredzia']Oby nie...[/QUOTE] Jednak tak ;) Quote
skrzeli Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 [quote name='Okamia']Ekspert na wystawie?[/QUOTE] Nie - na forum dogomanii :P Quote
Amber Posted September 18, 2013 Author Posted September 18, 2013 Ogonem i uszami tez nie poprawisz. Poza tym nie do mnie te gadki, ja nie jestem hodowcą, tylko obrzydliwym konsumentem :grins: Bo jak się nieustannie dobermany z innymi rasami myli to coś jest nie tak. Nigdy nie pomylę dobermana z inną rasą :lol: O charakterze ciachniętego to się na tym blożku dość naczytałam :-D Że niby Jari ma zły charakter? Buuu, przecież po 3 latach się nauczył biegać za piłką :-( To szukczes, a nie powód do brutalnego wyśmiewania :placz: Do złej osoby to mówisz, ja się z kółka wzajemnej adoracji wypisałam dawno temu :p Mój pies może być rąbnięty, brzydki, ze złej hodowli, po ch... rodzicach, mieć garba i zjadać niemowlęta. Wisi mi to i powiewa. Mam gdzieś zawody, wystawy, obgadywanie dupy i spinanie pośladów. Tak samo mam gdzieś nowy wzorzec, o ile go w ogóle przepchną :grins: Quote
skrzeli Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 (edited) [quote name='Amber'] Nigdy nie pomylę dobermana z inną rasą :lol: Ciekawe to co mówisz. [quote name='Amber']Że niby Jari ma zły charakter? Buuu, przecież po 3 latach się nauczył biegać za piłką :-( To szukczes, a nie powód do brutalnego wyśmiewania :placz:Do złej osoby to mówisz, ja się z kółka wzajemnej adoracji wypisałam dawno temu Mój pies może być rąbnięty, brzydki, ze złej hodowli, po ch... rodzicach, mieć garba i zjadać niemowlęta. Wisi mi to i powiewa. Wmawiaj to sobie dalej, albo lepiej w ramach terapii wałkuj nadal ten sam temat [quote name='Amber']Mam gdzieś zawody, wystawy, obgadywanie dupy i spinanie pośladów. tylko nie zapomnij spiąć mocno pośladów bo widać ,że zwieracze powoli Ci puszczają. [quote name='Amber']Tak samo mam gdzieś nowy wzorzec, o ile go w ogóle przepchną :grins: Twoja niewiedza bawi mnie mocno. Edited September 18, 2013 by skrzeli Quote
skrzeli Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Poza tym Twój pies jest dokładnie taki na jakiego go wychowałaś - bez usprawiedliwiania się hodowlą, rodzicami i innymi wadami. Ty jesteś jego przewodnikiem od czasów niemal dziecięcych . Quote
Okamia Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 [quote name='skrzeli']Poza tym Twój pies jest dokładnie taki na jakiego go wychowałaś - bez usprawiedliwiania się hodowlą, rodzicami i innymi wadami. Ty jesteś jego przewodnikiem od czasów niemal dziecięcych .[/QUOTE] No i dlatego jest taki fajny i mega najarany :loveu: Quote
Amber Posted September 18, 2013 Author Posted September 18, 2013 O boże, boze bożenko. Jesteś upierdliwa jak latający koło ucha komar... Ogólnie nie obchodzi mnie nic co do mnie piszesz. Gdyby nie ty to bym nawet nie wiedziała o zmianie wzorca, bo mam to gdzieś. Jak będę szukała nowego psa, to sobie znajdę takiego jaki będzie mi pasował za rok, 5 lat czy 20 lat. Sprawa mojego psa, jego wychowania i innych pierdół też mnie obchodzi tyle co zeszłoroczny śnieg, tym bardziej ciebie powinna nie obchodzić, bo to nie twój pies. Ale z kim ja w ogóle rozmawiam? Powiedz mi tylko, że nie wzięłaś tekstu o rumuńskich bastardach na serio? Tak samo, jak moich "usprawiedliwień" hodowlą czy rodzicami? Bo serio, nie mam ochoty cię uczyć chodzić, a tak się czuje w tej rozmowie. Quote
Recommended Posts