Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='asiak_kasia']
A chińskiego pieska ci gratuluje! Ja czekam na 1595730 rumuńskich, bo wiesz oni je tam siekierami morduja! GDZIE BUK?! TE rumuny przebrzydłe BASTARDY!!![/QUOTE]
Wszystko mi opadło ;/

Posted

[quote name='BBeta']Teraz jest trochę za małe, ale nie chciałam się już czepiać :diabloti:

Ja akurat lubię gończe :eviltong:[/QUOTE]
He he - taki rozmiar wyszedł :)
Ja przeciwko gończym nie mam nic również, zaskakuje mnie tylko to, że na ulicy nikt mojego z gończym jeszcze nie pomylił - nawet dzieci wiedzą co to za czort :P

Posted

At the congress of IDC 2013 was taken decission to change the breed standard.
Since 01.01.2015 dobermann will be considered as uncropped and undocked breed.
*information is not confirmed by officials

Czyli, pożyjemy, zobaczymy... W rezultacie mogę kupić szczenię i skopiować je np. na Ukrainie, to tak naprawdę godzi w hodowców, jak się człek dogada to skopują na życzenie... Mi wystawy do niczego nie są potrzebne. Z Jarim normalnie tak szaleje po ringach, że bardziej się chyba nie da. W planach są też dobiki :loveu: Dla chcącego nic trudnego.

Brzydkiego psa nie będę mieć nigdy :grins: To się nie godzi, taki ładna właścicielka, a taki brzydki pies :shake: Trzeba mieć stajla!

Wszystko mi opadło ;/

No ja wiem... jak się komentuje coś o czym sie nie ma najmniejszego pojęcia, to potem tak jest :eviltong:

Posted

[quote name='BBeta']Dobki naturalne też lubię :siara: :diabloti:

Wydaje mi się, że łatwiej pomylić gończego z dobermanem, niż dobermana z gończym :eviltong:[/QUOTE]
Myślisz? Na tym forum ciągle był z tym problem :P
A teraz trza się wreszcie nauczyć nowego wzorca - no nie przeskoczysz ;)

Posted (edited)

[quote name='Amber']Czyli, pożyjemy, zobaczymy... W rezultacie mogę kupić szczenię i skopiować je np. na Ukrainie, to tak naprawdę godzi w hodowców, jak się człek dogada to skopują na życzenie... Mi wystawy do niczego nie są potrzebne. Z Jarim normalnie tak szaleje po ringach, że bardziej się chyba nie da. W planach są też dobiki :loveu: Dla chcącego nic trudnego.

Brzydkiego psa nie będę mieć nigdy :grins: To się nie godzi, taki ładna właścicielka, a taki brzydki pies :shake: Trzeba mieć stajla!

No ja wiem... jak się komentuje coś o czym sie nie ma najmniejszego pojęcia, to potem tak jest :eviltong:[/QUOTE]

Pożyj - zobacz. Już nie tacy pieniacze po kongresie oczy przecierali bo przecież nikt się nie odważy zmienić wzorca. Rosja/Ukraina chyba najbardziej uwierzyć nie mogła, że nikt z ich dobermanią "potęgą" jednak się nie liczy. Za pieniądze zapewne kupisz wszystko jednak nie oszukuj się, że szanowany hodowca sprzeda Ci dobrze rokujące szczenie i skopuje je na Twoje życzenie. Pomimo zawyżonej własnej samooceny dostaniesz co najwyżej peta. JAKI PAN TAKI KRAM

Edited by skrzeli
Posted

[quote name='Amber']Żebyś się nie zdziwiła :p[/QUOTE]
Może w ogóle trza się nauczyć wzorca?
Bo jak się nieustannie dobermany z innymi rasami myli to coś jest nie tak.

Posted

[quote name='skrzeli']Ciachać możesz sobie dowolnie co chcesz, ale eksterieru i charakteru tym nie poprawisz :P[/QUOTE]

Patrząc na eksterier nieciachniętego dobka a ciachniętego raczej ten pokrzywdzony lepiej się prezentuje. Co do charakteru też raczej nic specjalnego...

Posted

[quote name='Okamia']Patrząc na eksterier nieciachniętego dobka a ciachniętego raczej ten pokrzywdzony lepiej się prezentuje. Co do charakteru też raczej nic specjalnego...[/QUOTE]
Prezentuje się dla laika może i lepiej, a jaka prawda niech ekspert oceni.
O charakterze ciachniętego to się na tym blożku dość naczytałam ;)

Posted

[quote name='skrzeli']Prezentuje się dla laika może i lepiej, a jaka prawda niech ekspert oceni.
O charakterze ciachniętego to się na tym blożku dość naczytałam ;)[/QUOTE]

Ekspert na wystawie?

Posted

Ogonem i uszami tez nie poprawisz. Poza tym nie do mnie te gadki, ja nie jestem hodowcą, tylko obrzydliwym konsumentem :grins:

Bo jak się nieustannie dobermany z innymi rasami myli to coś jest nie tak.

Nigdy nie pomylę dobermana z inną rasą :lol:

O charakterze ciachniętego to się na tym blożku dość naczytałam :-D

Że niby Jari ma zły charakter? Buuu, przecież po 3 latach się nauczył biegać za piłką :-( To szukczes, a nie powód do brutalnego wyśmiewania :placz:

Do złej osoby to mówisz, ja się z kółka wzajemnej adoracji wypisałam dawno temu :p Mój pies może być rąbnięty, brzydki, ze złej hodowli, po ch... rodzicach, mieć garba i zjadać niemowlęta. Wisi mi to i powiewa. Mam gdzieś zawody, wystawy, obgadywanie dupy i spinanie pośladów. Tak samo mam gdzieś nowy wzorzec, o ile go w ogóle przepchną :grins:

Posted (edited)

[quote name='Amber']
Nigdy nie pomylę dobermana z inną rasą :lol:
Ciekawe to co mówisz.

[quote name='Amber']Że niby Jari ma zły charakter? Buuu, przecież po 3 latach się nauczył biegać za piłką :-( To szukczes, a nie powód do brutalnego wyśmiewania :placz:Do złej osoby to mówisz, ja się z kółka wzajemnej adoracji wypisałam dawno temu Mój pies może być rąbnięty, brzydki, ze złej hodowli, po ch... rodzicach, mieć garba i zjadać niemowlęta. Wisi mi to i powiewa.
Wmawiaj to sobie dalej, albo lepiej w ramach terapii wałkuj nadal ten sam temat

[quote name='Amber']Mam gdzieś zawody, wystawy, obgadywanie dupy i spinanie pośladów.
tylko nie zapomnij spiąć mocno pośladów bo widać ,że zwieracze powoli Ci puszczają.

[quote name='Amber']Tak samo mam gdzieś nowy wzorzec, o ile go w ogóle przepchną :grins:
Twoja niewiedza bawi mnie mocno.

Edited by skrzeli
Posted

Poza tym Twój pies jest dokładnie taki na jakiego go wychowałaś - bez usprawiedliwiania się hodowlą, rodzicami i innymi wadami.
Ty jesteś jego przewodnikiem od czasów niemal dziecięcych .

Posted

[quote name='skrzeli']Poza tym Twój pies jest dokładnie taki na jakiego go wychowałaś - bez usprawiedliwiania się hodowlą, rodzicami i innymi wadami.
Ty jesteś jego przewodnikiem od czasów niemal dziecięcych .[/QUOTE]

No i dlatego jest taki fajny i mega najarany :loveu:

Posted

O boże, boze bożenko. Jesteś upierdliwa jak latający koło ucha komar... Ogólnie nie obchodzi mnie nic co do mnie piszesz. Gdyby nie ty to bym nawet nie wiedziała o zmianie wzorca, bo mam to gdzieś. Jak będę szukała nowego psa, to sobie znajdę takiego jaki będzie mi pasował za rok, 5 lat czy 20 lat.

Sprawa mojego psa, jego wychowania i innych pierdół też mnie obchodzi tyle co zeszłoroczny śnieg, tym bardziej ciebie powinna nie obchodzić, bo to nie twój pies. Ale z kim ja w ogóle rozmawiam? Powiedz mi tylko, że nie wzięłaś tekstu o rumuńskich bastardach na serio? Tak samo, jak moich "usprawiedliwień" hodowlą czy rodzicami? Bo serio, nie mam ochoty cię uczyć chodzić, a tak się czuje w tej rozmowie.