Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie dało się obojętnie przejść obok stoiska z obrożami :eviltong: Zakupiłam dla Pucka motyw ze STAR WARS, pozuje Cortina ;)

Ja i Fredzia, na ściance... prawie :lol:

Posted

Chcę się pochwalić, że udało mi się w b. krótkim czasie naprawić, to co zostało zepsute za młodu u mojego psa i absolutnie nie jest to moja wina, tylko kogoś innego... mianowicie już po 3 latach Jari się nakręcił ładnie na piłeczkę :loveu:

Jestem z niego bardzo dumna, że mam takiego mądrego doga, a nie jakiegoś dałna, co nie potrafi się bawić ball'em. Teraz myślimy nad flyballem, oczywiście w profeszjonalnym wydaniu. Liczę, że wystartujemy dosyć szybko... 2017 rok to data wstępna, ale przy moich zdolnościach i traumie jaką przeszedł pies w poprzednim domu, realna. Czymajcie kciuki :multi:

Posted

[quote name='Amber']Chcę się pochwalić, że udało mi się w b. krótkim czasie naprawić, to co zostało zepsute za młodu u mojego psa i absolutnie nie jest to moja wina, tylko kogoś innego... mianowicie już po 3 latach Jari się nakręcił ładnie na piłeczkę :loveu:

Jestem z niego bardzo dumna, że mam takiego mądrego doga, a nie jakiegoś dałna, co nie potrafi się bawić ball'em. Teraz myślimy nad flyballem, oczywiście w profeszjonalnym wydaniu. Liczę, że wystartujemy dosyć szybko... 2017 rok to data wstępna, ale przy moich zdolnościach i traumie jaką przeszedł pies w poprzednim domu, realna. Czymajcie kciuki :multi:[/QUOTE]

Już Ci to mówiłam kilka razy no ale co tam - KOCHAM CIEM :loveu::loveu::loveu::evil_lol:

Posted

[quote name='Amber']Chcę się pochwalić, że udało mi się w b. krótkim czasie naprawić, to co zostało zepsute za młodu u mojego psa i absolutnie nie jest to moja wina, tylko kogoś innego... mianowicie już po 3 latach Jari się nakręcił ładnie na piłeczkę :loveu:

Jestem z niego bardzo dumna, że mam takiego mądrego doga, a nie jakiegoś dałna, co nie potrafi się bawić ball'em. Teraz myślimy nad flyballem, oczywiście w profeszjonalnym wydaniu. Liczę, że wystartujemy dosyć szybko... 2017 rok to data wstępna, ale przy moich zdolnościach i traumie jaką przeszedł pies w poprzednim domu, realna. Czymajcie kciuki :multi:[/QUOTE]

:evil_lol:
Amber loffciam Cię i Twojego mądrutkiego psa, GDYŻ jest ona naprawde zajebisty! Jeszcze tylko przejdź na BARF i w ogole bedziesz wzorem dogomaniaka. No i szkole możesz otwierać :loveu:

Posted

[quote name='Unbelievable']u strasznych ludzi musiał twój pies być skoro nie bawił się piłeczką :shake:[/QUOTE]

no i 3 lata trzeba było nad tym pracować. Ta rasa nie ma zaufania do ludzi, takie trudne som :-(

Posted

u strasznych ludzi musiał twój pies być skoro nie bawił się piłeczką :shake:

Tak, oczywiście, ale wiecie jak trudno się odkręca potem takie błędy stworzone przez innych i to u tak niezależnej rasy jaką jest doberman :shake: Uważam jednak, że mam niesamowite zdolności behawiorystyczne i treningowe, skoro już po 3 latach udało mi się to odkręcić. 3 lata bicia po łbie... Wiecie jak mnie boli ręka? :(

O BARFie myślę b. intensywnie... Prawie tak intensywnie jak pachnom zgniłe kości w moim mieszkaniu, bo czytałam, że im bardziej natural tym lepiej... A ja fszystko chcę robić jak najlepiej, żeby być wzorowym dogomaniakiem.

Niestety mam też złą wiadomość... Kupiłam Cortinie nową karmę i nie bardzo chce ją jeść... Jest to oczywiście wina poprzedniego domu, z którego odebrałam ją w wieku 8 tyg. bo o to nie zadbali, ale będę na tym mocno pracować. Myślę, że w okolicach Wielkanocy zje nawet 3 granulki.

Dawno w ogóle nie pisałam co u nas, ale nie miałam czasu... Zgłosiłam się jako DT dla chińskiego pieska z prowincji Syczuan, ponieważ tam jedzom pieski!!! Wyobrażacie sobie? Smażom na patelni z noodlesami... Straszna sprawa, no ale jest już bezpieczny u mnie :loveu: Robię to z porywu dobrego serduszka... Dobra, muszę kończyć, bo czekam na przelew :loveu:

Posted

[quote name='Amber']Tak, oczywiście, ale wiecie jak trudno się odkręca potem takie błędy stworzone przez innych i to u tak niezależnej rasy jaką jest doberman :shake: Uważam jednak, że mam niesamowite zdolności behawiorystyczne i treningowe, skoro już po 3 latach udało mi się to odkręcić. 3 lata bicia po łbie... Wiecie jak mnie boli ręka? :(

O BARFie myślę b. intensywnie... Prawie tak intensywnie jak pachnom zgniłe kości w moim mieszkaniu, bo czytałam, że im bardziej natural tym lepiej... A ja fszystko chcę robić jak najlepiej, żeby być wzorowym dogomaniakiem.

Niestety mam też złą wiadomość... Kupiłam Cortinie nową karmę i nie bardzo chce ją jeść... Jest to oczywiście wina poprzedniego domu, z którego odebrałam ją w wieku 8 tyg. bo o to nie zadbali, ale będę na tym mocno pracować. Myślę, że w okolicach Wielkanocy zje nawet 3 granulki.

Dawno w ogóle nie pisałam co u nas, ale nie miałam czasu... Zgłosiłam się jako DT dla chińskiego pieska z prowincji Syczuan, ponieważ tam jedzom pieski!!! Wyobrażacie sobie? Smażom na patelni z noodlesami... Straszna sprawa, no ale jest już bezpieczny u mnie :loveu: Robię to z porywu dobrego serduszka... Dobra, muszę kończyć, bo czekam na przelew :loveu:[/QUOTE]

Ja i Nasz Pan R. jesteśmy z Ciebie dumni :loveu:

Posted

:loveu:

Spokojnie, dasz rade!!!! Pamietaj to nie Twoja wina! A w ogole to u mnie w domu jak Pola nie chce jest To Joko podchodzi i ją po pyszczku liże, GDYŻ moje stado jest całkiem spoko, nie ma u nas dałnów, a moj chłopak, to w ogole mowi, że Pola jest zajebista i jak wchodzi do domu to się z nią wita "chodz to tatulka!" Gdyż on jest taki zajebisty ten moj chłopak :)))))))))))

A chińskiego pieska ci gratuluje! Ja czekam na 1595730 rumuńskich, bo wiesz oni je tam siekierami morduja! GDZIE BUK?! TE rumuny przebrzydłe BASTARDY!!!

Posted

Prędzej uwierzę w psa importowanego z Chin niż w to, że Cortina czegoś jeśc nie chciała :evil_lol:

I proszę się nie naśmiewać z flyballa, to jest bardzo poważny sport :angryy: :lol:

Posted

[quote name='dog193']
I proszę się nie naśmiewać z flyballa, to jest bardzo poważny sport :angryy: :lol:[/QUOTE]
właśnie :diabloti:

btw., amber, wpadnij na zawody, zobaczysz tą spinę i emocje :evil_lol: jak się patrzy to może i śmieszne i głupie, ale jak się w tym uczestniczy to makabra :evil_lol:

Posted

Serio Motyl zrobiła coś tak strasznego, że musicie być tak chamskie? Pośmiać się można, pewnie, ale do tej pory sądziłam, że jakieś granice jednak macie :)

No chyba, że o czymś nie wiem i macie powody.

Posted

Dyscyplinę fallyball wybrałam, ponieważ ma ball w nazwie, a Jari po mojej błyskawicznej interwencji, która miała na celu zniwelowanie skutków rozpadu jego psychiki w poprzednim domu, stał się mistrzem balla :)))))) Nawet mój tata z mamą i wujkiem mówią, że takiego psa to nikt nie ma, a obcy ludzie rzucają nam kfiatki pod nogi i wypuszczają fajerwerki jak wychodzimy z klatki. Z klatki oczywiście tam gdzie mieszkam z rodzicami.

[quote name='omry']Serio Motyl zrobiła coś tak strasznego, że musicie być tak chamskie? Pośmiać się można, pewnie, ale do tej pory sądziłam, że jakieś granice jednak macie :smile:

No chyba, że o czymś nie wiem i macie powody.[/QUOTE]
Nie mam pojęcia o czym mówisz :shake:

Posted

[quote name='omry']Serio Motyl zrobiła coś tak strasznego, że musicie być tak chamskie? Pośmiać się można, pewnie, ale do tej pory sądziłam, że jakieś granice jednak macie :)

No chyba, że o czymś nie wiem i macie powody.[/QUOTE]
ja tam swoich powodów nie ukrywam : P

a reszcie się nudzi i znaleźli sobie rozrywkę po prostu, niedługo znajdą coś nowego :grins:

Posted

[quote name='omry']Serio Motyl zrobiła coś tak strasznego, że musicie być tak chamskie? Pośmiać się można, pewnie, ale do tej pory sądziłam, że jakieś granice jednak macie :)

No chyba, że o czymś nie wiem i macie powody.

ALe o co cho? :roll:

Amber - mam coś dla Ciebie :evil_lol:

Posted

Każdy, kto odwiedza galerię Agi wie, że to wyżej jest o niej + o aniusi ;) Każdy też zna Wasze poczucie humoru, ale warto by się było chociaż przyznać ;)