Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzięki wszystkim :) Niedługo będę zamawiać środki na kleszcze na Allegro to coś tam sobie jeszcze wybiorę przy okazji. Całe szczęście Finka jest oszczędna w dawkowaniu :lol:

Zdjęłam opatrunek, nie robiłam już fot bo późna pora i wszyscy śpią, ale wygląda bardzo ładnie. Zasuszyło się i nie krwawi. Niestety Jari się interesuje łapą bardziej niż jak była w opatrunku - trudno będzie łaził w kagańcu, a dopóki jeszcze leży śnieg i jest mokro (właśnie wróciłam z wału i skarpeta jest totalnie przemoczona i zapiaszczona) będę robić lekki opatrunek. Ale chyba zmierzamy ku końcowi (od 2 miesięcy :evil_lol:)

Posted

Dziś weszłam do łazienki, a Jari z szybkością światła dobrał się do rany :diabloti: Aż tak bardzo jej nie rozlizał bo tam w sumie mało co zostało, ale zapakowałam to tak czy siak w opatrunek - nie można go na sek. spuścić z oka :p

Właśnie się zastanawiam czy się nie urwać wcześniej z pracy, pojechać z psami i zrobić jakieś foty... Zanim się rozpada. Gorzej będzie jak się urwę, a mnie deszcz złapie w drodze :eviltong:

Posted

Mogę wyjść kiedy chce w zasadzie, ale poczucie przyzwoitości mi nie pozwala :eviltong: Poza tym skoro już przyjechałam to siedzę ;). Mam taka głupią drogę do pracy, że albo stoję w wielkim korku, albo w mniejszym ale jadę przez 2 mosty mimo, że pracuje po tej samej stronie Wisły w której mieszkam :evil_lol: Lepiej jest zdecydowanie jak wracam, bo korka nie mam ;)

Posted

Ja odbywałam staż "pracując z domu" bo mi dali do wyboru. I wiem, że to kompletnie nie dla mnie - nie potrafiłam się za nic zorganizować ;). Teraz w ogóle żałuje, że tak wybrałam, bo bym się więcej nauczyła przychodząc do redakcji.

Muszę mieć tak, że praca jest w pracy, a dom jest w domu (choć z tym drugim różnie bywa, ale to i tak lepsza kombinacja ;) ). Komputer też oddzielny ;). Poza tym teraz mam pracę, której tak czy siak w domu nie wykonam całej więc nie mam co płakać. I koniec końców dobrze tak naprawdę wyrwać się z domu co dzień, nawet do pracy ;) Ja się akurat nasiedziałam w domu za wszystkie czasy i to wcale nie jest takie fajne, bo pod koniec zaczyna odbijać z braku zajęcia, którego tak naprawdę nie brakowało, ale jak ktoś ma problemy z organizacją to staje się koszmarnie bezproduktywny.

Tak więc mogę powiedzieć, że lubię pracować (ale koniecznie poza domem), bo to mi daje jakiś sens i porządek w życiu, mimo, że wiadomo czasem nie jest lekko.

Posted

Ja tam musze miec oddzieloną prace od domu. Bo inaczej zaczynam się miotac, i w efekcie nie robię nic. Urlop to urlop, ale zasadniczo praca powinna byc poza domem, bo w moim przypadku konczy się to tak jak dzisiaj, ledwie dłubnięte, ale na dogo wszystkie zaległości przerobione :evil_lol:

Dobrze, że się L4 kończy :roll:

Posted

O to, to... Podziwiam tych co potrafią coś robić z domu. Ale z moich obserwacji wynika, że to są prawdziwe pracusie, im jest wszystko jedno gdzie robią, byle robić :eviltong: Jednak i tak najgorszym wrogiem pracy jest internet :diabloti: Z drugiej strony moja koleżanka pracująca w dużej firmie, mówi, że gdyby im odcięli dostęp do FB w pracy to by się wszyscy pozwalniali :lol:

A ja dobrze, że nie poszłam, bo miałam jeszcze ważne tel... Ale teraz już idę :eviltong:

Posted

[quote name='Amber']O to, to... Podziwiam tych co potrafią coś robić z domu. Ale z moich obserwacji wynika, że to są prawdziwe pracusie, im jest wszystko jedno gdzie robią, byle robić :eviltong: Jednak i tak najgorszym wrogiem pracy jest internet :diabloti: Z drugiej strony moja koleżanka pracująca w dużej firmie, mówi, że gdyby im odcięli dostęp do FB w pracy to by się wszyscy pozwalniali :lol:

A ja dobrze, że nie poszłam, bo miałam jeszcze ważne tel... Ale teraz już idę :eviltong:[/QUOTE]

No własnie- ja pracując w domu siedze i grzebie w necie, i jak mi się przypomni to coś tam wystukam w tym excelu. Masakra, program Płatnik to zło, od 2 tyg próbuje wysłac do Zus'u jeden papier i nie moge, co się okazuje?
ZUS sobie zmienił platformę, odbioru czy jak to się tam zwie i poinformował wszystkich uzytkowników tego programu, informacja, która się wyświetla w jakiejś tam 150 zakładce, pod zakładką, do której chyba nikt poza programistami nie zagląda :angryy:

A dodzwonić się na infolinię do ZUS to jest mega ekstra sukces. Czas oczekiwania średnio 3 min- w praktyce dalej 38 :loveu:

Posted (edited)

Haha coś wiem na temat Płatnika. A reszty się dowiem... niedługo :eviltong:

Ja już w domciu, jem obiadek i jadę z psiarnią. Co prawda zaczęło kropić :p mam nadzieję, że na tym poprzestanie.

Btw zajebista sytuacja się właśnie odbywa. Została resztka karmy na stojaku u Jariego. Słyszę, że Cortina się do niej dorwała ale już mi się nie chce tam iść. Za to Jari tam polazł i jest goniony przez jamnice, rykiem z gardzieli (od własnej miski! ), na co on lata w kółko ode mnie i miski, drąc ryja ze skargą, żebym coś z tym zrobiła... Kochane pieski, zawsze spokoju człowiek przy nich zazna

Edited by Amber
Posted

[quote name='Amber']Haha coś wiem na temat Płatnika. A reszty się dowiem... niedługo :eviltong:

Ja już w domciu, jem obiadek i jadę z psiarnią. Co prawda zaczęło kropić :p mam nadzieję, że na tym poprzestanie.

Btw zajebista sytuacja się właśnie odbywa. Została resztka karmy na stojaku u Jariego. Słyszę, że Cortina się do niej dorwała ale już mi się nie chce tam iść. Za to Jari tam polazł i jest goniony przez jamnice, rykiem z gardzieli (od własnej miski! :diabloti:), na co on lata w kółko ode mnie i miski, drąc ryja ze skargą, żebym coś z tym zrobiła... Kochane pieski, zawsze spokoju człowiek przy nich zazna :loveu: :eviltong:[/QUOTE]

:evil_lol:
Widac kto rządzi w domu :diabloti:

Posted

[quote name='Aleks89']Zabiłbym jakby mi tylko szczeknął w domu:diabloti:
To faktycznie musialbys zabic ;) Jariego nie mozna uciszyc waleniem w leb, wtedy drze sie jeszcze bardziej :eviltong:

Widac kto rządzi w domu :diabloti:

Ano, na pewno nie Jari :eviltong:

Mam foteczki :loveu: