Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Amber']Dziękujemy za miłe słowa i życzenia :)

Tak sobie poszłam powspominać i w zeszłym roku o tej porze Jari zażywał już kąpieli w Wiśle. Teraz mógłby najwyżej poślizgać się na lodzie :diabloti:

http://www.dogomania.pl/forum/threads/205032-Grupa-do-zadań-specjalnych-czyli-dwie-jamnice-i-doberman-)?p=18914451#post18914451

Mam już dosyć zimy :(
I trochę mnie zmartwiłaś tymi fotkami, bo zima już pół roku trwa i nie chce odpuścić. Wczoraj u nas 30 cm śniegu spadło.

Posted

[quote name='Bolsbokser']Mam już dosyć zimy :(
I trochę mnie zmartwiłaś tymi fotkami, bo zima już pół roku trwa i nie chce odpuścić. Wczoraj u nas 30 cm śniegu spadło.[/QUOTE]

Nie wiem czy ktoś tu ogląda/oglądał/czytał Grę o Tron (Pieśni lodu i ognia Martina) - już w zeszłym roku w maju mówili, że Winter is coming i będzie dłuuuuuuuga i mroźna :evil_lol:
(tak mi się dziś załączyło z racji premiery 3 sezonu :evil_lol:)

Posted

[quote name='Okamia']Nie wiem czy ktoś tu ogląda/oglądał/czytał Grę o Tron (Pieśni lodu i ognia Martina) - już w zeszłym roku w maju mówili, że Winter is coming i będzie dłuuuuuuuga i mroźna :evil_lol:
(tak mi się dziś załączyło z racji premiery 3 sezonu :evil_lol:)[/QUOTE]

ja jeszcze nie widzialam, ale sobie pożyczyłam z interneta- dzisiaj bedzie seans :diabloti:

Posted

[quote name='asiak_kasia']ja jeszcze nie widzialam, ale sobie pożyczyłam z interneta- dzisiaj bedzie seans :diabloti:[/QUOTE]

sasasasasasasasa ja oglądałam na żywo z USA o 3:00 a potem z Tztem :evil_lol:
Ale szczerze to taki booooooring - wolę Vikings :loveu:

Posted

my w zeszłym roku o tej porze tez już dawno po pierwszej kąpieli byliśmy...a w tym? nawet się nie chce nad wodę jechać i łazić w takie zimno po tych zaspach....

Posted (edited)

[quote name='Unbelievable']morze 15 minut od domu :siara:[/QUOTE]

tam gdzie mieszkałam wcześniej też miałam 15 min piechotą do Wisły :diabloti:
teraz mam godzinę i 15 minut :evil_lol:

edit. o widzę, że temat o kopiowaniu przez święta ożył :evil_lol: chyba z nudów zaczęło się na nowo :diabloti:

Edited by Rinuś
Posted

Ja nad Wisłę mam 10 min. drogi ale niewiele z niej teraz korzystam. Wokoło taka breja, rozlewiska, że strach chodzić. Zostaje utwardzony wał, a i na to czasem nie starcza sił... Przez święta nie byłam nigdzie, no bo gdzie w taką zawieję łazić? Nie mówiąc o zdjęciach.

Rzygać mi się chce na tę pogodę, a najgorsze jest to, że wcale ma się nie poprawiać.

edit. o widzę, że temat o kopiowaniu przez święta ożył chyba z nudów zaczęło się na nowo

Tak, ale chima mnie olał i nie odpisał na ostatni post :-( :eviltong:

Posted

a mi sie przez ten śnieg to nic nie chce psa nie wychowałam a już kilka miesięcy z nami....no cóż energia go roznosi a Pancię jakoś nie, wiec co mam od psa wymagać...do TOZu ze mną, takie ładne tereny mamy lasek, "jeziorka" a mi się nie chceeee....podwóreczko tylko i jeden spacerek po chodniczku odśnieżonym...

Zasadzi mi ktoś porządnego kopa w d... na rozruch bo sama sie ogarniam już kilka miesięcy...:roll:

Posted

Jak wzięłam Jariego też była taka paskudna zima, co prawda krótsza, ale w najgorsze mrozy i ślizgawice na chodniku, nie próżnowałam tylko ostro z nim ćwiczyłam. Miałam zapał, nie ma co... Teraz by mi się w życiu nie chciało :evil_lol:

Udało mi się kupić obróżki na taksowym bazarku :multi: Przelicytowałam 2 osoby... Nie znoszę aukcji btw, zawsze mam zawał serca :eviltong:

No i miałam niemiłe zdarzenie na klatce schodowej, mijałam babkę z góry, która powiedziała, że zgłosi mojego psa do administracji bo ona się go boi :p Już nie powiem co ta pani zrobiła latem jak zalała klatkę schodową (nawet pisałam tu o tym), że woda wodospadem leciała po schodach i przez 2 dni nie było prądu... Jakoś jej do adm nie zgłosiłam.

I teraz pytanie co adm może zrobić na taką skargę? Jari jest wyprowadzany wyłącznie na smyczy i w kagańcu przez osoby dorosłe, ma szczepienia, nigdy nikomu nic nie zrobił, kilka razy obszczekał (jak to on) ale nic więcej. Mi się wydaje, że bez obdukcji lekarskiej stwierdzającej jakiś uszczerbek na zdrowiu może się bujać, bo przecież to, że pies groźnie wygląda i szczeka, to nie jest łamanie prawa? W takim wypadku dałoby się zgłosić każdego na osiedlu z dużym psem...

Posted

Dopóki spółdzielnia/administracja nie wyda zakazu utrzymywania psów w mieszkaniach, a nie wyda, to babka sobie może ujadać do woli ;)

Posted

Przyjść i potruć mi może ale chyba nic więcej?

Ja zawsze bardzo uważam jak wychodzę z domu z Jarim, patrzę przez wizjer czy nikogo nie ma na klatce, ale kiedyś też była akcja, że sąsiad zbiegał na dół po ciemku i dosłownie wpadł na Jariego jak ja wychodziłam od siebie z domu, też go obszczekał, ale nic więcej. Ja w sumie trochę ludzi rozumiem, bo można się bać wielkiego dobermana, który nie wita każdego obcego merdaniem ogona, ale naprawdę zawsze jest na smyczy i w kagańcu, a ja mam nad nim pełną kontrolę toteż sytuacja w której komuś by się coś stało złego jest niemożliwa.

Posted

Ludzie są posrani. Mój sąsiad ma sprawę w sądzie, bo baba mieszkająca pod nim ubzdurała sobie dziwne rzeczy... np. że trzepie dywany przez okno (spoko, 9te piętro) albo że sypie jej trociny od królika na balkon - spoko, tyle że królik od jakiś 7dniu lat nie żyje, albo jego córka chodzi w obcasach po domu, mimo że mieszka w Dojczlandzie od dobrych 5ciu lat . Baba żąda odszkodowania, bo ma przez niego nadciśnienie :evil_lol: (własnej nadwagi już po uwagę nie bierze)...
Sąsiadka mieszkająca pode mną (ale nie centralnie tylko po skosie) ma pretensje, że się kąpiemy, że woda głośno leci i też mówiła że do administracji i na policję nas zgłosi. POWODZENIA!
Powiedz, że się jej boisz i temu kupiłaś sobie takiego psa :eviltong:

Posted

Ooo tak, nasz sąsiad z dołu też mnie kiedyś zaczepił pod klatką, że... chodzimy w drewniakach o 2 w nocy i on spać nie może :evil_lol: Może pominę to milczeniem.

O psa się jednak nie czepiał :eviltong:

To przykre, że można mieć sprawę z sądzie o NIC i o to właśnie się boję :p Z drugiej strony trzeba mieć tupet, żeby zalać całą klatkę + instalację elek. a potem straszyć innych skargami do adm :eviltong: